Ορκίστηκε βουλευτής η Αντιγόνη Λυμπεράκη

Ορκίστηκε βουλευτής η Αντιγόνη Λυμπεράκη

Πήρε τη θέση Αμυρά που παραιτήθηκε αρνούμενος να κάνει χρήση της «ντροπιαστικής τροπολογίας Κουντουρά» όπως ο ίδιος είπε.

lyberaki_vouleftis
Mε πολιτικό όρκο επέλεξε να ορκιστεί ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής η Αντιγόνη Λυμπεράκη που πήρε τη θέση του παραιτηθέντος βουλευτή Γιώργου Αμυρά.
Ο κ. Αμυράς παραιτήθηκε μη δεχόμενος να κάνει χρήση της ευεργετικής διάταξης που ψήφισε η κυβέρνηση και με βάση την οποία ένας υποψηφιος ευρωβουλευτής μπορεί να διατηρεί την βουλευτική του ιδιότητα. Ο ίδιος σε δήλωσή του είχε πει πως «δεν θα κάνει χρήση της ντροπιαστικής τροπολογίας Κουντουρά που ψήφισε ο Σύριζα καταργώντας το ασυμβίβαστο μεταξύ του υποψηφίου ευρωβουλευτή και του εν ενεργεία βουλευτή».

Μετά την ορκωμοσία της η κυρία Λυμπεράκη δήλωσε πως «επιστρέφω στη Βουλή σε μία λαμπρή μέρα, την επόμενη που βγήκε η πρώτη φωτογραφία για τις μαύρες τρύπες και σε όλη την ταραχή που φέρνει στην Ευρώπη το Brexit και η αβεβαιότητα. Πιστεύω ότι το Ποτάμι με μία φωνή παραπάνω θα καταφέρει να πει ακριβώς αυτά που θέλει με τη ψυχραιμία που πρέπει, χωρίς να πέφτει στις παγίδες των ανταγωνισμών και της στείρας επανάληψης παλιών επιχειρημάτων για να ανανεωθούμε, να αναπνεύσουμε και να προχωρήσουμε όλοι μαζί».

Να υπενθυμίσουμε πως ο κ. Αμυράς είχε ανεξαρτητοποιηθεί από το Ποτάμι τον περασμένο Ιανουάριο, ενώ η κυρία Λυμπεράκη εντάσσεται στο δυναμικό του Ποταμιού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης