Το νέο πολιτικό συμβούλιο του ΚΙΝΑΛ

Το νέο πολιτικό συμβούλιο του ΚΙΝΑΛ

Δευτέρη θητεία στη θέση του γραμματέα για τον Χριστοδουλάκη - Καμίνης, Σκανδαλίδης, Λοβέρδος και  Όθωνας οι πρώτοι στο Πολιτικό Συμβούλιο. Γεννηματά: Εμείς δεν είμαστε διάτρητοι, είμαστε διάφανοι και καθαροί

kinal_synedriasi
Με το συνέδριο του Απριλίου αφήσαμε πίσω τα θολά μηνύματα του παρελθόντος, τόνισε στην αρχή της ομιλίας της η Φώφη Γεννηματά και πρότεινε η Κεντρική Επιτροπή να εκλέξει ξανά τον Μανώλη Χριστοδουλάκη στη θέση του γραμματέα.

Στη συνέχεια η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επιτέθηκε στην κυβέρνηση. Οι μύθοι διαψεύστηκαν, τόνισε, ήρθαν ως το νέο αλλά αποδείχτηκαν πιο παλιό από το παλιό.

Σε όλη τους τη διαδρομή πορεύτηκαν με την ακροδεξιά και τώρα πριν το τέλος καταφεύγουν στα σκάλδαλα για να μας πλήξουν γιατί νιώθουν την ανάσα μας και φοβούνται, προσέθεσε.

Στο πλαίσιο αυτό, μίλησε για αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη και την ανάγκη η Ελλάδα να διαπραγματευτεί με τους εταίρους μας τις συμφωνίες του ΣΥΡΙΖΑ.με στόχο την επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη.

Μόνο ενωμένοι μπορούμε να πάμε την Ελλάδα μπροστά, σημείωσε η Φώφη Γεννηματά και τάχθηκε κατά της πόλωσης που επιδιώκει ο νέος μικρός, όπως είπε, δικομματισμός.

Έθεσε εκ νέου τον στόχο της διερευνητικής εντολής και ζήτησε από τα στελέχη ενότητα και εξωστρέφεια γιατί η κυβέρνηση επιλέγει τη λάσπη μπροστά στην ήττα.

Κλείσιμο
Εμείς δεν είμαστε διάτρητοι, είμαστε διάφανοι και καθαροί, διακήρυξε.Ειδικότερα για την υπόθεση NOVARTIS κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως συνεχίζει να παίζει το παιχνίδι των βιομηχάνων στον χώρο του φαρμάκου.

Μάλιστα κατηγόρησε την κυβέρνηση πως επιχείρησε προβοκάτσια με την παραγραφή. Τη στιγμή που ο Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε ο ίδιος της άρση της ασυλίας του και οι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ κρύβονταν πίσω από το άρθρο 86.

Το νέο πολιτικό συμβούλιο...

Σε ότι αφορά στην εκλογή του νέου πολιτικού συμβουλίου υπήρξε διαφωνία, καθώς η πρόεδρος του κόμματος παρουσίασε 21 στελέχη και ζήτησε σταυροδοσία 100%, θέση με την οποία διαφώνησε η πλευρά Ανδρουλάκη.

Με δεδομένο ότι η εκλογή του πολιτικού συμβουλίου γίνεται εν μέσω προεκλογικής περιόδου ο Βασίλης Κεγκέρογλου υποστήριξε τη θέση της προέδρου του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς λέγοντας ότι διασφαλίζει την ενότητα του χώρου.

Στο σημείο αυτό ζήτησε τον λόγο ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ξεκαθάρισε πως στηρίζει τη Φώφη Γεννηματά «γιατί δίνει έναν άνισο αγώνα απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ».

Υπενθύμισε πως ο Γιώργος Παπανδρέου έβαλε στο καταστατικό τη μειοψηφική σταυροδοσία και χαρακτήρισε πρωτοφανές το γεγονός πως το νέο καθοδηγητικό όργανο θα εκλεγεί με σταυροδοσία 100%.

Το 100% είναι διορισμός, είπε χαρακτηριστικά και πρότεινε σταυροδοσία 40%.

Το θέμα κρίθηκε σε ψηφοφορία δια ανατάσεως των χεριών όπου πλειοψήφισε η εισήγηση Κεγκέρογλου.

Τα επίσημα αποτελέσματα: 

Στα πλαίσια της 1ης συνεδρίασης της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, ο Μανώλης Χριστοδουλάκης εξελέγη εκ νέου Γραμματέας με 168 ψήφους.

Στα πλαίσια της διαδικασίας, αναδείχθηκε επίσης το νέο Εκτελεστικό Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Αλλαγής, η σύνθεση του οποίου παρατίθεται ακολούθως, κατά σειρά εκλογής:

Α/Α ΟΝΟΜΑ/ΕΠΩΝΥΜΟ ΨΗΦΟΙ

1 ΚΑΜΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 155
2 ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ 150
3 ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 148
4 ΟΘΩΝΑΣ ΜΑΝΩΛΗΣ 148
5 ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ 147
6 ΜΠΑΤΖΕΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ 146
7 ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ 146
8 ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΡΙΣ 145
9 ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ 145
10 ΒΑΡΔΑΚΑΣΤΑΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ 144
11 ΜΕΙΜΑΡΟΓΛΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ 144
12 ΜΠΟΥΛΜΠΑΣΑΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 144
13 ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΤΟΝΙΑ 143
14 ΧΑΛΑΤΣΗ ΕΦΗ 142
15 ΚΑΡΧΙΜΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ 139
16 ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΗ 139
17 ΡΑΠΤΗ ΣΥΛΒΑΝΑ 137
18 ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ 136
19 ΠΡΩΤΟΠΑΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 133
20 ΘΑΝΟΥ ΕΥΤΥΧΙΑ 132
21 ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 132
22 ΣΤΟΪΜΕΝΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 124
23 ΖΑΡΠΑΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ 116
24 ΦΡΑΓΓΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ 115
25 ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΕΛΕΝΑ 113
26 ΒΡΥΩΝΗ ΝΑΝΑ 113
27 ΣΑΟΥΛΙΔΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ 113


Τα πρώτα ανεπίσημα αποτελέσματα:

IMG_2382
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης