Πηγές ΝΔ: «Στο τέλος της βραδιάς δεν θα υπάρχει αμφιβολία για τον νικητή»

Πηγές ΝΔ: «Στο τέλος της βραδιάς δεν θα υπάρχει αμφιβολία για τον νικητή»

Στα γραφεία της ΝΔ έφτασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τη σύζυγό του Μαρέβα Γκραμπόφσκι για να παρακολουθήσει τα exit polls - Τι ανέφεραν συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ μία ώρα πριν κλείσουν οι κάλπες

mitso-mareva_main01
Εν αναμονή των πρώτων exit poll αλλα και του εκλογικού αποτελέσματος ειναι στη Νέα Δημοκρατία.

Ο πρόεδρος του κόμματος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος άσκησε σήμερα το πρωί το εκλογικό του δικαίωμα στο 1ο γενικό λύκειο Κηφισιάς, έφτασε στις 18.30 στα γραφεία της παράταξης στο Μοσχάτο  όπου μαζι με τους στενούς συνεργάτες του θα παρακολουθήσει από το γραφείο του στον 3ο όροφο τα exit poll μαζί με τους στενούς τους συνεργάτες.

Τον πρόεδρο της ΝΔ συνόδευαν η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι και οι δύο κόρες του.

Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, γιος του Κυριάκου, που άσκησε το δικαίωμα ψήφου για πρώτη φορά βρίσκεται από νωρίς το απόγευμα στην Πειραιώς.




Η πρώτη αντίδραση για τα exit Polls

Κλείσιμο
Από τη Νέα Δημοκρατία επισημαίνουν κατ’ αρχάς ότι τα exit polls αποτελούν μια πρόβλεψη και συνεπώς τα ουσιαστικά συμπεράσματα θα προκύψουν αργότερα, με την έκδοση των επίσημων αποτελεσμάτων. Ωστόσο, με βάση την πρώτη εικόνα, λένε ότι στη χώρα συντελείται πλέον μια μεγάλη πολιτική αλλαγή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζήτησε από τους πολίτες μία ξεκάθαρη νίκη και, όπως διαφαίνεται, οι πολίτες του την έδωσαν. Όπως επισημαίνουν, η Νέα Δημοκρατία είναι από σήμερα η πρώτη πολιτική δύναμη του τόπου και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υποστεί μια αδιαμφισβήτητη ήττα. Και υπενθυμίζουν ότι ο κύριος Τσίπρας ήταν που ζήτησε σε αυτές τις εκλογές ψήφο εμπιστοσύνης από τους πολίτες και όπως όλα δείχνουν δεν του την έδωσαν.

Αν επιβεβαιωθούν λοιπόν τα Exit Poll, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα συνιστά, όπως λένε, μια σαφή καταδίκη του κ. Τσίπρα και της κυβέρνησής του. Το μήνυμα της κάλπης, προσθέτουν, δείχνει και την κατεύθυνση που οι Ελληνες θέλουν να κινηθεί η χώρα. Και, βέβαια, σημειώνουν ότι υπάρχουν και οι περιφερειακές εκλογές καθώς και η αναμέτρηση στους τρεις μεγάλους δήμους της χώρας -Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά- με τις μέχρι τώρα ενδείξεις να δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αποδοκιμαστεί και σε αυτές τις κάλπες.

Στην Πειραιώς σημειώνουν ακόμη ότι ασχέτως της τελικής διαφοράς, ποτέ σε ευρωεκλογές που προηγήθηκαν των εθνικών εκλογών ο νικητής δεν κέρδισε με διαφορά μεγαλύτερη του 3-4%. Αν λοιπόν η διαφορά υπερβεί αυτό το όριο, λένε ότι θα είναι πολιτικά κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί.
Θυμίζουν τέλος ότι στις προηγούμενες ευρωεκλογές, όταν ο κ. Τσίπρας έλαβε μόλις 26,5% των ψήφων και κέρδισε τότε τη ΝΔ με 3,8% μίλησε για “ιστορική ανατροπή” και “για δυσαρμονία της λαϊκής βούλησης με την κυβέρνηση”. Και πήγε την επομένη μέρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητώντας εθνικές εκλογές.

Αυτό σημαίνει ότι η ΝΔ θα ζητήσει εκλογές;

Στη ΝΔ αποφεύγουν κάθε σχόλιο για αυτό. Διότι είναι προφανές ότι αυτό το γνωρίζει μόνον ο πρόεδρος του κόμματος που θα κάνει δηλώσεις αφού προηγουμένως δημοσιοποιηθούν τα επίσημα αποτελέσματα της κάλπης


Συγκρατημένη αισιοδοξία

Στη ΝΔ υπήρχε από νωρίς συγκρατημένη αισιοδοξία για το αποτέλεσμα. Τα στελέχη της Πειραιώς αρνούνται τις τελευταίες ώρες να σχολιάσουν σενάρια και φημολογίες που κυκλοφορούν για την εξέλιξη της ψηφοφορίας.

Όπως έλεγαν, όμως, όλες αυτές τις μέρες, εκτιμούν ότι στο τέλος της βραδιάς δεν θα υπάρχει καμία αμφιβολία για το ποιος είναι ο νικητής και ποιος ο χαμένος των εκλογών.
 
Όταν το αποτέλεσμα οριστικοποιηθεί θα κάνει δηλώσεις από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

Αυγενάκης: Από αύριο ξεκινά μια νέα ημέρα για την πατρίδα μας»

«Σήμερα γιορτάζει η Δημοκρατία. Υπάρχει μεγάλη συμμετοχή και αυτό είναι πολύ θετικό», δήλωσε ο γραμματέας ΠΕ ΝΔ - Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στις Μοίρες του νομού Ηράκλειου.

«Ευχαριστούμε τις εφορευτικές επιτροπές, τους δικαστικούς αντιπροσώπους, αλλά και τους χιλιάδες εκλογικούς αντιπροσώπους της Παράταξής μας. Εμπιστευόμαστε την κρίση των πολιτών. Από αύριο ξεκινά μια νέα ημέρα για την πατρίδα μας. Προχωράμε ενωμένοι και αποφασισμένοι», υπογράμμισε ο κ. Αυγενάκης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης