Περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει πάνω από 40 δάνεια και χρωστάει 1,5 εκατ. ευρώ!

thodoros-galiatsatos-ena

Ο Θόδωρος Γαλιατσάτος έχει καταναλωτικά, επιχειρηματικά, στεγαστικά, επαγγελματικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες - Έκανε διακανονισμό και να πληρώνει μηνιαίως 1.200 ευρώ, αν και ζήτησε να πληρώνει μόνο 400 - Τι απαντά ο ίδιος

Περισσότερα από 40 δάνεια πάσης φύσεως έχει πάρει ο νυν περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος και χρωστάει και στις τέσσερις συστημικές τράπεζες συνολικά περί το 1,5 εκατομμύριο ευρώ!

Ο κύριος Γαλιατσάτος, εκλεγμένος με τον ΣΥΡΙΖΑ και εκ νέου υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές για την τοπική αυτοδιοίκηση, φαίνεται μάλιστα πως έχει πετύχει την ένταξή του στο νόμο Κατσέλη, καθώς μετά από ρύθμιση, πληρώνει μηνιαίως 1.200 ευρώ για την εξυπηρέτηση των δανείων του.

Τα δάνεια ύψους ενάμιση εκατ. ευρώ είναι καταναλωτικά, επιχειρηματικά, στεγαστικά, επαγγελματικά αλλά και πιστωτικές κάρτες. Τα ασυνήθιστα υψηλά ποσά που φέρεται να του χορηγούσαν οι τράπεζες, δημιουργούν σοβαρά ερωτήματα για το κατά πόσον υπήρχαν ισχυρές εξασφαλίσεις, πώς και πότε πήρε τα δάνεια αυτά ο περιφερειάρχης.

Την αποκάλυψη των εγγράφων για τα δάνεια του εκλεκτού του ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρου Γαλιατσάτου κάνει η ιστοσελίδα thepresident.gr και αναφέρει πως το ζήτημα των απλήρωτων δανείων του περιφερειάρχη ήταν «κοινό μυστικό» μεταξύ του τραπεζικού και επιχειρηματικού κόσμου των Ιονίων νήσων, ενώ κατά το τελευταίο διάστημα οι καταγγελίες για τα χρέη του περιφερειάρχη είχαν αρχίσει να συζητούνται ιδιαίτερα στην τοπική κοινωνία.

galiatsatos-daneia-ena
galiatsatos-daneia-dyo


Πληροφορίες που επίσης δημοσιεύει το thepresident.gr αναφέρουν επίσης ότι ο κ. Γαλιατσάτος προκειμένου να αποφύγει τη δημόσια κριτική για τα απλήρωτα προσωπικά του χρέη, έσπευσε τον τελευταίο χρόνο να αξιώσει προστασία από τις τράπεζες, ζητώντας τους διακανονισμό.

Ο κ. Γαλιατσάτος ζήτησε για όλα αυτά τα χρέη να δίνει μόλις 400 ευρώ το μήνα, ισχυριζόμενος ότι τα εισοδήματά του ως περιφερειάρχη είναι 2.300 ευρώ το μήνα και ότι μεγαλύτερη καταβολή προς τις τράπεζες, θα περιόριζε κατά πολύ την «αξιοπρεπή» του διαβίωση.

Η αξίωση του Γαλιατσάτου δεν έγινε αποδεκτή, με αποτέλεσμα το Ειρηνοδικείο να του επιδικάσει τελικώς συνολική μηνιαία δόση ύψους 1.200 ευρώ!

galiatsatos-daneia-tria


Σύμφωνα με έμπειρους γνώστες αντιστοίχων συμβιβασμών μεταξύ τραπεζών και οφειλετών, το ποσό αυτό θεωρείται εξωφρενικά μικρό, ειδικά όταν οι πάσης φύσεως αποδοχές του αιρετού περιφερειάρχη προσδιορίζονται (όπως άλλωστε προκύπτει από τη σχετική νομοθεσία) στις 4.000 ευρώ ανά μήνα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το νέο νόμο που μόλις ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γαλιατσάτος δεν θα μπορούσε να ενταχθεί στις ευνοϊκές ρυθμίσεις, διότι τα συνολικά του χρέη, αλλά και το συνολικό εισόδημά του (μισθός και πάσης φύσεως αποδοχές) ξεπερνούν κατά πολύ το προβλεπόμενο όριο.

Πληροφορίες μάλιστα από την Κεφαλονιά, από όπου κατάγεται και ζει ο κύριος Γαλιατσάτος, αναφέρουν ότι ο ίδιος ήταν επί χρόνια ενεργό μέλος και συμμετείχε στις εκδηλώσεις του κινήματος «Δεν Πληρώνω», προφανώς με προσωπικούς, ιδιοτελείς σκοπούς, που αποσκοπούσαν στην τελική απαξίωση και των δικών του δανειακών υποχρεώσεων!


Πηγή: thepresident.gr


Η απάντηση του κ.Γαλιατσάτου

Ανακοίνωση - απάντηση εξέδωσε ο συνδιασμός του κ.Γαλιατσάτου, η οποία ακολουθεί: 


Σε μεταμεσονύχτιο δημοσίευμα του ιστότοπου thepresident.gr, διαχειριστής του οποίου αναγράφεται ότι είναι ο Γιώργος Μουρούτης, γνωστός στενός συνεργάτης του πρ. Πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά και με θέσεις ευθύνης στο τότε κυβερνητικό επιτελείο, γίνεται άγρια, ανήθικη και με ψευδή και χαλκευμένα στοιχεία επίθεση στον Περιφερειάρχη Θεόδωρο Γαλιατσάτο. Φυσικά, δεν είχαμε καμία αμφιβολία ότι το εν λόγω δημοσίευμα θα τύγχανε αναπαραγωγής από όλα τα συστημικά ΜΜΕ, όπερ και εγένετο με πρώτο και καλύτερο το «Πρώτο Θέμα». Αναπαραγωγή είδησης που δεν ελέχθηκε, δεν διασταυρώθηκε και οι συντάκτες της οποίας δεν μπήκαν καν στον κόπο να αναζητήσουν την άλλη άποψη, εν προκειμένω τη δική μας.

Πέραν του γεγονότος ότι στο εν λόγω δημοσίευμα παρουσιάζονται στοιχεία που αποτελούν προσωπικά δεδομένα, τα οποία διαθέτουν στην κατοχή τους μόνο οι Τράπεζες και οι δικηγόροι αυτών, και για τα οποία διαφυλάσσοντας την αξιοπρέπεια και την τιμή μας θα κινηθούμε δικαστικά εναντίον όσων τα διακινούν και όσων τα αναπαραγάγουν, δηλώνουμε ρητά ότι ακόμη κι αυτά τα στοιχεία έχουν παρουσιαστεί μερικώς ή με ασάφεια ώστε να δημιουργούνται εντυπώσεις ή αποσιωπηθεί όσα δεν «συμφέρουν» τους συντάκτες.

Και εξηγούμαστε:
Ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος ομού μετά του συνεταίρου του έλαβαν το 2009 δάνειο ύψους 800.000 ευρώ για την ανέγερση πολυκατοικίας και ενός συγκροτήματος γραφείων στην Κεφαλονιά. Η οικοδομική κρίση που έπληξε όλη την Ελλάδα, από την ανάληψη της κυβέρνησης Σαμαρά, δημιούργησε χρέος στις Τράπεζες για τον εν λόγω ποσό που βαρύνει εξ’ ημισίας τους δύο δανειολήπτες. Επιπροσθέτως για το χρέος αυτό υπάρχουν εμπράγματες εξασφαλίσεις με ακίνητα υπερδιπλάσιας αξίας του ληφθέντος δανείου, ενώ τηρώντας τη διαφάνεια και τη νομιμότητα έχει δηλωθεί η οφειλή στο πόθεν έσχες μας.
Συνεπώς το χρέος του Περιφερειάρχη ούτε ελήφθη χάρην της κυβερνήσεως του ΣΥΡΙΖΑ (αφού αυτό συνέβη το 2009) ούτε είναι του ύψους που διατείνεται το παπαγαλάκι της Πειραιώς ούτε και τον βαρύνει εξ’ ολοκλήρου, αλλά κι ούτε δόθηκε από τις συστημικές τράπεζες χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις.
Το δικό μας όνομα επιπροσθέτως ούτε έχει ενταχθεί σε λίστες παρανόμως πλουτισάντων, ούτε σε εκείνους που ερευνά το ΣΔΟΕ, ούτε γίναμε αντικείμενο συζήτησης στη Βουλή για δυσθεώρητου ύψους περιουσίες. Εμείς στην πολιτική μπήκαμε με περιουσία ίση με εκείνη του μέσου Έλληνα και ολοκληρώνουμε την παρούσα αυτοδιοικητική μας θητεία ακόμη φτωχότεροι, χωρίς να έχουμε χρησιμοποιήσει θέσεις και γνωριμίες σε όφελός μας, όπως οφείλει να πράττει κάθε ένας ή μια που διεκδικεί τη ψήφο των πολιτών.
Περιμένουμε φυσικά, κι επειδή μας χωρίζουν μόλις δύο εβδομάδες από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, διάστημα που καθίσταται «πονηρό» για τέτοιου είδους αναρτήσεις, το παρόν να λάβει την ίδια δημοσιότητα που έλαβε το γονατογράφημα του ιστοτόπου του κ. Μουρούτη.
Είναι γεγονός ότι αναμέναμε τα πάντα από τη ΝΔ και τους εκλεκτούς της στην Περιφέρεια, μπροστά στη δημοσκοπική κατρακύλα και την αποδοχή που δείχνει ο λαός των Ιονίων Νήσων στην παρούσα περιφερειακή αρχή. Άλλωστε τι να περιμένει κανείς από εκείνους που δυιλύζουν τον Γαλιατσάτο και καταπίνουν αμάσητο τον Νίκο Γεωργιάδη; Γι΄αυτό και δεν εντυπωσιαζόμαστε για το δρόμο που βαδίζουν, εκείνον της λάσπης, του βούρκου, της μονταζιέρας και της δολοφονίας χαρακτήρων. Επειδή είμαστε κρυστάλινα καθαροί, επειδή ποτέ δεν κρύψαμε τίποτα από το λαό των Ιονίων Νήσων, επειδή η Ελλάδα είναι μικρή χώρα κι όλοι γνωριζόμαστε καλά, επιφυλλασόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας, δηλώνοντας ρητά ότι για θέματα αξιοπρέπειας δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε καμία έκπτωση.

Ανεξάρτητη Αυτοδιοικητική Συνεργασία Αρχών
- ΑΝ.Α.Σ.Α για τα Ιόνια Νησιά




Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (74)

Θωμάς

Μπορεί να πιάσει το τζόκερ αύριο. Αν μάθετε ότι ο τυχερός είναι Κερκυραίος, τότε να ξέρετε ότι είναι ο Γαλιατσάτος.

the sun is up

απατεώνας όπως κι ο νταουλιερης

Πρώτη είδηση

Όλα αυτά (τεράστια συνολικά, και εμφανιζόμενα ως "σπασμένα" δάνεια σε πολιτικούς και κομματικούς) έπρεπε να ήταν η πρώτη είδηση και ο τύπος και τα ΜΜΕ να μην τους αφήνουν σε χλωρό κλαρί ώσπου να μπουν παντού εισαγγελείς, ελεγκτές της ΤτΕ και της ΕΚΤ, ανεξάρτητοι ελεγκτές από ιδιωτικές ελεγκτικές εταιρείες κύρους που να εντέλλονται από εισαγγελείς, κλπ. Η διαπλοκή και διαφθορά είναι από τα μεγαλύτερα προβλήματα της χώρας και διώχνει επενδύσεις και την επιχειρηματικότητα. Η υπερφορολόγηση είναι παρενέργεια της σπατάλης δημόσιου χρήματος, της χαμηλής αξιοπιστίας, χαμηλής ποιότητας θεσμών και διάκρισης εξουσιών/θεσμών και της απύθμενης αναξιοκρατίας.

Αμα προσεξετε πανω δεξια

τα εγγραφα που υπεξαιρεθηκαν εχουν στρογγυλες σφραγιδες της Ελληνικης Δημοκρατιας ειναι δηλαδη κατατεθειμενα δικογραφα,αρα τα παραδικαστικα τρωκτικα βαρανε υπερωριες η φαυλοκρατια βασιλευει για να σπιλωσουν υποληψεις κατα τα αλλα ειμαστε ευρωπαηκο κρατος που προστατευει τα ευαισθητα προσωπικα εδομενα.Εγω ορε παιδια για να σας ειπω την αληθεια το νε ψηφισα οχι γιατι ειμαι με τον κουμουνισμο αλλα για να φυγουν τ προγουμενα λαμογια που δεν κλεινανε ουτε τιε λακουβες και τσακισαμε αυτοκινητα και μηχανες και ξεσκισαμε ολα τα σκουτια( ρουχα) μας απο τα κλαρια και τα βατα στους δρομους ουτε τα κλαρια κα τα βατα δεν κοβανε και ειχανε κλεισει οι δρομοι,και θα το νε ξαναψηφισω.Οχι γιατι ειναι ο τελειος και αυτος δεν κλεινει τις λακουβες και δεν κοβει τα κλαρια και τα βατα που εχουν κλεισει τους δρομους,αλλα τροπος του λεγειν γιατι εινι ο μονοφθαλμος εν μεσω τυφλων και μακρα ο σοβαροτερος και ο καλυτερος ολων των αλλων υποψηφιων ουτε στο μικρο του δαχτυλακι δεν τον φτανουν,η αλλη γυρναει με το μουλικο μεσα στη χωρα και ψαρευει τεκνα,αλλοςμε το ιδιο λαμε κουστουμι μια ζωη και τα ιδια λαμογια διπλα του αγκαζε μια ζωη βολτες μεσα στην πιατσα να τρε(πε)κλιζει μεθυσμενος ολη μερα να βρωμαει ουισκι και να το νε βαστανε τα υπολοιπα λαμογια μη πεσει και σκοτωθει εριχνε τη μερα των εκλογων πισα στο κεντρο της λευκιμμης και γελαγανε και τα μπετα,να μη σου πω τι συνθημα εδωσε για την συνυποηφια του στο δευτερο γυρο για να μη βγει επειδη τον διεσπασε και να βγει ο συριζαιος για εκδικηση ((γμστε τη ταναπου)) του αλουνου του πηρε την γυναικα του ο πρωην περιφερειαρχης και φυγανε μαζι στην πατρα,η αλλη το μονο εργο που εχει να παρουσιασει 16 χρονια στην ευρωβουλη ειναι μια συμετοχη σε ευρωπαηκο προγραμα για τη ρουαντα και μια προσκληση καλλιτεχνικου συγγροτηματος στην ιδιαιτερη πατριδα της τη ζακυνθο,γιατι κατηγορειτε αυτονε που χρωσταει πολλα και οχι τις ιδιωτικες τραπεζες που του εδινανε με την προοπτικη οτι θα εκλεγεται για αλλους εκατον δυο χρονους περιφερειαρχης για να μπορεσει να ξεχρεωσει και επειδη δεν ειμαι με τον κουμουνιζμο αλλα με τον καπιταλισμο και επειδη θελω να ξεχρεωσει στις ιδιωτικες τραπεζες στις οποιες χρωσταει γι αυτο το λογο θα το νε ξαναψηφισω και οποιανου δε του αρεσει να παει να γ

ΚαραΗτας Καρανικας

ελπίζω να είσαι απλά μεθυσμένος σύντροφε

1212

εσύ παίρνεις 6.00 ευρώ γιατί είσαι ευφάνταστος! Εύγε!

Αριστερά

Υπάρχει Ε Ν Α Σ που να μην είναι πειναλέο γιγαντολαμόγιο ; Ε Ν Α Σ ρε παιδιά που να μην έχει λαθροΜΚΟ ή απάτη εκατομμυρίων ;

Κλινικά ηλίθιος πληθυσμός

Δεκαετίες μετά το 1989 , βγάλατε Αριστερά . Τα πράγματα πια είναι απλά 1. Η πείνα έρχεται 2. Η Σαρία έρχεται .

ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΗΡΑ 30 ΠΙΣΤΟΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2004 ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΑ ΜΑΓΑΖΙ ΦΡΑΝΚΦΟΎΡΤΗ ΕΔΩΣΑ ΤΟ 15% ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΑ

To αντίθετο

Aυτό στην Ελλάδα δεν είναι καπιταλισμός. Είναι κομμουνισμός και κρατισμός (διαπλοκή κυβέρνησης-διοικήσεων τραπεζών-κόμματος). Ο σωστός καπιταλισμός έχει ελέγχους που σε ξετινάζουν και στέλνουν σε πολυετείς φυλακίσεις όλα τα τα λαμόγια, όσο ψηλά και να είναι (πολιτικά ή επιχειρηματικά). Υπάρχουν πολλά παραδείγματα π.χ. από ΗΠΑ, Γερμανία, Σκανδιναβικές χώρες.

Εγώ παντως αν ήμουν ο ΣΥΡΙΖΑ

Δεν θα τον έκανα Περιφεριάρχη αλλά υπουργό των οικονομικών . (Στο κάτω κάτω κι ο πολακης έγινε υπουργός υγείας κιας έχει από δυο τσιγάρα στο κάθε δάκτυλο )

Terminator

Η ηθική αριστερά χαχαχαχαχ Έχετε "χρεωκοπήσει" μέχρι και στην συνείδηση του κόσμου

Δεξιος

Το λαμογιο, του λαμογιου, το λαμογιο, ώ λαμογιο! Όπως και να το κλινεις, πάντα επ'αριστερα κλινει αυτο.

το να λέει ένας δεξιός,έναν αριστερό λαμόγιο

είναι το άκρον άωτον του θράσους.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης