Οι «μύθοι» που κατέρριψε η ΝΔ - Πρώτη ακόμα και στους δημοσίους υπαλλήλους

neadimokratia_panigiriki_main

Καθολική η επικράτηση της ΝΔ σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, αλλά και τις επαγγελματικές ομάδες, δείχνουν τα στοιχεία από την επεξεργασία των exit polls - Κέρδισε τις γυναίκες και για πρώτη φορά τη… μισή Κρήτη

Για «καθολική πολιτική επικράτηση της ΝΔ όχι μόνον σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, αλλά και σε όλες ανεξαιρέτως τις κατηγορίες των εργαζομένων», κάνουν λόγο επιτελείς της αξιωματικής αντιπολίτευσης, επικαλούμενοι στοιχεία από την επεξεργασία των exit polls. Σύμφωνα με την ανάλυσή τους, στην ευρωκάλπη της Κυριακής αποτυπώθηκε μια εντυπωσιακή μεταστροφή στη συμπεριφορά των ψηφοφόρων, συγκριτικά με την ψήφο του 2015, που γκρεμίζει όλους τους μύθους που καλλιεργούνταν μέχρι πρότινος.

Αναφέρονται για παράδειγμα στον ισχυρισμό ότι η ΝΔ υστερεί στην ψήφο των γυναικών, ενώ κέρδισε με 8,4%. Όπως και στην φημολογία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται μακράν στην δεξαμενή των δημοσίων υπαλλήλων, από την οποία η ΝΔ άντλησε μεγαλύτερο ποσοστό κατά 4,8%. Ενώ διαψεύστηκε και η εκτίμηση ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρούσε πρωτοκαθεδρία στους νέους, ηλιακή κατηγορία στην οποία ηττήθηκε κατά κράτος. 

Στην πραγματικότητα, η ΝΔ κατέκτησε την πρωτιά σε όλες τις ηλικιακές ομάδες και κέρδισε με διαφορά και τη μάχη των νέων. Για πρώτη φορά, μάλιστα, εδώ και χρόνια, κέρδισε την εμπιστοσύνη όχι μόνον των νεότερων ηλικιών, αλλά ακόμη και όσων ψήφισαν για πρώτη φορά. Ειδικότερα:

* Στην ηλικιακή ομάδα 17-24 η ΝΔ έλαβε 27,2%, έναντι 25,3% του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ το 2015 ο ΣΥΡΙΖΑ είχε λάβει 42,9% και η ΝΔ μόλις 16,5%.
* Ακόμη μεγαλύτερη ήταν η διαφορά στην ομάδα των νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας (25-34) στην οποία η ΝΔ επικράτησε του ΣΥΡΙΖΑ με 5,6% (από 13,8% που είχε χάσει το 2015). Είναι δε εντυπωσιακό ότι σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε χθες τη χειρότερη επίδοσή του σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες (έλαβε μόλις 20,9%). Στοιχείο που αποδεικνύει ότι οι πολίτες που κατεξοχήν απέρριψαν τις πολιτικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ ήταν οι νέοι ηλικίας 25-34 στους οποίους προ τετραετίας είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη τους, υποσχόμενος να σκίσει τα μνημόνια. 
*Αντίστοιχα, ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε με 9,9 μονάδες στην ηλικιακή ομάδα 35-44, με 9,2 μονάδες στην ομάδα 45-54, με 6,8 μονάδες στην ομάδα 55-64 και με 17,2 μονάδες στην ομάδα των ψηφοφόρων που είναι άνω 65 ετών. 

Πώς ψήφισαν δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι

Αντίστοιχα υψηλή ήταν η υπεροχή της ΝΔ σε όλες ανεξαιρέτως τις επαγγελματικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένων των συνταξιούχων, των φοιτητών και των νοικοκυρών.  Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έλαβε «ψήφο εμπιστοσύνης» ακόμη και από πληθυσμιακές ομάδες για τις οποίες υπήρχε η (εσφαλμένη, όπως αποδεικνύεται) αντίληψη ότι την αντιμετωπίζουν με καχυποψία. Για παράδειγμα, στους δημοσίους υπαλλήλους η ΝΔ υπερίσχυσε του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 4,8%, ενώ το 2015 είχε ηττηθεί με διαφορά 9,7%. 

Η μεγάλη ανατροπή όμως έγινε στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα. Εκεί η ΝΔ επικράτησε του ΣΥΡΙΖΑ με 8,8%, ενώ το 2015 είχε ηττηθεί με 14,1% διαφορά. Στοιχείο που δείχνει ότι οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα όχι μόνον δεν πείστηκαν από την προσπάθεια τρομοκράτησης τους με fake news περί δήθεν επταήμερης εργασίας, αλλά επικροτούν τις δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για την προσέλκυση επενδύσεων, αλλά τις αυξήσεις στους μισθούς τους με ρυθμό διπλάσιο του ΑΕΠ. 

Δεν δελεάστηκαν οι συνταξιούχοι

Εντυπωσιακά όμως είναι τα συμπεράσματα από τα στοιχεία του exit poll και για την ψήφο των συνταξιούχων, καθώς με την ψήφο τους απέδειξαν ότι ουδόλως πείστηκαν από τις παροχές της τελευταίας στιγμής που ονόμασε ο ΣΥΡΙΖΑ «13η σύνταξη». Το 40,2% των συνταξιούχων επέλεξε τη ΝΔ ενώ μόλις το 26,7% ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, σε σχέση με τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές η ΝΔ κέρδισε επιπλέον 3%, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε 7,3 μονάδες, γεγονός που δείχνει ότι οι συνταξιούχοι όχι μόνον δεν επικρότησαν αλλά τιμώρησαν την κυβέρνηση για τις επιλογές της.

Η μόνη κατηγορία που έχασε η ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ ήταν η κρίσιμη των ανέργων με 9,5%, αλλά και σε αυτήν κάλυψε μια τεράστια απόσταση σε σχέση με το 2015, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ τότε είχε επικρατήσει της ΝΔ με 26% διαφορά.

Πρώτη φορά κερδίζει τη μισή Κρήτη 

Στα αξιοσημείωτα στοιχεία που προκύπτουν από τα exit polls είναι και οι γεωγραφικές ανατροπές σε αρκετές περιφέρειες που θεωρούνταν μη προνομιακές για τη ΝΔ: 

* Στο λεκανοπέδιο της Αττικής που η ΝΔ είχε χάσει το 2015 με 11,8%, τώρα την κέρδισε με 9,8% (πέτυχε δηλαδή μια ανατροπή 21,6%).
* Ταυτόχρονα, για πρώτη φορά στη Μεταπολίτευση η ΝΔ κέρδισε δύο από τους τέσσερις νομούς στην Κρήτη! Η μόνη φορά που είχε βαφτεί γαλάζιος κάποιος νομός της πάντα πράσινης (και μετά ροζ) Κρήτης ήταν το 2007 και συγκεκριμένα ο νομός Ρεθύμνου. Και τώρα εκτός από το Ρέθυμνο η ΝΔ επικράτησε και στο Λασίθι για πρώτη φορά στην Μεταπολίτευση.
* Εξίσου εντυπωσιακά τέλος ήταν αποτελέσματα και στην ιδιαίτερη πατρίδα του Κυριάκου Μητσοτάκη, τα Χανιά. Η διαφορά εκεί υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ το 2015 ήταν 22,27% και χθες περιορίστηκε σε μόλις 2,3%, γεγονός που, κατά τους γαλάζιους αναλυτές, ίσως προμηνύει μια ακόμη ανατροπή στις επικείμενες εθνικές εκλογές.

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (197)

Αυτό αποδεικνύει

Πώς να πληρώνει κάποιος φόρο βοηθά να συντηρούνται οι στρατοί των κομμάτων.Μονο η άρση μονιμότητας θα κάνει υπεύθυνη τη ψήφο.Οποιος και να ναι αυτός διατηρει η τοποθετεί δικούς του.Καλο θα ήταν να ξανακάνετε ένα άρθρο για την Κλαυθμώνος και την μονιμότητα διαχρονικά από τον Ελευθέριο Βενιζέλο μέχρι σήμερα για να φανεί πόσο κρατικοδιαιτη είναι η ελληνική πολιτική και η ψήφος του Έλληνα .

ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΣΥΡΙΖΑ!

Θέλω να γίνω ΣΥΡΙΖΑ. Να γδέρνω, να μαδάω. Να τρέφομαι απ το καθεστώς, αυτό που πολεμάω! Θέλω να γίνω ΣΥΡΙΖΑ. Να παίρνω χορηγίες, επιδοτήσεις, αρπαχτές, κονδύλια, αργομισθίες. Θέλω να γίνω ΣΥΡΙΖΑ και στη δεξιά μου τσέπη, να βάζω όσα ο λαός σε μια ζωή δεν βλέπει. Θέλω να γίνω ΣΥΡΙΖΑ, χρυσά να χω κουτάλια κι όταν μαζί μου διαφωνούν να σπάω και κεφάλια. Θέλω να γίνω ΣΥΡΙΖΑ. Να έχω ασυλία. Θολές παρόλες να πετώ, να γράφω και βιβλία. Θέλω να γίνω αριστερός. Ένα με τους παρίες, κοστούμι Αρμάνι να φορώ, δίπλα τους στις πορείες. Θέλω να γίνω ΣΥΡΙΖΑ, ξερόλας τελοσπάντων, κήνσωρ, Ιεροεξεταστής και τιμητής των πάντων. Θέλω να γίνω ΣΥΡΙΖΑ. Μονά-ζυγά δικά μου. Ο πιο στυγνός δικτάτορας να ωχριά μπροστά μου. Θέλω να γίνω ΣΥΡΙΖΑ. Να μένω στην Εκάλη. Φασίστες, ρατσιστόμουτρα να είναι όλοι οι άλλοι. Θέλω να γίνω αριστερός, την ανεργία να σκίσω. Δούλους πολλούς, εισαγωγής, τον τόπο να γεμίσω. Θέλω να γίνω ΣΥΡΙΖΑ, τις εκκλησιές να κλείσω, μπούργκες να βλέπω ολόγυρα, πολλά τζαμιά να χτίσω. Θέλω να γίνω ΣΥΡΙΖΑ. Να είμαι χιπι, τρέντι. Άνεργοι, εργάτες και φτωχοί να μ έχουν για αφέντη. Θελω να γίνω ΣΥΡΙΖΑ. Να είμαι οικολόγος καραμπουζουκλής, να κανω αυτοψίες στις πετρελαιοκηλίδες οπως ο Κουρουμπλής. Θελω να γίνω ΣΥΡΙΖΑ. Στο Αμερικα να πάω και τους φονιάδες των λαών, δούλος, να προσκυνάω. Θελω να γίνω ΣΥΡΙΖΑ. Βλήματα να πουλάω, παιδάκια να σκοτώνονται κι εγω να κονομαω. Θέλω να γίνω ΣΥΡΙΖΑ. Την χωρα να πουλήσω, του Σόρος τα δολάρια, ΕΓΩ να τα κερδίσω. Θέλω να γίνω ΣΥΡΙΖΑ, χασίσι να φουμάρω και όταν με κάνουν σύμβουλο όλους να σας τρολάρω.

Στέλιος

Oι κλεφτοκοτάδες της ΝΔ, αν ανέβουν στην εξουσία, θα τρώνε με δέκα μασέλες. Θα δώσουν τα πάντα στους ολιγάρχες και τους αλήτες του κίτρινου τύπου που τους στήριξαν και θα τους στηρίξουν με ψέμματα και προπαγάνδα. Οι δημόσιοι κακώς ελπίζουν στη ΝΔ. Θα τους απομυζίσει οικονομικά και θα τους εκβιάζει πολιτικά για να τους έχει στο χέρι. Ας πρόσεχαν και ας προσέξουν τι θα ψηφίσουν...

Έλα . . . σώπα σώπα . . .

Ξέρουμε ότι πονάει!! Που να δεις τι έρχεται . . .

αρχισαν να γραφουν οι δορυφοροι?

χψαχααχχα παλιο το κολπο

ftemp

Καλά μην τρελαθούμε και τελείως. Είναι προεκλογική δέσμευση της ΝΔ να μην κάνει απολύσεις στο δημόσιο, γιαυτό και αυτό το αποτέλεσμα. Δυστυχώς χωρίς λαικισμό, δεν βλέπεις εξουσία. Πάμε χαμένοι, ο καθένας για την πάρτι του.

Νάγια Οικονόμου

Μπλε ΣΥΡΙΖΑ άραγε η ΝΔ σ' αυτό το θέμα; Πιθανόν Το πιο πιθανόν

Καιρός δεν είναι...

Να τελειώνουμε με δαύτους;

Καλά κρασιά

Κάνοντας το ίδιο πράγμα, πώς περιμένεις διαφορετικά αποτελέσματα; Το 2004...μετά 5 χρόνια έλλειμμα 15%...το 2012 μας ρήμαξαν τα εισοδήματα με 15.000 απολύσεις...Τώρα πιστεύετε ότι έγιναν αστέρια; Βρε δε πα να ...λέω γώ.

Χμ

Διπλό το χαρμόσυνο μήνυμα των εκλογών. Συντριβή Συριζα και ναζί.

Αιδοιοκυνοι

Συριζαίοι . Η ώρα της κρίσης έφτασε !!!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης