Εκλογές: «Λειψές» εφορευτικές επιτροπές σε πολλά τμήματα - Λείπουν και από το τμήμα που ψήφισε ο Τσίπρας

DSC_4853

«Λειψή» και η εφορευτική στο τμήμα που ψήφισε ο Κώστας Καραμανλής, στη Θεσσαλονίκη - Οι πολίτες που είχαν ορισθεί ως μέλη των επιτροπών δεν προσήλθαν σε αρκετά τμήματα - Σε πολλές περιπτώσεις «επιστρατεύθηκαν» πολίτες που πήγαν να ψηφίσουν

Μεγάλα προβλήματα στις εφορευτικές επιτροπές καταγράφονται έως και αυτή την ώρα, περίπου δύο ώρες μετά την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας, καθώς δεν έχουν εμφανιστεί μέλη των επιτροπών: Υπάρχουν μάλιστα, περιπτώσεις όπου είχε εμφανισθεί μόνο ο δικαστικός αντιπρόσωπος. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και στο τμήμα που ψηφίζει ο Αλέξης Τσίπρας λείπουν οκτώ μέλη των εφορευτικών επιτροπών, ενώ «λειψή» ήταν και η επιτροπή στο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στη Θεσσαλονίκη.

Στη Στερεά Ελλάδα σύμφωνα με τους δικαστικούς αντιπροσώπους και των 5 εκλογικών περιφερειών (Φθιώτιδα, Εύβοια, Φωκίδα, Ευρυτανία και Βοιωτία) δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα, ωστόσο από τους πολίτες εκφράζονται διάφορες απορίες επί της εκλογικής διαδικασίας.

Μικρά προβλήματα παρατηρούνται, κυρίως στην Εύβοια, σχετικά με την προσέλευση των μελών των εφορευτικών επιτροπών χωρίς, ωστόσο, μέχρι στιγμής, να δημιουργείται κάποιο σημαντικό ή σοβαρό πρόβλημα στην εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας.

Πάνω από το 50% των μελών των εφορευτικών επιτροπών δεν βρέθηκαν σήμερα στις θέσεις τους, στην Αχαϊα, σύμφωνα με το dete.gr. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ , στα πιο πολλά εκλογικά τμήματα να υπάρχει ένα μέλος, πολλές φορές το αναπληρωματικό ή και κανένα. Οι εκλογές όμως ήταν τριπλές και μάλιστα με 4 κάλπες με αποτέλεσμα να επικρατεί πανδαιμόνιο. Κυρίως στις ευρωεκλογές. Μια και απουσίαζαν μέλη εφορευτικών επιτροπών οι εκλογείς μάζευαν ένα ένα μόνοι τους τα 40 ευρωψηφοδέλτια. Και αν ο ψηφοφόρος ήταν ηλικιωμένος,  μπορεί να ήθελε και 10 λεπτά μόνο για να τα μαζέψει. Κάποιοι αγανακτούσαν και έπαιρναν μόνο το ψηφοδέλτιο που θα έριχναν στην κάλπη! Σε κάποια τμήματα πάντως επιστρατεύτηκαν πολίτες που πήγαν να ψηφίσουν για να συγκροτήσουν την εφορευτική επιτροπή.

Μικροπροβλήματα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν σε ένα εκλογικό τμήμα της Αιτωλοακαρνανίας, καθώς η ψηφοφορία ξεκίνησε με μία μικρή καθυστέρηση, επειδή άργησε να προσέλθει ο δικαστικός αντιπρόσωπος.

Επίσης, σε άλλο εκλογικό τμήμα της Αιτωλοακαρνανίας έλειπε μία κάλπη και ο δήμος αναμένεται να τοποθετήσει νέα, ενώ σε πολλά τμήματα της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καταγράφονται απουσίες μελών των εφορευτικών επιτροπών.

Στη Δυτική Μακεδονία

Ομαλά ξεκίνησε η εκλογική διαδικασία στα 1.525 εκλογικά τμήματα της εκλογικής περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι και οι γραμματείς ήταν κανονικά στις θέσεις τους, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, σε πολλά εκλογικά τμήματα σε όλη την έκταση της περιφέρειας δεν έχουν προσέλθει τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών. Ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας Στέφανος Μπίρος μίλησε για «ένα γνωστό φαινόμενο» που αντιμετωπίζεται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση και οφείλεται στο γεγονός ότι «τα μέλη δεν λαμβάνουν καμία εκλογική αποζημίωση».

Στην ΠΕ Κοζάνης σε ορισμένες περιπτώσεις που οι αίθουσες όπου θα διεξαγόταν η ψηφοφορία ήταν μικρές, χρειάστηκε να γίνουν κατατμήσεις και οι δυο κάλπες να μεταφερθούν σε διπλανούς χώρους προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλότητα της ψηφοφορίας. Όπως ανέφερε η εφέτης, Έφη Μπράμη, υπεύθυνη για τους δικαστικούς αντιπροσώπους και τη διαδικασία της ΠΕ Κοζάνης μετά τις αναφορές των δικαστικών αντιπροσώπων, «χρειάστηκε σε περίπου έξι περιπτώσεις «να μεταφερθούν οι δύο κάλπες σε διπλανές αίθουσες προκειμένου να εξασφαλιστούν οι καλύτερες προϋποθέσεις τόσο στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των πολιτών όσο και της ασφαλούς εκλογικής διαδικασίας». Όλα έγιναν αργά χθες το βράδυ, ορίσθηκαν άμεσα οι δικαστικοί αντιπρόσωποι με τους γραμματείς τους και σήμερα η εκλογική διαδικασία εξελίσσεται χωρίς πρόβλημα.

ΣΧΟΛΙΑ (90)

λακερδας

με 500 ευρω και πανω ΙΣΩΣ να προσεφερα τις υπηρεσιες μου στην "δημοκρατια" των σαλονατων

λακερδας

τι λετε ρε απο 6 το πρωι εως μεσανυχτα? ωραιο συστημα, κατεργα στη γιαρο! Για να βγει ο χουντι-κουλης και ο κοτερο-τσιπρας! κοσμε παρε την δυναμη στα χερια σου

Είτε θές ...είτε δεν θές...

'Ενας από τους δύο "αστεράτους" θα μας κατσικωθεί πάλι....Αν και δεν έχουμε τώρα Βουλευτικές εκλογές που είναι και οι σπουδαιότερες....

εχω φιλο

δικηγορο που θα παρει 2 χιλιαρικακια και μας κοροιδευει..κανενας σε εφορευτικη επιτροπη αν δν παρει φραγκο απο αυτα τα λαμογια τους δικηγορους

Βασίλης

Εφορευτικές επιτροπές να πηγαίνουν οι γυναίκες που δεν έχουν παιδιά ή έχουν άνω των 18 ετών, όσοι δεν έχουν πάει ακόμα φαντάροι , όσοι παίρνουν επιδόματα χωρίς να δουλεύουν (εκτός από λόγους υγείας,αναπηρίας κλπ) και όσοι χρωστάνε στο δημόσιο (υποχρεωτικά) . Όλοι όσοι έχουν υπηρετήσει κανονικά την θητεία τους ΔΕΝ χρωστάνε τίποτα άλλο στο κράτος. Έφαγαν από ένα έως δυο χρόνια από τη ζωή τους προσφέροντας εντελώς ΔΩΡΕΑΝ στο Ελληνικό κράτος και στους πολίτες του. Τόσο απλά είναι τα πράγματα !!!

καλαματα

πηγα μια φορα και ο δικηγορος με την γραμματεα ανιψια του τα κανανε θαλασσα με αποτελεσμα να κατσουμε μεχρι το πρωι απο τοτε με οριζανε συνεχως αλλα δεν ξαναπατησα

chris

ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΤΟΥΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΝΩ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

Panos

Ακριβώς! Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές να πάνε που κάθονται τετραήμερο και πληρώνονται έτσι κι αλλιώς.

Μηνάς.Κ@chris

Μα τι ειν' αυτά που λες chris μου! Θέλεις να καταλάβουν το Σύνταγμα και να μην το κουνάνε ρούπι από εκεί! Που να τα βάλεις με τους Δ.Υ που λέγονται εκπαιδευτικοί μωρέ! Ξέρεις τι φάρα είναι; Εκλογές εκείνοι δεν κάνουν Κυριακή αλλά ...εργάσιμη μέρα. Και πέρα από τους 3 μήνες που κάθονται και πληρώνονται ακούς να σου λένε πως κανονικά δικαιούνται και ...1 ακόμα μήνα άδεια όπως όλοι οι εργαζόμενοι!!!! Χα, χα, χα, χα!

ΧΥΖ

Οποιος πηγαίνει εφορευτική είναι μεγάλο κορόϊδο. Ο δικαστικός παίρνει 1500€. Ας παίρνει 1300€ και από 100€ άλλοι δύο πολίτες. Ούτε στα απλά δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε?

XXX

Που να δειτε και την αποχη, τον καθαρο νικητη και αυτων των εκλογων, αυτοδυναμια.

Ιούλιος Καίσαρ

Τζάμπα τέλος, Κορόιδα τέλος, άντε γεια ρε!!!

chris

ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ ΤΟΥΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΝΩ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης