Μητσοτάκης: Οι πολίτες θα ψηφίσουν για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή

mhtsoott__arthrpps3

«Ο Ρουβίκωνας δρα με ανοχή της κυβέρνησης» - Η κυβέρνηση ΝΔ θα καταργήσει τη μείωση του αφορολογήτου, το πανεπιστημιακό άσυλο και την απλή αναλογική

Μήνυμα ότι οι πολίτες την Κυριακή «θα ψηφίσουν για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή» έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ραδιοφωνική του συνέντυξη.

«Ο μόνος τρόπος για να υπάρχει μεγάλη πολιτική αλλαγή είναι να είναι ισχυρή η ΝΔ» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης τονίζοντας ότι «θα βγουν πολιτικά συμπεράσματα από τις ευρωεκλογές, τις περιφερειακές και τις δημοτικές εκλογές».

Στόχος μου είναι να ενώσω όλους τους Έλληνες. Είναι βαθιά διχαστικό το μήνυμα "ή με τους πολλούς ή με τους λίγους"» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και υπογράμμισε ότι «θα ήθελα το μήνυμα να είνα τόσο ξεκάθαρο ώστε να μην υπάρχει αμφιβολία το βράδυ της 26ης Μαίου ότι υπάρχει πολιτική αλλαγή». Όπως υπενθυμίσε, εξάλλου, «ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι οι ευρωεκλογες είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του».

Όσον αφορά το αν θα πάει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας απάντησε ότι «θα τα αξιολογήσουμε όλα. Οι εθνικές εκλογές δεν είναι μακριά, το αργότερο θα γίνουν τον Οκτώβριο, Θα είναι προβληματικό να σέρνεται η χώρα από μια κυβέρνηση που δεν θα είναι πολιτικά νομιμοποιημένη».

Χαμένη η ψήφος στα μικρά κόμματα

Επισημαίνοντας ότι οι Ευρωεκλογές θα είναι η πρώτη φορά που θα τεθεί ο ίδιος ως επικεφαλής της ΝΔ σε εκλογές, ο κ. Μητσοτάκης παρατήρησε ότι «μετά την Κυριακή το Τσίπρας-Μητσοτάκης θα γράφει κάποιο σκορ, εκτιμώ ότι θα είναι 1-0» για να διορθώσει στη συνέχεια της συνέντευξης ότι θα είναι 0-1. Τόνισε, δε, ότι «σε αυτή τη συγκυρία η εκτίμηση μου είναι οτι είναι χαμένη η ψήφος στα μικρά κόμματα».

Απαντώντας στο δίλημμα Τσίπρα ότι οι εκλογές είναι ψήφος εμπιστοσύνης ή ακύρωση των μέτρων, ο πρόεδρος της ΝΔ αντέτεινε ότι το δίλημμα είναι «αν θα είναι ψήφος ελπίδας ή ψήφος φόβου».Ξεδιάντροπα δίνονται οι προεκλογικές παροχές

Ξεκαθάρισε ότι «θα στηρίξουμε όσους έχουν ανάγκη από μια οικονομία που θα παράγει πλούτο 4% και όχι 2% και όχι από υπερφορολόγηση» υπογραμμίζοντας ότι ««δεν υπάρχει 13η σύνταξη, υπάρχει προεκλογικό επίδομα υποστήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων. Εμείς θέλουμε να δίνεται δυνατότητα στην οικονομία να στηρίζει όσους έχουν ανάγκη με μόνιμο τρόπο».

«Οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να εξαγοραστούν πολιτικά από ένα επίδομα που δίνεται 4-5 ημέρες πριν τις εκλογές» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ στη συνέντευξή του στο ραδιόφωνο News247.

Αν και παραδέχθηκε ότι «πάντα δινόντουσαν προεκλογικές παροχές» παρατήρησε ότι «είναι η πρώτη φορά που γίνεται με τόσο ξεδιάντροπο τρόπο».

«Το ερώτημα είναι ποιος μπορεί να βρει δουλειά στα παιδιά και τα εγγόνια των συνταξιούχων και αυτή είναι η δική μου φιλοδοξία» συμπλήρωσε.

Η κυβέρνηση ΝΔ θα καταργήσει τη μείωση του αφορλογήτου

Όσον αφορά το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ είπε, μεταξύ άλλων, ότι «έχουμε δεσμευτεί ότι θα προχωρήσουμε σε πρόγραμμα μείωσης φορολογικών συντελεστών, μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%, μείωση του εισαγωγικό συντελεστή για εισοδήματα έως 10.000». «Στόχος μας δεν είναι μόνο να δώσουμε πίσω στη μεσαία τάξη κάτι από αυτά που τους πήρε ο κ. Τσίπρας αλλά να υπάρχει και μια αναπτυξιακή διάσταση» διευκρίνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Σημείωσε, επίσης, ότι «το πρόγραμμά μας είναι κοστολογημένο. Οτιδήποτε λέμε είναι στα πλαίσια των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει αυτή η κυβέρνηση αλλά δεν κρύβουμε τον στόχο μας για μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων». Εξέφρασε, μάλιστα, την απορία του «ενώ θα μορούσε να είναι κοινός στόχος γιατί η κυβέρνηση αρνήθηκε την πρότασή μας».

Αναφερόμενος ειδικά στο αφορολόγητο ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπενθυμίσε ότι «η κυβέρνηση έχει ψηφίσει την μείωση του αφορολόγητου που σημαίνει ένας συνταξιούχους που παίρνει 700 ευρώ θα πληρώσει για πρώτη φορά φόρο εισοδήματος 450 ευρώ».«Εμείς καταθέσαμε τροπολογία ώστε όλοι μαζί να την ψηφίσουμε και να στείλουμε ομόθυμο μήνυμα ότι δεν θα ισχύσει η μείωση του αφορολογήτου. Η μείωση του αφορολόγητου δεν θα ισχύσει με κυβέρνηση ΝΔ» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο Ρουβίκωνας δρα με την ανοχή της κυβέρνησης

Με αφορμή την επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε ότι «δρα με την απόλυτη ανοχή της κυβέρνησης. Θυμίζω ότι στην πρώτη επίθεση τους είχε στείλει ο Πρόεδρος της Βουλής στο σπίτι τους με ταξί».

«Το πρόβλημα εδώ είναι ευρύτερο. 20-30 τραμπούκοι εκβιάζουιν την λληνική δημοκρατία γιατί όλα αυτά γίνοταν σε ένδειξη συμπαράστασης σε έναν δολοφόνο. Η εντύπωση που πρέπει να έχουν όλοι οι Έλληνες είναι ότι η κυβέρνηση επιδεικνύει μια ανεξήγητη ανοχή σε αυτά τα φαινόμενα βίας που συνδέονται με το αν πρέπει ή δεν πρέπει να δοθεί άδεια σε έναν αμετανόητο δολοφόνο».

Χαρακτήρισε, δε, «αποκρούστικό» τον συμβολισμό να γίνεται επίθεση με κόκκινες μπογιές στο Κοινοβούλιο.

Απόλυτα οπισθοδρομική δύναμη ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «απολύτως συντηρητική, οπισθοδρομική δύναμη» τον ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας ότι «είναι ένα μόρφωμα που αναρριχήθηκε με λαϊκισμό για να έρθει στην εξουσία και θα κάνει ό,τι πιστεύει ότι χρειάζεται για να παραμείνει στην εξουσία».

Στο πλαίσιο αυτό εξήγγειλε ότι «θα γίνουν οι απαραίτητες τροποποιήσεις στον Ποινικό κώδικα για να αντιμετωπιστούν τέτοια φαινόμενα, ότι θα έχει πολιτική κάλυψη η αστυνομία και ότι θα καταργηθεί την επόμενη ημέρα το πανεπιστημιακό άσυλο». «Θα προσλάβουμε 1.500 αστυνομικούς - εκτός από τις προσλήψεις στην υγεία και την παιδεία - που θα διανεμηθούν σε ομάδες ταχείας επέμβασης» συμπλήρωσε.

Δεν καταλαβαίνω τη λογική των ίσων αποστάσεων από την Φώφη Γεννηματά

Όσον αφορά τη στάση της Φώφης Γεννηματά είπε ότι «δεν καταλαβαίνω τη λογική των ίσων αποστάσεων από ορισμένα κόμματα όταν έχουμε πραγματικά δεδομένα για τη ζημιά στην οικονομία και την υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών που προκάλεσε η κυβέρνηση».

«Συγκυβερνήσαμε με το ΚΙΝΑΛ, να μην το ξεχνάμε αυτά» είπε, ακόμη, ο πρόεδρος της ΝΔ αποδίδοντας σε «λόγους τακτικής» όσα λέει η Φώφη Γεννηματά. «Δεν υπάρχει καμία απολύτως δυσκολία σε ψηφοφόρο του ΚΙΝΑΛ και σίγουροα του Ποταμιού να ψηφίσει τη ΝΔ, Και αυτοδύναμοι να είμαστε θέλουμε πλατιά προοδευτική συμμαχία κυρίως στην κοινωνία» πρόσθεσε για το θέμα αυτό ο κ. Μητσοτάκης.

Θα καταργήσουμε την απλή αναλογική

Ερωτηθείς για τη στάση απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα είπε ότι «θα πρέπει να υπάρξουν οικονομικές κυρώσεις στην Τουρκία αν συνεχίζει τοσο προκλητιικά να παραβιάζει τα εθνικά δικαιώματα και αυτή θα είναι η θέση μου στο ΕΛΚ» ενώ όσον αφορά την απλή αναλογική είπε ότι «θα την καταργήσουμε αμέσως και θα προτείνω στην επόμενη Βουλή έναν εκλογικό νόμο που θα είναι δίκαιος αλλά θα εξσφαλίζει την κυβερνησιμότητα».

ΣΧΟΛΙΑ (199)

Σωστός όπως πάντα. Μπραβο Κυριάκο.

Εισαι ο μονος πολιτικος αρχηγος που μπορείς να απογειώσεις την χωρα σαν πρωθυπουργος. Ολη η χωρα θα ψηφισει ΝΔ την Κυριακή, εισαι η μόνη λύση.

μπερδευεσαι

παλι. Δεν εχουμε βουλευτικες εκλογες.

ποια

αλλαγη ρε Κουλη; Εισαι ο μονος πολιτικος αρχηγος που εγινες αντιπαθης πριν καν γινεις πρωθυπουργος και φθαρεις

@

Βασικά ο Κούλης είναι πολύ συμπαθής σε όλους εκτός από τα σκουπίδια.

Βαγγέληςαρ

ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΙΑΚΟ ΑΥΡΙΑΝΕΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ, ΟΠΩΣ ΤΑ ΛΕΣ ΑΜΕΣΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ, ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΣΥΛΟΥ, ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ, ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ, ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΟΛΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΕ 200 ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Η Ε.Ε. ΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ 400 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ 751 ΚΑΙ Η ΦΑΛΙΡΙΣΜΕΝΗ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ 5 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΝΑ ΕΚΛΕΓΕΙ 300 ΒΟΛΕΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟ, ΑΧΡΗΣΤΟ,ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΛΟΓΙΚΗ ΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 300. ΕΔΩ ΣΕ ΘΕΛΩ ΚΑΒΟΥΡΑ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΣΕ ΔΙΚΑΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΑΣ ΟΣΟ ΕΣΥ ΘΑ ΘΕΛΕΙΣ

Ποιο

Νομο Διαμαντοπουλου, αυτον που κατακρεουργησε η κυβερνηση Σαμαρα; Ποτε ειπε για μειωση βουλευτων σε 200 η ΝΔ;

Το μη χείρον βέλτιστο

Τα πράγματα είναι απλά! Σε όποιον δεν αρέσει ο Μητσοτάκης, κάθεται να τον δουλεύει ο Τσίμπλας μέχρι να σβήσει ο ήλιος.....διαλέγει και παίρνει!

