Βίκυ Φλέσσα: Εκδήλωση στην «Υπατία» με εξέχουσες προσωπικότητες των γραμμάτων

Βίκυ Φλέσσα: Εκδήλωση στην «Υπατία» με εξέχουσες προσωπικότητες των γραμμάτων

Στην εκδήλωση- συζήτηση σήμερα στις 8 το βράδυ μετέχουν οι Γ.Μπαμπινιώτης, Θ. Τάσης και ο π.Φ.Φάρος - θα παρέμβουν, ο διεθνούς φήμης Καθηγητής του MIT -παιδί θαύμα- Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, η αγαπημένη ποιήτρια και ακαδημαϊκός Κική Δημουλά, ο συγγραφέας Στέλιος Ράμφος και ο τ.Πρόεδρος του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βασίλειος Σκουρής.

fless
Αθήνα, Εξάρχεια — Συμβολή Πατησίων 55 και Ηπείρου 2, απέναντι από το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο. Μέγαρο «Υπατία». Ένα αρχιτεκτονικό κομψοτέχνημα με το όνομα της Ελληνίδας νεοπλατωνικής φιλοσόφου σε μια δύσκολη γειτονιά, που έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό, επειδή φιλοξένησε στις νεομπαρόκ αίθουσες του 237 μετανάστες, οι οποίοι είχαν προηγουμένως καταλάβει τη Νομική Σχολή το 2011.

Στο ιστορικό κτήριο του Μεγάρου, η δημοσιογράφος και υποψήφια Ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία Βίκυ Φλέσσα θα έχει τον ρόλο της οικοδέσποινας, φιλοξενώντας σήμερα Πέμπτη 23/5 και ώρα 20:00 μ.μ. εξέχουσες προσωπικότητες του ελληνικού πνεύματος.

Ο Καθηγητής Γλωσσολογίας και τ. Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Μπαμπινιώτης, ο Λέκτωρ Σύγχρονης Φιλοσοφίας Θεοφάνης Τάσης στο Alpen-Adria Universitat και ο θεραπευτής των ψυχών π. Φιλόθεος Φάρος θα αναδείξουν τη σχέση της Ευρώπης με τον Ελληνικό Πολιτισμό και την κλασική σκέψη. Επιπλέον, θα παρέμβουν, ο διεθνούς φήμης Καθηγητής του MIT -παιδί θαύμα- Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, η αγαπημένη ποιήτρια και ακαδημαϊκός Κική Δημουλά, ο συγγραφέας Στέλιος Ράμφος και ο τ.Πρόεδρος του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βασίλειος Σκουρής.

Ονόματα με ειδικό βάρος, που θα συμμετέχουν σε μια σημαντική δημόσια συζήτηση, η οποία ταράζει τα -συνήθως- γεμάτα κλισέ προεκλογικά απογεύματα, τρανή απόδειξη, πως αρκεί μια δύναμη έξω από το καθιερωμένο σύστημα για να προκαλέσει σημαντικό ενδιαφέρον και να μάς δώσει τροφή για σκέψη.

Η συζήτηση θα περιστραφεί γύρω από τα πρότυπα, τις στάσεις και τις αξίες που προσφέρουν τα κλασικά κείμενα ως αντίδοτο στις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής, αλλά και τον ρόλο τους ως θεμέλια μιας Ευρώπης με κύρια συγκολλητική της ουσία την Παιδεία και τη κοινή πολιτισμική μας ταυτότητα. Σκέψεις, που η ίδια η υποψήφια Ευρωβουλευτής της Ν.Δ Βίκυ Φλέσσα επαναλαμβάνει συχνά στις ομιλίες της με στόχο να κινητοποιήσει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες να προσφέρουν έναν σταυρό στο όνομα «ΦΛΕΣΣΑ» στις προσέχεις εκλογές, ώστε να αναδείξει τον ελληνικό Πολιτισμό στην Ευρώπη.

Η εκδήλωση με τίτλο «Ευρώπη και Ελληνικός Πολιτισμός», θα λάβει χώρα στο Μέγαρο Υπατία, σήμερα, Πέμπτη 23 Μαΐου και ώρα 20.00 μ.μ. (Πατησίων 55 & Ηπείρου 2, έναντι του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου). Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης