Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας χαρακτήρισε «δημοσκόπηση» τις Ευρωεκλογές γιατί γνωρίζει ότι θα χάσει

mitsotakis_skai

Το βράδυ της 26ης Μαΐου θα ήθελα να στείλω τον κ. Τσίπρα με τη βοήθεια του ελληνικού λαού σε μια μόνιμη ξεκούραση - «Πόσο χαμηλά θα πέσουν ώστε να βάζουν ψέματα στα λόγια των άλλων;» - Θα υπάρχει δημοσιονομικός χώρος το 2020 για άμεση μείωση του ΕΝΦΙΑ και του φόρους στις επιχειρήσεις

Ως οπισθοχώρηση του Αλέξη Τσίπρα χαρακτήρισε τον χαρακτηρισμό «δημοσκόπηση» για τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου λίγα 24ωρα αφού ο πρωθυπουργός από τη Βουλή είχε κάνει λόγο για ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Τολμώ να πω,δε, ότι είναι προσβλητικό αυτό που είπε για τις Ευρωεκλογές» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

«Εγώ θέλω μια καθαρή νίκη το βράδυ της 26ης Μαΐου ώστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία σε όλη την κοινωνία ότι είμαστε μπροστά σε μια μεγάλη πολιτική αλλαγή» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Το βράδυ της 26ης Μαίου θα ήθελα να τον στείλω με τη βοήθεια του ελληνικού λαού σε μια μόνιμη ξεκούραση» συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο ο Αλέξης Τσίπρας ανέκρουσε πρύμναν γιατί «γνωρίζει ότι θα χάσει στις εγκλογές». «Προφανώς οι πολίτες δεν θα ψηφίσουν μόνο για την Ευρώπη αλλά θα είναι μια ετυμηγορία για την κυβέρνηση» είπε ο κ. Μητσοτάκης εκτιμώντας ότι «πιστεύω ότι θα είναι μια ψήφος επιβράβευσης για τη ΝΔ».
Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας χαρακτήρισε «δημοσκόπηση» τις Ευρωεκλογές γιατί γνωρίζει ότι θα χάσει

Πόσο χαμηλά θα πέσουν για να διαστρεβλώνουν τις θέσεις του αντίπαλου;

Ερωτηθείς για την προσπάθεια διαστρέβλωσης των λεγομένων του για τα εργασιακά και την «7ήμερη εργασία» ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε λόγο για «μονταζιέρα του Μαξίμου που διαστρέβλωσε τα λεγόμενά μου» και για «μεγάλη γκάφα της κυβέρνησης γιατί ο κ. Τσίπρας είχε επισκεφθεί την επιχείρηση στην οποία αναφέρθηκα και την είχε αποθεώσει».

«Πόσο χαμηλά θα πέσουν ώστε ο ίδιος να μην λέει ψέματα αλλά να βάζει ψέματα στα λόγια των άλλων;» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και αναρωτήθηκε αν η προεκλγική περίοδος θα είναι μια μόνιμη διαστρέβλωση των όσων λέει ο αντίπαλος τονίζοντας ότι «αυτό δεν το ανέχομαι».

«Πρέπει να υπάρχει μεγάλος πανικός στα υπόγεια του Μαξίμου για να διαστρεβλώνει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας με τόσο ξεδιάντροπο τρόπο τα όσα είπα» είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ 100,3


Θέλουμε επενδύσεις όπως του Παπαστράτου

«Θέλουμε περισσότερες επενδύσεις σαν αυτή του Παπαστράτου» είπε στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι «οι εργασιακές σχέσεις θα πρέπει να επιμερίζουν το κέρδος ανάμεσα στουυς επιχειρηματίες, τους μετόχους και τους εργαζομένους».

Όσον αφορά, δε, το πώς θα έρθουν επενδύσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε το πλαίσιο:

- Να υπάρχει πολιτική σταθερότητα
- Να υπάρχει ένα σταθερό φορολογικό σύστημα με μειωμένους συντελεστές για τα κέρδη των επιχειρήσεων
- Να υπάρξουν κίνητρα και πλαίσιο για διευκόλυνση επενδύσεων

Θα δώσουμε 1 δισ. για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα - Θα υπάρξει χώρος για μείωση ΕΝΦΙΑ και φόρου επιχειρήσεων

Ο πρόεδρος της ΝΔ ρωτήθηκε και για τη στάση του απέναντι στα επιδόματα δεσμευόμενος ότι «θα δώσουμε 1 δισ. ευρώ για το ελάχιστο εγγυνημένο εισόδημα. Χρειάζονται επιδόματα ως ανακούφιση και όχι ως μόνιμη παγίδα φτώχειας. Το επίδομα ανεργίας είναι απαραίτητο ως ένα μεταβατικό στάδιο αλλά δεν μπορεί να είναι η μόνιμη απάντησή μας σε όσους το λαμβάνουν».

Αναφερόμενος στο επίδομα που ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας ότι θα δοθεί στους συνταξιούχους την επόμενη εβδομάδα είπε ότι «δεν μπορεί να τη βαφτίζει 13η σύνταξη.

Εξήγησε, δε, ότι «ο κ. Τσίπρας έρχεται και παίρνει το επίδομα του Δεκεμβρίου, το δίνει 5 ημέρες πριν τις ευρωεκλογές. Εμείς το ψηφίζουμε γιατί δεν θέλω να υπάρχει ούτε ένας έλληνας να πιστεύει ότι τα 500 ευρώ δεν θα τον βοηθήσουν. Ας κρίνουν οι πολίτες αν γίνεται για προεκλογικούς λόγους»

«Ο κ. Τσιπρας έρχεται και μοιράζει επίδομα σε 800.000 συνταξιούχους ενώ εκκρεμούν 250.000 συντάξεις και ενώ θα βρεθούμε μπροστά σε αποφάσεις των δικαστηρίων για τις περικοπές στις συντάξεις. Θα πρέπει να σεβαστούμε τις αποφάσεις των δικαστηρίων στα πλαίσια της δημοσιονομικής σταθερότητας» πρόσθεσε.

Εμφανίστηκε, ακόμα, σίγουρος ότι «θα υπάρχει δημοσιονομικός χώρος το 2020 για να προχωρήσουμε άμεσα σε μείωση του ΕΝΦΙΑ και το φόρο στις επιχειρήσεις ».

Για τις σκαφάτες διακοπές Τσίπρα: Η συμπεριφορά μας δείχνει τι άνθρωποι είμαστε

Όσον αφορά τις σκαφάτες διακοπές του Αλέξης Τσίπρα έκανε λόγο για «αφόρητη υποκρισία του ανθρώπου που έκανε καριέρα με το επιχείρημα ότι δεν ανήκει στις ελίτ».

«Είναι δημόσια πληροφορία οι διακοπές του πρωθυπουργού. Δεν είχε συμβεί ποτέ στη μεταπολίτευση να μην γνωρίζουμε τις διακοπές του πρωθυπουργού. Εδώ δεν το γνωρίζαμε γιατί ο κ. Τσίπρας ήθελε να το κρύψει. Επέλεξε να το κάνει κρυφά 25 ημέρες μετά το Μάτι».

Υπενθύμισε, επίσης, ότι «υπάρχει κώδικας δεοντολογίας της κυβέρνησης που λέει ότι οι παροχές σε είδος δεν μπορεί να ξεπερνούν τα 200 ευρώ. Οι διακοπές στο σκάφος κοστολογούνται στα 100.000 ευρώ».

Δεσμεύτηκε, δε, ότι «την επόμενη ημέρα θα σας πως ότι οι υπουργοί μου θα συμμορφώνονται με τον κώδικα αυτό όπως έχει εγκριθεί από την παρούσα κυβέρνηση, όλα τα άλλα είναι υποκρισίες».

«Η συμπεριφορά μας είναι το καλύτερο αποδεικτικό στοιχείο για να κρίνουν οι πολίτες τι άνθρωποι είμαστε. Μας ενδιαφέρει ή όχι η συνέπεια στην πολιτική; Είναι αποκαλυπτικό του χαρακτήρα του πρωθυπουργού αν κάνει τα αντίθετα από όσα δεσμεύτηκε» συνέχισε για το ίδιο θέμα προσθέτοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας «όταν πιέζεται βγάζει τον πραγματικό του εαυτό που ταυτίζεται απόλυτα με τον κ. Πολάκη».

Εννέα μήνες μετά το Μάτι βρισκόμαστε στο ίδιο σημείο

Ο πρόεδρος της ΝΔ ανάφερε ότι έχει ήδη έτοιμο το σχέδιο για το πώς θέλουμε να αναδιαρθρώσουμε την πολιτική προστασία την επόμενη ημέρα καθώς και ότι «έχω εντοπίσει ποιος θα είναι γενικός γραμματέας πολιτικής προστασίας την επόμενη ημέρα».

«Θα πρέπει πολύ γρήγορα να ιεραρχήσουμε προτεραιότητες και να οικοδομήσουμε από την αρχή έναν μηχανισμό που είναι διαλυμένος. Υπάρχουν καμιά πενηνταριά οικισμοί που έχουν ομοιότητες με το Μάτι. Έχει ασχοληθεί κανείς να τους χαρτογραφήσει και να ενημερώσει και να επιβλέψει τους δημάρχους από πλευράς πολιτικής προστασίας;» αναρωτήθηκε ο κ. Μητσοτάκης.

«Γιατί είμαστε 9 μήνες μετά στο σημείο που βρισκόμαστε πριν την πυρκαγιά στο Μάτι» τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμπλήρσε «δεν μπορούμε συνεχώς να επικαλούμαστε συνεχώς τον Θεό της Ελλάδος. Ο κ. Τσίπρας που έγινε χριστιανός τώρα. Πως τα λέει αυτά τα πράγματα; Πραγματικά αυτά εμένα με ξεπερνούν. Επειδή δεν μπορούμε συνεχώς να στηριζόμαστε στον Θεό της Ελλάδος και το κράτος θα πρέπει να λειτουργεί με σοβαρότητα η μεγάλη μεταρρύθμιση την επόμενη ημέρα είναι η ανασυγκρότηση του κράτους».

Μηδενική ανοχή στη βία

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης διεμήνυσε ότι με κυβέρνηση ΝΔ θα υπάρχει «μηδενική ανοχή στη βία ακόμα και στη βία χαμηλής έντασης. Έχω πει ότι η απόσταση που χωρίζει μια μολότοφ από ένα καλάσνικοφ είναι μικρή και αυτό αποδεικνύεται από το πώς ομάδες αντιεξουσιαστών ταυτίζονται με έναν δολοφόνο όπως ο Κουφοντίνας».

«Η αστυνομία θα πρέπει να αφεθεί να κάνει τη δουλειά της και να στηριχθεί και πολιτικά και επιχειρησιακά» πρόσθεσε.

Όσον αφορά την αγορά περιπολικών είπε ότι αυτό μπορεί να γίνει με δύο διακρατικές συμφωνίες στις οποίες θα είναι εγγυημένο και το σέρβις τους.

Δεν θα υπάρξουν διοικητές επειδή απλά πρόσφεραν κάποτε στην παράταξη

Έστειλε ακόμα το μήνυμα ότι «θα εκπλαγούν δυσάρεστα όσοι προσβλέπουν σε διοικητική θέση στην επόμενη κυβέρνηση επειδή κάποτε προσέφεραν τις υπηρεσίες τους στην παράταξη αν δεν έχουν τα προσόντα. Παράδειγμα: δεν γίνεται να διορίζουμε διοικητές νοσοκομείων αποτυχημένους βουλευτές».

Ειδικά, δε, για τα νοσοκομεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «δεν θα είχα αντίρρηση να δοκιμάσουμε σε μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας να διοικηθεί σε σύμπραξη με τον ιδιωτικό τομέα. Ξέρω ότι θα βγουν τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ και θα λένε σαχλαμάρες ότι ιδιωτικοποιώ την υγεία. Εμένα με ενδιαφέρει να είναι η υγεία δημόσια και όχι το νοσοκομείο να είναι κρατικό».

Να υπάρξουν χειροπιαστές κυρώσεις για την Τουρκία

Ερωτηθείς για την τουρκική προκλητικότητα ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «οι συμπεριφορές της Τουρκίας έχουν περάσει μια κόκκινη γραμμή από τη στιγμή που κάνει έρευνες εντός της Κυπριακής ΑΟΖ».

«Είναι απαραίτητο η ΕΕ να προβεί σε κάποιές χειροπιαστές κυρώσεις. Ναι, θέτω στο τραπέζι τις κυρώσεις για την Τουρκία» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

ΣΧΟΛΙΑ (96)

Κακομοιρε κουλη

Ακουσες το τραγουδι του καρναβα προγκηξανε τα προβατα και τα σκυλια γαυγιζουν

16.53 ΕΜΕΙΣ ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ -ΦΟΛΑ ΦΟΛΑ ΣΤΟΝ ΣΚΥΛΟ ΤΗΣ ΕΣΑ...

..................

=============ΣΥΡΙΖΑ=ΧΟΛΕΡΑ================

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ, ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Η ΗΤΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ.__________________________________________________

16.05 =======ΣΥΡΙΖΑ=ΧΟΛΕΡΑ========

Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΕΛΙ.

ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

Εδώ που τα λέμε, θέλουμε δεν θέλουμε ο Μητσοτάκης είναι ο επόμενος πρωθυπουργός μέχρι το 2023 και αυτό είναι ιστορικά νομοτελειακό και αναπόφευκτο. Η αριστερά πεθαίνει και στην Ελλάδα, οριστικά και αμετάκλητα.

Δεν περιγραφω αλλο

Ελλας-πολιτευμα-οικογενειοκρατια. Οσο τους ψηφίζετε τόσο θα είμαστε ουγκάντα

Κοίτα ναδεις!

Το οχτάωρο ξεπερασμένο, ο 13ος μισθός φτηνός λαϊκισμός, το επίδομα ανεργίας δημιουργεί τεμπέληδες, τα επιδόματα και οι ρυθμίσεις του νόμου για τα ΑμΕΑ είναι άχρηστα και χάρες και εσχάτως μάθαμε ότι εφτά μέρες δουλειάς είναι μια χαρά αν το έχουν αποφασίσει από κοινού αφεντικά και εργαζόμενοι. Άλλωστε την πρωτομαγιά, σύμφωνα με τους άριστους της ΝΔ, γιορτάζουμε τα κοινά συμφέροντα εργατών και αφεντικών. Πάντως, όποιος σκοπεύει να τους ψηφίσει, ας κοιτάξει καλύτερα και τα ψιλά γράμματα στο συμβόλαιο του συνεταιρισμού....

Ψυκτικοί Περιστερίου.

7 να 'ναι οι μέρες σας.

Ελεύθερος.

Καλά το πάει ο θατσερικός Μητσοτάκης: Μετά την κατάργηση του οκτάωρου, μίλησε για δουλειά 7ημερες την εβδομάδα. Οι ευρωεκλογές, δεν είναι βουλευτικές εκλογές...

ΓΙΩΡΓΗΣ

Aυτα τα καστρομαδουρικα που λενε τα τσιπρανελια για το Μητσοτακη , δεν ''πιανουν'' ,ενω αμεσως μετα τις ευρωεκλογες και τη διαφαινομενη συντριβη του Τσιπρα ,ο Μητσοτακης θα ανακηρυχθει σε Γκουαιδω της Ελλαδας και ο Τσιπρας θα κυνηγηθει απο τη Χωρα σαν το Μαδουρο. αφου δε θα'χει την εξυπναδα και τη δημοκρατικη ευαισθησια να εγκαταλειψει οικειοθελως τη Χωρα!

Θανάσης

Κούλη, υπουργοί του Καραμανλή βγαίνουν ο ένας μετά τον άλλον και στα ίσια τάσσονται με τον Αλέξη. Το χουνέρι που θα πάθεις δε θα έχει προηγούμενο. Ψάξε τρύπα να κρυφτείς.

ChrisΑΚ

Ποιοι υπουργοί ρε λαμόγιο, αυτούς που διέγραψε ο Μητσοτάκης και τους ψάχνει στους κάδους ο Τσίπρας; Και ποιοι είναι αυτοί οι "πολλοί", έχεις κανα όνομα;;; Γράψε ένα όνομα για να δείς και ο ίδιος σε τι λέσια αναφέρεσαι.

ΓΙΩΡΓΗΣ

Αν ελειπε, βρε ανγκεφαλε, ο Μητσοτακης,η ΝΔ θα ειχε διαλυσει οτως βαρεσε διαλυση το ΠΑΣΟΚ,ο ΛΑΟΣ, το Ποταμι, η ΔΗΜΑΡ η Ενωση Κεντρωων,ισως και η ΧΑ. Ηδη οι μονοι που ταλαντευτηκαν προς τη δημαγωγια του Τσιπρα βλεπουμε οτι ηταν απο τη λεγομενη καραμανλικη πλευρα.Για να καταλαβετε ποιος ειναι ο ακλονητος στυλοβατης της μεγαλης κεντροδεξιας παραταξης της ΝΔ Χωρις τον Κυριακο, θα ηταν η ΝΔ ηδη μικρη και υπο καταρρευση, Ενω τωρα ο κοσμος αναρωτιεται μονο, με ποσες μοναδες παραπανω θα νικησει η ΝΔ το Συριζα.Αυτο δεν ξαναγινε και ειναι προσωπικος αθλος του Μητσοτακη!

Στις 26 Μαιου---ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ--σε ολη την χωρα

Οχι απλως ΗΤΤΑ---αλλα--μεγαλη ΣΥΝΤΡΙΒΗ περιμενει την εσωκλειστη παρεα του ΤΣΙΠΡΑΚΟΥ.---Στις 26 Μαιου---ΟΥΤΕ ΜΙΑ ---περιφερεια δεν θα κερδισει ο ΣΥΡΙΖΑ.--Ο εκλογικος χαρτης θα βαφτει ΓΑΛΑΖΙΟΣ----και θα ΕΝΩΣΕΙ ολους τους Ελληνες.---Και θα δουμε --για -ενα ολοκληρο καλοκαιρι--- την αγωνιωδη προσπαθεια των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ βουλευτων--να διασωθουν----αφου περαν των 75 νυν βουλευτων---θα χασουν την ΚΑΡΕΚΛΑ τους.---Ο ΣΩΖΩΝ ΕΑΥΤΟΝ--Συριζαιος---ΣΩΘΗΤΩ.!

Ο λερωμενος

Ζηταει καθαρη νικη!!!!Κουλη αντε μεχρι τελους μαιου ως προεδρος στη νδ μετα στα απορριματα του πολιτικου βιου.

ΓΙΩΡΓΗΣ

Πραγματι μεχρι το τελος Μαίου θα σταθει στην Εξουσια ο Συριζα, γιατι μετα, θα ξεσπαθωσουν ολοι εναντιον του, Ελληνες και ξενοι, Θα εχει αλλαξει το ευρωπαικο πολιτικο σκηνικο σε εθνικα θεματα,Δε θα τον εχουν αναγκη αυτον και την ενδοτικοτητα Τσιπρα.Θα τον δωσουν''στην ψυχρα'' και μεχρι και τη φυλακη,ως διαφθορεα του κοινου ευρωπαικου νομισματος! Ζημιωσε μια Χωρα της ΕΕ. δηλ. τους ιδιους, και θα βρουν τροπους να τον κανουν ξεκουμπιδια!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης