Ιατρικός Σύλλογος για Πολάκη: Με νόμο που ψήφισε παραπέμπεται στο Πειθαρχικό

Ιατρικός Σύλλογος για Πολάκη: Με νόμο που ψήφισε παραπέμπεται στο Πειθαρχικό

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών απαντά σε ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στο facebook

isa
Απογυμνωμένος από ουσιαστικά επιχειρήματα αλλά με λόγο προβλητικό -για μια ακόμη φορά- επιχείρησε να απαντήσει ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Παύλος Πολάκης στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών (ΙΣΑ) για την πειθαρχική παραπομπή του μετά την αήθη συμπεριφορά του σε βάρος του ψυχίατρου και υποψήφιου ευρωβουλευτή της ΝΔ, κ. Στέλιο Κυμπουρόπουλο.


«Άντε καλό βράδυ τωρα και πουσαι Πατουλη: ειςαι λίγος ,ελεγχόμενος και διατεταγμένος για να με "δικάσεις" ,οταν για ολη τη βρωμιά του χώρου της υγείας εχεις πιει το αμίλητο νερο(ειμαι και στον Ιατρικο σύλλογο Χανιων οχι στον Ισα )»  (sic) ήταν το υστερόγραφο μιας μακροσκελούς ανάρτησης που έκανε τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Τρίτης στον λογαριασμό του στο facebook ο κ. Πολάκης.


Σε αυτήν αφού «ανακάλυψε» τις πταίει για όσα θλιβερά και απαξιωτικά είπε ο ίδιος για τον συνάδελφό του γιατρό και ΑμΕΑ, κ. Κυμπουρόμπουλο, δηλαδή «τα ΜΜΕ και τα Τρολ που θέλουν να καλύψουν την τροπή σε φυγή του Μητσοτάκη στην πρόκληση του Τσιπρα για τηλεοπτική αναμέτρηση,τη δίωξη της κας Στουρναρα για την απευθείας ανάθεση με 713000 ευρω απο το Κεελπνο του Συνεδριου e-health το 2014 και το υπερπλεονασμα 4,4% που οδηγεί σε φορολογικές ελαφρύνσεις και στη ΜΗ μείωση του αφορολόγητου», απάντησε και στον ΙΣΑ, που το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης είχε ανακοινώσει την παραπομπή του κ. Πολάκη ως γιατρού στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΙΣΑ.


Στην ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας απάντησε τη Μεγάλη Τετάρτη το προεδρείο του ΙΣΑ, καταλογίζοντας του μια σκληρή πραγματικότητα, ότι δεν γνωρίζει το περιεχόμενο των νόμων που ψηφίζει!


«Ο κ. Πολάκης αγνοεί τους νόμους που ο ίδιος ψηφίζει» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΙΣΑ, και υπενθυμίζει στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας πως «όσον αφορά την πειθαρχική του δίωξη από τον ΙΣΑ και την αναφορά του ότι ανήκει στον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, θα έπρεπε ως υπουργός Υγείας να γνωρίζει ότι σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 321, παράγραφος 1, του νόμου 4512/2018, που ψηφίστηκε επί υπουργίας του».


Σύμφωνα με αυτή τη διάταξη, «για πειθαρχικό παράπτωμα, το οποίο έλαβε χώρα σε διαφορετικό Σύλλογο από το Σύλλογο εγγραφής, αρμόδιο για την παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, καθώς και για την εκδίκαση και την επιβολή ποινής ή την απαλλαγή είναι το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου που τελέστηκε το παράπτωμα».


«Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είναι ήδη έκθετος στη συντριπτική πλειοψηφία της κοινής γνώμης, για τα όσα μειωτικά ανέφερε σε βάρος του κ. Κυμπουρόπουλου. Είναι, επίσης, έκθετος στη συνείδηση του ιατρικού κόσμου αλλά και των πολιτών, για τα αποτελέσματα της πολιτικής του στον τομέα ευθύνης του. Η εικόνα αυτή δεν ανατρέπεται ούτε με μειωτικές αναφορές μέσω των social media, ούτε με απειλές προς όσους στηλιτεύουν την αήθη συμπεριφορά του» καταλήγει ο ΙΣΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης