DW: Η Ολλανδία θα ζητήσει από την Ελλάδα επαναβεβαίωση για την τήρηση των δεσμεύσεών της

DW: Η Ολλανδία θα ζητήσει από την Ελλάδα επαναβεβαίωση για την τήρηση των δεσμεύσεών της

Η παροχολογία της κυβέρνησης έχει προκαλέσει αντιδράσεις στους Ευρωπαίους εταίρους – Οι Βρυξέλλες διαμηνύουν ότι δεν θα ανταποκριθούν στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για τροποποίηση της συμφωνίας 

rutte_tsipras
Έντονες είναι οι αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η παροχολογία της κυβέρνησης, τόσο στις Βρυξέλλες, όσο και στα κράτη-μέλη. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της Deutsche Welle, το ολλανδικό κοινοβούλιο προσανατολίζεται στο να ζητήσει την επαναβεβαίωση από ελληνικής πλευράς για την τήρηση των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει, στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας.

Οι Βρυξέλλες διαμηνύουν ότι οι εταίροι δεν πρόκειται να ανταποκριθούν στις εξαγγελίες της κυβέρνησης. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Eurogroup, υπήρξαν αντιδράσεις για την παροχολογία για το 2019 και τον κίνδυνο να μην επιτευχθεί φέτος ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Ρέγκλινκ: Θα υπάρξει απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής του EMS, Κλάους Ρέγκλινγκ ανέφερε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την ελληνική κυβέρνηση, μετά από μια πρώτη εξέταση, φαίνεται ότι οδηγούν σε απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους. Μάλιστα, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος αμφισβήτησε και τη σύνθεση των μέτρων υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι φιλικά προς την ανάπτυξη.

Στο ερώτημα εάν τελικά υπάρχουν τα χρήματα που εξήγγειλε η κυβέρνηση ή δεν υπάρχουν και θα οδηγήσουν σε δημοσιονομική απόκλιση απάντηση θα δοθεί τις επόμενες βδομάδες όταν οι θεσμοί ολοκληρώσουν την τρίτη αξιολόγηση της ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας και υποβάλουν την έκθεση στο Εurogroup. Με βάση το σχεδιασμό η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι τις 13 Ιουνίου που είναι προγραμματισμένη η επόμενη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

Οι παροχές για το 2020 δεν αποτελούν στην παρούσα φάση αντικείμενο εξέτασης από τους θεσμούς, δεδομένου ότι πρόκειται για μέτρα που αν αποφασιστούν θα ενσωματωθούν στον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, ο οποίος θα υποβληθεί στις Βρυξέλλες τον Οκτώβριο.


Πηγή: Deutsche Welle
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης