Πουλάκης στο ΘΕΜΑ 104,6: Οι ετεροδημότες ήξεραν ότι στον τόπο κατοικίας τους θα ψήφιζαν μόνο για ευρωεκλογές

Πουλάκης στο ΘΕΜΑ 104,6: Οι ετεροδημότες ήξεραν ότι στον τόπο κατοικίας τους θα ψήφιζαν μόνο για ευρωεκλογές

Ο ΓΓ του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης παραδέχθηκε την ταλαιπωρία των ετεροδημοτών ενώ για το εκτιμώμενο αποτέλεσμα των εκλογών ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δηλαδή εσείς θεωρείτε ότι αν η ΝΔ έχει το 3, το θεωρείτε απίθανο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει κι αυτός 3 μπροστά ε;»

poulakis01
Τη διάψευση των δημοσκοπήσεων στην κάλπη, με τρόπο που θα δημιουργήσουν πρόβλημα στη ΝΔ προβλέπει ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Κώστας Πουλάκης, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 και στους Μπάμπη Κούτρα και Νίκο Φελέκη. 

«Από τότε πριν από δύο και τρεις μήνες που σας είχα πει ότι αυτές οι ευρωεκλογές δεν θα έχουν καμία σχέση με ό τι οι εταιρείες δημοσκοπήσεων δείχνουν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Θα είναι ένα εκλογικό αποτέλεσμα το οποίο θα δυσαρεστήσει την ηγεσία της ΝΔ, την Κυριακή το βράδυ το πρόβλημα θα είναι στη ΝΔ. Επιμένω, σας το επαναλαμβάνω ότι θα δημιουργήσει προβλήματα στη ΝΔ η οποία επί δυόμισι χρόνια ήταν επαναπαυμένη σε δημοσκοπήσεις οι οποίες έδειχναν διψήφιες διαφορές, σε δημοσκοπήσεις οι οποίες προέβλεπαν, αν είχαμε βουλευτικές εκλογές, αυτοδυναμία. Δηλαδή εσείς θεωρείτε ότι αν η ΝΔ έχει το 3, το θεωρείτε απίθανο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει κι αυτός 3 μπροστά ε;» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πουλάκης.

Σε ερώτηση από ποιο ποσοστό και πάνω μπορεί η κυβέρνηση να μην εξαντλήσει την τετραετία ο κ. Πουλάκης απάντησε ως εξής: «Σημειώστε 20 Οκτώβρη 2019, βουλευτικές εκλογές».

Ωστόσο, ο κ.Πουλάκης παραδέχθηκε ότι θα υπάρξει ταλαιπωρία για τους περίπου 110.000 ψηφοφόρους που είναι εγγεγραμμένοι να ψηφίσουν στον τόπο κατοικίας τους. Ως ετερηδμότες, όμως, μπορούν να ψηφίσουν στα ειδικά εκλογικά τμήματα μόνο για τις ευρωεκλογές. Αν επιθυμούν να ψηφίσουν για περιφερειακές και δημοτικές τότε θα πρέπει να μεταβούν στην περιοχή όπου διατηρούν την οικογενειακή μερίδα και τα πολιτικά τους δικαιώματα. Ετσι, όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ.Πουλάκης, κάποιος που είναι εγγεγραμμένος π.χ. στο Βόλο, μπορεί να ψηφίσει ως ετεροδημότης στον τόπο κατοικίας του και ακολούθως (ή προηγουμένως) να πάει στο Βόλο και να ψηφίσει για δήμαρχο και περιφερειάρχη. Διευκρίνισε δε, ότι στο Βόλο (δηλαδή σε κάθε τόπο που είναι κάποιος δημότης) ο εκλογικός κατάλογος έχει ειδική σήμανση πλάι στο όνομα εκείνου του ψηφοφόρου που είναι εγγεγραμμένος στους καταλόγους των ετεροδημοτών και έτσι δεν μπορεί να διπλοψηφίσει.  «Αυτή η επιλογή ήταν γνωστή», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Πουλάκης.









Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης