Μητσοτάκης: Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς βούλιαξε στα νερά του Ιονίου

Μητσοτάκης: Το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς βούλιαξε στα νερά του Ιονίου

Η επόμενη ημέρα της σφοδρής σύγκρουσης στη Βουλή - «Προεκλογικά τυράκια οι παροχές, από το "νάτος ο πρωθυπουργός" πήγατε στο "νάτος, νάτος ο Τσίπρας ο σκαφάτος, ο πραγματικός Τσίπρας είναι ο Πολάκης των απειλών σε δικαστές» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ - «Δεν είναι κόλπα (οι παροχές),γράφτηκε τέλη Σεπτεμβρίου  ότι πήγα διακοπές σε κότερο δεν το διέψευσα γιατί δεν το κρύβω, θα σας πάω μέχρι τέλους» υποστήριξε ο πρωθυπουργός

mhtsotakis_ar1
Στο κοινοβουλευτικό τερέν μεταφέρθηκε το εκρηκτικό σκηνικό πολιτικής πόλωσης και αντιπαράθεσης της προεκλογικής περιόδου, με την άνευ προηγουμένου άγρια σύγκρουση μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, με ρεκόρ προσωπικών επιθέσεων και “χτυπημάτων”, που πολλές φορές ξέφυγαν από τα πολιτικά όρια.

Κατά τη συζήτηση της ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή, οι δύο αρχηγοί αντάλλασσαν βαριές κατηγορίες, με φόντο τις “σκαφάτες” διακοπές του Αλέξη Τσίπρα, το «επικοινωνιακό σόου» το βράδυ της πυρκαγιάς στο Μάτι, την οικονομία και όλα αυτά υπό τη σκιά του βαρύ κλίματος για το “ήθος” του Παύλου Πολάκη, συνθέτοντας έτσι το σκληρό ροκ που θα ακολουθήσει έως τις κάλπες της 26ης Μαΐου.

Το κλίμα της συζήτησης έγινε εκρηκτικό, κατά τις δευτερολογίες των δύο αρχηγών, όταν ο πρωθυπουργός απάντησε στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας για τις διακοπές με το σκάφος, με φανερό εκνευρισμό, ανεβάζοντας τους τόνους, ενώ στο ίδιο κλίμα ανταπάντησε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την ένταση να χτυπά “κόκκινο”. «Είστε ζάπλουτοι, είσαι πολύ λίγος για μένα, θα έδινα εγώ φωτογραφίες από το σκάφος, θα σε πάω μέχρι τέλους», απάντησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Η οικογένειά σας έκανε δουλειές με τη χούντα, διαπλοκή είναι αυτοί που μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου με τον Φλαμπουράρη, βάζατε τα έντυπά σας να χτυπάνε αμείλικτα τη σύζυγό μου», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

“Ο κ. Τσίπρας απολάμβανε τις θερινές του διακοπές με το κότερο στο Ιόνιο τον Αύγουστο του 2018 όταν η χώρα μετρούσε ακόμα τις πληγές της από την φονική πυρκαγιά στο Μάτι”, δήλωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το βήμα της Βουλής. Πρόσθεσε μάλιστα ότι πάνω στο κατάστρωμα του σκάφους κατέστρωσε το αφήγημα της εξόδου από τα μνημόνια που παρουσίασε λίγες ημέρες μετά στην Ιθάκη. «Ο κ.Τσίπρας πήγε διακοπές κρυπτόμενος σε μια θαλαμηγό, ενώ η χώρα μετρούσε ακόμα νεκρούς στο Μάτι. Αυτή είναι η αισθητική και αυτή είναι η ηθική της εξουσίας όπως την αντιλαμβάνεται ο Πρωθυπουργός. Αυτός είναι ο λιτός βίος στα καταστρώματα της πλουτοκρατίας. Αυτή είναι η υποτιθέμενη μάχη κατά της διαπλοκής» ανέφερε μεταξύ άλλων στην πρωτολογία του ο αρχηγός της ΝΔ.

ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ


Κλείσιμο
«Αφού το επιθυμείτε ας μιλήσουμε ανοικτά. Είμαι 11 χρόνια αρχηγός κόμματος. Και 4,5 χρόνια πρωθυπουργός. Δεν μπήκα πλούσιος ούτε έγινα πλούσιος. Δεν ανήκω σε οικογένεια που είναι στην πολιτική και είναι ζάπλουτη» αντέδρασε ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτηρίζοντας τον αρχηγό της ΝΔ «Στέφανο Χίο της πολιτικής». Επιχειρώντας δε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις σκαφάτες διακοπές είπε ότι η κυρία Κατερίνα Παναγοπούλου είναι συνεργάτιδά του. Ενώ επαναλαμβάνοντας τις αναφορές περι «ξαναζεσταμένου φαγητού» για την φονική πυρκαγιά στο Μάτι, υποστήριξε ότι με την ατυχή φράση εννοούσε την προσπάθεια του ΣΚΑΙ και της ΝΔ να εκμεταλλευτεί πολιτικά την τραγωδία, μιλώντας για τυμβωρυχία. .

Τσίπρας: «Θα σας πάω μέχρι τέλους»

Ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε λάβρος, κατά τις τοποθετήσεις του, για το θέμα των διακοπών του με το σκάφος και την κριτική που του άσκησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αρχηγός της ΝΔ στην πρωτολογία του είπε: «Από το «νάτος ο πρωθυπουργός» πήγατε στο «νάτος, νάτος ο Τσίπρας ο σκαφάτος» σχολιάζοντας τις πρόσφατες φωτογραφίες που τον εμφανίζουν στο σκάφος της Κατερίνας Παναγοπούλου.

“Δεν περίμενα ποτέ πραγματικά ότι θα φτάνατε στο σημείο εδώ στο κοινοβούλιο να παριστάνετε το Στέφανο Χίο της πολιτικής ζωής του τόπου. Αυτό το κατάντημα δεν το περίμενα. Η κατάληξη της κατηφόρας είναι ο πάτος.. Τον πιάνετε σήμερα”, είπε ο κ. Τσίπρας απατώντας και συνέχισε “Είσαι πολύ λίγος για να μιλας για ηθική σε εμένα {...} Είμαι 11 χρόνια αρχηγός κόμματος και 4,5 πρωθυπουργός. Τίποτα δεν μένει κρυφό. Είναι γνωστό σε όλους και όλες ότι εδώ και 3 χρόνια έχω συνεργάτιδα την Παναγοπούλου που ήταν σύζυγός του θανόντος Παναγόπουλου που ποτέ δεν ασχολήθηκε με την διαπλοκή. Κοινής εκτίμησης. Άμεμπτου ηθικής. Η σχέση αυτή είναι συνεργατική. Ο κ. Παναγόπουλος δεν ήταν φτωχός. Πλούσιος ήταν. Σε όλους είναι γνωστός ότι τον Δεκαπενταύγουστο σε ελικόπτερα ήσασταν και πηγαίνατε σε εφοπλιστές καναλάρχες. Είναι γνωστό ότι για 3 ημέρες φιλοξενήθηκα στο σκάφος συνεργάτιδάς μου. Γράφηκε τέλη Σεπτεμβρίου 2018. Δεν το διέψευσα γιατί δεν κρύβω. Αν το θέλατε θα σας έδινα εγώ φωτογραφίες. Εχω και μια με ψαροντούφεκο και είναι καλύτερες από αυτές που βάζετε το παρακράτος να βγάζει παραβιάζοντας την προσωπική μου ζωή. Δεν έχω να κρύψω τίποτα. Ουτε συνεργάτες ούτε φίλους. Δεν έχω εξοχικό στην Τήνο μεσοτοιχία με Χριστοφοράκο. Ούτε διαμέρισμα στο Παρίσι. Δεν χρηματοδοτεί τον οικογενειακό μου προϋπολογισμό άγνωστη off shore αγνώστων στοιχείων που χρηματοδοτεί και το Πρώτο Θέμα. Δεν έχω κουμπάρο ούτε έχω κουμπάρο τον Μαρινάκη που έχει 7 εφημερίδες και θέλει και τηλεοπτικό σταθμό και κατηγορείται για εμπόριο ναρκωτικών”.

Δευτερολογία στη Βουλή


Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός είπε: Επειδή κ. Μητσοτάκη πέραν της προσπάθειας διαμόρφωσης εντυπώσεων υπάρχει και η πολιτική. Είπατε ότι εγώ μίλησα για ξαναζεσταμένο φαγητό για τους θάνατους των ανθρώπων. Μίλησα για ξαναζεσταμένο φαγητό για την επαναλαμβανομενη χυδαιότητα και τυμβωρυχία με ευγενική χορηγία του ΣΚΑΙ. Ενός εφοπλιστή που παλιά ήταν σε αντιπαράθεση με την οικογένειά σας γιατί έλεγε ότι του ζήτησαν μίζες. Κιτρινισμός και αθλιότητες. Γι αυτά μιλησα για ξαναζεσταμένο φαγητό. Με αυτά θέλετε να αποπροσανατολίσετε την συζήτηση. Γίνατε κήνσορας της ηθικής εσείς κ. Μητσοτάκη που παλαιότερα πριν λίγους μήνες τον Νίκο Γεωργιάδη που καταδικάστηκε για ασέλγεια κατά ανηλίκου τον κρατήσατε στην άκρη και δεν τον αποπέμψατε. Αυτή είναι η ηθική σας; Στείλατε την μισή κοινοβουλευτική ομάδα να τον υπερασπιστεί και έχετε μικρά παιδιά. Εχουμε μικρά παιδιά. Ντροπή. Αφου επιλέξατε αυτή την οδό χρησιμοποιώ και εγώ την φράση του πρώην αρχηγού σας (σσ Αντώνη Σαμαρά) «θα σας πάω μέχρι τέλους».

Μητσοτάκης: Η διαπλοκή μπαινοβγαίνει στο Μαξίμου

Στους ίδιους υψηλούς τόνους απάντησε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος εμφανίστηκε, χθες, με διαθέσεις να μην αφήνει αναπάντητες τις προσωπικές επιθέσεις, λέγοντας “το ποιος έχει καθορίσει εδώ και 3,5 χρόνια το επίπεδο της πολιτικής αντιπαράθεσης το γνωρίζετε καλά. Όταν βάζετε τα άθλια έντυπά σας να χτυπάνε αμείλικτα όχι εμένα, αλλά την σύζυγό μου. Δεν τολμούσατε να χτυπήσετε εμένα αλλά την σύζυγό μου και τολμάτε σήμερα να επικαλείστε τις οικογένειες. Ολοι έχουμε παιδιά και μην πηγαίνετε την συζήτηση εκεί. Την επόμενη φορά που θα μιλήσετε για ζάπλουτη οικογένεια ας αναζητήσουμε και τους τρόπους που η δική σας οικογένεια απέκτησε την περιουσία και με ποιους έκανε δουλειές στην χούντα”.

Τόνισε πως “κατανοώ το δικό σας εκνευρισμό και την έντονη αμηχανία σας γιατί το ζήτημα της ιδιωτικότητας και της δημόσιας ζωής ενός πολιτικού προσώπου είναι πολιτικό ζήτημα. Αν ήσασταν τόσο κουρασμένος που μας είπε η κυρία Παναγοπούλου είχατε δικαίωμα να το κάνετε. Δεν είχατε δικαίωμα να το κρύψετε” και πρόσθεσε “το κρύψατε. Το κρύψατε γιατί έγινε 25 ημέρες μετά το Μάτι και θα σας έκραζαν. Επειδή νομίζετε ότι είστε πρώτη φορά Αριστερά όλοι σας χρωστούν. Ε, δεν σας χρωστάμε. Με τα ίδια μέτρα θα κριθείτε. Εχετε χτίσει ένα αφήγημα για δήθεν διαχωριστικές γραμμές για την διαπλοκή. Ας μην μπούμε στην συζήτηση για το ποιοι μπαινοβγαίνουν στο Μαξίμου και με ποιους συναντιεται ο κ. Φλαμπουράρης και τα δωράκια στον ΟΠΑΠ”. Υπογράμμισε πως “ο κ. Μαρινάκης δεν είναι κουμπάρος μου. Ούτε στα σκάφη του μπαίνω. Υπάρχει μια διαφορά με εμάς. Προερχόμαστε από διαφορετικές ιστορίες. Εχω την τύχη ή ατυχία να έχω ζήσει την πολιτική από μικρός . Πράγματι η οικογένειά μου εξορίστηκε στην χούντα. Άλλες οικογένειες έκαναν δουλίτσες με την χούντα. Απομυθοποίησα την εξουσία. Κατανοώ ότι σας σαγηνεύει μόνο που δεν ταιριάζει με το δήθεν αριστερό προφίλ”.

Η “μάχη” έληξε με τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά, φεύγοντας από την Ολομέλεια, με ένα στίχο από τον Αναγνωστάκη: «Δεν έφταιγε αυτός. Τόσος ήταν»

Οικονομία και τηλεμαχία

Κατά τις πρωτολογίες τους οι δύο αρχηγοί επικεντρώθηκαν σε θέματα οικονομίας αλλά και στο πάγιο αίτημα του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για τηλεοπτικό ντιμπέιτ. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέβηκε πρώτος στο βήμα, «ποντάροντας» στο προεκλογικό πακέτο παροχών που παρουσίασε από το Ζάππειο την Τρίτη. «Ζητάω σήμερα την εμπιστοσύνη της Βουλής πάνω σε ένα σχέδιο στήριξης της κοινωνίας που παρουσιάσαμε χθες. Ζητάω την ψήφο στις 26 Μαΐου πάνω σε ένα σχέδιο ανάτασης της οικονομίας και της κοινωνίας, που αφορά το τώρα και την επόμενη τετραετία» είπε αρχικά.

«Ένα σχέδιο που αφορά την επιτάχυνση επιστροφής της χώρας στην κανονικότητα και σταθερότητα και την επιστροφή των πολλών στην ευημερία. Δεν ήρθα εδώ με βασικό μου στόχο να αντιδικήσω με τον κρυπτόμενο κ. Μητσοτάκη, που δεν δέχεται τις προσκλήσεις μου για ντιμπέιτ. Δεν ήρθα να αντιδικήσω με τον κρυπτόμενο Μητσοτάκη, που του έχω ζητήσει να κάνουμε εφ όλης της ύλης αντιπαράθεση. Δεν ήρθα για να αντιπαρατεθώ μαζί του στα ασήμαντα και τα επικοινωνιακά κόλπα, ούτε να τον συναγωνιστώ στον κιτρινισμό και την μαύρη προπαγάνδα. Είναι σε αυτά ασυναγώνιστος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

Και συνέχισε: «Ηρθα για να αντιπαρατεθώ με το πολιτικό σχέδιο του κ. Μητσοτάκη. Αυτό που επιμελώς προσπαθεί να κρύψει πίσω από επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Είναι το ίδιο σχέδιο με αυτό που έριξε την Ελλάδα στα βράχια το 2010. Που οδήγησε στην κοινωνική λεηλασία και χρεοκοπία την περίοδο 2010-2014, που είχε ως αποτέλεσμα την κοινωνική αιμοραγία, την ταπείνωση ενός ολόκληρου λαού. Που έριξε στον Καιάδα τους συνταξιούχους, που εκτίναξε την ανεργία σε πρωτοφανή ποσοστά. Αυτό το σχέδιο επιθυμεί να εφαρμόσει πάλι η ΝΔ και ο Μητσοτάκης, σε περίπτωση που τον επιλέξει ο λαός. Με αυτό το σχέδιο θέλω να αντιπαρατεθώ σήμερα».

«Ας αντιπαρατεθούμε εδώ στην Βουλή πάνω σε σχέδια για την οικονομία και την πολιτική, για τις προθέσεις και τα έργα μας. Να μιλήσουμε με ανοικτά χαρτιά για την πορεία της χώρας που ακολουθεί πορεία ανάτασης. Είναι σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι έξω από τα προγράμματα πειθαρχίας» προσέθεσε. 

Ομιλία στη Βουλή


Από την πλευρά του ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την ομιλία του απάντησε γιατί αρνείται μία τηλεμαχία, ενώ αποδόμησε το προεκλογικό πακέτο μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση από το Ζάππειο. “Σας άκουσα με προσοχή και κατάλαβα γιατί δεν θέλατε να γίνει η συζήτηση μομφής κατά Πολάκη. Η πρόταση αυτή δεν αφορά τα πεπραγμένα του στο Υπ Υγείας αλλά το ύφος και ήθος της εξουσίας που αποπνέει. Με την στήριξη που του παρέχετε ταυτίζεστε και σήμερα απόλυτα μαζι του. θα συζητήσουμε και για την οικονομία αφού συζητήσουμε για το μείζον που είναι το θέμα της πρότασης μομφής. Θα συζητήσουμε στην Βουλή”. Και συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ: Μου έκανε εντύπωση η αναφοράς σας να συζητήσουμε «έστω και στην Βουλή». Εδώ κύριε Τσίπρα ο ναός της Δημοκρατίας. Δεν είμαστε τηλεπερσόνες κ. Τσίπρα. Αν θέλετε τηλεοπτικό διάλογο μπορείτε να προκηρύξετε εκλογές και όταν κλείσει η Βουλή να πάμε σε ντιμπέιτ και να μιλήσουμε για την οικονομία, για τις Πρέσπες και όσα άλλα θέλετε που εδώ δεν συζητήθηκαν με ευθύνη του Προέδρου της Βουλής.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, “οι πολίτες έχουν βγάλει τα συμπεράσματά σας. Στις 26 Μαϊου ένας θα χαμογελάει και ένας θα κλαίει και η ΝΔ θα πετύχει την μεγάλη νίκη που θα φέρει και την μεγάλη πολιτική αλλαγή και μετά ελάτε εδώ στην Βουλή να μας πείτε αυτά τα ωραία για το πόσο σας αγαπάει ο λαός. Την Δευτέρα λείπατε κ. Τσίπρα από την Βουλή. Διαπιστώσαμε ότι από την Δευτέρα έως σήμερα ο χρόνος είναι πολύς. Από τον Πολάκη στο Μάτι, από το Μάτι στα κότερα και από τα κότερα στην χθεσινή φιέστα… θα τα ακούσετε όλα σήμερα. Ντροπή είναι αυτά που κάνει ο αρχηγός σας. Από τα κότερα στην χθεσινή φιέστα των απεγνωσμένων «θα» της νέας δημαγωγίας. Για τα προεκλογικά τυράκια πριν την φάκα των εκλογών . Προσπαθήσατε φιλότιμα να αλλάξετε την ατζέντα να δώσετε πίσω πολύ λίγα από τα πάρα πολλά που πήρατε από τους πολίτες. Η κοινωνία πλήρωσε και πληρώνει τους φόρους που εσείς βάλατε. Στην παροχολογία της τελευταίας στιγμής οι πολίτες βλέπουν τον πανικό σας. Ακυρώσατε την περιοδεία σας στην Ηπειρό γιατί το ηθικό σας πλεονέκτημα βούλιαξε στα νερά του Ιονίου. Γελάτε κ. τσίπρα γιατι εκει που σας φωναζαν νάτος να τος ο πρωθυπουργός θα σας φωνάζουν "νάτος νάτος ο τσίπρας ο σκαφάτος", από την Αριστερά των καταλήψεων στην Αριστερά των κότερων”. 

Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή στη συζήτηση για ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση


Μητσοτάκης: Πιτ μπουλ όταν επιτίθεται στον Κυμπουρόπουλο ο Πολάκης, κανίς όταν είναι να αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη

Ο πρόεδρος της ΝΔ επιχειρηματολογώντας επί της πρότασης δυσπιστίας στο πρόσωπο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη, μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε πιτ μπουλ τον κ.Πολάκη «όταν επιτίθεται και κανίς όταν πρέπει να αντιμετωπίσει τη Δικαιοσύνη». Και συνέχισε ο κ.Μητσοτάκης: Καμία κυβέρνηση δεν γύρισε το κλίμα με παροχές τελευταίας στιγμής. Οι πολίτες ξέρουν ποιος τους φτώχυνε τα τελευταία 4 χρόνια. Ποιος τους έκοψε το ΕΚΑΣ. Οι νέοι συνταξιούχοι του Κατρούγκαλου βγαίνουν με χαμηλότερες συντάξεις. Τα ξέρουν οι πολίτες.

Προχθές όταν καταθέσαμε την πρόταση δυσπιστίας κατά Πολάκη ο πρωθυπουργός επέλεξε να απέχει. Βρέθηκε μόνο ο κ. Δραγασάκης και μίλησε ελάχιστα εκτελώντας αγγαρεία. Μάλλον δεν σας αρέσει η όψη της κυβέρνησης στον καθρέφτη. Σήμερα τα ψέματα τελείωσαν γιατί με την συμπεριφορά σας καλύψατε τον κ. Πολάκη. (σ.σ. σε εκείνο το σημείο μπαίνει στην αίθουσα ο Παύλος Πολάκης)

Μητσοτάκης: Καλώς τον και ας άργησε
Πολάκης: Καλως σας βρήκα

Συνεχίζοντας, ο κ.Μητσοτάκης είπε:  Υπήρξαν διάφοροι βουλευτές που έσπευσαν να διαφοροποιηθούν και να καταγγείλουν τον κ. Πολάκη και εσείς κ. Τσίπρα τους λέτε «με τον Πολάκη μέχρι τέλους αλλιώς εξουσία τέλος». Ετσι γίνεστε όλοι Πολάκηδες. Τσίπρας και Πολάκης είναι το ένα και το αυτό. Τι είναι αυτό που σας συνδέει τόσο στενά με τον Πολάκη και ταυτίζεστε απόλυτα μαζί του; Δεν μπορεί να είναι μόνο οι κοινές διακοπές της ανεμελιάς και της ομπρέλας στην παραλία γιατί τώρα την στήνετε αλλού. Είναι προφανώς το γεγονός ότι όσα δεν μπορεί να πει ο Τσίπρας το λεει ο Πολάκης. Ο πραγματικός Τσίπρας είναι ο Πολάκης τον διαλυμένων νοσοκομείων, των απειλών σε δικαστές. Είναι ο πρωθυπουργός που κρύβει τους νεκρούς στο Μάτι. Ο Πραγματικός Τσίπρας είναι ο Πολάκης που απειλεί τους δημοσιογράφους να τους φυτέψει 3 μέτρα κάτω από την γη. Είναι ο Πολάκης που ποδοπατά τους νόμους και περιφέρεται καπνίζοντας. Συγκινήθηκα κ. Τσίπρα με το ενδιαφέρον σας για τα άτομα με αναπηρία. Όμως ο πραγματικός Πολάκης και πραγματικός Τσίπρας ταυτίζονται όταν ο Πολάκης επιτείθεται σε έναν αγωνιστή της ζωής τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Δεν υπάρχει μόνο το νταιλίκι αλλά και η φυγομαχία. Ο Τσίπρας είναι ο Πολάκης που τρέχει να κρυφτεί πίσω από την βουλευτική ασυλία και το άρθρο 86.

Κι ο πραγματικός Τσίπρας είναι ο Πολάκης, που στα δύσκολα βέβαια τρέχει να κρυφτεί πίσω από την βουλευτική ασυλία και το άρθρο 86 που κατά τα άλλα καταγγέλλει. Γιατί ο Πολάκης είναι πιτ μπουλ όταν επιτίθεται στον Κυμπουρόπουλο, αλλά κανίς όταν πρόκειται να αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη. Αν δεν ήσασταν Πολάκης, κύριε Τσίπρα, δεν θα καλύπτατε με τόσο απόλυτο τρόπο την φασίζουσα συμπεριφορά του κολλητού σας υπουργού. Όπως δεν έχετε καλύψει κανένα άλλο πολιτικό σας στέλεχος.

Τσίπρας: Εσείς δεν τους τιμάτε και περιφέρετε ως γλάστρα τον κ. Κυμπουρόπουλο. Χρησιμοποιείτε ως εργαλείο την αναπηρία του

«Μας κάνατε όμως και ένα ακόμη δώρο αθελά σας με τη μομφή στον κ. Πολάκη, να μιλήσουμε για τα πεπραγμένα στην Υγεία. Γιατί το βαθύτερο αίτιο της εχθρότητάς σας, δεν είναι το ύφος και το ήθος του Πολάκη, αλλά τα πεπραγμένα της κυβέρνησης στην Υγεία. Εχετε ιδιαίτερο μένος ενάντια στα όσα κάναμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Τις 19.000 προσλήψεις. Την εξυγίανση των οικονομικών των νοσοκομείων, που είχαν έλλειμμα 730 εκατομμύρια το 2014 και σήμερα έχουν πλεόνασμα 180 εκατομμύρια. Την ίδρυση των Τοπικών Μονάδων Υγείας, στα πλαίσια της μεγάλης μεταρρύθμισης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα. Και φυσικά, πάνω απ’ όλα, σας ενοχλεί ότι βγήκαν τα άπλυτα δεκαετιών στη φόρα. Τα σκάνδαλα στο φάρμακο, τις υπερκοστολογήσεις, το ΚΕΕΛΠΝΟ, τα δωράκια, οι μίζες. Σας καίνε αυτά» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Θα σας πω όμως και κάτι που με έχει ενοχλήσει και αφορά τα ΑμΕΑ και τον κ. Κυμπουρόπουλο, που τον συμπαθώ. Εσείς δεν τους τιμάτε και περιφέρετε ως γλάστρα τον κ. Κυμπουρόπουλο. Χρησιμοποιείτε ως εργαλείο την αναπηρία του. Εμείς αντιμετωπίζουμε τους συμπολίτες μας με αναπηρία με ισοτιμία και σεβασμό. Εμείς θεσπίσαμε την μοριοδότηση αναπήρων για προσλήψεις στο Δημόσιο κ.ά. Μην μας κουνάτε το δάχτυλο για τα θέματα αυτά. Η παράταξή σας πάντα συμπεριφερόταν στους ανάπηρους ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας» σχολίασε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης