Πρωτοφανές: Οι αρχηγοί της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού πήγαν στην κεντρική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ!

arxigos01-mesa

Εκτός από τον αρχηγό της Αστυνομίας αντιστράτηγο Ανδρικόπουλο, στο Σύνταγμα πήγαν ο αρχηγός του Λιμενικού αντιναύαρχος Ράπτης και ο υπ' αριθμόν 4 της ΕΛΑΣ αντιστράτηγος Δραγατάκης - Οργή Παπακώστα: Με δήλωσή της στο protothema προαναγγέλλει ΕΔΕ - «Πήγε για να εποπτεύσει τα μέτρα», λέει για τον κ.Ανδρικόπουλο το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ

Σάλος με την παρουσία στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Σύνταγμα, του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος και ανώτατων αξιωματικών οι οποίοι με πολιτικά στέκονταν στην πρώτη γραμμή και συνομιλούσαν με υπουργούς και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος. Το θέμα αποκτά και πολιτικές προεκτάσεις καθώς η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κυρία Κατερίνα Παπακώστα σε επικοινωνία με το protothema.gr ουσιαστικά αδειάζει τον αρχηγό της Αστυνομίας και προαναγγέλλει Ενορκη Διοικητική Εξέταση. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η κυρία Παπακώστα: «Υπάρχει εσωτερικός κανονισμός για τα θέματα αυτά και ουδείς εξαιρείται. Θα εξεταστούν αυτεπαγγέλτως, γιατί υπάρχει εσωτερικός κανονισμός ο οποίος τα προβλέπει και ουδείς εξαιρείται».

Οι φωτογραφίες με την ηγεσία των Σωμάτων ασφαλείας και πρωτοκλασάτων στελεχών της Αστυνομίας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ προκαλεί εύλογα σχόλια και αντιδράσεις στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ και του Λιμενικού καθώς όπως αναφέρεται ρητά στο Προεδρικό Διάταγμα 120/2008 απαγορεύονται «οι οποιασδήποτε μορφής δημόσιες εκδηλώσεις υπέρ ή κατά πολιτικών κομμάτων ή πολιτικών προσώπων επισύει την ποινή της αργίας με απόλυση». Αρμόδιος να διατάξει τη διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. είναι ο εκάστοτε υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Με απλά λόγια, εν ενεργεία ανώτατοι αξιωματικοί απαγορεύεται να συμμετέχουν σε δημόσιες εκδηλώσεις υπέρ πολιτικών κομμάτων και η ποινή για την παραβίαση του Προεδρικού Διατάγματος μπορεί να φτάσει μέχρι και την αποστρατεία των συγκεκριμένων αξιωματικών που δεν μπορούν να κρύψουν την ταύτισή τους με τον ΣΥΡΙΖΑ. Βεβαίως, οι τρεις ανώτατοι αξιωματικοί ισχυρίζονται ότι βρίσκονταν εκεί για να εποπτεύσουν τα μέτρα ασφαλείας, ωστόσο για τον λόγο αυτό τουλάχιστον ο αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας θα έπρεπε να είναι ένστολος. Το ίδιο ισχύει για τους αξιωματικούς εν υπηρεσία που δεν προϊστανται υπηρεσιών ασφαλείας, αλλά τάξης και εξ ορισμού φορούν τις στολές και τα διακριτικά τους. 


arxigos01-mesa
1. Ο αρχηγός της ΕΛΑΣ - 2. Ο αρχηγός του Λιμενικού - 3. Ο αντιστράτηγος Δραγατάκης, επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος ενώ συνομιλούν με τον Πάνο Σκουρλέτη λίγοπριν ξεκινήσει η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Συντάγματος

    
Σιωπή από τον αρχηγό της Αστυνομίας

Το protothema.gr επικοινώνησε με τα γραφεία των ανώτατων αξιωματικών σε Κατεχάκη και το λιμάνι του Πειραιά, προκειμένου να καταγράψει τη δική τους εκδοχή των πραγμάτων. Βέβαια, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ δεν φάνηκε διατεθειμένος να μπει  καν στη διαδικασία της επικοινωνίας για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που τον εκθέτει αν και υπάρχουν πληροφορίες ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που παρέστη με πολιτικά σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ.
    
Για σύντομη συζήτηση με τους υπουργούς κάνει λόγο ο αρχηγός του Λιμενικού επιβεβαιώνοντας ότι πήγε στην συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ο,τι έχει να κάνει με τον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος αντινάυαρχο Σταμάτιο Ράπτη, κύκλοι του επισημαίνουν ότι “«πράγματι πέρασε από την συγκέντρωση του Αλέξη Τσίπρα στο Σύνταγμα μαζί με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Φώτη  Κουβέλη, όμως δεν παρέμειναν. Είχαν μια σύντομη συζήτηση με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ και τους υπουργούς και στη συνέχεια απεχώρησαν».  

Όπως φαίνεται και σε άλλες φωτογραφίες, μαζί με τον Αριστείδη Ανδρικόπουλο και τον Σταμάτιο Ράπτη, στο ίδιο «πηγαδάκι» με τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Σκουρλέτη, τον υπουργό Επικρατείας Αλέκο Φλαμπουράρη και άλλα κομματικά στελέχη στην κεντρική προεκλογική ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο Σύνταγμα βρίσκεται και ο Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ αντιστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης.
    
Κύκλοι του Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδας εξηγούν στο protothema.gr τους λόγους για τους οποίους βρέθηκε στην προεκλογική συγκέντρωση του Αλέξη Τσίπρα την περασμένη Παρασκευή. «Ο επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος λαμβάνει τα μέτρα όπου μιλάει ο πρωθυπουργός. Οφείλει. Έχει υποχρέωση. Ήταν εκεί από τις 3 το μεσημέρι και υπάρχουν όλοι οι συνάδελφοι που τον είδαν για τη σωστή διάταξη των μέτρων. Από τις δυνάμεις που θα μπουν... Λιώσανε τα πόδια του μέσα στον ήλιο για να μη δημιουργηθεί τίποτα. Αυτή είναι η δουλειά του» αναφέρουν  χαρακτηριστικά  άτομα από το περιβάλλον του αντιστράτηγου της ΕΛ.ΑΣ ενώ σε ο,τι έχει να κάνει με τη φωτογραφία στην οποία φαίνεται δίπλα στον αρχηγό της Αστυνομίας Αριστείδη Ανδρικόπουλο να φορά κοστούμι και η οποία έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο Σώμα λένε ότι «ο επιθεωρητής πάει παντού. Οπου υπάρχει σοβαρό πρόβλημα πάει. Ήταν από τις 3 το μεσημέρι. Είναι η δουλειά του αυτή και υπάρχουν μάρτυρες για αυτό. Τον αφορά, ως τομέας Νοτίου Ελλάδος να πηγαίνουν όλα καλά και πηγαίνουν. Όποιος και να ήταν ο πρωθυπουργός εκεί πάλι θα ήταν. Δεν θα ήλεγχε τις δυνάμεις; Αν ήθελε να πάει να ακούσει τι λέει ο κάθε υποψήφιος, θα πήγαινε στις 7 και στις 8 να τον ακούσει. Ο έρημος πήγε στις 3 το μεσημέρι να κάνει τη δουλειά του. Έφυγε από το υπουργείο, πήγε στη δουλειά του, ειδε τα μέτρα και έφυγε».
    
Μάλιστα παραδέχονται ότι ο αντιστράτηγος Δραγατάκης δεν φορούσε στολή, επιμένοντας ότι δεν προβλέπεται ενώ στην ερώτηση για την ΕΔΕ οι ίδιοι κύκλοι λένε: «Τι ΕΔΕ να κάνουν; Γιατί έκανε τη δουλειά του και δεν έγινε το παραμικρό; Αν γινόταν πρόβλημα και είχαμε προβλήματα να πούμε εντάξει να γίνει. Αφού όμως είναι η δουλεια του, θα μου κάνουνε και ΕΔΕ; Γιατί πήγε να ακούσει τι λέει ο κάθε υποψήφιος; Αν πήγαινε στη Λάρισα, να πείτε “Εντάξει, αυτός πήγε να ακούσει την προεκλογική συγκέντρωση”. Αλλά εκείνος πήγε στην περιφέρειά του. Για να μην γίνει το παραμικρό. Όχι για να πάει να ακούσει τι λέει».  
    
Μάλιστα λένε ότι στο Σύνταγμα ήταν και  ο διευθυντής Αθηνών ο κ. Μαρκόπουλος ενώ αφήνουν αιχμές και για περίεργα παιχνίδια που παίζονται στην Κατεχάκη λέγοντας με νόημα πως «Κάποιοι εδώ μέσα ονειρεύονται να γίνουν αρχηγοί με πλάγιους τρόπους...».

Αρχηγείο ΕΛΑΣ: Ο αρχηγός πήγε για να εποπτεύσει τα μέτρα

Στο πλαίσιο των εποπτικών του αρμοδιοτήτων ως προς τα μέτρα τάξης, το σχεδιασμό και την τήρησή τους βρέθηκε στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ ο αρχηγός της Αστυνομίας, Αριστείδης Ανδρικόπουλος. 
Ειδκότερα, σε ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛΑΣ, αναφέρονται τα εξής:

Σχετικά με δημοσιεύματα που αναφέρονται στην παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος την προηγούμενη Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019, ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

H παρουσία του κ. Αρχηγού και του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος στην παραπάνω συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των εποπτικών τους καθηκόντων και του επιτόπιου ελέγχου των αστυνομικών μέτρων για την ομαλή διεξαγωγή της συγκέντρωσης,
Tην ίδια ημέρα, ανάλογη παρουσία της Ηγεσίας υπήρξε και στη Θεσσαλονίκη, στην συγκέντρωση του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, όπου τα μέτρα επόπτευσε και ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος.
Γενικότερα, το επιχειρησιακό μοντέλο που έχει προκριθεί από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο, βασίζεται στην αυτοπρόσωπη παρουσία της Φυσικής Ηγεσίας σε χώρους όπου πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις, προκειμένου να υπάρχει προσωπική αντίληψη και εποπτεία των μέτρων καθώς και εντολές και οδηγίες για τη βελτιστοποίηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και ανταπόκρισης.

Στο πλαίσιο αυτό και στο διάστημα της προεκλογικής περιόδου ο κ. Αρχηγός, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες, επισκέφτηκε και επόπτευσε προσωπικά την ανάπτυξη των μέτρων τάξης και ασφάλειας σε προεκλογικά κέντρα και χώρους πολιτικών εκδηλώσεων.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι σε μία από τις επισκέψεις αυτές, συνοδευόμενος από τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Αττικής, τον Α’ Βοηθό Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες, επόπτευσε προσωπικά την ανάπτυξη των αστυνομικών μέτρων σε προεκλογικά κέντρα υποψηφίων στο κέντρο της Αθήνας, όπου μάλιστα συνάντησε και συνομίλησε με υποψηφίους, όπως ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης.

Επισημαίνεται ότι η αυτοπρόσωπη παρουσία της Φυσικής Ηγεσίας δεν αφορά μόνο σε προεκλογικές συγκεντρώσεις, καθώς ο κ. Αρχηγός εποπτεύει προσωπικά το σχεδιασμό και την ανάπτυξη αστυνομικών μέτρων σε διάφορες περιπτώσεις, όπως στο λόφο Φιλοπάππου και στο Πεδίον του Άρεως, ενώ έχει δώσει συγκεκριμένες εντολές και οδηγίες στους Γενικούς Επιθεωρητές Αστυνομίας και στους Γενικούς Αστυνομικούς Διευθυντές να παρευρίσκονται προσωπικά σε όλες τις ανάλογες εκδηλώσεις και συμβάντα μείζονος σημασίας.

Με βάση τα παραπάνω προκύπτει ότι η Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας λειτουργεί, αποκλειστικά και μόνο, στο πλαίσιο των θεσμικών της αρμοδιοτήτων και καθηκόντων, όπως προσδιορίζονται από το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας του Σώματος και οποιεσδήποτε διαφορετικές ερμηνείες ή προσεγγίσεις εξυπηρετούν άλλες σκοπιμότητες.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (72)

Panos

Ποιο είναι το πρωτοφανές δεν μπορώ να καταλάβω! Εκτός κι αν εννοεί το άρθρο, ότι είναι πρωτοφανές, που πήγαν στη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ κι όχι της ΝΔ (εάν δεν πήγαν κι εκεί βεβαίως)...

!

Εχει πετυχει το ακατορθωτο. Σε μια τετραετια εβαλε παντου δικους του ανθρωπους. Στοχος η υπονομευση σαν αντιπολιτευση. Την εκταση δεν την εχει παρει χαμπαρει κανενας. Συγκρινεται μονο με την εποχη των πρασινοφρουρων.

ELENl

ΣΙΓΑ ΤΟ ΝΕΟ!!!! ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ ..ΘΑ ΠΩ ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ!!!!ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ ΤΙ ΕΚΑΝΕ Η ΜΑΦΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ!!! ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ....ΕΔΩ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΟΛΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ!!! ΑΥΤΟ ΜΑΣ ΠΕΙΡΑΞΕ ...

ΛΕΚΕΣ

Πρωτοφανές !!!Ενώ ο Δημοσχάκης που έγινε βουλευτής και έβαλε κόρη να απαγγείλει τον όρκο των αθλητών το 2004 αντί για κανέναν αξιότερο αθλητή και τον γιό του γυμναστή της Βουλής, δεν είναι πρωτοφανές... Σφαιτικά δείτε το!

Nik

Μην τους κατηγορούμε. Μόλις γύρισαν από τα Εξάρχεια! Από το Σύνταγμα περαστικοί ήταν!

ΓΙΑΝΝΗΣ

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΓΡΑΨΑΤΕ. ΠΗΓΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΕΡΙΣΤΟΥΝ.

κοριτσια ;;;

εεξω τα κοματοσκυλα απο τον στρατο !!!!!!!!!!!!!

limenios

Η ΕΛΑΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕ Η ''ΦΙΛΙΠΙΝΕΖΑ'' ΤΩΝ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ Η ''ΛΑΘΡΟΜΑΖΩΧΤΡΑ'' ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ !!!

Απατεώνες μέχρι το τέλος...

Νομίζει ο Τσίπρας και τα τσιράκια του ότι θα περάσουν στο ντούκου την κομματική παρουσία των αρχηγών στην συγκέντρωση... Ποιόν νομίζουν ότι κοροϊδεύουν;; Ο Λιμενικός τι πήγε να δει στο σύνταγμα ;;; Αν κουνιούνται οι βάρκες στα συντριβάνια ;;; Να θυμίσουμε ότι ο αρχηγός του Λιμενικού παραμένει στην θέση αυτή επί 4 χρόνια κατά παρέκκλιση , εντελώς τυχαία μετά το ατύχημα στην Σαλαμίνα... Χρησιμοποιούν όλο το κράτος και τους θεσμούς , για τα κέφια τους και όταν τους πιάνουν , παριστάνουν τους ανήξερους ... Σαν το κότερο ... Αλητεία μέχρι την τελευταία μέρα ... Μαυρίστε τους . Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε ...

Γιάννης

Να μας πει ο κύριος αρχηγός ποιανού άλλου κόμματος τη συγκέντρωση επέβλεπε από κοντά με το κουστουμάκι. Γιατί δε τρώμε όλοι σανό...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης