Αυτοί είναι οι 69.821 υποψήφιοι που διεκδικούν την ψήφο μας στις Αυτοδιοικητικές και τις Ευρωεκλογές

kalpes01-mesa

Ένας πλήρης οδηγός, ώστε ο πολίτης να ενημερωθεί για το ποιοι θέλουν να τον εκπροσωπήσουν σε ευρωπαϊκό και τοπικό επίπεδο

Κυριακή 26 Μαΐου 2019... Οι Έλληνες πολίτες καλούνται να ψηφίσουν για την επόμενη μέρα της τοπικής κοινωνίας, αλλά κυρίως της Ευρώπης. Οι ψηφοφόροι θα σπεύσουν στις κάλπες, προκειμένου να εκφράσουν τις προτιμήσεις τους, τόσο για τους «τοπικούς άρχοντες», στις Αυτοδιοικητικές εκλογές, όσο και για τους εκπροσώπους τους στο ευρωκοινοβούλιο, στις Ευρωεκλογές.

Διαφορετικό το κίνητρο των πρώτων, διαφορετικό το κίνητρο των δεύτερων, την ίδια στιγμή που στο βάθος του τούνελ, διακρίνονται οι Βουλευτικές εκλογές, οι οποίες ακολουθούν σε λίγους μήνες. Ένα εξάμηνο κρίσιμο για τις πολιτικές εξελίξεις, οι οποίες, δεν είναι καθόλου απίθανο, να επιταχυνθούν και εντός των ελληνικών τειχών, αν τα αποτελέσματα της Κυριακής, εντείνουν το πολιτικό θέμα έναντι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζεται από τους «δανεικούς» ανεξάρτητους βουλευτές.

Οι άνθρωποι που θα κληθούν να μας εκπροσωπήσουν σε τοπικό, αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, είναι -ή τουλάχιστον πρέπει να είναι- σημαντικοί. Το aftodioikisi.gr παρουσίασε τις λίστες με τους σχεδόν 70.000 (69.821 για την ακρίβεια) υποψήφιους στις Αυτοδιοικητικές εκλογές και στις Ευρωεκλογές.

Μία λίστα με τα ονόματα και τους πολιτικούς συνδυασμούς που μετέχει ο καθένας, ώστε να έχει ο πολίτης στη διάθεσή του έναν γενικό οδηγό, ή έστω να ενημερωθεί για το ποιοι διεκδικούν την ψήφο του την Κυριακή.

Δείτε εδώ τους υποψήφιους ευρωβουλευτές

Δείτε εδώ τους υποψήφιους δημάρχους & δημοτικούς σύμβουλους

ΣΧΟΛΙΑ (1)

ευχαριστω

.

DS

Στις δημοτικές με το νέο σύστημα υπάρχει τοπικό συμβούλιο σε κάθε δημοτική ενότητα που έχει πλέον πιο πολλές αρμοδιότητες . Από την άλλη πρέπει να βρεθούν από τους συνδυασμούς και να ασχοληθούν με τα κοινά πάρα πολλοί άνθρωποι για να συμπληρωθούν τα ψηφοδέλτια. Επομένως αρχίζει ο κόσμος και αντιλαμβάνεται πόσο περίπλοκες είναι οι αρμοδιότητες και οι διατάξεις του κράτους, ενώ ενεργοποιούνται πάρα πολλές δυνάμεις και ειδικά νέοι άνθρωποι και άτομα με ιδέες που τόσα χρόνια δεν είχαν ασχοληθεί με τα κοινά . Επιπλέον, ο κόσμος στις δημοτικές , σε πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό ΔΕΝ θα ψηφίσει με κομματικά κριτήρια αλλά με το ποιος είναι περισσότερο ικανός και αποτελεσματικός (αφού καταλαβαίνουν πλέον ότι κανένα κόμμα δεν θα ασχοληθεί με το εάν έξω από την πόρτα σου υπάρχουν σκουπίδια γιατί "αρμοδιότητά" του είναι η εθνική πολιτική και όχι τα σκουπίδια του δημότη και τις δημοτικές τις χρησιμοποιεί μόνο για τις κομματικές του σκοπιμότητες )

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

katrougkk_arthroos1

Ο υπ. Εξωτερικών ρωτήθηκε τι θα κάνει η Ελλάδα αν οι Τούρκοι στείλουν το «Γιαβούζ» στην ελληνική ΑΟΖ και απάντησε: «Εμείς έχουμε Πολεμικό Ναυτικό και έχουμε στείλει παντού τα αναγκαία σήματα ότι δεν θα πρέπει κανείς να διανοηθεί να έρθει στα δικά μας νερά. Σας διαβεβαιώνω ότι αυτά τα μηνύματα έχουν εισπραχθεί γιατί κανείς δεν είναι τόσο τρελός ώστε να θέλει να δημιουργηθεί θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο»

20