Στο σπίτι του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Πρώτη Σερρών ο Τζέφρι Πάιατ

Pyatt4

Ο πρέσβης των ΗΠΑ ξεναγήθηκε στο σπίτι από τον βουλευτή Σερρών της ΝΔ Κώστα Καραμανλή

Την πατρική οικία του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην Πρώτη Σερρών επισκέφθηκε σήμερα ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, κ. Geoffrey Pyatt, συνοδευόμενος από τον Αμερικανό Πρόξενο στη Θεσσαλονίκη, κο Gregory Pfleger.

Τον κο Pyatt υποδέχθηκε ο Βουλευτής Σερρών της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος και τον ξενάγησε στον χώρο.

Η συζήτηση περιστράφηκε κυρίως γύρω από το ρόλο που διαδραματίζει μέχρι και σήμερα η πολιτική κληρονομία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, τις αναπτυξιακές δυνατότητες της Βόρειας Ελλάδας και την έμφαση που πρέπει να δοθεί σε τομείς όπως οι συνδυασμένες μεταφορές, ο αγροδιατροφικός τομέας και ο τουρισμός, αλλά και το Πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για τις Υποδομές.

Όπως χαρακτηριστικά έγραψε στο βιβλίο επισκεπτών ο κ. Pyatt:

«Αποτελεί μεγάλη μου τιμή να επισκέπτομαι τη γενέτειρα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ενός “γίγαντα” της ελληνικής πολιτικής, ο οποίος έκανε τόσα πολλά για να ισχυροποιήσει τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη και την Ευρω-Ατλαντική μας κοινότητα, και ο οποίος έχαιρε σχέσεων με γενεές Αμερικανών ηγετών.

Και αποτελεί πάντα χαρά να βρίσκομαι στη Μακεδονία!»

ΣΧΟΛΙΑ (6)

Δημήτρης Βαλτοτόπι Σερρών

Εμείς που είμαστε από το νομό Σερρών ξέρουμε την ιστορία τον Καραμάν αλήδων. Κοτζαμπάσηδες των Τούρκων ήταν επί τουρκοκρατίας. Και όταν έφυγαν οι τούρκοι το 1912-13 τους άφησαν τα κτήματα με χρυσόβουλα, διότι οι Τούρκοι σε συνεργάτες τους θα τα άφηναν.

κουκουρουκου

Η σημειολογία είναι ότι πήγε σ' αυτούς που σε λίγους μήνες θα τον προσκυνούν, ανταγωνιζόμενοι σε σκύψιμο με τους προηγούμενους συριζαίους.

Jeffrey

Καμία. Κάπου έπρεπε να πιεί τον καφέ του.

Chris

O Kαραμάv-αλήδες ετοιμάζoυν τον Kωστάκη για αρxηγό μετά τον γoυρλομάτη. Όχι τον τεμπελxαvά σoυβλακoφάγο, τον άλλov...

Καλλ

...ὁ μόνος πατριώτης,ἐδῶ καὶ χρόνια,ξέχασες νὰ τὸ πεῖς,κοροϊδεύεις μόνο....

Στέλιος

Ποια η σημειολογία της επίσκεψης άραγε?....

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

georgiadis

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε πως «η επιτυχία στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων και αύξησης του ΑΕΠ (...) θα είναι επιτυχία της Ελλάδας και των παιδιών μας», στη διάρκεια παρουσίας του στο 8ο Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης,

5
pavlopoulos_mitsotakis

«Πρώτα υπάρχει ελευθερία και ύστερα υπάρχει η ανάγκη για την ειρήνη και αυτό το γνωρίζουν όλοι» τόνισε, μεταξύ άλλων,  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Καρδαμύλη Μεσσηνίας, κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων της ανακαινισμένης οικίας που δώρισαν οι Patrick και Joan Leigh Fermor στο μουσείο Μπενάκη

12
ypoyrgeio_exoterikon_1

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τις σχετικές προσπάθειες των χωρών της περιοχής να εκπληρώσουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις προκειμένου να ενταχθούν στην ευρύτερη ευρωπαϊκή οικογένεια» το μήνυμα του ελληνικού ΥΠΕΞ - Καμία ανάμιξη σε εσωτερικές υποθέσεις τρίτων χωρών, αναφέρουν διπλωματικές πηγές, με αφορμή τις εξελίξεις στα Σκόπια

29
kimpouropoulos_main

«Έρχομαι σε επαφή σε επαφή με εταιρείες που ασχολούνται και εξειδικεύονται σε σπάνιες ασθένειες, ώστε να ευαισθητοποιηθούν με το πρόβλημα πρόσβασης σε οικονομικά βιώσιμες θεραπείες», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του

18