Ευρωεκλογές 2019: Ο Άρειος Πάγος θα παρατείνει την εκλογική διαδικασία όπου απαιτείται μεταδίδει το ΑΠΕ

Ευρωεκλογές 2019: Ο Άρειος Πάγος θα παρατείνει την εκλογική διαδικασία όπου απαιτείται μεταδίδει το ΑΠΕ

Σύμφωνα με το Αθηναϊκο Πρακτορείο Ειδήσεων θα δοθεί παράταση, ενώ από τον Άρειο Πάγο δηλώνουν άγνοια - Επιπλέον, η αρμοδιότητα για παράταση της ψηφοφορίας ανήκει στο υπουργείο Εσωτερικών

oures_main01
Οδηγία για παράταση της εκλογικής διαδικασίας στα εκλογικά τμήματα που υπάρχει αυξημένη προσέλευση ψηφοφόρων έδωσε ο Άρειος Πάγος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η οδηγία - σύμφωνα με το κρατικά ελεγχόμενο ΑΠΕ-δόθηκε προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα οι ψηφοφόροι που βρίσκονται στην ουρά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων ο Άρειος Πάγος έδωσε οδηγία στους δικαστικούς αντιπροσώπους να παρατείνουν την εκλογική διαδικασία στα εκλογικά τμήματα όπου υπάρχει αυξημένη προσέλευση ψηφοφόρων προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Ωστόσο, ανώτατες πηγές του Αρειου Πάγου δήλωναν άγνοια για την οδηγία να παραταθεί η ψηφοφορία όπου παρατηρούνται ουρές ψηφοφόρων. Άλλωστε, σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο το δικαίωμα και η αρμοδιότητα για παράταση της ψηφοφορίας δεν ανήκει στον Άρειο Πάγο αλλά στο υπουργείο Εσωτερικών.

Καθυστερήσεις και υπομονή σε πολλά εκλογικά τμήματα 

Η οδηγία δόθηκε μετά τις ουρές που έχουν σχηματιστεί σε πολλά εκλογικά τμήματα στο παρά πέντε τη ψηφοφορίας. 
Το γεγονός αυτό οφείλεται από τη μία στις ελλείψεις που υπήρξαν σε πολλές περιοχές στις εφορευτικές επιτροπές, αλλά και στην ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης εκλογικής διαδικασίας, αφού είναι τετραπλή, με κάλπες για τις ευρωεκλογές αλλά και τις περιφερειακές, δημοτικές και κοινοτικές εκλογές.

Ετσι, οι ψηφοφόροι αναγκάστηκαν να περιμένουν για να ψηφίσουν ακόμη και μισή ώρα στην ουρά και βέβαια όχι μόνο μία φορά, αφού ψήφιζαν σε δύο ξεχωριστά τμήματα, κάτι που προκαλεί τη συμφόρηση.

Κλείσιμο
Χαρακτηριστικές οι εικόνες από εκλογικά κέντρα στη Γλυφάδα και το Π. Φάληρο.


gly5
gly6


gly3
gly4


gly1
gly2


Ίδια είναι η εικόνα και σε εκλογικά κέντρα στην Αγία Παρασκευή και Νέο Ηράκλειο.

rrr2
rrr1
rrr3
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης