Παυλόπουλος: Η απάντηση σε όσους επιβουλεύονται την ελευθερία μας θα είναι «μολών λαβέ»

Παυλόπουλος: Η απάντηση σε όσους επιβουλεύονται την ελευθερία μας θα είναι «μολών λαβέ»

«Εμείς, οι Έλληνες, θα υπερασπιζόμαστε την Ελευθερία μας αποφασισμένοι, ανυποχώρητοι και υπό όρους αρραγούς ενότητας έναντι οιουδήποτε θα διανοείτο να την επιβουλευθεί» διεμήνυσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

prokopis-nw12
Μήνυμα προς την Τουρκία αλλά και όσους επιβολεύονται την ελευθερία της Ελλάδας έστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στη δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της στρατιωτικής παρέλασης στο κέντρο της Αθήνας.

«Το «Μολών Λαβέ» θα είναι η μόνη και κατηγορηματική απάντησή μας» είπε ο κ. Παυλόπουλος.

Χρησιμοποίησε, δε, τον στίχο του Ανδρέα Κάλβου «θέλει Αρετήν και Τόλμην η Ελευθερία» για να διαμηνύσει ότι «εμείς, οι Έλληνες, θα υπερασπιζόμαστε την Ελευθερία μας αποφασισμένοι, ανυποχώρητοι και υπό όρους αρραγούς ενότητας έναντι οιουδήποτε θα διανοείτο να την επιβουλευθεί».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε και ειδική αναφορά στο θέμα της ΑΟΖ δηλώνοντας ότι «θα υπερασπιζόμαστε, με αποκλειστικό γνώμονα την Ιστορία, το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, την Εθνική μας Κυριαρχία, το Έδαφος, τα Σύνορα και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Πατρίδας μας, υπενθυμίζοντας προς καθέναν ότι είναι και Σύνορα, Έδαφος και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».



Παυλόπουλος: Η απάντηση σε όσους επιβουλεύονται την ελευθερία μας θα είναι «μολών λαβέ»


Ολόκληρη η δήλωση του κ. Παυλόπουλου έχει ως εξής:

Κλείσιμο
Η Εθνεγερσία του 1821 αποτελεί για εμάς, τους Έλληνες, απανταχού της Γης, αστείρευτη πηγή έμπνευσης Εθνικών Ιδεωδών και διαχρονικό δείκτη πορείας ως προς το Εθνικό μας Χρέος απέναντι στην Πατρίδα μας και στην Ιστορία μας.

Οι Αγωνιστές του 1821 και η θυσία τους μας διδάσκουν, πριν απ’ όλα, ότι είμαστε Λαός και Έθνος της Ελευθερίας. Με την έννοια ότι για τους Έλληνες η Ελευθερία δεν είναι μόνον δικαίωμα αλλά αρχή και αξία κυριολεκτικώς υπαρξιακή, αφού μόνο ελεύθεροι μπορούμε να ζήσουμε, να υπερασπισθούμε την αξία μας και ν’ αναπτύξουμε την προσωπικότητά μας. Κατά την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 διαμηνύουμε λοιπόν, προς κάθε κατεύθυνση, ότι εμείς, οι Έλληνες, έχοντας κατά νου τον στίχο του Ανδρέα Κάλβου «θέλει Αρετήν και Τόλμην η Ελευθερία», θα υπερασπιζόμαστε την Ελευθερία μας αποφασισμένοι, ανυποχώρητοι και υπό όρους αρραγούς ενότητας έναντι οιουδήποτε θα διανοείτο να την επιβουλευθεί. Το «Μολών Λαβέ» θα είναι η μόνη και κατηγορηματική απάντησή μας. Και μέσα σε αυτό το πλαίσιο θα υπερασπιζόμαστε, με αποκλειστικό γνώμονα την Ιστορία, το Διεθνές και το Ευρωπαϊκό Δίκαιο, την Εθνική μας Κυριαρχία, το Έδαφος, τα Σύνορα και την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Πατρίδας μας, υπενθυμίζοντας προς καθέναν ότι είναι και Σύνορα, Έδαφος και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης