Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας επέλεξε να χάσει σε δυο δόσεις

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας επέλεξε να χάσει σε δυο δόσεις

«Ποτέ δεν είπα ότι θα κόψω το δώρο των Χριστουγέννων», ξεκαθάρισε - «Πίσω από κάθε σκάνδαλο του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Νίκος Παππάς», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ

mitsot2
Δριμεία επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως «εξέπληξε κάποιους ο κ. Τσίπρας για την αγάπη για την καρέκλα» σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Αlpha και στον  Αντώνη Σρόιτερ.

Σε αυτήν, 24 μόλις ώρες πριν την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, ο προεδρος της ΝΔ τόνισε ότι αυτή η εκστρατεία ξεκινά με τον κ. Βέμπερ που έρχεται στην Αθήνα να ξεκινήσει και αυτός επίσημα την εκστρατεία του Ευρωπαϊκου Λαϊκού Κόμματος του οποίοι η  ΝΔ είναι ισχυρό μέλος.

Εχω πολύ καλή σχέση με τον κ. Βέμπερ αλλά η κυβέρνηση μας λέει ότι είναι ανθέλληνας και ονομάζει φιλέλληνα τον Μαδούρο.

Ο κ. Βέμπερ όμως ήταν ο πρώτος πολιτικός που συντάχθηκε με το χρόνιο αίτημά μας να μειωθούν τα πρωτογενή πλεονάσματα που σημαίνει μείωση των φόρων.

Η κεντροδεξία παράταξη είναι το μεγαλύτερο ανάχωμα στην ακροδεξιά με τον κ. Τσίπρα να πριμοδοτεί την ακροδεξιά με τις πολιτικές της, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Από την κάλπη των Ευρωεκλογών θα βγουν μεγάλα μηνύματα και πολιτικά συμπεράσματα. Στις 26 Μαίου ο μεγάλος νικητης θα είναι η ΝΔ. Και ο κ. Τσίπρας δεν τολμά να κάνει εκλογές τώρα, απλώς θα χάσει σε δύο δόσεις. Ελπίζει λίγους ακόμη μήνες στην εξουσία.

Κλείσιμο
Θέλω η ψήφος να είναι ψήφος επιδοκιμασίας στη ΝΔ. Είναι πολύ σημαντικές αυτές οι εκλογές για να ψηφίσει κάποιος «χαλαρά». Το βράδυ των εκλογών η κλεψύδρα για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ (γιατί έχουν ακόμη υπόγειους διαδρόμους επικοινωνίας) θα έχει αδειάσει οριστικά.

Για τα σκάνδαλα του ΣΥΡΙΖΑ

Μιλώντας για την σκανδαλολογία των τελευταίων ημερών και αναφερόμενος στις καταγγελίες Μαρινάκη είπε πως δεν ήθελε να θίξει αυτό το θέμα στην προκειμένη στιγμή, αλλά αφού ρωτήθηκε θα απαντήσει: Ο κ. Μαρινάκης έκανε μια πολύ βαριά καταγγελία, είπε. Δεν σας κάνει εντύπωση ότι δεν έχουμε καμιά αντίδραση από την κυβέρνηση και τον κ. Παππά; Αν τα είχαν πει αυτά για εμένα θα είχα προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
Ο κ. Μαρινάκης να σας θυμίσω ότι στήριξε την κυρία Δούρου και στη συνέχεια δεν ξέρω τι έγινε και τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ τον κατηγορεί.
Πίσω από κάθε σκάνδαλο σήμερα κρύβεται ο Νίκος Παππάς. Τον καλύπτει ή όχι ο κ. Τσίπρας; Ας απαντήσει επιτέλους.

Παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη κάνει ο κ. Τσίπρας και όχι εμείς. Η υπόθεση Novartis διαφημίστηκε σαν το σκάνδαλο του αιώνα και αποδείχθηκε πολιτική σκευωρία. Η Δικαιοσύνη δεν κινήθηκε πάνω  στην κατεύθυνση να ερευνήσει τις σχέσεις Novartis-γιατρών που είναι το υπαρκτό σκάνδαλο, αλλά ασχολήθηκε με μια πολιτική σκευωρία. Οι καταθέσεις μαρτύρων ήταν γνωστές σε Μέσα φιλικά προς την κυβέρνηση. Διέσυραν ανθρώπους όπως τον κ. Πικραμένο και δεν είχαν το θάρρος να ζητήσουν συγγνώμη.
Εμείς θα αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της, αλλά εδώ έστησαν δέκα κάλπες στη Βουλή...

Σας θυμίζω ότι από το 2006 είχα καταθέσει πρόταση για να αλλάξει το άρθρο 86. Μας κατηγορούν τώρα ότι δεν θέλουμε να το αλλάξουμε ενώ οι υπουργοί του, Πολάκης και Καμμένος κρύβονται πίσω από αυτό το άρθρο.

mitsot1


Επιστρέφοντας στις Ευρωεκλογές αυτό που ζητώ από τους πολίτες, είπε ο κ. Μητσοτάκης, είναι να συγκρίνουν τους υποψηφίους μας με αυτούς του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων. Εμείς θέλουμε να είμαστε και είμαστε ένα κόμμα των πολλών.

Οι Έλληνες έγιναν πιο φτωχοί από ό,τι ήταν το 2014

Σε ό,τι αφορά στην οικονομία το θέμα είναι ποιον εμπιστεύονται οι διεθνείς επενδυτές. Η ΝΔ θα μειώσει τους φόρους και θα δημιουργήσει ένα θετικό οικονομικό κλίμα για να έρθουν στην Ελλάδα οι επενδυτές.
Ο ΟΟΣΑ μόλις μας είπε ότι το εισόδημα των Ελλήνων έπεσε στα επίπεδα του 2014. Δεν το λέω εγώ.
Οι υποσχέσεις Τσίπρα είναι άλλα τόσα ψέμματα, σαν  αυτά που έλεγε το 2015.
Το μόνο που κάνει ο κ. Τσίπρας είναι να διχάζει και πολώνει όπως και το 2015.
Ο Ελληνικός λαός ξέρει πολύ καλά ποιος μπορεί να στηρίξει τις επενδύσεις και ποιος απειλούσε να διώξει τους επενδυτές. Το Ελληνικό γιατί καθυστερεί;

Το δώρο Χριστουγέννων

Απαντώντας στην ερώτηση για το θέμα που δημιουργήθηκε για το δώρο Χριστουγέννων και Πάσχα ήταν κατηγορηματικός: ποτέ δεν είπα ότι θα κόψω το δώρο. Είπα ότι είμαι αντίθετος στην πολιτική των επιδομάτων. Και βγήκαν τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιες δήθεν δεξιές εφημερίδες που είναι στην υπηρεσία του Μαξίμου να διαστρεβλώσουν τα όσα είπα.

Διεθνής εκστρατεία για την «real Μακεδονία»

Αναφερόμενος στις αποδοκιμασίες των βουλευτών και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά στο θέμα των Σκοπίων, ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι καταδικάζει κάθετα κάθε μορφής βία. Παράλληλα όμως κάλεσε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση να τολμήσουν να εξηγήσουν στους πολίτες τη Συμφωνία των Πρεσπών. Απομονώνοντας τον τρόπο διαμαρτυρίας που είπα πως καταδικάζω, θέλω να πω ότι οι πολιτες έχουν απόλυτο δίκιο όταν διαμαρτύρονται και δεν έχουν πάρει απάντηση γιατί δώσαμε γλώσσα και ταυτότητα στους πολίτες των Σκοπίων.
Εμείς θα αγωνιστούμε για να κατοχυρώσουμε τα ελληνικά και μακεδονικά προϊόντα, τα προϊόντα της αληθινής Μακεδονίας και θα κάνουμε διεθνείς καμπάνιες για να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας συμφέροντα. Διατηρούμε το δικαίωμα να μπλοκάρουμε την ενταξιακή πορεία των γειτόνων αν κρίνουμε ότι κάτι βλάπτει τα εθνικά μας συμφέροντα.

mitsot2


Απαντώντας σε ερώτηση για τις σχέσεις Ελλάδος-ΗΠΑ και πόσο αυτές βελτιώθηκαν μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως η ΝΔ είναι συνεπής στην πολιτική της. Αλλοι- είπε - διαδήλωναν έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ. Υπάρχουν ομως και αγκάθια στις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ. Για παράδειγμα η στήριξη στο καθεστώς Μαδούρο με το οποίο ΄χει ιδιαίτερες σχέσεις. Επίσης στα ζητήματα της τρομοκρατίας ο ΣΥΡΙΖΑ έβαλε στο ευρωψηφοδέλτιο τον άνθρωπο που έχει σχέσεις στοργής με τους τρομοκράτες. Αυτό νομίζετε ότι το βλέπουν θετικά οι ΗΠΑ;

Πανεπιστημιακό άσυλο για τις ιδέες και όχι για την παραβατικότητα

Στην ερώτηση για τα Εξάρχεια απάντησε πως το θέμα είναι πολύ πιο βαθύ από όσο φαίνεται. Το πρόβλημα στα Εξάρχεια είναι σε άμεση συνάρτηση με το πανεπιστημιακό άσυλο και το Πολυτεχνείο. Από εκεί εξορμούν οι όποιοι μπαχαλάκηδες. Εμείς θα καταργήσουμε το άσυλο με αυτή τη μορφή που έχει σήμερα. Αν υπάρχει παραβατικότητα η Αστυνομία θα μπαίνει μέσα. Το άσυλο είναι άσυλο ιδεών και έτσι θα μείνει, όχι άσυλο στην παραβατικότητα. Δείτε τι γίνεται με το παραεμπόριο και το εμπόριο ναρκωτικών μέσα στα πανεπιστήμια.

Τα Εξάρχεια πρέπει να αποκτήσουν και οικονομικη ζωή. Η πεζοδρόμηση της Πατησίων και η αναβάθμιση του Αρχαιολογικού Μουσείου θα δώσουν μια νέα δυναμική στην περιοχή.

Πάντως στην Μονμάρτρη πας και πίνεις τον καφέ σου άνετα, στα Εξάρχεια όχι.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα κάνει η ΝΔ σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας του κόμματος, τόνισε πως σε κάθε περίπτωση μετά τις εθνικές εκλογές θα σχηματιστεί κυβέρνηση για να μην πάει η χώρα σε περιπέτεια με την απλή αναλογική. Σε όποιο όμως ενδεχόμενο συμμαχίας ο ΣΥΡΙΖΑ μένει εκτός κάδρου. Δεν γίνεται να συμμαχίσουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης