tsipmits00000

Ψήφισαν οι πολιτικοί αρχηγοί - Τα μηνύματά τους αμέσως μετά την διαδικασία

Με τον γιο του ψήφισε στην Κηφισιά ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζοντας πως «αύριο θα ξημερώσει μια νέα, φωτεινή ημέρα για την πατρίδα μας» ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε την σημερινή «μέρα ευθύνης», απειλώντας και πάλι πως σε περίπτωση ήττας του ίδιου, κινδυνεύουν με ακύρωση τα οικονομικά μέτρα που ανακοίνωσε προεκλογικά.

Χαρακτηριστικό είναι πάντως πως σε αρκετά εκλογικά τμήματα δεν παρουσιάστηκε ούτε ένα μέλος της εφορευτικής επιτροπής, κάτι που συνέβη και στα εκλογικά τμήματα που ψήφισαν ο Αλέξης Τσίπρας στην Κυψέλη και ο Κώστας Καραμανλής στην Θεσσαλονίκη.

Να δείξουμε οι Έλληνες πόσο Ευρωπαίοι είμαστε, ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, «πολύ κρίσιμες αυτές οι εκλογές για την Ευρώπη», δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης.

Στην Θεσσαλονίκη εν μέσω χειροκροτημάτων άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, χωρίς να κάνει δήλωση στους δημοσιογράφους.

Ο ελληνικός λαός να κάνει την επιλογή που θα δυναμώσει τη φωνή του, είπε από το εκλογικό τμήμα της Νέας Ιωνίας όπου ψήφισε ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ μια διαφορετική δήλωση, απευθυνόμενος ιδίως στους νέους και καλώντας τους σε συμμετοχή, έκανε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας για «το σπερματοζωάριο που έφυγε μπροστά την ημέρα που γεννηθήκαμε».

Νωρίς το πρωί ψήφισε στην Γλυφάδα ο Πάνος Καμμένος ζητώντας μετά τις ευρωεκλογές «να οδηγηθούμε πολύ γρήγορα σε εθνικές εκλογές».


Παυλόπουλος: Να δείξουμε οι Έλληνες πόσο Ευρωπαίοι είμαστε

Ψήφισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο 3o-4o Δημοτικό Σχολείο Νέου Ψυχικού
Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στο 3o-4o Δημοτικό Σχολείο Νέου Ψυχικού (Φάβη και Ουράνη 16) στα 1710A (Ευρωεκλογές και Περιφερειακές εκλογές) και 1710B (δημοτικές εκλογές) εκλογικά τμήματα.

"Σε μια περίοδο κατά την οποία δυνάμεις λαϊκισμού και ρατσισμού επιβουλεύονται ευθέως και απροκαλύπτως το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και επιχειρούν να το κατεδαφίσουν, σε μια περίοδο κατά την οποία άλλοι λαοί χωρίς να έχουν υποστεί θυσίες εγκαταλείπουν δυστυχώς το σκάφος της Ευρώπης αποδεικνύοντας ότι ταξίδευαν σε αυτό με σημαίες ευκαιρίας, είναι η ώρα εμείς οι Έλληνες με την ετυμηγορία μας να αποδείξουμε πόσο συνειδητοποιημένοι Ευρωπαίοι είμαστε" τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα.

Και πρόσθεσε: "Ότι είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλλουμε, στο μέτρο που μας αναλογεί, για την ενοποίησης της Ευρώπης, προκειμένου η Ευρώπη να διαδραματίσει το ρόλο που της αναλογεί. 'Οχι μόνο για τους λαούς της αλλά για να διαδραματίσει ένα δημιουργικό, πλανητικό ρόλο, ευεργετικό για ολόκληρη την ανθρωπότητα".

Δηλώσεις ΠαυλόπουλουΒούτσης: «Πολύ κρίσιμες αυτές οι εκλογές για την Ευρώπη»

Λίγο μετά τις 9 το πρωί ψήφισε ο πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. Ο πρόεδρος της Βουλής, ευδιάθετος, συνομίλησε με τους δικαστικούς αντιπροσώπους και άσκησε γρήγορα το εκλογικό του δικαίωμα.

Μετά την εκλογική διαδικασία ο Νίκος Βούτσης δήλωσε: «Σήμερα είναι γιορτή της δημοκρατίας. Είναι πολύ κρίσιμες οι εκλογές ειδικά για την Ευρώπη και το μέλλον της και εξαιρετικά σημαντικά εκλογές για τους περιφερειάρχες και τους δημοτικούς άρχοντες, διότι η χώρα βγαίνει κατά κοινή ομολογία από τις μνημονιακές δεσμεύσεις, βγαίνει σιγά σιγά και από την κρίση. Αρα τα θέματα της ανάπτυξης, του περιβάλλοντος, κοινωνικά ζητήματα και οικονομικά ζητήματα είναι σε πρώτη γραμμή. Ολοι λοιπόν θα έχουν τον ρόλο τους μετά τις σημερινές εκλογές. Προσωπικά πιστεύω ότι θα πρέπει να γίνουν προοδευτικές επιλογές για την Ευρώπη, για τις περιφέρειες και τους δήμους γιατί η κρίση για να ξεπεραστεί, πρέπει να φύγουμε από τα μοντέλα που οδήγησαν στη χρεοκοπία τη χώρα και την Ευρώπη στα αδιέξοδα».

Ψήφισε ο Νίκος Βούτσης - «Πολύ κρίσιμες αυτές οι εκλογές για την Ευρώπη»Τσίπρας: Είναι μέρα ευθύνης για τα μέτρα

Στο εκλογικό τμήμα που ψηφίζει στην Κυψέλη, έφτασε λίγο πριν από τις 10:30 το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

«Τώρα ψηφίζουμε, θα τα πούμε μετά», είπε στους δημοσιογράφους προσερχόμενος, ενώ ήταν ελάχιστοι οι πολίτες που τον χειροκρότησαν.

«Σήμερα είναι μια όμορφη μέρα, Δημοκρατίας, που οι πολίτες αποφασίζουν. Είναι και μέρα ευθύνης των πολλών, του καθενός και της καθεμιάς να υπερασπιστεί τις θυσίες και τους κόπους, να επικυρώσει, να εγκρίνει, να προστατεύσει την πορεία ανάκαμψης της οικονομίας, αλλά και τα μέτρα στήριξης της οικονομίας και να μην επιτρέψει σε κανέναν, την επόμενη ημέρα να τα πάρει πίσω», είπε ο πρωθυπουργός.

Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο αν «θα τα ξαναπούμε σύντομα εδώ;», ο κύριος Τσίπρας απάντησε υπεκφεύγοντας: «Την άλλη Κυριακή σίγουρα», εννοώντας τον δεύτερο γύρο της εκλογικής διαδικασίας των Αυτοδιοικητικών εκλογών όπου απαιτηθεί.

Όσο περίμενε να ψηφίσει ο κύριος Τσίπρας συνομίλησε με πολίτες που περίμεναν ή είχαν μόλις ασκήσει το εκλογικό τους δικαίωμα και μάλιστα είπε: «Ψυχολογικά είμαι τέλεια»!

Χαρακτηριστικό είναι πως ενώ αναμενόταν η άφιξη του πρωθυπουργού, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που τον περίμεναν έτρεχαν να... ξεχορταριάσουν τα παρτέρια!

Τσιπρας δηλώσειςΚυριάκος Μητσοτάκης: Εμπιστεύομαι την κρίση των πολιτών, αύριο θα ξημερώσει μια φωτεινή μέρα για την πατρίδα μας

Με χειροκροτήματα, επευφημίες και αιτήματα για ... σέλφι υποδέχτηκαν τον πρόεδρο της ΝΔ συγκεντρωμένοι πολίτες στην Κηφισιά
Υπό τις επευφημίες πολιτών που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το σχολικό συγκρότημα της οδού Λεβίδου στην Κηφισιά μπήκε στο εκλογικό τμήμα για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Προηγουμένως ανταποκρίθηκε χαμογελαστός στα αιτήματα για σέλφι.

Ο κ. Μητσοτάκης μπήκε στο εκλογικό τμήμα συνοδευόμενος από τον γιο του Κωνσταντίνο, ο οποίος είναι νέος ψηφοφόρος. Ο νεαρός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης περίμενε υπομονετικά να ψηφίσει πρώτος ο πατέρας του. Ο κ,.Μητσοτάκης χαιρέτισε τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, ενώ δεν αρνήθηκε να φωτογραφηθεί με όσους του το ζήτησαν και μέσα στο εκλογικό τμήμα. Ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν χαμογελαστός και χαλαρός.


Γεννηματά: Ανοίγει ο δρόμος για προοδευτικές εξελίξεις

Οι πολίτες με την ψήφο τους ανοίγουν το δρόμο για προοδευτικές εξελίξεις στη χώρα μας, δήλωσε το μεσημέρι της Κυριακής η Φώφη Γεννηματα.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα στον Νέο Κόσμο, με τον υποψήφιο για την ευρωβουλή Γιώργο Καμίνη.

«Σήμερα οι πολίτες με την ψήφο τους αλλάζουν σελίδα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Κλείνουν την πόρτα στην ακροδεξιά και τον λαϊκισμό και ανοίγουν τον δρόμο για προοδευτικές εξελίξεις στη χώρα μας», είπε η κυρία Γεννηματά.Κουτσούμπας: Ο ελληνικός λαός να κάνει την επιλογή που θα δυναμώσει τη φωνή του

Στην Νέα Ιωνία ψήφισε την Κυριακή ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ελπίζουμε σήμερα ελληνικός λαός να κάνει την επιλογή που θα δυναμώσει τη φωνή του παντού και σε τοπικό επίπεδο και σε πανευρωπαϊκό, ζήτησε αμέσως μετά ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ και ευχήθηκε «καλή δύναμη» σε όλους.

Κουτσούμπας: Ο ελληνικός λαός να κάνει την επιλογή που θα δυναμώσει τη φωνή τουΣταύρος Θεοδωράκης: «Για να γεννηθούμε ένα σπερματοζωάριο δεν δείλιασε»

Για τις Ευρωεκλογές 2019 - Δημοτικές εκλογές ο Σταύρος Θεοδωράκης, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 2ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου
Ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 2ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου. Ο Σταύρος Θεοδωράκης συνομίλησε με την εφορευτική επιτροπή και τον δικαστικό αντιπρόσωπο και χαμογελαστός ψήφισε.

Το μήνυμά του έχει ως εξής:

«Καλημέρα – καλημέρα. Θέλω να στείλω ένα μήνυμα, ειδικά στους νέους. Για να γεννηθούμε ένα σπερματοζωάριο δεν δείλιασε. Έφυγε μπροστά. Δεν έμεινε να κοιτάει τι κάνουν τα άλλα. Ξεκίνησε και τελικά τα κατάφερε. Αποφάσισέ το λοιπόν, μην μείνεις πίσω, ψήφισε! Σας ευχαριστώ».

Ψήφισε ο Σταύρος Θεοδωράκης - «Για να ξαναγεννηθούμε ένα σπερματοζωάριο δεν δείλιασε»Πάνος Καμμένος: «Να οδηγηθούμε πολύ γρήγορα σε εθνικές εκλογές»

Στις 08:30 το πρωί άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας.

Ο κύριος Καμμένος αμέσως μετά την ψηφοφορία θα μεταβεί στα γραφεία του κόμματος στην Λεωφόρο Συγγρού από όπου θα παρακολουθήσει την εκλογική διαδικασία και θα κάνει δήλωση στα μέσα ενημέρωσης μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

«Σήμερα είναι μια γιορτή για τη Δημοκρατία. Εύχομαι να εκλεγούν οι πιο ικανοί και οι πιο έντιμοι. Ιδίως στην Ευρωβουλή να εκλεγούν άνθρωποι που θέλουν να υπηρετήσουν την Ελλάδα, όχι να υπηρετήσει η Ελλάδα αυτούς» είπε αμέσως μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος ο κύριος Καμμένος και εκτίμησε πως οι εθνικές εκλογές πρόκειται να επισπευθούν: «Οι πολίτες έχουν μεγαλύτερη σοφία από τους πολιτικούς. Οι εξελίξεις θα έρθουν για να οδηγηθούμε πολύ γρήγορα σε εθνικές εκλογές».

Ψήφισε ο Πάνος Καμμένος: «Να οδηγηθούμε πολύ γρήγορα σε εθνικές εκλογές»Ψήφισε ο Κώστας Καραμανλής

Χειροκροτήθηκε από τους παριστάμενους πολίτες - Δεν έκανε δήλωση
Λίγα λεπτά πριν από τις 10 το πρωί έφτασε στο εκλογικό τμήμα που ψηφίζει στην Θεσσαλονίκη ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Ο κύριος Καραμανλής δεν θέλησε να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης, χαιρέτησε όμως διά χειραψίας και μίλησε με όσους τον πλησίασαν για να τον χαιρετήσουν.

Στην είσοδο του σχολείου που βρίσκεται το εκλογικό τμήμα τον υποδέχθηκαν οι βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας, Ελενα Ράπτη, Σταύρος Καλαφάτης, ο πρόεδρος διοικούσας επιτροπής νομού Θεσσαλονίκης της ΝΔ Τάσος Σπηλιόπουλος, στελέχη και μέλη του κόμματος που τον χειροκρότησαν θερμά.

Ο πρώην πρωθυπουργός χρειάστηκε πάντως να περιμένει την σειρά του, καθώς την ώρα που έφτασε υπήρχε άλλος ψηφοφόρος μέσα στο παραβάν. Ο κύριος Καραμανλής και όλοι παριστάμενοι γέλασαν όταν ακούστηκαν επί ώρα σκισίματα από τον προηγούμενο ψηφοφόρο, ενώ ένας κύριος που προηγήθηκε του πρώην πρωθυπουργού, βγήκε από το παραβάν για να του δώσει την σειρά του, κάτι που βεβαίως αρνήθηκε εκείνος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο εκλογικό τμήμα που ψηφίζει ο κύριος Καραμανλής δεν υπήρχε ούτε ένα μέλος της εφορευτικής επιτροπής!

Ψήφισε ο Κώστας Καραμανλής


Θεοχαρόπουλος: Προοδευτική πολιτική ή συντηρητική στροφή το δίλημμα των σημερινών εκλογών

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και υπουργός Τουρισμού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στη Βέροια
Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και υπουργός Τουρισμού Θανάσης Θεοχαρόπουλος, στις 8 το πρωί στο στο 13ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας.

«Ο ελληνικός λαός σήμερα ψηφίζει και αποφασίζει για την πορεία της χώρας μέσα στην Ε.Ε. Ένα αριστερό προοδευτικό ρεύμα με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό σήμερα είναι περισσότερο αναγκαίο από ποτέ. Ένας ισχυρός προοδευτικός πόλος απέναντι στην ακροδεξιά, στον νεοφιλελευθερισμό και στις συντηρητικές δυνάμεις» δήλωσε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

Και πρόσθεσε: «Με την Προοδευτική Συμμαχία με τον ΣΥΡΙΖΑ εμείς αποδεικνύουμε στην πράξη ότι η συνεργασία σε προγραμματική βάση είναι ο δρόμος για την επίλυση των πολυσύνθετων προβλημάτων της χώρας. Σήμερα είναι ο ελληνικός λαός που αποφασίζει μεταξύ της προοδευτικής και της συντηρητικής παράταξης καθώς και ποιες δυνάμεις θα εκφράσουν την πλειοψηφία του προοδευτικού χώρου. Και έχουμε εμπιστοσύνη στην κρίση του».

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Σκοτεινή νύχτα

Τσίπρας: Μέρα ευθύνης - Μητσοτάκης: Ξημερώνει μια φωτεινή μέρα για την Ελλάδα - Ελλ. Λαός: Έρχεται σκοτεινή νύχτα ανευθυνότητας ...

Καληνύχτα Πινοκιο

Το άλλοτε αδύνατο φρέσκο γελαστό παιδί που έχει μεταλλαχθεί σε έναν πρησμένο κουρασμένο και μόνιμα συνοφρυωμενο και στριφνο άνθρωπο δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι ο λαός τις σπάνιες φορές που έρχεται σε επαφή μαζί του το λιγότερο αδιαφορεί από την παρουσία του. Σήμερα κατά την προσέλευση του στο εκλογικό κέντρο για να ψηφίσει η εικόνα ήταν η προσωποποίηση της απογοήτευσης. Αυτό άλλωστε ήταν ο Αλέξης Τσίπρας για τους περισσότερους Έλληνες μια μεγάλη απογοήτευση. Σύντομα πρέπει να πάει σπίτι του για να ξεκουραστεί. Τόσα ψεμματα είπε πως να μην κουραστεί! Καληνύχτα Πινόκιο.

Παει και ο Τσιπρας

Συντριβεται στο 11% ο Συριζα. Ο Μητσοτακης ειναι στο 32%. Ε ρε γέλια.

Ο ανικανος Νταουλιερης

Μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια θυμάται την ευθύνη.

Koύλης - Τσίπρας, o Mπόλεκ και ο Λόλεκ του κοινοβουλίου

Οοουυυυσσσσσττττττττττ σιχάματα και τα δύο!

Breaking News !!!

Ακουσα οτι η κ. Μερκελ θα απονείμει στον Τσιπρα το Χρυσό Μετάλλιο της Γερμανίας για την προσφορά του στη γερμανική οικονομία.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4932330

Τουλάχιστον 15 χώρες, έπρεπε να εμφανίσουν στέρεο μέτωπο μέσα στο Συμβούλιο για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας στην ΕΕ είπε ο πρώην υπουργός μιλώντας απόψε σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ

3
7dfc754bcc0ce3d544bab7f919801d8c

Οι ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο άλλαξαν με τα γεωτρύπανα της Τουρκίας αναφέρει στο πρακτορείο Ανατολού - Αδειάζει ξανά τον Ακιντζί ο Τούρκος ΥΠΕΞ - Συγκρίνει την εισβολή στη Συρία με τον Αττίλα στην Κύπρο! -Ξεκαθαρίζει ότι μόνο αν ικανοποιηθούν οι όροι που έχει θέσει η Άγκυρα θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό 

7
pm0

H ρύθμιση αφορά σε όλες τις άδειες που εκδόθηκαν από 1-1-2006   - Στόχος η αναθέρμανση της αγοράς ακινήτων - Ανακοίνωσε ότι εντός του 2020 θα τεθεί υπό συζήτηση με τους εταίρους το 3,5% του πρωτογενούς πλεονάσματος - Έστειλε μήνυμα στους τραπεζίτες ενόψει της αυριανής του συνάντησης: «Είναι άδικες οι χρεώσεις» - H ομιλία του πρωθυπουργού στο δείπνο του Economist

68
komision_main

Λόγω της επιθετικότητας απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο - Η Επιτροπή Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εγκρίνει ή απορρίπτει κάθε χρηματοδοτική δράση της Ένωσης, υιοθέτησε μία επιθετική διατύπωση εναντίον της Άγκυρας

5