Τσίπρας από το Σύνταγμα: Την Κυριακή ψηφίζουμε για τη ζωή μας

tsipras_kentriki_omilia

"Κάνανε μεγάλο σφάλμα όσοι υποτίμησαν τη νοημοσύνη αυτού του λαού, όσοι προεξοφλήσανε ότι θα παραδοθεί στις ορέξεις τους" είπε ο πρωθυπουργός στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας σε μια συγκέντρωση, που δεν θύμιζε σε τίποτα τις αντίστοιχες του 2015 - Εξήγγειλε προσλήψεις σε Υγεία και Παιδεία, ζήτησε πάλι ψήφο εμπιστοσύνης στα μέτρα ελάφρυνσης

"Η σημερινή σας παρουσία δεν θυμίζει συγκέντρωση ευρωπαϊκών εκλογών, η σημερινή σας παρουσία είναι ένα ξέσπασμα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας, ξέσπασμα αυτοπεποίθησης, ελπίδας και ανατροπής" τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στους πολίτες στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα -μια συγκέντρωση, που δεν θύμιζε σε τίποτα τις αντίστοιχες του 2015, καθώς μεγάλο μέρος της πλατείας Συντάγματος ήταν σχεδόν άδειο."Κάνανε μεγάλο σφάλμα όσοι υποτίμησαν τη νοημοσύνη αυτού του λαού, όσοι προεξοφλήσανε ότι θα παραδοθεί στις ορέξεις τους" είπε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για το μέγεθος των συγκεντρώσεων που είχε στις περιοδείες του ανά τη χώρα.

Σημείωσε ότι αυτές τις μέρες εκείνοι "παίρνουν την απάντηση τους, όπως και το '15, έτσι και σήμερα". "Την Κυριακή ψηφίζουμε για τη ζωή μας" υπογράμμισε. "Αποφασίζουμε με ποιο σχέδιο θα κινηθεί η χώρα στο μεταμνημονιακό ξέφωτο".

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι, όταν ανέλαβε η παρούσα κυβέρνηση, "παραλάβαμε μια χώρα χρεοκοπημένη και λεηλατημένη, έναν λαό ταπεινωμένο". Μιλώντας για την εικόνα της χώρας τότε, έκανε λόγο για "τιμωρία που επέβαλαν στους πολλούς, στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία της πατρίδας μας, το παλιό πολιτικό κατεστημένο και οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ και της ευρωπαϊκής τραπεζοκρατίας, για να σώσουν τις δικές τους τράπεζες -όπως πρόσφατα ομολόγησαν οι ίδιοι οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ".

Σημείωσε ότι τότε η κυβέρνηση πάλεψε μαζί με τον λαό, αναγκάστηκε σε έναν δύσκολο συμβιβασμό, "για να μπορούμε σήμερα μαζί να κάνουμε πολλά βήματα μπροστά": "Σήμερα αισθανόμαστε όλοι μαζί δικαιωμένοι, γιατί η Ελλάδα δεν είναι πια στον ασφυκτικό κλοιό των δανειστών, η οικονομία βγήκε από το φαύλο κύκλο και ανακάμπτει και η κοινωνία μπορεί σιγά σιγά να ανασαίνει ξανά"."Τώρα μπορούμε πια να είμαστε εμείς αυτοί που θα ορίζουμε το μέλλον μας και να κυβερνάμε με βάση τις δικές μας προτεραιότητες και όχι τις υποδείξεις των δανειστών και τώρα έχουμε τη δύναμη να στηρίξουμε, με δημοσιονομική ασφάλεια, τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία" ανέφερε ακόμη.

Τόνισε ότι "δεν ήταν βέβαιο και δεδομένο, όταν σφίγγαμε τα δόντια να καθαρίσουμε εμείς, μαζί σας, τα σπασμένα άλλων, τα σπασμένα δεκαετιών, ότι θα φτάναμε σε ξέφωτο σήμερα", ότι "δεν ήταν δεδομένο ότι θα τελείωναν τα μνημόνια και θα ανέκαμπτε η χρεοκοπημένη οικονομία", όμως το κατάφερε η κυβέρνηση επειδή από την αρχή δούλεψε με σχέδιο.

"Όμως, το μεγαλύτερο κατόρθωμα δεν ήταν ότι πετύχαμε την ανάσταση της οικονομίας και την έξοδο από τα μνημόνια. Το μεγαλύτερο κατόρθωμα ήταν ότι όλα αυτά τα πετύχαμε, ενώ ταυτόχρονα δώσαμε και κερδίσαμε πολλές μάχες για τους πολλούς και που τότε φαίνονταν χαμένες, αλλά που τις δώσαμε με πίστη και αποφασιστικότητα κόντρα στην Τρόικα και του εξωτερικού, αλλά και του εσωτερικού".

Σημείωσε ότι το μεγαλύτερο κατόρθωμα ήταν ότι κατάφερε η κυβέρνηση μέσα σε δημοσιονομική ασφυξία να βρει πόρους, για να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση και να στηρίξει την κοινωνία, με τις πρωτοβουλίες για την δημόσια υγεία, την παιδεία, την πρόνοια, την ακύρωση της περικοπής των συντάξεων, "που επέβαλαν τα γεράκια του ΔΝΤ" από 1/1/2019."Στις μάχες που δώσαμε για τους πολλούς, υπήρχαν κάποιοι που δεν έβαλαν πλάτη όλοι σ' αυτή την εθνική προσπάθεια, αλλά μας έβαζαν διαρκώς τρικλοποδιές, σε κάθε μας βήμα προπαγάνδιζαν την καταστροφή και είχαν προεξοφλήσει την αποτυχία μας, αδιαφορώντας αν αυτό θα σήμαινε και αποτυχία της χώρας" τόνισε επίσης.

Αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στον κ. Μητσοτάκη, σημείωσε ότι απέτυχαν σε μία προς μία τις "καταστροφολογικές προβλέψεις" τους και πως, "όταν κατέρρεαν όλα αυτά, πήγαιναν στις Βρυξέλλες και το Βερολίνο για να ζητήσουν από τους δανειστές να μην μας κάνουν τα χατίρια και να μας τιμωρήσουν". "Δεν τα ξεχνάμε όλα αυτά. Και κυρίως, δεν τα ξεχνάτε εσείς οι πολίτες" υπογράμμισε.

"Περάσαμε μια σύγχρονη Οδύσσεια για να φτάσουμε ως εδώ. Όμως, η περιπέτειά μας βρήκε τον τελικό της προορισμό, όσα εμπόδια και αν προσπάθησαν να μας βάλουν. Τον Αύγουστο του '18 φτάσαμε επιτέλους στην Ιθάκη, η χώρα βγήκε από τα μνημόνια και από τότε μπορούμε να σχεδιάζουμε και να κυβερνάμε χωρίς να έχουμε τα χέρια δεμένα πίσω από τη πλάτη" σημείωσε επίσης.

Προσέθεσε, δε, ότι, από τότε η κυβέρνηση προχώρησε άμεσα σε ένα νέο σχέδιο, το δικό της πρόγραμμα για την αποκατάσταση των αδικιών. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11% και κατάργηση του υποκατώτατου για τους νέους, επαναφορά του κανόνα μια πρόσληψη προς μια αποχώρηση στον Δημόσιο τομέα για να στηρίξουμε τα νοσοκομεία και τα σχολεία, με γιατρούς, νοσηλευτές και δασκάλους και καθηγητές, αντίστοιχα.

Είπε ότι προγραμματίζονται άλλες 10.000 προσλήψεις στην υγεία και 15.000 στην παιδεία, πέραν των 4.500 εκπαιδευτικών στα προγράμματα ειδικής αγωγής. Προχώρησε, είπε, στην ανασυγκρότηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με την ίδρυση δεκάδων ΤΟΜΥ και κέντρων υγείας σε όλη τη χώρα. Επίσης, στην αναμόρφωση του χάρτη της Ενιαία Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στη χώρα μας. Θέσπιση του επιδόματος ενοικίου για 240.000 οικογένειες.

Αναφέρθηκε στο σχέδιο που προχώρησε για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους, με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στο 13%, τη μείωση του φόρου για τις επιχειρήσεις κατά 1% κάθε χρόνο, την ένταξη για πρώτη φορά των επιχειρηματικών δανείων στο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, την ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές στο Δημόσιο.

Ακόμη, θύμισε τη θέσπιση αφορολόγητου για τα εισοδήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των αγροτών με τη προστασία των επιδοτήσεων με την κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος στους συνεταιρισμένους αγρότες, με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για την κύρια σύνταξη, το σχέδιο στη προστασία του εισοδήματος των νοικοκυριών με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ εως και 50% για τη λαϊκή κατοικία, το σχέδιο στην ελάφρυνση των βαρών φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων με τις 120 δόσεις στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία.

"Όσο η οικονομία θα ανακάμπτει τόσο εμείς θα σχεδιάζουμε να ευημερούν οι πολλοί" τόνισε.Ο πρωθυπουργός στάθηκε επίσης στα μόνιμα θετικά μέτρα που ψηφίστηκαν πρόσφατα: 13η σύνταξη σε μόνιμη βάση για 2,5 εκατ. συνταξιούχους, τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και τα τρόφιμα. τη μείωση του κόστους στο ρεύμα και το φυσικό αέριο, σειρά θετικών μέτρων για το 2020, με μειώσεις φόρων, στήριξης των επιχειρήσεων, της εργασίας των νέων, των αγροτών, των κατοίκων στα νησιά και στις ορεινές περιοχές.

Κατόπιν αυτών, σημείωσε ότι "με σχέδιο βγάλαμε τη χώρα από τα Μνημόνια, στηρίξαμε και κερδίσαμε μάχες για τους πολλούς, με σχέδιο προχωράμε τώρα που έχουμε τη δύναμη για να οικοδομήσουμε την Ελλάδα των πολλών" και πως "όμως τώρα δεν αρκεί εμείς να έχουμε το σχέδιο, ήρθε η ώρα ο λαός να αποφασίσει και να το εγκρίνει".

Απέναντι στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, για το οποίο ζητά την έγκριση του λαού την Κυριακή, ο κ. Τσίπρας αντιπαρέβαλε εκείνο που καταλογίζει στον κ. Μητσοτάκη, προς τον οποίο εξαπέλυσε επίθεση. Μίλησε για σχέδιο επιστροφής των μνημονιακών πολιτικών, "που αδικεί κατάφωρα τους πολλούς και ευνοεί σκανδαλωδώς τις ελίτ". Σχέδιο που διαπνέεται "από τη φιλοσοφία της ρήσης που είπε πριν δυο χρόνια στη ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης, ότι «η κοινωνική αδικία είναι φυσικό φαινόμενο»" και που, αν ήταν ταινία, όπως είπε, θα είχε τίτλο: "Το ΔΝΤ ξανάρχεται", με "σκηνοθέτη τον μαθητή του κ. Σόιμπλε, τον Βαυαρό χριστιανοκοινωνιστή και γνωστό ανθέλληνα κύριο Βέμπερ, που τον θέλει και για πρόεδρο της Κομισιόν".Βασικές σκηνές του έργου είναι, όπως τόνισε, η 7ήμερη εργασία, η κατάργηση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, η κατάργηση των κοινωνικών επιδομάτων, η κατάργηση της 13ης σύνταξης, το ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ, η διάλυση της δημόσιας Υγείας και η παράδοση της αποκλειστικά στους ιδιώτες, η επαναφορά του 1 προς 5 προσλήψεις-αποχωρήσεις από το δημόσιο τομέα, οι απολύσεις δασκάλων, γιατρών, νοσηλευτών, η κατάργηση του αφορολόγητου, με συντελεστή 9% από το πρώτο ευρώ που θα συρρικνώσει το εισόδημα των αγροτών και της μεσαίας τάξης.

Ο κ. Τσίπρας έθεσε το ερώτημα ποια κοινωνικά επιδόματα θέλει ο κ. Μητσοτάκης να ξηλώσει: "Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, τα οικογενειακά επιδόματα, το επίδομα αναπηρίας, το στεγαστικό επίδομα, το επίδομα ανεργίας;".

"Ποιο απ' όλα; Ή μήπως όλα; Είναι σαφής η απάντηση. Όπως είναι σαφές και το σχέδιό του" είπε και τον κατηγόρησε ότι "έχει σχέδιο να ξηλώσει όλα όσα με κόπο και με μάχες καταφέραμε και να επιστρέψει τη χώρα στο βαθύ μνημονιακό σκοτάδι του 2014".

Ο κ. Τσίπρας είπε ακομη ότι, σε αντίθεση με τη ΝΔ, "η δική μας Ελλάδα, είναι η Ελλάδα των πολλών", τονίζοντας πως αυτό περιλαμβάνει μόνιμα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης των πολλών, αποκατάσταση των αδικιών που μας έφερε η κρίση. "Γιατί έχουμε σχέδιο και όραμα για μια Ελλάδα ισότητας και αλληλεγγύης" σημείωσε, "μια Ελλάδα των πολλών", ένα σχέδιο με εθνικό στόχο τη μείωση της ανεργίας, με τους εργαζόμενους στο επίκεντρο, τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ισχυρό κοινωνικό κράτος και προστασία των αδυνάμων, με προοπτική για όλα τα παιδιά, για όλους τους νέους αυτής της χώρας.

"Την Κυριακή ψηφίζουμε, αποφασίζουμε με ποιο πολιτικό σχέδιο η Ελλάδα θα πορευτεί στα επόμενα χρόνια" τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας. Είπε ότι "ο κ. Μητσοτάκης και τα παλιό πολιτικό κατεστημένο θέλουν τη Δευτέρα να λένε ότι τα μέτρα ελάφρυνσης της κυβέρνησης δεν έλαβαν τη στήριξη του λαού και πως, αντιθέτως, ότι ο λαός ενέκρινε όσα αυτός πρότεινε. Και κυρίως ενέκρινε τον κ. Βέμπερ που, αν εκλεγεί, θα μπλοκάρει και θα ακυρώσει τα μέτρα και θα φροντίσει η Ελλάδα να ξαναγυρίσει είτε στα μνημόνια είτε στις πολιτικές των μνημονίων".

Κατόπιν αυτών, υπογράμμισε ότι "εμείς λοιπόν την Κυριακή δεν ζητάμε απλά την εμπιστοσύνη ή την επιδοκιμασία του ελληνικού λαού για όσα καταφέραμε, αλλά ζητάμε την εμπιστοσύνη στο σχέδιο και στα μέτρα ελάφρυνσης που εφαρμόσαμε και σε όσα αναγγείλαμε, τη δύναμη για να μην μπορέσει κανείς να μας εκβιάσει, να μην μπορέσει κανείς να μας τα πάρει πίσω".

"Την Κυριακή στο ψηφοδέλτιο είναι η δική σου ζωή, η δική σου αξιοπρέπεια" σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος, όπως είπε, σε κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδα.

Απευθυνόμενος στους νέους εν όψει της κάλπης, είπε ότι "την Κυριακή στο ψηφοδέλτιο είναι η αξία των πτυχίων σας, είναι οι 380.000 θέσεις εργασίας που έγιναν και οι άλλες τόσες που θα γίνουν τα επόμενα χρόνια και είναι οι δικές σας θέσεις εργασίας". Απευθύνομενος στους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες, τόνισε ότι "την Κυριακή στο ψηφοδέλτιο είναι η αύξηση του μισθού σας, οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, είναι το οχτάωρο και τα δικαιώματα σας"

Απευθύνομενος στους απόμαχους της βιοπάλης, στους συνταξιούχους, τους είπε ότι "την Κυριακή στο ψηφοδέλτιο είναι η 13η σύνταξή σας, η ενίσχυση του εισοδήματός σας". Απευθυνόμενος στους ελευθέρους επαγγελματίες, στους επιχειρηματίες, στους μαγαζάτορες, τους είπε ότι "την Κυριακή στο ψηφοδέλτιο είναι η μείωση των ασφαλιστικών σας εισφορών και οι φορολογικές ελαφρύνσεις". Απευθυνόμενος στους αγρότες και στις αγρότισσες, τους είπε ότι "την Κυριακή στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι η προστασία του εισοδήματός σου, το αφορολόγητο και οι επιδοτήσεις". Απευθυνόμενος στους νησιώτες, τους είπε ότι "την Κυριακή στο ψηφοδέλτιο είναι το μεταφορικό ισοδύναμο".

Για όλα αυτά ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τους πολίτες να δώσουν στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ μια πανίσχυρη κοινωνική πλειοψηφία, για να γίνει πράξη, υπογραμμίζοντας ότι "με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ κανείς δεν θα μπορέσει να τα αμφισβητήσει, κανείς τεχνοκράτης της ευρωπαϊκής τραπεζοκρατίας, κανείς μιντιάρχης της ελληνικής ολιγαρχίας, κανείς τραπεζίτης κεντρικός ή μη δεν θα μπορέσει να σηκώσει ανάστημα σε αυτό το σχέδιο".

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι "η τελική απάντηση θα δοθεί το φθινόπωρο, στον δεύτερο μεγάλο γύρο, στη μεγάλη μάχη των εθνικών εκλογών, για τη νέα μεγάλη νίκη του λαού μας, για τη νέα προοπτική της νέας τετραετίας".

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους νέους και τις νέες. Απευθυνόμενους σε αυτούς, τους 17άρηδες, 20άρηδες, 25άρηδες, τους "πρωταγωνιστές της Ελλάδας των πολλών", όπως είπε, τους ζήτησε: "Δώστε ξανά το μήνυμα της ελπίδας. Δώστε απαντήσεις σε αυτούς που καιροφυλακτούν για να σας βαφτίσουν ξανά χαμένη γενιά. Στείλτε ξανά στο περιθώριο τους φασίστες που προσπαθούν να δηλητηριάσουν τις ψυχές σας. Μην αφήσετε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Μην αφήσετε τις ζωές σας στα χέρια αυτών που σας θέλουν να δουλεύετε επτά μέρες τη βδομάδα, από ήλιο με ήλιο, σε αυτούς που έστειλαν τους φίλους σας στο εξωτερικό, σε αυτούς που έκαναν αβίωτη τη ζωή των γονιών σας και στέρησαν την αξιοπρέπεια από τους παππούδες σας".

"Οι δύο μέρες που έμειναν είναι καθοριστικές για να πετύχουμε μια μεγάλη νίκη για τον λαό μας" τόνισε ο πρωθυπουργός, κλείνοντας την ομιλία του και είπε ότι αυτά τα χαμόγελα που βλέπει απόψε, θα τα ξαναδεί την Κυριακή. "Είναι τα χαμόγελα χαράς για τις καλύτερες μέρες που θα ζήσουμε μαζί. Αλλά είναι και τα χαμόγελα της περιφρόνησης σε αυτούς που εδώ και τέσσερα χρόνια προσπαθούν να μας πείσουν ότι ζούμε σε μια εικονική πραγματικότητα, αλλά δεν τολμούν να βγουν στις πλατείες να κάνουν ανοικτή συγκέντρωση και κλείνονται καλοκαιριάτικα σε κλειστά γήπεδα" σχολίασε.

Τόνισε ότι η καλύτερη δημοσκόπηση είναι η σημερινή παρουσία των πολιτών στην πλατεία Συντάγματος και πως "δεν υπάρχει χαμένη ψήφος σε αυτή την κρίσιμη μάχη". Ανέφερε, δε, ότι το "μήνυμα νίκης" που στέλνει η αποψινή συγκέντρωση θα φτάσει στην κάλπη την Κυριακή, σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Για την αυτοδιοικητική μάχη, τέλος  ζήτησε να βγουν ενισχυμένοι οι συνδυασμοί της Προοδευτικής Συμμαχίας και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην Περιφέρεια Αττικής, τον Δήμο της Αθήνας και τον Δήμο του Πειραιά, τη Ρένα Δούρου, τον Νάσο Ηλιόπουλο, τον Νίκο Μπελαβίλα αντιστοίχως, τους οποίους και κάλεσε στο βήμα, κλείνοντας την ομιλία του.Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (124)

Ο.Ε

Ρε λαμόγιο, αν στείλουμε με την ψήφο μας την βουλγάρα καθαρίστρια Κούνεβα για άλλη μια πενταετία στις Βρυξέλλες σε τι καλυτερέψει η ζωή μας? Μέγας δημαγωγός ο καταληψίας, ανακατεύει με αριστοτεχνικό τρόπο τη δική του ζωάρα στο Μαξίμου με τη δική μας δυστυχία, όπως αυτός την αναβάθμισε με το τρίτο του Μνημόνιο, Ας μην μιλάμε και για την προδοσία του στην εκχώρηση τού πανάρχαιου ονόματος Μακεδονία, με γλώσσα μακεδονική μαζί και Εθνότητα στα απομεινάρι των βουλγάρων κομιτατζήδων και στα εγγόνια των Σνοφιτών συμμοριτών. Βρεγμένη σανίδα σού χρειάζεται αχρείε ψευταρά...

Α χα

Ακριβώς επειδή ψηφίζουμε για τη ζωή μας εσύ δεν έχεις καμιά θέση σ' αυτήν! Μπάι μπάι Τσιπράκο... αρκετό κακό έκανες!

Στέφανος

Τσίπρας από το Σύνταγμα: Την Κυριακή ψηφίστε για τη ζωή μου !

Περιστέρα

Ξέχασες τον Καρανίκα και για τον Καρανίκα Ψηφίζουμε!!

ΝΙΚΟΣ

Ακριβώς γι αυτό ψηφίζουμε. Για να εξαφανιστείς απ' την ζωή μας, εσύ και το αληταριό που μας έχεις κατσικώσει. Τέσσερα χρόνια χωρίς εκλογές, νόμιζες ότι θα κορόιδευες τον κόσμο συνέχεια χωρίς να έχει δικαίωμα να σε αποδοκιμάσει. Τώρα όμως ήρθε η πρώτη ώρα. Αυριο θα καταλάβεις ότι τα κορόιδα τελείωσαν Και στις βουλευτικές που θα αναγκασθείς να πας, θα έρθει και η τελική σου. Αυριο ξεκινάει η "απαλλαγή".

axaios

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΨΗΦΙΖΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΟΥ , ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΚΛΗΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΤΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΞΑΦΝΙΚΑ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !

Ψηφοφόροι σύριζα

Οι περιθωριακοί του 3 - 4% (η βάση του, δηλαδή) και οι Ελληνοποιημένοι ισλαμιστές.

Ερώτηση ...

... Πως είναι ο Τσίπρας στα τουρκικά;; Απάντηση: tsoglan tsutsek...

Απάντηση

Τσόγλαν μπόι.....

Πρωην αριστερος δεν υπαρχει.

Ειναι σταση ζωης το να εισαι αριστερος και δεν αφορα μονο την ψηφο.

ΠΡΩΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ

Πρωην αριστεροι ειμαστε ολοι οι Μεταναστες απο Τα Πρωην Ανατολικα Κρατη που φυγαμε απο Αριστερο κατεστως/που μας ταηζανε σανο περι ισοτητας και ποσο κακο ειναι να εχεις ιδιωτικη περιουσια!!! Και αλλα...που εδω οι κρατικοδιαιτοι του Συριζα λενε και κανουν!/ Ηρθαμε στην Δημοκρατικη Ελλαδα και με το Συριζα εχετε κανει την χωρα/σε4χρονια,παρακαλω!!!/ενα ξεφραγγο αμπελι,αναρχια και ανασφαλεια,φορο-ληστεια σ'αυτος που ειναι προοδευτικοι,παραγουν,δουλευουν και επιχειρουν...Ειστε Τριςαθλιοι,ψευτες και απατεωνες με μονο σκοπο -την εξουσια και την καρεκλα! Ψηφο στη Νεα Δημοκρατια για να φυγετε στο3% πριν καταστρεψετε τον τοπο εντελος!!!

ΟΙ 400 ΣΤΟΝ ΚΟΥΛΗ ΣΕ ΠΟΝΑΝΕ.

Στο Συνταγμα ξερουμε πολυ καλα οτι ειχε κοσμο.Εκει ειμασταν.Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ!!!!! Μερα γιορτης και ΝΙΚΗΣ!!!

πρωην αριστερη

Θα ψηφισουμε τη Νεα Δημοκρατια για να εξαφανησουμε απο το πολιτικο βιο της χωρας τον χειροτερο πολιτικο ολων τον εποχων!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

dendias

Βασικά θέματα που θα απασχολήσουν το Συμβούλιο σήμερα είναι οι παράνομες δραστηριότητες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, οι εξελίξεις στη Συρία και οι εκεί στρατιωτικές επιχειρήσεις της Τουρκίας

tsipras-merkel-arhtro

Αυτό το «επεισόδιο» από το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνσης ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε ο Πίτερ Σπίγκελ των FT από το «Η τελευταία μπλόφα» για να δείξει ότι το βίβλιο θα θυμίζει για πάντα πόση ζημιά μπορεί να προκαλέσουν οι λαϊκιστές όταν αναλαμβάνουν τη διακυβέρνηση

14
Tsakalotos_Efklidis

Με την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής συνέδεσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών τον υψηλό Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης στα καύσιμα που έχει συνέπεια την εκτόξευση της τιμής τους - Αυτοκριτική για την κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ

44
mhtsotakis_ar

Θεοδωρικάκος στον ΘΕΜΑ 104,6: Δεν θέλουμε να ψηφίζουν για την Ελλάδα άνθρωποι που απλά έχουν ελληνική καταγωγή - Πιστεύω ότι μέσα στον μήνα μπορούμε να ψηφίσουμε το νόμο, πρόσθεσε ο υπ.Εσωτερικών - Σήμερα οι επιστολές στα κόμματα - Οι τέσσερις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι

63
keramoes-1

Μήνυμα πειθαρχίας η θεσμοθέτηση ανώτατου χρονικού ορίου ολοκλήρωσης σπουδών δήλωσε η υπ. Παιδείας στον ΘΕΜΑ 104,6 με αφορμή τις αντιδράσεις και καταλήψεις σε διάφορα ΑΕΙ της χώρας

2