Απάντηση

Τα πράγματα είναι απλά! Σε όποιον δεν αρέσει ο Τσίπρας, κάθεται να τον δουλεύει ο Κουλης μέχρι να σβήσει ο ήλιος.....διαλέγει και παίρνει!

Μίνα Κ.

Εγώ θέλω τη Νέα Δημοκρατία για ασφάλεια. Δεν αντέχω άλλο λαθρομετανάστες και ληστές κακοποιούς. Τι θα κάνω με τους γονείς μου; Ποιος θα τους προσέχει, αν χρειαστεί να λείπω; Φοβάμαι. Αστυνομία δεν υπάρχει, στην ουσία.

Κυριακο τι λεει αυτος?

Ο πρωην Βουλευτης σας ο Ε. Αντωναρος εκανε μια αναρτηση στο Facebook , και μεταξυ αλλων εγραψε : ''....Γιατί μαθαίνω ότι στα χέρια νεοδημοκρατών βρίσκεται από χθες το μεσημέρι δημοσκόπηση με ισχνό προβάδισμα 1,2%.» ??

Ε.

Διαγραμμένος είναι και φουρκισμένος που δεν τον έπαιζαν εκεί στη ΝΔ. Τι να κάνει και αυτός; Πρέπει με κάποιο τρόπο να υπάρχει. Όλοι αυτοί θα χαθούν μαζί με τον χουντό-Τσιπρα.

ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΩ ΤΗΝ Ν.Δ.

Οχι επειδη ειμαι δεξιος και οχι βεβαια διοτι περιμενω η ΝΔ να προβει σε μεγαλες αλλαγες ειδικα στο φορολογικο. Ψηφιζω ΝΔ για να φυγει η ψευτο-αριστερη χλιδατη ''αριστερα'' του ΣΥΡΙΖΑ η οποια αποδειχθηκε σκλαβος των ξενων και μειοδοτικη στα εθνικα ζητηματα. Χωρις να εχω αυταπατες περι ΝΔ αυτη ειναι ωστοσο η λυση για να φυγει μια κυβερνηση που αποδειχθηκε πιο δεξια και απο την Χουντα.

Εσυ

δινεις τη λαθος ψηφο. Ειναι επιτυχημενη η μεθοδος τραμπαλα και ειπες να τη διατηρησεις. Μειοδοτικη στα εθνικα ζητηματα; Μηπως περιμενεις απο τον Κουλη να αλλαξει τις Πρεσπες; Θα περιμενεις για πολυ ακομα... Η ΝΔ δεν αποτελει λυση, μπλε πασοκ ειναι.

7ημερος ψυκτικός

Τι γινεται με εμάς ;

Συνδεσμος ψυκτικων περιστεριου (ΣΨΠ)

Στο περιστερι μονο εμεις μαγκες...

ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΑ ΛΕΕΙ........

Επική ατάκα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που προέβλεψε την... ήττα της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές! Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό News 24/7 κι έδωσε τα... προγνωστικά του ενόψει των εκλογών της Κυριακής (26/5). «Μετά την Κυριακή το Τσίπρας-Μητσοτάκης θα γράφει κάποιο σκορ. Εκτιμώ ότι θα γράφει 1-0», ειπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. ........

???????????

για οποιον ενδιαφερετε.4 στοιχηματικες ασιατικες εριξαν το ποσοστο του συριζα για νικη στις ευροεκλογες στο 2.38.προφανως παιχτηκαν τεραστια ποσα απο καποιυς.εγω προλαβα ενα 500 με 6 στο στοιχημαν και ενα 500 στο +4.5 με 2.15

Ακης

Πλεον στις ασιατικες αγορες η νικη του Συριζα στις ευρωεκλογες δινει αποδοση 1.70

Γεο

Ρε φίλε όλοι έχουν Ίντερνετ . Και αυτή τη στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ 6 δίνει στην στοιχιμαν . Αφήστε τον σανό , δεν τσιμπάμε πια

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4894611

«Οι απειλές και οι τραμπουκισμοί των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δεν μας τρομοκρατούν - Ο Πολάκης και ο Τζανακόπουλος δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα και εισαγγελείς και μάρτυρες» τονίζει ο γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής