«Θετικές οι δεσμεύσεις Μητσοτάκη για το τραγούδι» λένε τα σωματεία «Μέτρον» και «ΣΩΜΣΕ»

«Θετικές οι δεσμεύσεις Μητσοτάκη για το τραγούδι» λένε τα σωματεία «Μέτρον» και «ΣΩΜΣΕ»

Ικανοποίηση εκφράζουν τα σωματεία «Μέτρον» και «ΣΩΜΣΕ» σχολιάζοντας τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη – Έκλεισε η παρεξήγηση με το Σωματείο Άσμα και τον Φοίβο Δεληβοριά

mitsotakis_kallitexnes
Θετικές χαρακτηρίζουν τις δεσμεύσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ελληνικό τραγούδι τα Σωματεία «Μέτρον» και «ΣΩΜΣΕ» που μετείχαν στη συνάντηση μαζί του στην πολυσυζητημένη συνάντησή του με τους Έλληνες δημιουργούς.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν τα δύο σωματεία αναφέρουν ότι «η συνάντηση με τον κ. Μητσοτάκη ήταν θετική διότι μπορέσαμε να αναπτύξουμε σε βάθος το σχέδιο και το χρονοδιάγραμμα δημιουργίας του νέου ΟΣΔ και εξασφαλίσαμε την στήριξή της ΝΔ σε αυτό το πλάνο». Παράλληλα οι δημιουργοί των δύο Σωματείων υπογραμμίζουν ότι «δεν θεωρούμε ότι συμμετέχουμε σε κάποιο προεκλογικό παιχνίδι, τη στιγμή μάλιστα που τα αιτήματα μας χρειάζονται ευρύτατη στήριξη».

Πέραν των δύο Σωματείων, ως μη γενόμενη θα πρέπει να θεωρείται και η παρεξήγηση που δημιουργήθηκε ανάμεσα στον κ. Μητσοτάκη με το Σωματείο ΑΣΜΑ και τον Φοίβο Δεληβοριά, που μετά την επεξηγηματική απάντηση που τους έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ, εκφράζουν ικανοποίηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο «Μέτρον» και στο «ΣΩΜΣΕ» μετέχουν δημιουργοί που κάθε άλλο παρά φίλα προσκείμενοι στη ΝΔ είναι, όπως ο Στάθης Δρογώσης και Μανώλης Φάμελλος, καθώς ο χώρος του ελληνικού τραγουδιού θεωρείται προνομιακό πεδίο της Αριστεράς.

Πάντως παρατηρητές υποστηρίζουν ότι το καλλιτεχνικό γεύμα του κ. Μητσοτάκη έχει προκαλέσει εκνευρισμό στο Μέγαρο Μαξίμου, γεγονός που επιβεβαιώνεται και από τη στάση της ΕΡΤ, η οποία από το πρωί επιχειρεί να διαστρεβλώσει τις δεσμεύσεις που ανέλαβε ο κ. Μητσοτάκης.

«Χαιρόμαστε που ξεκαθαρίζεται η φράση του περί συμβολικής αμοιβής και που δηλώνεται όχι γενικόλογα, αλλά συγκεκριμένα η στήριξή του στη μετεξέλιξη της ΕΥΕΔ σε έναν αυτοδιαχειριζόμενο φορέα κάτι που επιθυμούμε όλοι» ανέφερε στη νεότερη ανακοίνωσή του και το ΑΣΜΑ και ο Φοίβος Δεληβοριάς. Και επαναλαμβάνοντας ότι δεν επιθυμεί «να εμπλακεί σε οποιαδήποτε πολιτική αντιπαράθεση» ουσιαστικά κλείνει την παρεξήγηση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης