Bloomberg για Τσίπρα: Ο «εξπέρ» στις κωλοτούμπες μετά από δημοψηφίσματα λέει ότι μπορεί να αποτραπεί το Brexit!

Bloomberg για Τσίπρα: Ο «εξπέρ» στις κωλοτούμπες μετά από δημοψηφίσματα λέει ότι μπορεί να αποτραπεί το Brexit!

«Ο Τσίπρας ξέρει κάνα δυο πραγματάκια σχετικά με την ακύρωση των αποτελεσμάτων σε δημοψηφίσματα» αναφέρει το δημοσίευμα «καταπέλτης» του πρακτορείου, επισημαίνοντας τις ομοιότητες και τις διαφορές ανάμεσα σε Βρετανία και Ελλάδα

tsiprasar
Τη γνώμη του ως «ειδήμων» στις κωλοτούμπες μετά από δημοψηφίσματα εξέφρασε στη χθεσινή σύνοδο στις Βρυξέλλες για το Brexit ο Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνει σήμερα δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.

Όπως εξηγεί ο αρθογράφος, ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε εχθές στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι υπάρχει ακόμα περιθώριο να αποτραπεί το Brexit, αφού, «εάν το βρετανικό κοινοβούλιο δεν εγκρίνει τη συμφωνία αποχώρησης μέσα στις επόμενες έξι εβδομάδες, η χώρα να αναγκασθεί να διενεργήσει ευρωεκλογές».

«Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη ήττα των Brexiteers και ίσως ακόμη και η αρχή του τέλους για τον Brexit» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τσίπρας, σύμφωνα με το κείμενο της παρέμβασής του που προμηθεύτηκε το πρακτορείο από διπλωματικές πηγές, ενώ στη συνέχεια προέτρεψε τους ομολόγους του να αναλογιστούν αν η ΕΕ θα έπρεπε να στηρίξει αυτό το σενάριο.

«Ο Τσίπρας ξέρει κάνα δυο πραγματάκια σχετικά με την ακύρωση των αποτελεσμάτων σε δημοψηφίσματα. Ζήτησε τη λαϊκή ψήφο για μια συμφωνία που προσέφεραν στην Ελλάδα οι ευρωπαίοι εταίροι της το 2015 και στη συνέχεια διεξήγαγε εκστρατεία εναντίον της. Όταν όμως κέρδισε το δημοψήφισμα ανέκρουσε πρύμναν και τελικά αποδέχτηκε τη συμφωνία σε μια ολονύχτια σύνοδο στις Βρυξέλλες», αναφέρει ο αρθρογράφος του Bloomberg.

Και συνεχίζει: «Η διαφορά είναι ότι, στην περίπτωση της Ελλάδας, η αντιπολίτευση υποστήριζε τη συμφωνία, κάτι που βοήθησε τον Τσίπρα να ξεπεράσει την ανταρσία των βουλευτών του οι οποίοι ψήφισαν εναντίον της στο Κοινοβούλιο. Η Μέι έχει αποτύχει επανειλημμένα να αποσπάσει αυτή την υποστήριξη, και όταν ρωτήθηκε την Τετάρτη για τις συνομιλίες της με την αντιπολίτευση, ήταν όλο υπεκφυγές, σύμφωνα με δύο διπλωμάτες που έχουν γνώση της συζήτησης».

Όπως επισημαίνει το Bloomberg, «ένα κοινό στοιχείο ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει ένας ισχυρός πυρήνας υποστηρικτών της ΕΕ».

Κλείσιμο
«Ο Τσίπρας είπε στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι δεν μπορούν να αγνοήσουν τους 6 εκατομμύρια ψηφοφόρους που έχουν υπογράψει μέχρι στιγμής το αίτημα για ακύρωση του Brexit. Κατά ειρωνικό τρόπο, στην περίπτωση της Ελλάδας, οι υποστηρικτές της ΕΕ στο δημοψήφισμα χλευάστηκαν με έναν όρο αντίστοιχο του βρετανικού "remoaners"», καταλήγει το δημοσίευμα.

print
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης