Μητσοτάκης: Οι πολίτες θα ψηφίσουν για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή

Μητσοτάκης: Οι πολίτες θα ψηφίσουν για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή

«Ο Ρουβίκωνας δρα με ανοχή της κυβέρνησης» - Η κυβέρνηση ΝΔ θα καταργήσει τη μείωση του αφορολογήτου, το πανεπιστημιακό άσυλο και την απλή αναλογική

mhtsoott__arthrpps3
Μήνυμα ότι οι πολίτες την Κυριακή «θα ψηφίσουν για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή» έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ραδιοφωνική του συνέντυξη.

«Ο μόνος τρόπος για να υπάρχει μεγάλη πολιτική αλλαγή είναι να είναι ισχυρή η ΝΔ» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι «θα βγουν πολιτικά συμπεράσματα από τις ευρωεκλογές, τις περιφερειακές και τις δημοτικές εκλογές».

Στόχος μου είναι να ενώσω όλους τους Έλληνες. Είναι βαθιά διχαστικό το μήνυμα "ή με τους πολλούς ή με τους λίγους"» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και υπογράμμισε ότι «θα ήθελα το μήνυμα να είνα τόσο ξεκάθαρο ώστε να μην υπάρχει αμφιβολία το βράδυ της 26ης Μαίου ότι υπάρχει πολιτική αλλαγή». Όπως υπενθυμίσε, εξάλλου, «ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι οι ευρωεκλογες είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του».

Όσον αφορά το αν θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απάντησε ότι «θα τα αξιολογήσουμε όλα. Οι εθνικές εκλογές δεν είναι μακριά, το αργότερο θα γίνουν τον Οκτώβριο, Θα είναι προβληματικό να σέρνεται η χώρα από μια κυβέρνηση που δεν θα είναι πολιτικά νομιμοποιημένη».

Χαμένη η ψήφος στα μικρά κόμματα

Επισημαίνοντας ότι οι Ευρωεκλογές θα είναι η πρώτη φορά που θα τεθεί ο ίδιος ως επικεφαλής της ΝΔ σε εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης παρατήρησε ότι «μετά την Κυριακή το Τσίπρας-Μητσοτάκης θα γράφει κάποιο σκορ, εκτιμώ ότι θα είναι 1-0» για να διορθώσει στη συνέχεια της συνέντευξης ότι θα είναι 0-1. Τόνισε, δε, ότι «σε αυτή τη συγκυρία η εκτίμηση μου είναι οτι είναι χαμένη η ψήφος στα μικρά κόμματα».

Απαντώντας στο δίλημμα Τσίπρα ότι οι εκλογές είναι ψήφος εμπιστοσύνης ή ακύρωση των μέτρων, ο πρόεδρος της ΝΔ αντέτεινε ότι το δίλημμα είναι «αν θα είναι ψήφος ελπίδας ή ψήφος φόβου».

Κλείσιμο


Ξεδιάντροπα δίνονται οι προεκλογικές παροχές

Ξεκαθάρισε ότι «θα στηρίξουμε όσους έχουν ανάγκη από μια οικονομία που θα παράγει πλούτο 4% και όχι 2% και όχι από υπερφορολόγηση» υπογραμμίζοντας ότι ««δεν υπάρχει 13η σύνταξη, υπάρχει προεκλογικό επίδομα υποστήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων. Εμείς θέλουμε να δίνεται δυνατότητα στην οικονομία να στηρίζει όσους έχουν ανάγκη με μόνιμο τρόπο».

«Οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να εξαγοραστούν πολιτικά από ένα επίδομα που δίνεται 4-5 ημέρες πριν τις εκλογές» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ στη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο News247.

Αν και παραδέχθηκε ότι «πάντα δινόντουσαν προεκλογικές παροχές» παρατήρησε ότι «είναι η πρώτη φορά που γίνεται με τόσο ξεδιάντροπο τρόπο».

«Το ερώτημα είναι ποιος μπορεί να βρει δουλειά στα παιδιά και τα εγγόνια των συνταξιούχων και αυτή είναι η δική μου φιλοδοξία» συμπλήρωσε.

Η κυβέρνηση ΝΔ θα καταργήσει τη μείωση του αφορλογήτου

Όσον αφορά το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ είπε, μεταξύ άλλων, ότι «έχουμε δεσμευτεί ότι θα προχωρήσουμε σε πρόγραμμα μείωσης φορολογικών συντελεστών, μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, μείωση του εισαγωγικό συντελεστή για εισοδήματα έως 10.000». «Στόχος μας δεν είναι μόνο να δώσουμε πίσω στη μεσαία τάξη κάτι από αυτά που τους πήρε ο κ. Τσίπρας αλλά να υπάρχει και μια αναπτυξιακή διάσταση» διευκρίνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Σημείωσε, επίσης, ότι «το πρόγραμμά μας είναι κοστολογημένο. Οτιδήποτε λέμε είναι στα πλαίσια των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει αυτή η κυβέρνηση αλλά δεν κρύβουμε τον στόχο μας για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων». Εξέφρασε, μάλιστα, την απορία του «ενώ θα μορούσε να είναι κοινός στόχος γιατί η κυβέρνηση αρνήθηκε την πρότασή μας».

Αναφερόμενος ειδικά στο αφορολόγητο ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθυμίσε ότι «η κυβέρνηση έχει ψηφίσει την μείωση του αφορολόγητου που σημαίνει ένας συνταξιούχους που παίρνει 700 ευρώ θα πληρώσει για πρώτη φορά φόρο εισοδήματος 450 ευρώ».«Εμείς καταθέσαμε τροπολογία ώστε όλοι μαζί να την ψηφίσουμε και να στείλουμε ομόθυμο μήνυμα ότι δεν θα ισχύσει η μείωση του αφορολογήτου. Η μείωση του αφορολόγητου δεν θα ισχύσει με κυβέρνηση ΝΔ» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Ρουβίκωνας δρα με την ανοχή της κυβέρνησης

Με αφορμή την επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε ότι «δρα με την απόλυτη ανοχή της κυβέρνησης. Θυμίζω ότι στην πρώτη επίθεση τους είχε στείλει ο Πρόεδρος της Βουλής στο σπίτι τους με ταξί».

«Το πρόβλημα εδώ είναι ευρύτερο. 20-30 τραμπούκοι εκβιάζουιν την λληνική δημοκρατία γιατί όλα αυτά γίνοταν σε ένδειξη συμπαράστασης σε έναν δολοφόνο. Η εντύπωση που πρέπει να έχουν όλοι οι Έλληνες είναι ότι η κυβέρνηση επιδεικνύει μια ανεξήγητη ανοχή σε αυτά τα φαινόμενα βίας που συνδέονται με το αν πρέπει ή δεν πρέπει να δοθεί άδεια σε έναν αμετανόητο δολοφόνο».

Χαρακτήρισε, δε, «αποκρούστικό» τον συμβολισμό να γίνεται επίθεση με κόκκινες μπογιές στο Κοινοβούλιο.

Απόλυτα οπισθοδρομική δύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «απολύτως συντηρητική, οπισθοδρομική δύναμη» τον ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι «είναι ένα μόρφωμα που αναρριχήθηκε με λαϊκισμό για να έρθει στην εξουσία και θα κάνει ό,τι πιστεύει ότι χρειάζεται για να παραμείνει στην εξουσία».

Στο πλαίσιο αυτό εξήγγειλε ότι «θα γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις στον Ποινικό κώδικα για να αντιμετωπιστούν τέτοια φαινόμενα, ότι θα έχει πολιτική κάλυψη η αστυνομία και ότι θα καταργηθεί την επόμενη ημέρα το πανεπιστημιακό άσυλο». «Θα προσλάβουμε 1.500 αστυνομικούς - εκτός από τις προσλήψεις στην υγεία και την παιδεία - που θα διανεμηθούν σε ομάδες ταχείας επέμβασης» συμπλήρωσε.

Δεν καταλαβαίνω τη λογική των ίσων αποστάσεων από την Φώφη Γεννηματά

Όσον αφορά τη στάση της Φώφης Γεννηματά είπε ότι «δεν καταλαβαίνω τη λογική των ίσων αποστάσεων από ορισμένα κόμματα όταν έχουμε πραγματικά δεδομένα για τη ζημιά στην οικονομία και την υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών που προκάλεσε η κυβέρνηση».

«Συγκυβερνήσαμε με το ΚΙΝΑΛ, να μην το ξεχνάμε αυτά» είπε, ακόμη, ο πρόεδρος της ΝΔ αποδίδοντας σε «λόγους τακτικής» όσα λέει η Φώφη Γεννηματά. «Δεν υπάρχει καμία απολύτως δυσκολία σε ψηφοφόρο του ΚΙΝΑΛ και σίγουροα του Ποταμιού να ψηφίσει τη ΝΔ, Και αυτοδύναμοι να είμαστε θέλουμε πλατιά προοδευτική συμμαχία κυρίως στην κοινωνία» πρόσθεσε για το θέμα αυτό ο κ. Μητσοτάκης.

Θα καταργήσουμε την απλή αναλογική

Ερωτηθείς για τη στάση απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα είπε ότι «θα πρέπει να υπάρξουν οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία αν συνεχίζει τοσο προκλητιικά να παραβιάζει τα εθνικά δικαιώματα και αυτή θα είναι η θέση μου στο ΕΛΚ» ενώ όσον αφορά την απλή αναλογική είπε ότι «θα την καταργήσουμε αμέσως και θα προτείνω στην επόμενη Βουλή έναν εκλογικό νόμο που θα είναι δίκαιος αλλά θα εξσφαλίζει την κυβερνησιμότητα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης