Τσίπρας από Πασαλιμάνι: Το ποιος θα κυβερνήσει θα αποφασίσει ο λαός, όχι οι δημοσκόποι

Τσίπρας από Πασαλιμάνι: Το ποιος θα κυβερνήσει θα αποφασίσει ο λαός, όχι οι δημοσκόποι

Από το  «Ρολόι» στο Πασαλιμάνι ο πρωθυπουργός έκανε  λόγο για αποτυχημένο πείραμα  «μετα-δημοκρατίας» - «Πανηγύρισε» το έργο της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι έβγαλε την οικονομία σε ξέφωτο - Άφησε αιχμές για τις δημοσκοπήσεις - Εξύμνησε τον Πειραιά του «Φύσσα και του Λαμπράκη»

4807332
Μήνυμα ότι «το πείραμα της μετα-δημοκρατίας απέτυχε» απέστειλε από τον Πειραιά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το Πασαλιμάνι, όπου εκφώνησε ομιλία  το απόγευμα της Κυριακής.

«Είναι μεγάλη μου χαρά τιμή να βρίσκομαι σήμερα εδώ μαζί σας το ιστορικό λιμάνι της χώρας. Εδώ στην πιο πολύ τραγουδισμένη πόλη της χώρας μας την πόλη της εργατιάς την πόλη της νιότης και των ναυτικών», δήλωσε στην αρχή της ομιλίας του ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στον Πειραιά είπε ότι «Ο Πειραιάς του Φύσσα, του Λαμπράκη, του Γόδα, της Αντίστασης, της Ηλεκτρικής, της απαρχής του οργανωμένου εργατικού κινήματος δεν θα γίνει υποχείριο και εργαλείο σκοτεινών κυκλωμάτων και βαρόνων εκτός δημοκρατικού ελέγχου».

«Νομίζω ότι σήμερα εσείς εδώ προχθές στα Τρίκαλα, στην Καρδίτσα, στο Αιγάλεω, στην Πρέβεζα, στα Γιάννενα, στην Άρτα από παντού δίνουμε ένα μήνυμα ότι το πείραμα της μετά -δημοκρατίας που θέλησαν κάποιοι να φτιάξουν στη χώρα μας ένα πείραμα για να μπορέσουν να ελέγξουν τις αντιδράσεις του ελληνικού λαού να ανακόψουν την ορμή τη λαϊκή που εκφράστηκε το 2015 είπε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Το πείραμα σας απέτυχε και σας το λέμε εδώ από τον Πειραιά. Αντέξαμε στη φουρτούνα», συνέχισε, υπογραμμίζοντας πως το ποιος θα κυβερνά θα το αποφασίσει ο ελληνικός λαός όχι οι δημοσκόποι».

«Δεν θα τους παίρνει ο ύπνος το βράδυ της Κυριακής», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Την ιστορία δεν τη γράφουν οι κονδυλοφόροι της ελίτ αλλά ο ίδιος ο λαός. Αυτός είναι που μας δίνει τη δύναμη για να μη λυγίζουμε στα δύσκολα, να συνεχίζουμε και να αντέχουμε.Αυτό κάναμε τα χρόνια της κρίσης και καταφέραμε να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια», ανέφερε στη συνέχεια ο πρωθυπουργός.

Κλείσιμο
«Έχουμε πλέον τις βάσεις για να χτίσουμε την Ελλάδα της νέας εποχής. Την απόφαση για το μέλλον της χώρας θα την πάρει ο ελληνικός λαός. Η ψήφος τον ελληνικού λαού θα μας δώσει την δυνατότητα να συνεχίσουμε», πρόσθεσε.





«Βγάλαμε την οικονομία σε ξέφωτο»

Συνεχίζοντας την ομιλία του ο κ.Τσίπρας, τόνισε ότι «δεν ερχόμαστε να σας πούμε ότι ζούμε σε ένα παράδεισο δήλωσε ο πρωθυπουργός, ξέρουμε ότι και σήμερα πολλοί συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν δυσκολίες, ξέρουμε ότι υπάρχουν δυσκολίες όμως κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι βγάλαμε την οικονομία σε ξέφωτο και έχουμε τη δυνατότητα τις θυσίες του ελληνικού λαού να τις επιστρέψουμε τώρα στους πολλούς»

«Η Ελλάδα μέσα από τις θυσίες του ελληνικού λαού βγήκε από τα μνημόνια .Πάνω στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ είναι η 13η σύνταξη και η εγγύηση του εισοδήματος σας . Η ψήφος της Κυριακής είναι ψήφος εμπιστοσύνης στην πορεία ανάταξης της χώρας», υπογράμμισε.

«Ο λαός έχει καταλάβει πιο είναι το σχέδιο του ενός και ποιο είναι το πρόγραμμα του άλλου, τους βλέπω τις τελευταίες μέρες λίγο ανήσυχους. Που πήγαν δα εκείνα τα διθυραμβικά πρωτοσέλιδα στις εφημερίδες που αγόρασαν κσι πληρώνουνε;. Πού πήγαν εκείνες οι δημοσκοπήσεις που έδειχναν 15-17 μονάδες διαφορά πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας. Που πήγε εκείνος ο περίπατος για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι 17 μονάδες έγιναν 10, έγιναν 7, έγιναν 5,5 κσι τώρα λένε μια ψήφος», συμπλήρωσε.

«Έχουν φτάσει σε σημείο να κάνουν δηλώσεις για αλλοίωση αποτελέσματος», είπε ο πρωθυπουργός για να προσθέσει πως «τρέχουν να μαζέψουν τις δημοσκοπήσεις τους όπως μαζεύουν τους πάγκους στη λαϊκή όταν πιάνει βροχή».

«Αποφασιστική απάντηση την επόμενη  Κυριακή»

«Την άλλη Κυριακή θα πάρουν την αποφασιστική απάντηση από την μεγάλη πλειοψηφία, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας . Όμως πολίτες του Πειραιά η σημερινή συγκέντρωση εδώ στο Πασαλιμάνι μου δίνει την ευκαιρία να σας μιλήσω και γι' αυτό το πείραμα της μετά - δημοκρατίας όπως το ονόμασα.Ο Πειραιάς ήταν πάντοτε όχι πειραματόζωο, όχι πείραμα μετά - δημοκρατίας αλλά το πεδίο της μάχης των αγώνων του δημοκρατικού λαϊκού και εργατικού κινήματος», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Είναι γνωστό σε όλες και σε όλους ότι το παλιό πολιτικό σύστημα το παλιό κατεστημένο που χρεοκόπησε την πατρίδα μας από την πρώτη μέρα που ελληνικός λαός οδήγησε σε αυτή την μεγάλη νίκη σχεδίαζε την παλινόρθωση του. Στην αρχή σχεδίαζε την αποτυχία μας στις αξιολογήσεις, είχαν ταυτιστεί με τους πιο σκληρούς από τους δανειστές, έγραφαν στα tweet και στο facebook βάστα γερά Γερούν» συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας.



Δείτε παρακάτω φωτογραφίες προτού αρχίσει η ομιλία 

tsipras0002
tsipras0001
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης