Ο Γιάννης Μιχελάκης δεν ορκίζεται βουλευτής και επιστρέφει την έδρα στη ΝΔ

Ο Γιάννης Μιχελάκης δεν ορκίζεται βουλευτής και επιστρέφει την έδρα στη ΝΔ

Είναι ο πρώτος επιλαχών, μετά την παραίτηση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου

giannis-mixelakis-ena
Δεν πρόκειται να ορκιστεί βουλευτής και θα επιστρέψει την έδρα στη ΝΔ, έκανε γνωστό ο πρώην υπουργός Γιάννης Μιχελάκης.

Ο κύριος Μιχελάκης, μετά την παραίτηση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου από τη βουλευτική της έδρα στη B’ Αθήνας λόγω της υποψηφιότητάς της στις ευρωεκλογές, είναι πρώτος επιλαχών βουλευτής.

Ο ίδιος όμως, γνωστοποιεί μέσω δήλωσής του ότι δεν θα ορκιστεί βουλευτής και θα επιστρέψει την έδρα στη Νέα Δημοκρατία, καθώς δεν πρόκειται να πολιτευθεί στις προσεχείς εθνικές εκλογές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αναλαμβάνει την έδρα λόγω δικαστικής εκκρεμότητας, ενώ πηγές της ΝΔ τονίζουν ότι η απόφασή του τον τιμά και δείχνει διαφορά ήθους και ύφους σε σχέση με στελέχη άλλων κομμάτων.

Επόμενος επιλαχών στη Νέα Δημοκρατία είναι ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας: 
«Απορρίπτοντας την ντροπιαστική τροπολογία που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή για να επιτρέψει στην κ. Ελενα Κουντουρά, τον κ. Παν. Κουρουμπλή και τον κ. Σπ. Δανέλλη να παραμείνουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και αν δεν εκλεγούν ευρωβουλευτές, τα στελέχη της ΝΔ που διεκδικούν την είσοδό τους στην ευρωβουλή παραιτήθηκαν σήμερα από το ελληνικό κοινοβούλιο, όπως είχαν άλλωστε προαναγγείλει», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Η Πειραιώς προσθέτει ότι έτσι, μετά τις παραιτήσεις του πρώην προέδρου της ΝΔ κ. Ευ. Μεϊμαράκη, και των βουλευτών Αννας Μισέλ Ασημακοπούλου και Κατερίνας Μάρκου, τις έδρες της ΝΔ θα καταλάβουν η κ. Ζωή Ράπτη και ο κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, καθώς ο κ. Γιάννης Μιχελάκης γνωστοποίησε στη ΝΔ ότι δεν επιθυμεί να ορκιστεί βουλευτής, ούτε να διεκδικήσει την εκλογή του στις επόμενες εθνικές εκλογές.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης