Τσίπρας: Δεν είναι λαϊκισμός η 13η σύνταξη - Είναι δικαιοσύνη

tsipras_live_main

Βουλή: Το σχέδιο Μητσοτάκη είναι ίδιο με αυτό που έριξε την Ελλάδα στα βράχια το 2010, είπε ο πρωθυπουργός - «Ζητάω σήμερα την εμπιστοσύνη της Βουλής πάνω σε ένα σχέδιο στήριξης της κοινωνίας που παρουσιάσαμε χθες» - «Δεν είναι παροχές, δεν είναι κόλπα, είναι δικαιοσύνη η επιστροφή όσων κλάπηκαν από τους πολλούς» 

Σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.


Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανέβηκε πρώτος στο βήμα, «ποντάροντας» στο προεκλογικό πακέτο παροχών που παρουσίασε από το Ζάππειο την Τρίτη. «Ζητάω σήμερα την εμπιστοσύνη της Βουλής πάνω σε ένα σχέδιο στήριξης της κοινωνίας που παρουσιάσαμε χθες. Ζητάω την ψήφο στις 26 Μαΐου πάνω σε ένα σχέδιο ανάτασσης της οικονομίας και της κοινωνίας, που αφορά το τώρα και την επόμενη τετραετία» είπε αρχικά.

«Ένα σχέδιο που αφορά την επιτάχυνση επιστροφής της χώρας στην κανονικότητα και σταθερότητα και την επιστροφή των πολλών στην ευημερία. Δεν ήρθα εδώ με βασικό μου στόχο να αντιδικήσω με τον κρυπτόμενο κ. Μητσοτάκη, που δεν δέχεται τις προσκλήσεις μου για ντιμπέιτ. Δεν ήρθα να αντιδικήσω με τον κρυπτόμενο Μητσοτάκη, που του έχω ζητήσει να κάνουμε εφ όλης της ύλης αντιπαράθεση. Δεν ήρθα για να αντιπαρατεθώ μαζί του στα ασήμαντα και τα επικοινωνιακά κόλπα, ούτε να τον συναγωνιστώ στον κιτρινισμό και την μαύρη προπαγάνδα. Είναι σε αυτά ασυναγώνιστος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.Και συνέχισε: «Ηρθα για να αντιπαρατεθώ με το πολιτικό σχέδιο του κ. Μητσοτάκη. Αυτό που επιμελώς προσπαθεί να κρύψει πίσω από επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Είναι το ίδιο σχέδιο με αυτό που έριξε την Ελλάδα στα βράχια το 2010. Που οδήγησε στην κοινωνική λεηλασία και χρεοκοπία την περίοδο 2010-2014, που είχε ως αποτέλεσμα την κοινωνική αιμοραγία, την ταπείνωση ενός ολόκληρου λαού. Που έριξε στον Καιάδα τους συνταξιούχους, που εκτίναξε την ανεργία σε πρωτοφανή ποσοστά. Αυτό το σχέδιο επιθυμεί να εφαρμόσει πάλι η ΝΔ και ο Μητσοτάκης, σε περίπτωση που τον επιλέξει ο λαός. Με αυτό το σχέδιο θέλω να αντιπαρατεθώ σήμερα».

«Ας αντιπαρατεθούμε εδώ στην Βουλή πάνω σε σχέδια για την οικονομία και την πολιτική, για τις προθέσεις και τα έργα μας. Να μιλήσουμε με ανοικτά χαρτιά για την πορεία της χώρας που ακολουθεί πορεία ανάτασης. Είναι σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι έξω από τα προγράμματα πειθαρχίας» προσέθεσε.

«Το κρίσιμο που θέλω να ρωτήσω τον κ. Μητσοτάκη, είναι αν με το πρόγραμμά μας μπορούμε να διασφαλίσουμε την κοινωνική ασφάλεια. Υπάρχουν συμπολίτες μας, που δεν έχουν αισθανθεί την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια. Θα συνεχίσουμε την πορεία της χώρας προς τα μπροστά ή θα οπισθοχωρήσουμε στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των μνημονίων; Ή θα οδηγήσουμε την χώρα σε συστήματα Πινοσέτ και σε περικοπές εν ονόματι μιας ανάπτυξης, που σημαίνει πλουτισμό για λίγους. Η δίκαιη ανάπτυξη είναι η ανάπτυξη που δίνει μέρισμα για τους πολλούς».

«Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν θα συνεχίσουμε την πορεία προς την υπεράσπιστη των συμφερόντων των πολλών. Εχει ιδιαίτερο συμβολισμό ότι σήμερα ζητώ την ψήφο εμπιστοσύνης σε ένα σχέδιο στήριξης ελάφρυνσης πολλών. Πριν από εννέα χρόνια, 8 Μαΐου 2010, σε αυτή την αίθουσα, η τότε κυβέρνηση ψήφιζε την πρώτη δανειακή σύμβαση με τους πιστωτές μας. Πριν από εννέα χρόνια μπήκαμε σε αυτή την εποχή της ελληνικής τραγωδίας. Δεν μπήκαμε σε αυτή την τραγωδία, επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ κατέστρεψε την οικονομία ή είχε ερασιτέχνες υπουργούς. Μπήκαμε γιατί εσείς, η παράταξή σας, άφησε την χώρα απροστάτευτη στα συμφέροντα» τόνισε ο πρωθυπουργός.

«Είχε ανάπτυξη στους Ολυμπιακούς Αγώνες» συνέχισε, «αλλά τα σπαταλούσε για λίγους και όχι για πολλούς. Δεν αφήσαμε εμείς, αλλά εσείς έλλειμμα 15% και παραδώσατε την χώρα στο ΔΝΤ και στους ψυχρούς τεχνοκράτες. Εσείς εφαρμόσατε από το 2010 στο 2014 την πιο απάνθρωπη πολιτική λιτότητας. Εσείς κυβερνούσατε, όταν η χώρα έχασε το 25% του ΑΕΠ και όταν οι μισθοί περιορίστηκαν κατά 40%. Εσείς ήσασταν αυτοί που προκάλεσαν αυτή την ανυπολόγιστη κρίση και δεν δώσατε ούτε ένα ευρώ στους φτωχούς. Εσείς βυθίσατε την πλειοψηφία των Ελλήνων σε αίσθημα αναξιοπρέπειας» είπε, επιτιθέμενος στη ΝΔ.

«Εμείς παραλάβαμε μια χώρα λεηλατημένη και μια κοινωνία εγκαταλειμμένη. Παρά τις δυσκολίες, σηκώσαμε με την στήριξη του λαού ανάστημα στην Ευρώπη. Ο λαός απαίτησε δικαιοσύνη. Δεν απαίτησε χάρες και δώρα, αλλά σεβασμό. Αναγκαστήκαμε τον Ιούλιο του 2015 να κάνουμε ένα βήμα πίσω, για να κάνουμε αργότερα πολλά βήματα μπροστά. Ζητήσαμε αμέσως μετά την έγκριση του ελληνικού λαού. Την πήραμε εκ νέου. Είμαστε εδώ, όχι γιατί μας στήριξαν ΜΜΕ και συμφέροντα, αλλά ο λαός. Από τον Σεπτέμβριο του 2015 σφίξαμε τα δόντια και εξυγιάναμε τα δημόσια οικονομικά, μοιράζοντας δίκαια τα βάρη και ιεραρχώντας τις προτεραιότητές μας» συνέχισε.

«Πρώτη αντιμετώπιση ήταν η ανθρωπιστική κρίση. Με ενίσχυση του προϋπολογισμού για την πρόνοια, που σήμερα ξεπερνά τα τρία δισ. ευρώ, με την καθολική πρόσβαση των ανασφάλιστων στην δημόσια υγεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Με την προσπάθειά μας να στηρίξουμε τους αδύναμους. Παρά τις δυσμενείς οικονομικές συνθήκες και το καθεστώς ασφυξίας, κάναμε το παν, για να στηρίξουμε την δημόσια παιδεία. Καταφέραμε να φέρουμε την κανονικότητα και τα στοιχειώδη. Εμείς επιστρέψαμε την υπεραπόδοση στους συμπολίτες μας για τρία συνεχόμενα χρόνια, γιατί αυτά τα χρήματα είναι οι κόποι τους και τους ανήκουν. Αγωνιστήκαμε να πετύχουμε τον βασικό στόχο: να βγει η χώρα από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια» υπογράμμισε.

«Πετύχαμε να υπερβαίνουμε κάθε χρόνο τους δημοσιονομικούς στόχους. Το πετύχαμε με σχέδιο, σοβαρότητα, πολύ κόπο και αντίξοες συνθήκες. Πετύχαμε αυτό, για το οποίο ζητήσαμε την εντολή του λαού το 2015. Πετύχαμε και είμαστε περήφανοι να βγάλουμε την χώρα από την μνημονιακή περιπέτεια που οδηγήθηκε πριν από εννέα χρόνια σαν σήμερα και σήμερα είμαστε εδώ, σε ένα σχέδιο ανάκαμψης και ελάφρυνσης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας» υποστήριξε.

«Εχει ήδη ξεκινήσει μια νέα πορεία αποκατάστασης των αδικιών και οργάνωσης της επόμενης ημέρας. Για εμάς η αποκατάσταση των αδικιών είναι μια σημαντική προτεραιτόητα, γι' αυτό τον Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ εξαγγείλαμε μέτρα που περιγράφουν μια νέα οικονομική πολιτική και σήμερα την εμβαθύνουμε. Από τον Σεπτέμβριο η Βουλή ψηφίζει μόνο θετικά μέτρα: αύξηση κατώτατου μισθού, κατάργηση υποκατώτατου» τόνισε, για να προσθέσει: «Όσα δεσμεύθηκα στη ΔΕΘ νομοθετήθηκαν και υλοποιούνται. Ελαφρύνσεις στη φορολογία, εισφορές, επίδομα στέγασης, μη περικοπή στις συντάξεις. Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τα χρέη πολιτών σε ταμεία και εφορίες. Και το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας. Όλα αυτά ένα προς ένα νομοθετήθηκαν και υλοποιούνται και φυσικά, όπως με όλα όσα εξαγγείλαμε και υλοποιούμε, έτσι θα κάνουμε και με όσα ανακοινώσαμε χθες. Με ένα σχέδιο που έχει οικονομική λογική και ενισχύει την αναπτυξιακή πορεία της».

«Εξαγγείλαμε κάτι που εσείς και ο αρχηγός σας χαρακτηρίσατε λαϊκισμό. Την 13η σύνταξη. Για την επόμενη χρονιά προαναγγέλλουμε την κατάργηση για πολλούς και μείωση για τους υπόλοιπους της εισφοράς αλληλεγγύης» συμπλήρωσε, απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και αναφερόμενος στις εξαγγελίες που έκανε χθες από το Ζάππειο.

«Με έχετε μπερδέψει από χθες το βράδυ» συνέχισε. «Είναι τα δικά σας μέτρα ή είναι παροχές και κόλπα; Δεν είναι παροχές, δεν είναι κόλπα. Είναι δικαιοσύνη η επιστροφή όσων κλάπηκαν από τους πολλούς. Είναι ο έμπρακτος σεβασμός στις θυσίες ενός λαού που υπέφερε. Είναι μέτρα μόνιμα, όχι παροδικά. Και είμαστε σε θέση να τα κάνουμε πράξη, γιατί εργαστήκαμε σκληρά και με σχέδιο. Γιατί μόνη μας έγνοια ήταν και είναι οι ανάγκες των πολλών. Και σήμερα αυτή είναι η έγνοια μας, οι ζωές των πολλών. Εμείς δεν βγήκαμε να κάνουμε πανηγυράκια και success story» υπογράμμισε.

«Τώρα λοιπόν ήρθε η ώρα το δίκιο των πολλών που γίνεται πράξη. Τώρα ήρθε η ώρα των πολλών, να δρέψουν τους καρπούς μιας μεγάλης προσπάθειας. Δεν γυρίσαμε πίσω. Όμως, ο λαός έχει να επιλέξει ανάμεσα σε δύο σχέδια -το δικό μας, που προστατεύει τους πολλούς, και το δικό σας. Θα μας το πείτε; Δεν ήρθατε σε ντιμπέιτ έστω εδώ. Γιατί, κύριε Μητσοτάκη, δεν θέλετε την αντιπαράθεση; Ελάτε να αντιπαρατεθούμε, γιατί κρύβεστε; Ας βάλουμε... moderator τον κ. Πορτοσάλτε, δεν έχω πρόβλημα» επέμεινε.

«Διότι εμείς μπορούμε σήμερα όχι να υποσχεθούμε, αλλά να εγγυηθούμε μέτρα ελάφρυνσης για τα επόμενα χρόνια. Όχι με τρύπιες υποσχέσεις, όπως οι δικές σας, ότι δήθεν θα ρίξετε τα πλεονάσματα, γιατί σας αγαπάνε οι Ευρωπαίοι. Ούτε γιατί δίνοντας ως αντάλλαγμα μέτρα κοινωνικής καταστροφής που θα πάρετε και τα κρύβετε από τον λαό. Γιατί δεν είναι όλοι οι εταίροι μας Νέρωνες, κύριε Μητσοτάκη. Αφήστε που έχει φύγει το ΔΝΤ. Αλλά βάζοντας στο τραπέζι το απόθεμα από τους κόπους και τις θυσίες του ελληνικού λαού και από τη δική μας χρηστή διαχείριση. Από το δικό μας νοικοκύρεμα» σχολίασε.

«Αυτό είναι το δικό μας σχέδιο, για το οποίο ζητάμε την ψήφο εμπιστοσύνης των βουλευτών και του ελληνικού λαού. Το δικό σας σχέδιο ποιο είναι; Η δική σας προγραμματική πρόταση ποια είναι; Δεν έχει ακούσει ο λαός μια πρόταση από τη ΝΔ. Το μόνο που έχει ακούσει ο λαός, είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν συμπαθεί τον κύριο Πολάκη. Αυτή είναι η πρότασή σας; Τα κουτσομπολιά; Οι δολοφονίες χαρακτήρων; Η λάσπη και το ψέμα;» είπε, υπερασπιζόμενος και πάλι τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας.

«Με αυτό το σχέδιο, με αυτή την καμπάνια θα πάτε σε εκλογές» διερωτήθηκε. «Στις ΗΠΑ ίσως να υπάρχουν τέτοια σχέδια. Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν και αποτυγχάνουν. Στην Ελλάδα, για να σε ψηφίσει κάποιος, πρέπει να του προτείνεις κάτι και να σε πιστέψει. Στην Ελλάδα δεν πάτε, γιατί δεν έχετε σχέδιο και πάτε με την Πολακειάδα. Εχετε σχέδιο, αλλά πάτε με την Πολακειάδα και την μαύρη προπαγάνδα, γιατί θέλετε να κρύψετε το σχέδιό σας, επειδή το σχέδιο και η πρότασή σας είναι τόσο αποκρουστικά, που θέλετε όπως-όπως να τα κρύψετε».

«Θέλετε να το κρύψετε, επειδή είναι το σχέδιο του ΔΝΤ, που καλά γνωρίζει ο ελληνικός λαός. Μας κουνάτε ως αντιπερισπασμό μια τροπολογία, παραβιάζοντας πόρτες ανοικτές. Όπως και παλιά που πηγαίνατε στην Γερμανία και τους λέγατε μην τους αφήσετε να ακυρώσουν την μείωση συντάξεων. Πάτε στο Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών, που λεει ότι πρέπει να περικοπεί το αφορολόγητο. Αυτά λέτε. Πήγατε στη ΔΕΘ και εξαγγείλατε εσείς την μείωση του αφορολόγητου. Εκεί που σήμερα είναι 0% και το ΔΝΤ μας λεει να το πάμε στο 22%, εσείς προτείνατε να το πάμε στο 9%» τόνισε.

Και προσέθεσε: «Θέλετε να κρύψετε το πρόγραμμά σας, που είναι το σχέδιο του Βαυαρού και ανθέλληνα φίλου σας, του κ. Βέμπερ. Αυτό είναι το σχέδιό σας. Γιατί, πριν προλάβετε να κρύψετε εσείς την αμηχανία σας χθες, βγήκε ο κ. Βέμπερ να τοποθετηθεί για το σχέδιό μας. Και ενώ εσείς ψελλίζατε ότι σας αντιγράφουμε, αυτός είπε ότι είμαστε ανεύθυνοι που δίνουμε ελαφρύνσεις στους πολλούς. Και μάλιστα χρησιμοποίησε αυτό, για να καταφερθεί εναντίον του σχεδίου για πανευρωπαϊκό ταμείο ανεργίας. Αυτός είναι ο Ευρωπαίος αρχηγός σας. Να τον χαίρεστε. Εχει τις ίδιες απόψεις με εσάς, που δηλώσατε ότι είναι λαϊκισμός η 13η σύνταξη και δεν θα την υποσχεθείτε ποτέ, γιατί είναι ανέφικτο. Αλήθεια και τώρα τι θα κάνετε; Θα την ψηφίσετε; Βγείτε και πείτε την αλήθεια ότι δεν θέλετε να τα ψηφίσετε, αλλά δεν τολμάτε να μην τα ψηφίσετε. Και βάζετε τον φίλο σας τον κ. Βέμπερ να μας κατακρίνει, επειδή εσείς δεν τολμάτε».

«Πείτε του λοιπόν του φίλου σας ότι εμείς, θέλει δεν θέλει, τα μέτρα αυτά θα τα ψηφίσουμε και θα τα υλοποιήσουμε. Και ότι ο ελληνικός θα μας δώσει την εντολή να συνεχίσουμε και την επόμενη τετραετία, για να υλοποιήσουμε όλο το σχέδιό μας. Γιατί τόσο εσείς όσο και αυτός δεν θα πετύχετε τους στόχους σας. Αλλά ο λαός γνωρίζει: ψήφος στη ΝΔ, είναι ψήφος για να γίνει ο Βέμπερ πρόεδρος (σ.σ. της Κομισιόν). Αρα, για να μπει εμπόδιο στην υλοποίηση του σχεδίου που ανακοινώσαμε χθες».

«Μας κάνατε όμως και ένα ακόμη δώρο αθελά σας με τη μομφή στον κ. Πολάκη, να μιλήσουμε για τα πεπραγμένα στην Υγεία. Γιατί το βαθύτερο αίτιο της εχθρότητάς σας, δεν είναι το ύφος και το ήθος του Πολάκη, αλλά τα πεπραγμένα της κυβέρνησης στην Υγεία. Εχετε ιδιαίτερο μένος ενάντια στα όσα κάναμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Τις 19.000 προσλήψεις. Την εξυγίανση των οικονομικών των νοσοκομείων, που είχαν έλλειμμα 730 εκατομμύρια το 2014 και σήμερα έχουν πλεόνασμα 180 εκατομμύρια. Την ίδρυση των Τοπικών Μονάδων Υγείας, στα πλαίσια της μεγάλης μεταρρύθμισης για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα. Και φυσικά, πάνω απ’ όλα, σας ενοχλεί ότι βγήκαν τα άπλυτα δεκαετιών στη φόρα. Τα σκάνδαλα στο φάρμακο, τις υπερκοστολογήσεις, το ΚΕΕΛΠΝΟ, τα δωράκια, οι μίζες. Σας καίνε αυτά» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Θα σας πω όμως και κάτι που με έχει ενοχλήσει και αφορά τα ΑμΕΑ και τον κ. Κυμπουρόπουλο, που τον συμπαθώ. Εσείς δεν τους τιμάτε και περιφέρετε ως γλάστρα τον κ. Κυμπουρόπουλο. Χρησιμοποιείτε ως εργαλείο την αναπηρία του. Εμείς αντιμετωπίζουμε τους συμπολίτες μας με αναπηρία με ισοτιμία και σεβασμό. Εμείς θεσπίσαμε την μοριοδότηση αναπήρων για προσλήψεις στο Δημόσιο κ.ά. Μην μας κουνάτε το δάχτυλο για τα θέματα αυτά. Η παράταξή σας πάντα συμπεριφερόταν στους ανάπηρους ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας» σχολίασε.

Και συνέχισε: «Κύριε Μητσοτάκη, αυτά τα τρία χρόνια κάνατε προβλέψεις και πέσατε έξω. Μία ο κόφτης. Μία η κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για τις αξιολογήσεις. Μία η περικοπή των συντάξεων. Μία το 4ο, το 5ο μνημόνιο. Αποτύχατε. Σε όλα. Μετά ήρθε η Συμφωνία των Πρεσπών. Και εκεί αποτύχατε. Τώρα έχει μείνει μια πρόβλεψη που θα πέσει έξω. Θέλω σήμερα να ζητήσω την ψήφο εμπιστοσύνης των βουλευτών πάνω σε σχέδιο με αρχή, μέση και τέλος, σε πρόγραμμα που αφορά την επόμενη ημέρα και την ενίσχυση των πολλών. Από την Βουλή και τον λαό ζητώ στις 26 Μάη ψήφο εμπιστοσύνης στο πρόγραμά μας και ψήφο μομφής και καταδίκης στην ΝΔ με το πρόγραμμα του ΔΝΤ, του κ. Βέμπερ και του νεοφιλελευθερισμού».

«Η ιστορική τομή του 2018 του Αυγούστου και δεν πρέπει να μείνει ανολοκλήρωτη, και γι' αυτό η κοινωνία πρέπει να προχωρήσει μπροστά. Τώρα που μπορούμε και έχουμε σχέδιο, ήρθε η ώρα να δώσουμε πίσω τους κόπους του λαού και ο λαός αυτή την προσπάθεια θα την επιβραβεύσει. Την εμπιστοσύνη θα την λάβουμε διπλά, και από την Βουλή και από τον λαό» κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

ΣΧΟΛΙΑ (31)

ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Κ ΤΣΙΠΡΑ ΤΟ ΝΑ ΛΕΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΟΝ ΟΡΟ 13 ΣΥΝΤΑΞΗ.ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΕΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΚΛΕΨΕΙ ΨΗΦΟΥΣ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΝΩ Ο ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΕ ΗΤΑΝ ΠΩΣ ΤΟ ΨΑΡΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΜΕ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ ΤΟ ΠΑΛΙΟ ΒΑΘΥ ΠΑΣΟΚ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΤΡΩΜΕ ΣΑΝΟ Κ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

GIVRGOS PATRA

ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΛΙΑ ''ΟΙ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΙ'΄' ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ! ΔΙΝΕΙ ''ΔΩΡΑ'' ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΙΣ ΑΚΡΙΒΟΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕΤΑ !!! ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΠΟΤΕ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΘΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΟΝ ΛΑ'Ι'ΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΧΡΗΣΤΕΙΑ EΠΕΙΔΗ ΞΕΧΝΟΥΝ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΑΦΙΟΖΟΙ !

ELENI

ΤΣΙΠΡΑΣ..ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΖΗΤΑΣ?????? ΘΥΜΗΣΕ ΜΟΥ????ΕΧΕΙΣ ΜΟΥΤΡΑ ΕΣΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΑΣ...ΠΟΣΟ ΜΑ ΠΟΣΟ ΑΛΗΤΗΣ ΕΙΣΑΙ! ΔΕΝ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΕΣ ΜΕ ΤΟΣΑ ΜΑ ΤΟΣΑ!!! ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΕΣ ΚΑΙ ΛΕΣ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ..ΗΡΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΝΑ ΡΗΜΑΞΕΙΣ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΣΕ ΑΝΕΘΡΕΨΕ ΚΑΙ ΣΕ ΕΚΑΝΕ ΜΟΣΧΑΡΙ.... Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΣΟΥ ΣΚΟΠΟΣ. ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΝΑ ΡΗΜΑΞΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ...ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΣ...Α!!! ΞΕΧΑΣΑ ΕΣΥ ΗΣΟΥΝ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΤΙΣΕΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ!!!! ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΕΣ ΕΦΕΡΕΣ ΤΟΝ ΔΙΧΑΣΜΟ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΚΑΝΕΣ... ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ...ΦΑΤΕ ΕΝΑ ΗΓΕΤΗ..ΔΕΝ ΝΤΡΕΠΕΣΑΙ ΠΟΥ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ.. ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΤΑ ΕΠΡΑΞΕΣ. ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΛΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ..ΕΧΕΙΣ ΤΟΣΗ ΜΑ ΤΟΣΗ ΚΑΚΙΑ ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΓΑΠΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΙΑΖΕΣΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ..ΜΑΛΛΟΝ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΟ ΤΟΜΑΡΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΜΟΝΟ ΚΑΛΑ ΕΣΥ..ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΟΛΗ Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΟΥ ΠΑΡΕΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΗ... ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΣΑΙ ΚΑ ΕΣΥ..ΔΕΝ ΣΕΒΑΣΤΗΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΕΒΕΣΑΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ..ΠΟΥ ΘΕΣ ΝΑ ΛΕΓΕΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ.. ΕΙΣΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΟ ΕΙΔΟΣ ΣΟΥ .ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΨΗΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑΖΕΙΣ .ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ !!ΣΑΜΠΩΣ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ!!!ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΚΟΤΕΡΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΑΜΕΤΡΗΤΑ ΦΑΓΗΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΣΕΙΧΗ..ΤΡΟΜΑΡΑ ΣΟΥ ΜΕΓΑΛΗ..ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΨΕΥΤΕΣ ΚΗΦΗΝΕΣ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ..ΕΙΣΑΣΤΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ Κ ΑΠΟ ΤΗΝ cosa nostra.

ΝΙΚ

Τι λες ρε Μ......Α, έχω να παρω τρία χρόνια σύνταξη, το εφάπαξ θα μου το δώσεις του αγίου π...ου ανήμερα που λέγαμε στον στρατό και συνεχίζεις να νομίζεις ότι τρώμε ακόμη τις μαλακίες σου, ΠΑΠΑΡΑ. Αν υπήρχε δημοκρατία θα σε είχαν στήσει στον τοίχο για τις παπαριές σου ή θα σε είχαν κλείσει στο Λεμπέτ για ακαταλόγιστο

@

Μια λέξη... εμετός...

Napoli

Οι προδότες μιλούν και μεις κουνάμε το κεφάλι, τσίπα ανέντιμε και χυδαίε

Καλόμαθε καί θέλει κι άλλο

Βγήκε πάλι νά μοιράσει χόρτο. Αριβίστας, θρασύς, αδίστακτος. Θά δώσει καί τά ρέστα του. Στά τέτοια του καί η οικονομία καί τό μέλλον τής χώρας. Τά χρησιμοποιεί γιά τό συμφέρον του. Ούτε τό κόμμα τόν νοιάζει, ούτε η "ιδεολογία" του. Αυτά είναι τά εργαλεία. Γιά τήν πλάκα του καί τό συμφέρον του, τό προσωπικό καί τής παρεούλας του, άς γίνουν όλα π..τάνα. Εχει καταλάβει πού απευθύνεται καί πιστεύει στ' αλήθεια ότι ο κόσμος θά τό ξαναφάει τό παραμύθι.

Jd

Τσιπρα υπομονη....σε λιγες μερες θα αντιπαρατεθεις με τον ελληνικο λαο....απατη

Faction Paid

Ο λαός είναι μαζί σου Αλέξη μου και όχι με τον γιο του ανθρώπου που συνεργάστηκε με την αριστερά για να δικάσει τάχα μου τον Παπανδρέου.

Los Bomboneros

Λέει για όσα κλάπηκαν από τους πολλούς, και δίνει επίδομα στο μέσον της χρονιάς και προεκλογικά, αντί του τέλους, που και πάλι, αφενός ΔΕΝ έπρεπε να δοθεί καθώς και το Δεκέμβριο εκτροχίασε την οικονομία, αφετέρου, από ποιους "πολλούς" κλάπηκαν; Από αυτούς που πληρώνουν μήπως, αλλά το εισπράττουν οι γύφτοι, οι αλβανοί, οι "μετανάστες" και οι τζαμπατζήδες;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mhtsotakis_ar

Σε μια -κατά βάση- αυτοβιογραφική συνέντευξη ο πρωθυπουργός μίλησε λιγότερο για τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και περισσότερο για τα παιδικά του χρόνια, τη φοιτητική ζωή του, τη γνωριμία με τη σύζυγό του Μαρέβα, τον ρόλο της οικογένειας στη ζωή του, τις σχέσεις με τους γονείς του και τα βαθύτερα πιστεύω του – Τι απάντησε για την προεδρική εκλογή, τον εκλογικό νόμο, την ψήφο των Αποδήμων και τις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά του Ερντογάν

22
mitsotakis_mainn

Εκτίμησε ότι θα βρεθούν οι 200 βουλευτές για την ψήφο των αποδήμων - Απέρριψε τα σενάρια εκλογικού αιφνιδιασμού και τόνισε: «Αν δεν καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε τις 200 ψήφους για αλλαγή του εκλογικού νόμου, τότε οι επόμενες εκλογές θα είναι διπλές» - «Δεν γεννιόμαστε όλοι ίδιοι, είμαστε, όμως, όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο» τόνισε ο πρωθυπουργός σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 - «Η δουλειά μου είναι να δίνω ίσες ευκαιρίες σε όλους» - Δείτε και διαβάστε όλη τη συνέντευξη

2
21755361

Στην παρουσίαση του βιβλίου «Η τελευταία μπλόφα» -  Σπίγκελ: Ο Τσίπρας έκανε τρομερά λάθη, ενώ ο Βαρουφάκης ήταν εκεί για να γίνει διάσημος  - Βίζερ: Το 2015 η κυβέρνηση δεν ήθελε να μείνει στην ευρωζώνη - Στουρνάρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει από τη Ρωσία να τυπώσει δραχμές

37