Παππάς για Πετσίτη: «Το πιο εύκολο θα ήταν να πάρει μια κανονική θέση δίπλα μου ή σε κάποιον υπουργό»!

petsitis_new

«Η υπόθεση δεν αφορά δημόσιο χρήμα» είπε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής - «Δεν είναι λίγες οι φορές που πάρα πολλοί άνθρωποι αξιοποίησαν τις γνωριμίες τους για να πετύχουν οικονομικά αποτελέσματα» προσπάθησε να δικαιολογήσει τον πλουτισμό Πετσίτη - Παραδέχθηκε ότι μετά τις αποκαλύψεις επικοινώνησε με την οικογένεια του Πετσίτη επειδή «είναι μια οικογένεια την οποία αγαπώ πάρα πολύ»

Σε μια εκπομπή μηδενικής τηλεθέασης της δημόσιας τηλεόρασης αποφάσισε να δώσει τις δικές του απαντήσεις χθες το βράδυ, σε μια σειρά θεμάτων για τα οποία έχει κατηγορηθεί, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.

Αναφερόμενος στην υπόθεση του Μανώλη Πετσίτη, ο Νίκος Παππάς έκανε λόγο για ένα «κατασκεύασμα της αντιπολίτευσης».

«Αυτή είναι η θέση μας από την αρχή. Δεν έχω αρνηθεί ότι τον ήξερα», συνέχισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Επικοινωνιών τονίζοντας: «Ήταν κοντά μας για ένα διάστημα, πήρε τη δική του πορεία με τις δικές του επιλογές. Το πιο εύκολο θα ήταν να πάρει μια κανονική θέση δίπλα μου ή σε κάποιον υπουργό» πρόσθεσε, τονίζοντας ότι «εδώ μιλάμε για μια υπόθεση που δεν αφορά δημόσιο χρήμα».

Σύμφωνα πάντως με το κρατικά ελεγχέμενο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Νίκος Παππάς στη συνέντευξή του στην Κατερίνα Ακριβοπούλου είπε: «Το πιο εύκολο θα ήταν να πάρει υπουργική θέση που ποτέ δεν πήρε»! Παρά την άποψη αυτή των δημοσιογράφων του κρατικού ΑΠΕ, ο πανίσχυρος υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Επικοινωνιών Νίκος Παππάς στην πραγματικότητα είπε στην ΕΡΤ για τον φίλο του Μανώλη Πετσίτη: «Το πιο εύκολο θα ήταν να πάρει μια κανονική θέση δίπλα μου ή σε κάποιον υπουργό»!nikos-pappas-petsitis
Το δημοσίευμα του ΑΠΕ στις 08:17 με αριθμό είδησης 21024895


Νίκος Παππάς για Πετσίτη


Το γεγονός ότι για τους δημοσιογράφους του ΑΠΕ μοιάζει λογικό ότι ο Μανώλης Πετσίτης -ο αποκαλούμενης Μανώλης του Παππά- θα μπορούσε ακόμη και να καταλάβει υπουργικό χαρτοφυλάκιο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι ενδεικτικό της άποψης που υπάρχει στο κυβερνών κόμμα για τις πραγματικές σχέσεις του ανθρώπου που σήμερα ζει σαν αυτοεξόριστος στην Κύπρο με την ηγεσία της κυβέρνησης. Είναι αποκαλυπτικό, όπως αποτυπώνεται και στις φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει, το γεγονός ότι τις ημέρες του κρίσιμου δημοψηφίσματος του 2015  ο Μανώλης Πετσίτης ήταν μέσα στο Μέγαρο Μαξίμου, λίγα μέτρα από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ίσως γι' αυτό, αφού και οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστος μάρτυρας, ο Νίκος Παππάς έφτασε στο σημείο να παραδεχτεί στην ΕΡΤ ότι θα μπορούσε να έχει διορίσει τον κολλητό του φίλο Μανώλη Πετσίτη σε μια κανονική θέση δίπλα του ή να έχει μεσολαβήσει ώστε ο Μανόλο να τοποθετηθεί σε κάποια άλλη θέση συμβούλου ή μετακλητού σε άλλον υπουργό...

Για να δικαιολογήσει τον ξαφνικό πλουτισμό του φίλου του Μανώλη Πετσίτη, του ανθρώπου που στοιχημάτιζε μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα για τις επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, ο κ. Παππάς έφτασε στο σημείο να πει: «Δεν είναι λίγες οι φορές που πάρα πολλοί άνθρωποι αξιοποίησαν τις γνωριμίες τους για να πετύχουν οικονομικά αποτελέσματα».

Στο αν είχε επικοινωνία με τον Μανώλη Πετσίτη, μετά τις αποκαλύψεις για την δράση του, ο Νίκος Παππάς, είπε «είχα επικοινωνία με μέλη της οικογένειά του. Η οικογένειά του είναι μια οικογένεια την οποία αγαπώ πάρα πολύ».


Μετά από μια εβδομάδα απαντώντας για την επίθεση Μαρινάκη, σημείωσε ότι «ο κ. Μαρινάκης δικαιούται να λέει όποια ανακρίβεια θέλει. Είναι ένας υπόδικος, έχει δίκη για τα στημένα στο ποδόσφαιρο και διώκεται για τη μεγαλύτερη υπόθεση ναρκωτικών στην Ελλάδα και το τελευταίο του καταφύγιο είναι το κουτσομπολιό». Τόνισε ότι η κυβέρνηση και ο ίδιος υπερασπίστηκαν το δημόσιο συμφέρον στις τηλεοπτικές άδειες για να συμπληρώσει: «Ο κ. Μαρινάκης νομίζει ότι εμείς τον εκδικούμαστε επειδή δεν μας έκανε κάποια χάρη. Η κυβέρνηση ούτε καλοπιάνει, ούτε αποπαίρνει κανέναν. Νομοθετεί».

Και συνέχισε ο κ. Παππάς: «Έχουμε δικαιωθεί πλήρως (σ.σ. για τις τηλεοπτικές άδειες). Θυμίζω ότι οι εκπέμποντες τηλεοπτικοί σταθμοί είχαν εξαπολύσει ανηλεή πόλεμο και εναντίον μου και εναντίον της κυβέρνησης. Δεν υπάρχει δυσκολία να ερμηνεύσει κανείς τη στάση του (σ.σ. Μαρινάκης). Όταν κορυφώθηκε η κόντρα με τον Π. Καμμένο, λόγω της κατάθεσης Γιαννουσάκη, εκεί είχαμε ακραία πολεμική που κρατάει μέχρι τώρα. Και αυτό που είπε ο κ. Καμμένος ότι ο κ. Μαρινάκης προσέφερε την ανταλλαγή του τύπου "σας δίνω τον ΔΟΛ για να διώξετε τον Καμμένο" αυτό δεν θα το διαψεύσω».

«Η ουσία είναι ότι εδώ γεννήθηκε κάτι από την ανάρτηση υποψήφιου ευρωβουλευτή, ο οποίος και ο ίδιος επιθυμεί να αντιμετωπίζεται ως άνθρωπος που διεκδικεί τη θέση του στον πολιτικό στίβο και είναι ανοικτός στην κριτική. Δικαίως δημιουργούνται ερωτηματικά σε σχέση με τη στάση της ΝΔ για τους ανθρώπους με αναπηρία. Η ΝΔ εξαπέλυσε επίθεση και στον Πολάκη και σε μια κυβέρνηση που έχει κάνει πολλά για τα άτομα με αναπηρία και το ερώτημα παραμένει: Η ΝΔ θεωρεί ότι οι άνθρωποι με αναπηρία δικαιούνται θετικών διατάξεων του νόμου και πρέπει να τους διασφαλίζουμε τους όρους για τη δική τους πορεία ή όχι; ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, μιλώντας για την υπόθεση Κυμπουρόπουλου.

Απαντώντας για το αν η πρόταση μομφής εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας είναι ένας αντιπερισπασμός, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σχολίασε ότι «η ΝΔ θα πηγαίνει από αντιπερισπασμό σε αντιπερισπασμό. Εδώ υπάρχει όμως ένα ζήτημα: το πώς τα μίντια αντιμετωπίζουν αυτά» πρόσθεσε λέγοντας ότι και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και άτομο με κινητικά προβλήματα, ο κ. Ρέλλας, ο οποίος πήγε σε κανάλι για να μετέχει σε συνέντευξη, του ακύρωσαν τη συμμετοχή. «Θα περίμενα να βγει μια καταδίκη από όλες τις πολιτικές δυνάμεις» για αυτό, υπογράμμισε ο Ν. Παππάς, προσθέτοντας ότι θα «ήταν ευχής έργο να φτάσουμε σε ευρύτατες συναινέσεις για να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα των ανθρώπων που δεν μπορούν από μόνοι τους».

Απαντώντας για τις δηλώσεις Μητσοτάκη ότι "πίσω από κάθε σκάνδαλο κρύβεται ο Παππάς" ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε: «Το να κατηγορεί εμένα ο κ. Μητσοτάκης ότι είμαι πίσω από κάθε σκάνδαλο είναι σαν να λέω εγώ ότι έχει κομμουνιστικές ρίζες. Ο κ. Μητσοτάκης είναι περήφανος συνεχιστής μιας πολιτικής παράδοσης που έχει σχετιστεί με όλες τις στιγμές της πολιτικής ανωμαλίας στην Ελλάδα. Από την αποστασία του 1965, μέχρι τις επιταγές Αλαφούζου, οι οποίες είχαν γίνει φειγ βολάν και που δήλωνε ο πατέρας Αλαφούζος τότε ότι στον Κ. Μητσοτάκη είχε δώσει λεφτά, αλλά χάλασε η σχέση τους διότι του ζητούσε συνέχεια. Ο κ. Μητσοτάκης, λοιπόν, είναι ένας ηθικός πολυτραυματίας και από πού να το πιάσει κανείς: από την εμπλοκή των στελεχών του στο σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ; Από την εμπλοκή στο σκάνδαλο της Νοβάρτις; Από το γεγονός ότι έπαιρνε δάνεια για την εφημερίδα του, η οποία δεν λειτουργούσε και τα "πιστόλιαζε"; Από το γεγονός ότι ο οικογενειακός του προϋπολογισμός χρηματοδοτείται από μια οφ σορ εφοπλιστή για τον οποίο δεν μας έχει πει ποιος είναι για να ξέρουμε και εμείς και οι πολίτες, εάν κάποιες τοποθετήσεις του κ. Μητσοτάκη είναι κατά παραγγελία του εφοπλιστή που τον χρηματοδότησε. Επειδή, ο κ. Μητσοτάκης ανήκει σε μια οικογένεια που διάγει βίο ανθόσπαρτο, έναν βίο που διάγουν οι μεγιστάνες του πλούτου και έχει συσσωρεύσει αυτή η οικογένεια έναν πλούτο, ο οποίος δεν βγαίνει από τις βουλευτικές αποζημιώσεις. Μάλλον η συνταγή για να κρατιέται αυτό το στυλ ζωής δεν είναι απλώς να "πιστολιάζεις" τα δάνεια του Κήρυκα Χανίων, και να ενισχύεις τον προϋπολογισμό σου από τις οφ σορ. Πρέπει να μισείς και τους φτωχούς. Δηλαδή, την ώρα που το δάνειό σου δεν εξυπηρετείται και παίρνεις ευνοϊκές ρυθμίσεις, να λες να καταργηθεί και το 8ωρο. Την ώρα που διασφαλίζεις για την οικογένειά σου χρήματα από οφ σορ, να λες πρέπει να καταργηθούν τα επιδόματα. Ο κόσμος έχει βγάλει τα συμπεράσματά του και δεν θα γυρίσει στην εποχή που την Ελλάδα τη διαφέντευαν δυο τρία πολιτικά τζάκια, η Νοβάρτις και η Ζίμενς. Οι τρόφιμοι του Χριστοφοράκου να είναι πιο μετρημένοι σε αυτά που μας κατηγορούν. Ο κ. Μητσοτάκης, όταν έχει μιλήσει ο κ. Μαρινάκης λίγο πριν, καλό είναι να μην τοποθετείται και αυτός δημόσια, γιατί τον πρωτεύοντα ρόλο στο αντιπολιτευτικό πολιτικό εκδοτικό μπλοκ τον έχει ο κ. Μαρινάκης, όπου ο Μητσοτάκης απλά ήρθε ως κακόφωνη ηχώ αυτών που είπε. Αυτή είναι η κατάντια της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκεί την πηγαίνουν την κεντροδεξιά παράταξη αυτοί οι οποίοι βρίσκονται στην ηγεσία της».


Ο Υπ. ΨΗΠΤΕ, Νίκος Παππάς στην Δεύτερη Ματιά.


Ο Ν. Παππάς σημείωσε ότι «ενώ έχουν ειπωθεί τερατώδη ψέματα, για μένα επιλέγω να μην κινηθώ δικαστικά και το κάνω συνειδητά. Το πώς ζει και κινείται ο καθένας φαίνεται» υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «το Μαξίμου και ο Παππάς έχουν απαντήσει. Η ρητορική ότι δεν έχουμε απαντήσει είναι κομμάτι στρατηγικής και ο κόσμος το έχει καταλάβει».

Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν έχει βεντέτες με κανέναν, «νομοθετεί και βάζει σε τάξη τα πράγματα σε όλα τα επίπεδα (…). Οι επιχειρηματίες μονίμως πιέζουν. Η κυβέρνηση κρίνεται από τον τρόπο που νομοθετεί και διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον και αυτό το είχαν κάνει κουρέλι στις τηλεοπτικές άδειες οι προηγούμενοι και αυτό που δεν ήθελαν είναι να βάλουν το χέρι στην τσέπη οι επιχειρηματίες».

ΣΧΟΛΙΑ (61)

Φιλαράκι, Νικολάκη!

Ποιός ξέρει τί άπλυτα δικά σου γνωρίζει η οικογένεια του Πετσιτη την οποία εσύ διατυμπανιζεις ότι όχι απλώς αγαπάς αλλά τους αγαπάς και πολύ...

itio

ρε Παππα, αφου οι "δουλειες" γινονται καλυτερα ετσι, δεν χρειαζονται οφικια

ΑΙΑΣ

ΡΕ ΠΑΠΠΑ ΜΕ ΠOΙΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ Ο ΝΤΕΛIΒΕΡΑΣ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ?? ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ , ΑΝ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΛΕΕΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ,ΟΤΙ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ 20 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ 2 T.V....

ELENI

ΠΑΠΠΑΣ .ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΤΕ ΕΠΙΤΡΟΠΟ. ΑΠΟ ΠΟΥ ΝΑ ΤΟ ΠΙΑΣΕΙΣ .ΜΠΑΖΕΙ. ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΙΩΜΟ. ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ . ΤΟ ΚΑΚΟ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΧΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ .ΑΠΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΕΝΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΝΕΥΡΑ . ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ.. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ .ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΑΓΙΟ ΠΑΙΔΙ .!!! ΑΠΟΡΩ ?? ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ . ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΜΑ ΤΟΣΟ ΓΕΛΟΙΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΦΤΥΣΙΜΟ ΘΑ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ .ΑΚΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΚΑΛΗ .ΠΟΣΟ ΜΑ ΠΟΣΟ ΑΛΗΤΕΙΑ . ΑΥΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ . ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΤΕΜΠΕΛΕΣ ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ .ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΤΟΥΝ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ .Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ..

ΝΙΚΟΣ

Το πιο εύκολο ήταν ο κολλητός σου να χρησιμοποιεί τα κονέ του στο Μαξίμου και μ' εσένα για να έχει σχέσεις με offshore στην Κύπρο, να μπαίνει σε μεγάλα κόλπα τύπου ΔΕΠΑ και Λαυρεντιάδηδες, να πλουτίζει σε λίγους μήνες, χωρίς καν να φαίνεται πουθενά. Υπογείως, σε πλήρη συνεννόηση με εσένα και τον αρχιαπατεώνα τον αρχηγό σου, μέχρι να έρθει και η δική σας ώρα, να ξεμπροστιαστήτε. Το να παριστάνεις τον τυφλό και τον κουφό, απλά επιβεβαιώνει ότι είσαι ο "ταμίας" της διαπλοκής των Ναζιστών του Μαξίμου.

@

Επειδή σπούδασες στην Σκωτία μας έχεις για μαλακές έτσι??? Άσε ρε Νικολάκη εξωσχολικος ο πετσιτης γιατι εκεί είναι το χρήμα... Διορισμό μόνο στο άλλο το ζαβο τον Καρανικα ...ααα ξέχασα αλλά ο μπαμπάς η γκόμενα του μπαμπά η κόρη της γκόμενας του μπαμπά ... πόσους να βάλεις και εσύ? Έχεις τα δίκια σου ....

έκοψα την κρέμα απ τον καφέ

.... έκοψα την κρέμα απ τον καφέ και μετά,την ξανάρχησα.

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΕΣ ΕΣΥ ΡΕ ,ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΒΑΘΕΙΑ ΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΖΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΤΟ ΨΑΞΟΥΜΕ .(ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΛΙΓΑ ΛΙΓΑ ΘΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ.

Markos

Ίσα ρε παγουρά, τον έκανες "τερματοφύλακα" για τις λαμογιές σου, αυτό το κόλπο όμως πάλιωσε, το ξέρουν και οι πέτρες πια. Δεν τον ήθελες στο γραφείο σου αλλά εκτός, αλλιώς δεν γινόταν να σου κάνει τον ¨τερματοφύλακα" για να μην φαίνεται το όνομά σου. Ετοίμαζες πραξικόπημα αλλά έσκασε η φούσκα. Λίγες οι μέρες σου, ετοιμάσου για φυλακές υψίστης ασφαλείας τύπο Γ΄κι εσύ και όλοι οι Παππάδες και Τσίπρες. Ο Μαρινάκης έχει ντοκουμέντα γι αυτά που λέει, για κορόϊδο τον έχεις; θα συγκριθείς εσύ ρε παγουρά εξ Αλβανίας με τον Μαρινάκη. Είστε τελειωμένοι.

μπουρδο-παππα-τζιλίκια

Μα οι μίζες δεν είναι δημόσιο χρήμα Παππά. Είναι ιδιωτικό χρήμα που δίνεται έναντι ανταλλαγμάτων από το δημόσιο όπως έργα, άδειες, κρατική διαφήμιση κλπ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης