LIVE

Κορωνοϊός

Παυλόπουλος για Τουρκία: Οι γείτονές μας καταφεύγουν σε λεονταρισμούς που οδηγούν σε γραφικότητες

pavlopoulos_setha

Νέο μήνυμα  Παυλόπουλου προς την Τουρκία, κατά την παράδοση των πτυχίων στους αποφοίτους της Σχολής Εθνικής Άμυνας  - «Πρωτεύετε, δείχνοντας τι θα πει Έλληνας Αξιωματικός»- Στη συνέχεια παρέστη σε εκδήλωση στην Ακαδημία Αθηνών

Τον ρόλο των Ελλήνων αξιωματικών εξήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την παράδοση των πτυχίων στους αποφοίτους της Σχολής Εθνικής Άμυνας. Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος άφησε αιχμές κυρίως προς την Τουρκία, που αν και δεν την κατονόμασε, την κατηγόρησε για λεονταρισμούς.

«Είμαστε υπερήφανοι και για έναν άλλο λόγο μέσα από τις σπουδές που έχετε κάνει, και το φρόνημα το οποίο έχετε δείξει. Αντίθετα από άλλους, ιδίως ορισμένους γείτονές μας, οι οποίοι καταφεύγουν πολλές φορές σε λεονταρισμούς, που οδηγούν σε γραφικότητες ή σε άναρθρες κραυγές παραχάραξης της Ιστορίας, εσείς να διδάσκετε αυτό το οποίο αρμόζει στον Έλληνα Αξιωματικό», τόνισε ο κ. Παυλόπουλος μιλώντας στους στρατιωτικούς.

Η τελετή παράδοσης της 71ης Εκπαιδευτικής Σειράς της ΣΕΘΑ έγινε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ), όπου παρέστησαν σύσσωμη η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Από τη ΣΕΘΑ αποφοίτησαν 64 σπουδαστές, εκ των οποίων οι 56 αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, 3 από το μόνιμο πολιτικό προσωπικό, 1 αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας, 1 αξιωματικός του Λιμενικού Σώματος. Ανάμεσά τους ήταν και 1 σπουδαστής από την Κύπρο, 1 από την Αλβανία και 1 από την Αίγυπτο.

«Η ευγενής άμιλλα βασικό χαρακτηριστικό του Έλληνα αξιωματικού»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην ομιλία του εξήρε το έργο της ΣΕΘΑ λέγοντας: «Η Σχολή με τις γνώσεις τις οποίες σας έδωσε, ολοκληρώνει την προσωπικότητά σας για να ασκήσετε τα καθήκοντά σας και να κατακτήσετε την κορυφή των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσα από την ευγενή άμιλλα που είναι βασικό χαρακτηριστικό του Έλληνα Αξιωματικού. Το έργο αυτής της Σχολής το καταλαβαίνει κανείς όταν την ζήσει, όπως εσείς, όπως την είχα ζήσει και εγώ και με άλλες ιδιότητες, και ως Καθηγητής και ως Υπουργός, ακόμη και ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όταν είχα έρθει για να σας μιλήσω».

Στην συνέχεια ο κ. Παυλόπουλος είπε: «Ποιο είναι το χαρακτηριστικό των Ελλήνων διαχρονικώς; Το χαρακτηριστικό των Ελλήνων θα το πάρω από μια ιστορική φράση του Θουκυδίδη. Στο πρώτο βιβλίο των ιστοριών του, το οποίο αφορούσε τους Αθηναίους, την εποχή του Πελοποννησιακού πολέμου -αλλά που είναι μια διαχρονική ρήση, που αφορά τον Έλληνα Αξιωματικό- γράφει ο Θουκυδίδης αναφερόμενος στους Αθηναίους. "Aύθις δέ οι μέν καί παρά δύναμιν τολμηταί και παρά γνώμην κινδυνευταί καί εν τοις δεινοίς ευέλπιδες". Αυτό είναι το βασικό χαρακτηριστικό. Αλλά για να μπορεί ο Έλληνας Αξιωματικός να έχει την τόλμη να διακινδυνεύει και, επιπλέον, να μπορεί να έχει την αισιοδοξία στα δύσκολα, γεγονός που του επιτρέπει να αναπτύξει το φρόνημά του, οφείλει να πράττει μετά λόγου γνώσεως. Απαιτείται η Παιδεία εκείνη, η οποία σε κάνει να σταθμίζεις την τόλμη, τη διακινδύνευση, την αισιοδοξία. Και αυτή η Παιδεία, παρέχεται μέσα από την πληροφόρηση που παίρνετε, η οποία μετατρέπεται σε Γνώση και η Γνώση αυτή μετατρέπεται σε Παιδεία. "Σοφία", για να το πω έτσι, σε ό,τι αφορά την άσκηση των καθηκόντων σας. Έτσι ολοκληρώνεται και η προσωπικότητά σας. Έτσι σας δίνεται η δυνατότητα να συνδυάσετε τη γενναιότητα με τη φρόνηση, που είναι βασικό χαρακτηριστικό κάθε υπεύθυνου στελέχους των Ενόπλων Δυνάμεων και ιδίως των Ελλήνων. Είναι αυτό το οποίο σας καταξιώνει, όχι μόνο στη συνείδηση των Ελλήνων, αλλά διεθνώς. Είναι αυτό που σας έχει δώσει την δυνατότητα στα διεθνή στρατιωτικά fora να πρωτεύετε και να αποτελείτε παράδειγμα, με κορυφαίο δείγμα γραφής προς αυτή την κατεύθυνση, το ΝΑΤΟ. Είμαστε περήφανοι διότι σε αυτή την μεγάλη Συμμαχία, με τον παγκόσμιο ρόλο, εσείς όχι απλώς σταδιοδρομείτε, αλλά πρωτεύετε, δείχνοντας τι θα πει Έλληνας Αξιωματικός».

«Παρέχετε το αίσθημα ασφάλειας που νιώθει ο Έλληνας για τις Ένοπλες Δυνάμεις»

Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε και στο φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων, που δεν κάμφθηκε, παρά την κρίση.

«Μας κάνετε περήφανους και μας παρέχετε το αίσθημα ασφάλειας που νιώθει σήμερα ο Έλληνας για τις Ένοπλες Δυνάμεις, τις οποίες δεν έθιξε, και ιδίως το φρόνημά τους, καμία κρίση. Είναι αυτό το φρόνημα, το οποίο είχατε και θα έχετε το οποίο σας δίνει την δυνατότητα και "εν τις δεινοίς", όπως είπα πριν, να είσθε "ευέλπιδες". Και να θυμάσθε ότι στην πορεία σας, με αυτό το συνδυασμό γενναιότητας και φρόνησης, υπερασπίζεσθε τον Τόπο μας, την Ιστορία μας, την Πατρίδα μας, το Έδαφός μας, την Κυριαρχία μας, τα Σύνορά μας. Ταυτοχρόνως όμως ενεργείτε και ως Στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων τα οποία εργάζονται για την εμπέδωση του Διεθνούς Δικαίου και της Ευρωπαϊκής Νομιμότητας. Το έχω πει και άλλοτε, και το επαναλαμβάνω, μην ξεχνάτε, όπως δεν πρέπει να το ξεχνούν και οι Εταίροι μας, ότι εκτός από τα Σύνορα και το Έδαφος της Ελλάδας υπερασπίζεσθε και τα Σύνορα και το Έδαφος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και εδώ, θα ήθελα να καταλήξω λέγοντάς σας ότι είμαστε υπερήφανοι και για έναν άλλο λόγο μέσα από τις σπουδές που έχετε κάνει, και το φρόνημα το οποίο έχετε δείξει. Αντίθετα από άλλους, ιδίως ορισμένους γείτονές μας, οι οποίοι καταφεύγουν πολλές φορές σε λεονταρισμούς, που οδηγούν σε γραφικότητες ή σε άναρθρες κραυγές παραχάραξης της Ιστορίας, εσείς να διδάσκετε αυτό το οποίο αρμόζει στον Έλληνα Αξιωματικό. Σας το είπα πριν. Διδάσκετε το θάρρος, την γενναιότητα σε συνδυασμό με τη φρόνηση. Εσείς απαντάτε επί του πεδίου και απαντάτε με γενναιότητα. Δεν σας χρειάζονται άλλα. Τα άλλα ανήκουν σε εκείνους που δεν έχουν να επιδείξουν ούτε το φρόνημα, ούτε τη γνώση που εσείς υπηρετείτε. Και είναι εκείνο το οποίο σας κάνει να είστε έναντι άλλων σεβαστοί από τη μία πλευρά αλλά, ταυτοχρόνως, να εμπνέετε και το δέος το οποίο πρέπει να εμπνέουν όταν πρέπει, οι Ένοπλες Δυνάμεις του Τόπου μας».

pavlopoulos_setha1


Χρέος η αποκατάσταση της πληγής του Κυπριακού

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε ένα ιδιαίτερο μήνυμα για τον αξιωματικό της Κύπρου, ευχόμενος να βρεθεί γρήγορα λύση για την Κύπρο που να αρμόζει στην κυριαρχία της και στην εδαφική της ακεραιότητα επισημαίνοντας ότι: «είναι χρέος της Διεθνούς Κοινότητας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κάνουν τα πάντα για να αποκατασταθεί αυτή η πληγή που χρονίζει και η οποία τραυματίζει βαθύτατα την Διεθνή και την Ευρωπαϊκή νομιμότητα. Να είσθε βέβαιοι ότι με τα εφόδια που παίρνετε από την Σχολή προς αυτή την κατεύθυνση συμβάλλετε τα μέγιστα».

Αναφορικά με τους αξιωματικούς που προέρχονται από άλλες χώρες ο ΠτΔ δήλωσε: «θέλω να τονίσω ότι εμείς, οι Έλληνες, έτσι αισθανόμαστε την φιλία και την ειρήνη μεταξύ μας. Ακόμα και σε επίπεδο εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων. Εκπαιδεύουμε και Στελέχη που δεν ανήκουν στην Ελλάδα. Γιατί θεωρούμε ότι μέσα από αυτή την εκπαίδευση, αντιλαμβανόμαστε περισσότερο και αντιλαμβάνεστε περισσότερο την αξία της συνεργασίας και της ειρηνικής συνύπαρξης. Όταν ξέρει κανείς την τέχνη του πολέμου, μπορεί να καταλάβει καλύτερα την αξία της ειρήνης».

Έμφαση στην εκπαίδευση των Αξιωματικών έδωσε ο Αποστολάκης

Ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, στην ομιλία του σημείωσε πως η βασική πηγή ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων είναι το προσωπικό τους προσθέτοντας πως η εκπαίδευση του προσωπικού λειτουργεί σαν πολλαπλασιαστής της ισχύος αυτής, και αποτελεί σημαντικό μέρος της αμυντικής προετοιμασίας. Επιπρόσθετα ο κ. Αποστολάκης υπογράμμισε πως μέσα από την Σχολή Εθνικής 'Αμυνας δίνεται η ευκαιρία στα στελέχη να έχουν πλήρη γνώση του ευρύτερου τομέα των Στρατηγικών Σπουδών, αλλά και του διεθνούς περιβάλλοντος και των εξελίξεων που επηρεάζουν τα ζητήματα της άμυνας και της ασφάλειας, σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο».

Τέλος, ο ΥΕΘΑ απευθυνόμενος προς τον ΠτΔ είπε: «Εξοχότατε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας, Οι Ένοπλες Δυνάμεις επενδύουν συστηματικά στην εκπαίδευση των στελεχών τους. Η στρατηγική αυτή επιλογή αποφέρει ήδη καρπούς, καθώς διαθέτουμε σήμερα στελέχη με υψηλό επαγγελματισμό και κατάρτιση. Αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά, σε συνδυασμό με το υψηλό ηθικό και ετοιμότητα των στελεχών μας, μου επιτρέπουν να σας διαβεβαιώσω ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι σε θέση να φέρουν σε πέρας με επιτυχία την αποστολή τους».

Στη συνέχεια παρέστη σε εκδήλωση στην Ακαδημία Αθηνών

Στη συνέχεια, ο κ. Παυλόπουλος και η Πριγκίπισσα Βικτώρια της Σουηδίας παρέστησαν στην εκδήλωση με τίτλο: «Προκλήσεις και Ευκαιρίες για μια Νέα Οικονομία υπό το πρίσμα της Κλιματικής Αλλαγής: Προώθηση της καινοτομίας για Βιώσιμη Ανάπτυξη», στην Ακαδημία Αθηνών.


video placeholder
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (15)

Αμάν ρε πακι

Άλλαξε και καμιά ατάκα όλο τα ίδια λες θα μου πεις για αυτό σε πληρώνουμε....

O Kούλης τιμά και σέβεται τους αγώνες της αριστεράς

Πήγα στο you tube να βρω ένα videο του Πάκη, και τελικά έπεσα στο videο του μπουμπούκου που χλεύαζε τον Πάκη, τον Σαμαρά και τον Κούλη κι ένα άλλο που έλεγε ότι όποιος ψηφίζει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ψηφίζει κλέφτες και ψεύτες!

kyriakos

Συνεχίστε την βρώμικη προπαγάνδα σας συριζαιοι πλέον δεν πειθετε κανενα . Ο Άδωνης είναι γνήσιος δεξιός και μόλις γίνει υπουργός Άμυνας θα καταλάβουν οι Τούρκοι. Αριστεροί τελειώσατε

Κούλη, η ΧΑ αγωνίζεται για την Μακεδονία. Εσύ σεβάσου την προδοσία

Αν είχες παραιτηθεί Πάκη, τώρα δεν θα είχε περάσει η προδοσία της Μακεδονίας!

Προκόπης

γραφικός 4. περίεργος, παράξενος, εκκεντρικός, συνήθως με αρνητική έννοια και συγκατάβαση λεονταρισμός αρσενικό επίδειξη τόλμης για να εντυπωσιαστεί ή να φοβηθεί κάποιος Δηλαδή ο Προκόπης μας λέει η μάλλον τους είπε, ότι είναι επιδειξίες τόλμης και ποζεράδες ώστε να καταντήσουν πιθανόν εκκεντρικοί. 'Φίλε μου πρόσεχε τα νεύρα σου, βρίζε λιγότερο'.

ΣΕΘΑ

.......Επιπρόσθετα ο κ. Αποστολάκης υπογράμμισε πως μέσα από την Σχολή Εθνικής 'Αμυνας δίνεται η ευκαιρία στα στελέχη ................σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο». Εσείς κε ΥΕΘΑ αλλά και πολλοί ανώτατοι έχετε φοιτήσει; Και τέλος πάντων γιατί προάγονται σε ανώτατους και φυσικά σε υπο-στράτηγους-ναύαρχους-πτέραρχους, αξιωματικοί που ΔΕΝ έχουν αποφοιτήσει από την ΣΕΘΑ; Επίσης πρέπει να δίνουμε μεγάλη σημασία και στην σωματική κατάσταση και εμφάνιση των στελεχών.

ΓΕΟ

Πάκη, εσείς εκεί στην ΝΔ (μην ξεχνάς, εκεί ανήκεις) που έχετε κονέ με την τουρκιά γιατί δεν λέτε σε εκείνο το τεμπελόσκυλο τον Καραμάν-αλή να παρακαλέσει το κουμπαράκι τον Ταγίπ να δείξει λίγη επιείκεια;

Chris

Aπό σήμερα και ως τις 19 Μαΐου αυτός ο κoπρiτns δεν μπορεί να κάνει τίποτα γιατί παίρνει μέρος σε ένα τουρνουά PlayStation!

έλεος παππού

Χίλιες φορές ένας Χιροχίτο!

Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ .ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΟΒΑΤΙΚΗ ΣΤΡΑΤΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΙ ΑΥΤΗΝ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΩΣ ΚΑΝΕΙ ΕΡΓΑ ΔΙΑΒΑΣΕΩΝ .ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ ΜΙΑ ΣΥΝΓΧΡΟΝΗ ΑΥΤΑΡΚΗ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ ΜΕ ΑΝΕΞΑΝΤΛΗΤΕΣ ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ .ΠΟΣΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΧΑΙΤΙΣΟΥΜΕ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΙ ΑΠΟ ...ΤΑ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ ΜΑΣ ? ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠΑΚΟΥΛΑ ΚΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΧΙΛΑΡΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕΓΑΛΟ ΧΟΡΗΓΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ . ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΔΟΥΝ ΤΟΥΣ ΟΜΟΘΡΗΣΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΩΣ...ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ .

Περα βρεχει

Εσυ μπουρδα ειναι φτιαγμενος για μεγαλα καφενεια. Να δουμε ποτε θα γλυτωσουμε απο εσας.

Χ

Εγώ για τους Τούρκους, δεν θα έλεγα τίποτα! Αυτοί με τους Ρώσους και Αμερικανούς τα βάζουν, εμάς μας βλέπουν σαν μικροπράγματα

Χ

Ο απόφοιτοι των ευελπίδων ολοκληρώνουν την προσωπικότητα τους; Όπως ο δράκος στην Κύπρο;

ΕΛΕΟΣ ΑΠΛΥΤΕ

ΔΗΛΑΔΗ ΑΜΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΣΕΙΣ ΕΣΥ ΘΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΟΥΣ ?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης