Οι 8 φάκελοι που ετοιμάζει η ΝΔ για τις πράξεις και παραλείψεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Οι 8 φάκελοι που ετοιμάζει η ΝΔ για τις πράξεις και παραλείψεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ

Novartis, παραδικαστικό, Πετσίτης, Ξεπαπαδέα, Συμφωνία των Πρεσπών, μεταναστευτικό ορισμένα από τα θέματα για τα οποία συγκεντρώνει στοιχεία η Νέα Δημοκρατία

papas-petsitis-n1
Βαρύτατους φακέλους με πράξεις και παραλήψεις της παρούσας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ που αφορούν πλήθος προβληματικών υποθέσεων έχει στην διάθεσή της η Νέα Δημοκρατία σχεδιάζοντας για την επόμενη ημέρα των εθνικών εκλογών προανακριτικές, εξεταστικές και στο βάθος… ειδικά δικαστήρια.

Η στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν εκκινεί από ένστικτα ρεβανσισμού αλλά από την ανάγκη διερεύνησης υπαρκτών υποθέσεων που συνοδεύονται από ισχυρές ενδείξεις – σε ορισμένες περιπτώσεις και αποδείξεις – τέλεσης καραμπινάτου σκανδάλου. Πηγές από την ΝΔ εξηγούν ότι το δήθεν «ηθικό πλεονέκτημα» που πολύδιαφήμισαν τα στελέχη της σημερινής κυβέρνησης έχει πλέον απολεστεί αποκαλύπτοντας το αποκρουστικό προσωπείο μια ομάδας που διαχειρίζεται με κυνικό τρόπο την εξουσία, επιχειρεί να χειραγωγήσει την δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ και προσπαθεί να ισοπεδώσει με σκευωρίες και fake news τους αντιπάλους της.

Novartis – παραδικαστικό

Σύμφωνα με πληροφορίες μια από τις σίγουρες προανακριτικές επιτροπές που θα συγκροτηθούν στην επόμενη Βουλή είναι η παραθεσμική σχέση του Μεγάρου Μαξίμου με συγκεκριμένα στελέχη της δικαιοσύνης.

Πηγές της ΝΔ υποστηρίζουν ότι η έρευνα δεν αφορά το σύνολο της δικαιοσύνης αλλά μια ολιγομελή ομάδα με ισχυρές όμως εξουσίες που χειραγωγείται συστηματικά από κυβερνητικά στελέχη προκειμένου να «κατασκευαστούν» υποθέσεις με «στημένους» μάρτυρες και πληγούν οι βασικοί πολιτικοί αντίπαλοι της κυβέρνησης.

Κεντρική υπόθεση που θα εξεταστεί αναλυτικά είναι ο «σκιώδης» μηχανισμός που ανέδειξε την Novartis. Τα στελέχη της αντιπολίτευσης έχουν ήδη συγκεντρώσει αποδείξεις που μεταξύ άλλων δείχνουν ότι η κυβέρνηση γνώριζε το περιεχόμενο των καταθέσεων των μαρτύρων πριν καν αυτοί καταθέσουν και πλούσιο υλικό που τεκμηριώνει την σκευωρία.

Προς παραπομπή προκρίνονται ο νυν πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ενώ αναφορικά με το κατηγορητήριο, ήδη ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος κάνει λόγο για εσχάτη προδοσία και αλλοίωση του πολιτεύματος. Επίσης, στην μήνυση που έχει καταθέσει ο κ. Αντώνης Σαμαράς ζητά τις διώξεις των Τσίπρα, Παπαγγελόπουλου, της κυρίας Ελένης Τουλουπάκη, των υπόλοιπων εισαγγελέων που ασχολήθηκαν με την υπόθεση και των προστατευόμενων μαρτύρων για σύσταση συμμορίας.

Κλείσιμο
Εκ των βασικών μαρτύρων που θα κληθούν στην προανακριτική επιτροπή – όπως υποστηρίζουν στελέχη της αντιπολίτευσης – είναι η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Ράικου που έχει καταγγείλει τον «υπουργό Ρασπούτιν» ο οποίος «εκμεταλλευόμενος την πολιτική του ισχύ» και με «ύφος νταβατζή» επιχειρούσε να «της υποδείξει πώς πρέπει να διεκπεραιωθούν συγκεκριμένες κρίσιμες υποθέσεις απαιτώντας άλλες φορές να προβεί άμεσα στην άσκηση ποινικής δίωξης και όταν η ίδια αντέτεινε ότι δεν υπήρχαν προϋποθέσεις νόμιμης άσκησης τους, αυτός επιτακτικά και με αφόρητη πίεση έλεγε «άσκησε την και ας πάνε παρακάτω να απαλλαγούν. Και σε άλλες περιπτώσεις προσώπων που ήθελε να εξυπηρετήσει απαιτούσε και πάλι επιτακτικά την εδώ και τώρα αρχειοθέτηση των εν λόγω δικογραφιών. Η συνέχεια θα αποκαλύψει πράγματα που ξεπερνούν τη φαντασία του μέσου ανθρώπου». Επίσης, θα κληθούν ο εισαγγελέας Γιάννης Αγγελής προκειμένου να εξηγήσει τους λόγους που τον οδήγησαν σε παραίτηση από την θέση του εποπτεύοντος την εισαγγελία διαφθοράς, οι προστατευόμενοι μάρτυρες κ.α.

Πετσίτης – offshore – Ξεπαπαδέα

Στην κορυφή του ερευνητικού πινακίου της αντιπολίτευσης βρίσκεται και η όζουσα υπόθεση Πετσίτη που έχει αναδείξει με αλλεπάλληλα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα το «Πρώτο Θέμα». Στο μικροσκόπιο της επιτροπής θα τεθεί ο ύποπτος ρόλος του «delivery boy» που εμφανίζεται ως σύνδεσμος του Μεγάρου Μαξίμου με offshore του Αρτέμη Αρτεμίου και με εταιρείες του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη καθώς και οι διαδρομές τυχόν «μαύρου» χρήματος για την εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων.

Από τα στοιχεία που έχει έως αυτή την στιγμή στην διάθεσή της η αντιπολίτευση η έρευνα θα εστιάσει κυρίως στις στενές σχέσεις Τσίπρα – Παππά – Πετσίτη. Ως επιμέρους φάκελος που θα εξεταστεί είναι και η υπόθεση της γενικής γραμματέως κατά της Διαφθοράς Αναστασίας Ξεπαπαδέα η οποία κατά την περίοδο που κατείχε κρίσιμες θέσεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης εμφανίζεται και ως πληρεξούσιος δικηγόρος του Αρτέμη Αρτεμίου.

Ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών - Οικονομία

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται και η έρευνα των χειρισμών της κυβέρνησης που οδήγησαν σε καταβαράθρωση την ελληνική οικονομία, σε απώλεια της χρηματηστηριακής αξίας των τραπεζών και σε νέα ανακεφαλαιοπίηση το χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Να σημειωθεί πως ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα που τελέστηκαν από υπουργούς το πρώτο δραματικό εξάμηνο του 2015 θα έχουν παραγραφεί, ωστόσο η ΝΔ έχει δεσμευθεί πως θα ανοίξει τον φάκελο αυτής της υπόθεσης με σύσταση εξεταστικής επιτροπής της Βουλής όταν γίνει κυβέρνηση, θεωρώντας πως οι πράξεις και οι παραλείψεις της κυβέρνησης και του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ κατέστησαν υποχρεωτική μια αχρείαστη μέχρι τότε ανακεφαλαιοποίηση.

Η Ν.Δ υποστηρίζει ότι η ανακεφαλαιοποίηση α) ζημίωσε το Δημόσιο καθώς προσέθεσε νέο κόστος και αύξησε το δημόσιο χρέος, β) απαξίωσε τις προηγούμενες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου γ) σχεδόν εκμηδένισε την αξία του χαρτοφυλακίου του ΤΧΣ, δ) άλλαξε την ιδιοκτησιακή δομή των τραπεζών, σε εξαιρετικά χαμηλό τίμημα και συρρίκνωσε την Ελληνική ιδιωτική συμμετοχή.

Κονδύλια μεταναστευτικού – ΜΚΟ – Συμφωνία Πρεσπών

Υψηλά στο ερευνητικό ενδιαφέρον της αντιπολίτευσης είναι και η διαχείριση των κονδυλίων για το μεταναστευτικό – προσφυγικό την περίοδο 2015 – 2019 καθώς υπάρχει πλήθος ενδείξεων για διασπάθιση χρήματος.

Επίσης, η αντιπολίτευση σχεδιάζει συνολική αντεπίθεση γύρω από την υπόθεση τιμολόγησης φαρμάκων. Τόσο η ΝΔ όσο και το ΚΙΝΑΛ έχει επισημάνει ότι την περίοδο 2010 – 2014 η φαρμακευτική δαπάνη μειώθηκε δραστικά. Η πορεία αυτή ανατράπηκε με την έλευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία καθώς φαίνεται ότι τα έσοδα των φαρμακοβιομηχανιών μεταξύ των οποίων και της Novartis αυξήθηκαν. Πρόσφατο παράδειγμα η σκανδαλώδης τροπολογία που φέρνει αύξηση στις τιμές φαρμάκων εως και 10%

Στον ευρύτερο σχεδιασμό περιλαμβάνεται και η κοινοβουλευτική έρευνα των βαρύτατων καταγγελιών του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου κατά του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για χρηματισμό από ΜΚΟ συμφερόντων του μεγαλοεπιχειρηματία Τζόρτζ Σόρρος προκειμένου να υπογραφεί η «Συμφωνία των Πρεσπών». Τέλος, η επόμενη Βουλή δεν αποκλείεται να ασχοληθεί, ίσως στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας με την προβληματική υπόθεση πώλησης βλημάτων στην Σαουδική Αραβία και την σύμβαση παραχώρησης του Θριάσιου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης