Οι Σκοπιανοί είχαν ζητήσει τη μετονομασία του αεροδρομίου Μακεδονία σε «Μίκρα» από το 2008!

Οι Σκοπιανοί είχαν ζητήσει τη μετονομασία του αεροδρομίου Μακεδονία σε «Μίκρα» από το 2008!

Δείτε το πρωτοσέλιδο της σκοπιανής εφημερίδας Dnevnik από 25 Ιουλίου 2008 - Μήπως η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα σε «αεροδρόμιο Μίκρας» δεν ήταν lapsus linguae αλλά προάγγελος δυσμενών εξελίξεων; - Το αεροδρόμιο Μακεδονία δεν αλλάζει όνομα, διαβεβαίωσε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης στο «ΘΕΜΑ 104,6»

zaev_ar11
Προβληματισμό και ερωτήματα προκαλεί η αναφορά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο «αεροδρόμιο της Μίκρας» που χρησιμοποίησε για να προσδιορίσει το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον ομόλογό του των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ. 

Μήπως η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα σε «αεροδρόμιο Μίκρας» δεν ήταν lapsus linguae αλλά προάγγελος δυσμενών εξελίξεων;

Σύμφωνα πάντως με πρωτοσέλιδο της σκοπιανής εφημερίδας «Dnevnik» της 25/7/2008, τα Σκόπια στις διαπραγματεύσεις είχαν ζητήσει τη μετονομασία του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης σε «Μίκρα».
tord


Σημειώνεται ότι χθες ο πρωθυπουργός μίλησε για την πολιτική αεροπορία και τις αντίστοιχες υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας, αφού το στρατιωτικό αεροδρόμιο από το 1992 ονομάζεται Σέδες ενώ το διεθνές αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης λέγεται «Μακεδονία». 

Κλείσιμο
Στο πολιτικό αεροδρόμιο, μάλιστα, βρίσκεται και το ραντάρ στο οποίο αναφέρθηκε ο κ.Τσίπρας και όχι στο στρατιωτικό για να «αιτιολογείται» η αναφορά σε «αεροδρόμιο της Μίκρας».

Ξεχάστε το αεροδρόμιο «Μακεδονία» – Ο Τσίπρας το μετονόμασε σε αεροδρόμιο της «Μίκρας»

Όπως είπε ο κ.Τσίπρας, μιλώντας για την επιτήρηση του εναερίου χώρου της γειτονικής χώρας  θα παρέχουμε «τεχνική βοήθεια μέσω του ραντάρ υψηλής  τεχνολογίας που διαθέτουμε στο αεροδρόμιο της Μίκρας, στη Θεσσαλονίκη, μπορούμε να δώσουμε υποστήριξη στον τομέα της ασφάλειας των πτήσεων».

Την ίδια ώρα πάντως ότι «το αεροδρόμιο Μακεδονία δεν αλλάζει όνομα», διαβεβαίωσε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης