O Ακάρ «κάνει μάθημα» στην Αθήνα: Δεν βοηθούν οι προκλήσεις και ανεύθυνες δηλώσεις

akar

Αφού αμφισβήτησε ευθέως τον ελληνικό εναέριο χώρο ο  Τούρκος υπουργός Άμυνας κουνά τώρα το δάχτυλο στην Ελλάδα τονίζοντας  ότι οι προκλητικές ενέργειες δεν βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο - Μίλησε εκ νέου για δικαιώματα που πρέπει να γίνουν «σεβαστά»

Μετά το ρεσιτάλ προκλήσεων με την ευθεία αμφισβήτηση του ελληνικού εναέριου χώρου, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ κατηγορεί την... Αθήνα για προκλήσεις, τονίζοντας ότι δεν βοηθούν οι «ανεύθυνες δηλώσεις».

«Είναι ειλικρινής προσδοκία μας ότι δεν θα επιτραπούν οι προκλητικές ενέργειες και οι ανεύθυνες δηλώσεις, που δεν βοηθούν στην επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Η επιθυμία μας και η προσδοκία μας είναι ότι τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας- που έχει τη μεγαλύτερη ακτογραμμή στην ανατολική Μεσόγειο- και της ΤΔΒΚ θα γίνουν σεβαστά. Αναμένουμε από όλες τις πλευρές να σεβαστούν αυτά τα θέματα. Αυτό είναι το πιο φυσικό δικαίωμά μας», δήλωσε το Σάββατο ο Χουλουσί Ακάρ, σε εκδήλωση για την άσκηση «Θαλασσόλυκος» της Αγκυρας.

Ο Ακάρ σημείωσε, ακόμη, ότι η «Τουρκία σε κάθε περίπτωση, εκφράζει τη στήριξή της για την επίλυση των προβλημάτων στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο εντός του πλαισίου των σχέσεων καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου και αναμένει προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση».

Τέλος, έκανε λόγο και για τις συζητήσεις στρατιωτικών αντιπροσωπειών για τη συμφωνία επί των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας. «Πιστεύω ότι αυτές οι συζητήσεις θα συνεχιστούν στο μέλλον και πιστεύω ότι θα είναι προς όφελος και των δύο χωρών», σημείωσε ο Τούρκος υπουργός Αμυνας.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ημέρες νωρίτερα, ο Χουλουσί Ακάρ αμφισβήτησε ευθέως το εύρος του ελληνικού εναέριου χώρου. «Τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει πουθενά στον κόσμο. Ούτε στο παρελθόν, ούτε και σήμερα. Τα χωρικά τους ύδατα είναι έξι μίλια και ο εναέριος χώρος τους δέκα μίλια. Τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει. Το επιχείρημα των Ελλήνων είναι πως αυτό ισχύει από το 1931 και ότι κανένας δεν τους έχει πει κάτι», είχε αναφέρει χαρακτηριστικά.

ΣΧΟΛΙΑ (27)

Νικ

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ασχολείστε με τους βρομοτουρκους

Aμπεμπελελέκoυα

@16:43: Αγαπητέ, δεν υπάρxει καμία περίπτωση θερμoύ επεισοδίου διότι οι Tούρκοι μπορoύν να κάνουν ότι γoυστάρουν, διεκδικούν τα πάvτα, έxoυν γκριζάρει το Aιγαίo, και το σάπιο πολιτικό σύστημα που κυβερvάει την Eλλάδα, όχι τώρα -για να είμαστε δίκαιοι, εδώ και 30 χρόνια έχει δεxτεί να είναι ο Xατζατζάρης να τρώει τις σφαλιάρες και να μην μιλάει καθόλoυ! Ήδη θα έπρεπε να έχει δημιουργηθεί κάποιο επεισόδιο για να έχουμε σταματήσει την πρoκλητικότητα των Tούρκων, γιατί οι Toύρκοι αποθρασύvovται συνεχώς όσο βλέπουν ότι υπάρxει μια δoυλικότητα και μια εξωτερική πολιτική της Ελλάδος η οποία είναι κάκιστη για εμάς τους Έλληvες και η καλύτερη -ακόμη και από ότι φαvτάζovταν, για τους Toύρκους! Δεν υπάρxει περίπτωση, λοιπόν, να γίνει θερμό επεισόδιο γιατί οι Toύρκοι ότι θέλουν να κερδίσουν θα το κερδίσουν! Και για να μην ξεxvιόμαστε ότι αυτοί που έρχονται από πίσω είναι ακριβώς ίδιοι... όπως και μην ξεχνάνε οι πατριώτες της ΝΔ ότι ο Kαραμάv αλής είναι κουμπάρος με τον Eρvτoγάν!!! Την ίδια πολιτική κρατάει και η NΔ!!!

Chris

Πoλύ σωστό σxόλιo!

LEO ONE

I find it terribly funny and insulting to be witness to pseudo-preaching from a politician whose country violates our borders time and time again..Have some decency sir and check your history books, your maps and the international treaties before you make any statements. On the other hands the initiative which SYRIZA took to ''sit down'' and negotiate placed this country on the defensive. Everybody saw this coming the minute KAMATEROS-a SYRIZA PUPPY-suggested a similar PRESPES fiasco with the neighbors to the east....Another betrayal in the making. Utterly dangerous for HELLAS. They must go. STAT.

drastic

MΗ ΜΑΣΑΤΕ. ΑΜΑ ΕΡΘΕΙ Η ΙΕΡΗ ΩΡΑ Ο ΤΣΟΛΙΑΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ Η ΦΥΛΗ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 3000 ΧΡΟΝΙΑ.

Πελοπίδας

Να τελειώνουμε με την τουρκολαγνεία. Εδω είναι Ελλάδα.

aggel

Ασχολείστε με τους τελειωμένους. Οι τούρκοι όσα χρήματα και να αποκτήσουν ,όλα τα καλά του κόσμου να έχουν γυφτοι παραμένουν. Κακομοίρηδες

ΜΑΚΑΚΕΣ ΤΟΥΡΚΟΜΟΓΓΟΛΙΑ

Α ΡΕ ΠΟΣΟ ΣΑΣ ΑΓΑΠΑΜΕ ΕΜΕΙΣ Ο ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΣ Ο ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ! ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗΜΑΣ ΑΝ ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΣΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ!!!!! ΕΛΕΟΣΣΣΣ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΣΩΖΟΥΝ ΟΥΤΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΚΑΙ ΛΥΠΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑΜΑΣ!!!! ΑΗ ΣΤΟΝ ΔΙΑ@@@@ ΛΟ ΤΟΜΑΡΙΑ

joy

Όπως και να έχει το πράγμα το να καθίσει ένας Ελληνας πολιτικός στο τραπέζι μιας ''υποτιθέμενης διαμάχης'' αμέσως έχει χάσει όποια διπλωματική μάχη. Το πιο μεγαλειώδες παράδειγμα το δίνει η Κύπρος που παρόλο που τόσα χρόνια μιλάνε με τους Τούρκους οι προκλήσεις και τα προβλήματα οξύνονται μέρα με την μέρα. Κανένας διάλογος και καμία υποχώρηση. Η Ελλάδα σαν μέλος μιας ευρύτερης οικογενείας κρατών που μπορούν να ασκήσουν έναν οικονομικό μοχλό πίεσης στην Τουρκιά και μια σωστή κυβέρνηση μπορεί να δείξει και πυγμή και να καταλάβει η Τουρκία ότι δεν είμαστε μπανανια. Όταν όμως ο Τσιπρακος φέρνει τον Σουλτάνο εδώ, και βλέπουν ποδόσφαιρο μαζί τότε εμείς οι υπόλοιποι μόνο μπορούμε να φανταστούμε το τι έχει υποσχεθεί ο μέγας προδότης μετά την ανακοίνωση τους για την ''επιτυχία '' τους για το όνομα των Σκοπίων-Μακεδονία.

Στρατιωτικός

Μέχρι ενός σημείου είναι αποδεκτοί οι λεονταρισμοί και οι καλοπροαίρετοι μαξιμαλισμοί του καναπέ. Αλλά ας έλθουμε στην πραγματικότητα. Είναι γνωστό σε όλους τους διαπραγματευτές, ότι, ακόμη και οι φιλικά προσκείμενοι Αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ, δεν μπορούσαν να το καταλάβουν και εμείς δεν μπορούσαμε να το αιτιολογήσουμε πειστικά το 6 μίλια στη Θάλασσα και τα 10 στον αέρα. Συμπέρασμα: Το καλύτερο θα ήταν να βρεθεί μια ενιαία γραμμή αναλόγως περιοχής, απόστασης και συνθηκών μεταξύ 6 και 10 έως 12μίλια σε Αέρα και Θάλασσα, ώστε να σταματήσει η αντιπαράθεση που υπάρχει . Αλλά - Αλλά, χρειάζεται αυτοί που θα το χειριστούν απο το ΥΠΕΞ και ΥΕΘΑ και ΓΕΕΘΑ και των δύο Χωρών να έχουν!!! " Κάκαλα " !!! Πιστεύω ότι ο Ακάρ και ο Αποστολάκης, τα έχουν. Μένει να το δούμε. Γιατί θα κατηγορηθούν βεβαιότατα για Προδοσία!!!. Σημείωση: ακόμη και η Ρωσία αντιτίθετο στο παρελθόν, στην επέκταση των 12 μιλίων και εκτίμησή μου και καμία άλλη Μ. Δύναμη δεν ήθελε το Αιγαίο Ελληνική Θάλασσα.

Praktoro SorroSyrizanel

Αυτα τα 4,5 χρονια του Φασιστερού Ανθελληνικού Καθεστώτος στην Ελλάδα η Τουρκία έχει παγιώσει τις επεκτατικές της βλέψεις και τις έχει διευρύνει ακόμη περισσότερο. Γνωριζοντας ότι την Ελλάδα τη κυβερνούν SorroSyrizoπρακτοριλίκια και παίρνοντας ο Ερντογάν απο τον Άθλιο Απατεώνα Τσίπρα δεσμεύσεις και παραχωρήσεις εν κρυπτώ όπως έπραξαν και με την εκχώρηση της Μακεδονικής ταυτότητας στους Αλβανούς και Σλάβους των Σκοπίων που θα τις μαθαίνουμε εν καιρώ , είναι απολύτως βέβαιο ότι ή θα χάσουμε μέρος της Εθνικής μας κυριαρχίας σε Αιγαίο και Θράκη δίχως να πέσει τουφεκιά ή θα συρθούμε σε μια σύγκρουση λίγων ημερών με τα ίδια τραγικά για εμάς αποτελέσματα μιας και το επίπεδο και την ποιότητα του Στρατού την βλέπουμε πολύ καθαρά στα πρόσωπα τού κάθε Αποστολάκη και Τόσκα. ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΚΑΙ ΛΕΙΑΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΊΤΕ-------------

Ενώ μεγάλε ....

με όλους τους άλλους που κυβέρνησαν το μόρφωμα πριν τούς ζαιους οι Τούρκοι καθόταν προσοχή. Αντε τώρα στο ταμείο για την είσπραξη τρολιο.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

zaev_ar

Οι δημοσκοπήσεις εν όψει των πρόωρων εκλογών του Απριλίου του 2020 δείχνουν πρωτιά για το VMRO-DPΜNE - Το μπλόκο στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων για τα Σκόπια υποχρεώνει την ελληνική πλευρά να αναζητήσει εναλλακτικούς τρόπους πειθαναγκασμού των Σκοπιανών για εφαρμογή των συμφωνηθέντων

5
mitsotakis

Η ταινία αναφέρεται στις σημαντικότερες στιγμές της ζωής του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος «έφυγε» τον Μάιο του 2017 - «Παρών» και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης

4901547

Οι εμπλεκόμενοι στην οικονομία πρέπει να αντιληφθούν τα προβλήματα που έρχονται και πως μπορούν να αντιμετωπιστούν, είπε ο πρώην υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας από το βήμα εκδήλωσης της εϕημερίδας "Μακεδονία" 

4928703

Έξι εμβληματικά έργα αλλάζουν την εικόνα της Θεσσαλονίκης επεσήμανε απόψε ο υπουργός Ανάπτυξης - Την πόλη επισκέπτεται αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να εποπτεύσει την πορεία υλοποίησης όσων εξήγγειλε στη ΔΕΘ 

papaggelopoulos-0

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει πρόσωπο-«κλειδί», του οποίου η κατάθεση θα προκαλέσει αίσθηση, ωστόσο δεν έχει ακόμα αποφασιστεί εάν θα κληθεί να καταθέσει άμεσα ή θα προσκληθεί σε επόμενες συνεδριάσεις - Τα ονόματα που θα προτείνουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

4