Η ΝΔ περιμένει «γαλάζιο» εκλογικό χάρτη για τις περιφέρειες: Τα φαβορί και τα τέσσερα κρίσιμα «αντάρτικα»

Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη
mhtsitakis

Ποιοι δεν θα χρειαστεί να πάνε σε δεύτερη Κυριακή - Τι δείχνουν οι εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα των επιτελών της Ν.Δ. με βάση τα ευρήματα των μετρήσεων που γίνονται για τις περιφερειακές εκλογές

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που κάνουν στο γαλάζιο επιτελείο με βάση τα ευρήματα των μετρήσεων που γίνονται σε όλη τη χώρα, το προβάδισμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ευρωκάλπη θα είναι τόσο ξεκάθαρο και αδιαμφισβήτητο όσο σε καμία από τις προηγούμενες αναμετρήσεις για την εκλογή αντιπροσώπων στο Ευρωκοινοβούλιο. Ακόμη πιο ξεκάθαρη, όμως, θεωρούν στην Πειραιώς ότι θα είναι η επικράτηση των «γαλάζιων» υποψηφίων στις κάλπες των 13 περιφερειών, στις οποίες η Νέα Δημοκρατία θεωρεί ότι η ψήφος έχει έντονα πολιτικά χαρακτηριστικά. Γι’ αυτό και η Πειραιώς έδωσε χρίσματα, ενώ ο ίδιος ο αρχηγός του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης περιοδεύει σε όλη τη χώρα για να στηρίξει τους εκλεκτούς της παράταξής του, καθώς θεωρεί ότι οι περιφέρειες πρέπει να διοικούνται από πρόσωπα που ενστερνίζονται το πρόγραμμα της Ν.Δ.

Με βάση τις σφυγμομετρήσεις που έχουν στη διάθεσή τους, η πεποίθηση που επικρατεί στα ηγετικά κλιμάκια της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι στη μεγάλη πλειονότητα των περιφερειών οι «γαλάζιοι» υποψήφιοι και, παρά την αλλαγή του εκλογικού συστήματος και την καθιέρωση της απλής αναλογικής που ευνοεί την πολυδιάσπαση και τις «αντάρτικες» υποψηφιότητες, ορισμένοι εξ αυτών δεν θα χρειαστεί να πάνε σε δεύτερη Κυριακή.

Οι προβολές που γίνονται από τους επιτελείς δείχνουν ότι την πρώτη Κυριακή θα υπάρχει γαλάζιο χρώμα, ένδειξη δηλαδή της πρωτιάς που θα έχουν αποσπάσει οι έχοντες το νεοδημοκρατικό χρίσμα σε έναν αριθμό περιφερειών που θα κυμαίνεται μεταξύ δέκα και δώδεκα. Ενώ σε ό,τι αφορά την τελική κατάληξη, εκτιμούν ότι μετά τον δεύτερο γύρο οι προσκείμενοι στην αξιωματική αντιπολίτευση θα είναι σίγουρα μεταξύ εννέα και έντεκα, από οκτώ που ήταν το 2014. Αντιθέτως ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε δύο, μπορεί να μείνει χωρίς κανέναν δικό του περιφερειάρχη και το ΚΙΝ.ΑΛ./ΠΑΣΟΚ, που είχε επίσης δύο, θα παλέψει για να διατηρήσει τα κεκτημένα των προηγούμενων εκλογών.

Αντίστοιχες προσδοκίες υπάρχουν και για τους μεγάλους δήμους, αν και από την Πειραιώς δεν δόθηκαν τυπικά χρίσματα παρά μόνο άτυπες στηρίξεις. Γι’ αυτό και, σε αντίθεση με τις περιφέρειες, δεν αντιμετωπίστηκαν πειθαρχικά τα τοπικά στελέχη που στηρίζουν «αντάρτικες» υποψηφιότητες δημάρχων.

Πολύ περισσότερο που ευελπιστούν ότι στον δεύτερο γύρο πολλοί από τους αντιπάλους του πρώτου γύρου θα χρειαστεί να συμπήξουν μέτωπα κατά των υποψηφίων που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ετσι ώστε, όπως ευελπιστούν στην Πειραιώς, «να πάρει σάρκα και οστά το παλλαϊκό αίτημα για συντριπτική ήττα σε όλες τις κάλπες των δυνάμεων που πρόσκεινται στη σημερινή κυβέρνηση».

Ο Πατούλης και τα άλλα φαβορί

Αναλυτικότερα, οι εκτιμήσεις των επιτελών της Ν.Δ. για καθεμία από τις 13 περιφέρειες, συντείνουν στα εξής:

1. Στην Αττική αναμένεται να δοθεί η «μητέρα όλων των μαχών», με τους «γαλάζιους» επιτελείς να θεωρούν βέβαιη την επικράτηση του Γιώργου Πατούλη ο οποίος θα προσθέσει την πολυπληθέστερη περιφέρεια της χώρας στο παλμαρέ της Ν.Δ. εξοβελίζοντας τη Ρένα Δούρου. Οι υφιστάμενες μετρήσεις δείχνουν ότι ο δήμαρχος Αμαρουσίου θα κόψει πρώτος το νήμα ανεξάρτητα από το αν αντιμετωπίσει στον δεύτερο γύρο την εκλεκτή του ΣΥΡΙΖΑ ή τον «πράσινο» πρώην περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό ο οποίος μάχεται για τη δεύτερη θέση και αν τελικά προσπεράσει την κυρία Δούρου, θα δυσκολέψει τον κ. Πατούλη.

2. Στην Κεντρική Μακεδονία τα πράγματα είναι ακόμη πιο ξεκάθαρα για τον νυν περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα, που αυτή τη φορά κατέρχεται με το γαλάζιο χρίσμα. Περισσότερες πιθανότητες έχει η εκλογή του από τον πρώτο γύρο, καθώς όλες οι άλλες υποψηφιότητες εμφανίζονται πολιτικά αναιμικές, με χαρακτηριστική εκείνη του Συριζαίου δημοσιογράφου της ΕΡΤ3 Χρήστου Γιαννούλη, για τον οποίο αρκετοί στη βόρεια Ελλάδα δηλώνουν ότι θα εκπλαγούν αν πετύχει διψήφιο ποσοστό.

3. Η Δυτική Μακεδονία είναι μια ακόμη περιφέρεια που στην Πειραιώς ελπίζουν ότι μπορεί να αλλάξει χρώμα και να γίνει ξανά γαλάζια, καθώς η υποψηφιότητα του βουλευτή Κοζάνης Γιώργου Κασαπίδη εμφανίζει δυναμική επικράτησης έναντι του απερχόμενου περιφερειάρχη Θεόδωρου Καρυπίδη, ο οποίος διαθέτει αυτή τη φορά επίσημη στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η επαμφοτερίζουσα στάση του στο Μακεδονικό θα του κοστίσει.

4. Στην Ηπειρο, ο νυν περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης προσμετράται σε εκείνους που θα κάνουν τρίτη θητεία. Στοίχημα των αντιπάλων του, που είναι ο επικοινωνιολόγος Σπύρος Ριζόπουλος, ο οποίος διεκδίκησε ανεπιτυχώς το γαλάζιο χρίσμα, ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Ζάψας, ο οποίος κατέρχεται για τρίτη συνεχόμενη φορά (το 2010 ήταν με τη ΔΗΜ.ΑΡ. και το 2014 με τη σύμπραξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜ.ΑΡ.), και ο υποστηριζόμενος από το ΚΙΝ.ΑΛ. Δημήτρης Δημητρίου, να καταφέρουν να τον πάνε αυτή τη φορά στον δεύτερο γύρο.

5. Στη Θεσσαλία η Νέα Δημοκρατία θα αμυνθεί σκληρά για να εξασφαλίσει τρίτη θητεία και ο Κώστας Αγοραστός. Ο προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Νίκος Τσιλιμίγκας, με τον οποίο αναμετρήθηκε το 2014 στον δεύτερο γύρο, είναι τώρα κοινός υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά μέχρι στιγμής δεν εμφανίζει την αναμενόμενη δυναμική. Σε κάθε περίπτωση, καθοριστικός αναμένεται να είναι ο ρόλος του υποψηφίου του ΚΚΕ και προέδρου του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Τάσου Τσιαπλέ.

Ευκαιρία και για ανανέωση

6. Στη Στερεά Ελλάδα, από την οποία αποχωρεί ο Κώστας Μπακογιάννης για να διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων, αναμένεται μια πολλαπλώς ενδιαφέρουσα αναμέτρηση. Ο εκλεκτός της Ν.Δ., που είναι ο νυν αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας Φάνης Σπανός, ένα από τα στελέχη νέας γενιάς που προωθεί ο κ. Μητσοτάκης για να σηματοδοτήσει την ανανέωση, εναλλάσσεται στην πρώτη θέση των δημοσκοπήσεων με τον γνωστό ηθοποιό και δήμαρχο Στυλίδας Απόστολο Γκλέτσο ο οποίος κατέρχεται ανεξάρτητος. Το παιχνίδι μοιάζει ανοιχτό και πολλά θα εξαρτηθούν από την τελική δυναμική που θα έχουν οι υποψηφιότητες της πρώην υπουργού Κατερίνας Μπατζελή, η οποία υπερβαίνει μέχρι στιγμής τα ποσοστά του Κινήματος Αλλαγής που τη στηρίζει, καθώς και του εκλεκτού του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Αναγνωστάκη, ο οποίος προέρχεται από τη ΔΗΜ.ΑΡ., ήταν μέχρι πρότινος γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αλλά κινείται ακόμη σε μονοψήφια ποσοστά.

7. Στη Δυτική Ελλάδα, όπου το χρίσμα έχει λάβει ο 38χρονος Νεκτάριος Φαρμάκης, ένα στέλεχος που, επίσης, προέρχεται από τη νέα γενιά του γαλάζιου δυναμικού, οι ιθύνοντες της Ν.Δ. τρέφουν ελπίδες για την ανατροπή του νυν περιφερειάρχη Απόστολου Κατσιφάρα. Θεωρούν ότι η στήριξη που έλαβε ο τελευταίος από τον ΣΥΡΙΖΑ δεν θα σταθεί ικανή να ισοσκελίσει τη φθορά των δύο θητειών που έχει ήδη στο ενεργητικό του και η οποία εκφράστηκε και με την αδυναμία να ενώσει τον χώρο του ΚΙΝ.ΑΛ., από τον οποίο προέρχεται και θα εκφραστεί μέσω της «αντάρτικης» υποψηφιότητας του πρώην βουλευτή και υφυπουργού Κώστα Σπηλιόπουλου.

Τέσσερα κρίσιμα «αντάρτικα»

8. Στην Πελοπόννησο, τα προγνωστικά για την τελική επικράτηση είναι δύσκολα, καθώς είναι δύσκολο να αποτιμηθεί η επιρροή του νυν περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, ο οποίος το 2010 εξελέγη με το ΠΑΣΟΚ και τον… ΛΑΟΣ, το 2014 επανεξελέγη και με νεοδημοκρατικό χρίσμα, αλλά αυτή τη φορά δοκιμάζει χωρίς κομματικές στηρίξεις. Η Νέα Δημοκρατία απέσυρε τα στελέχη της από τον συνδυασμό του νυν περιφερειάρχη και στοιχίζεται πίσω από τον δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα, ο οποίος θα έχει τύχη εφόσον πετύχει να ενώσει την Κεντροδεξιά. Χαμηλές ανιχνεύσεις έχουν προσώρας οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Δέδες και του ΚΙΝ.ΑΛ. Γιάννης Μπουντρούκας.

9. Τα Ιόνια Νησιά είναι μια ακόμα περιφέρεια που στην Πειραιώς εκτιμούν ότι θα φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ που εξέλεξε το 2014 τον Θεόδωρο Γαλιατσάτο. Η «γαλάζια» επίσημη υποψήφια Ρόδη Κράτσα, ωστόσο, έρχεται αντιμέτωπη και με το «αντάρτικο» του πρώην περιφερειάρχη και βουλευτή Κέρκυρας Σπύρου Σπύρου. Αν, όπως εκτιμάται, ο τελευταίος μείνει εκτός δεύτερου γύρου, η επικράτηση της κυρίας Κράτσα -για τη στήριξη της οποίας ταξίδεψε στην Κέρκυρα ο αρχηγός της Ν.Δ.- θα είναι άνετη. Σε διαφορετική περίπτωση, όλα είναι ανοιχτά, αλλά τις λιγότερο πιθανότητες εκτιμούν στην Πειραιώς ότι συγκεντρώνει η επανεκλογή του υποψήφιου της Κουμουνδούρου.

10 .Στο Βόρειο Αιγαίο, η γαλάζια νυν περιφερειάρχης Χριστιάνα Καλογήρου αντιμετωπίζει «αντάρτικο» συνδυασμό με επικεφαλής τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής Κώστα Μουτζούρη, που διεκδικεί ψήφους από την κεντροδεξιά δεξαμενή. Το ευνοϊκό σενάριο για την υποψήφια της Ν.Δ. είναι να μονομαχήσει στον δεύτερο γύρο με τον υποστηριζόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ καθηγητή Γιάννη Σπιλάνη. Ρυθμιστικός παράγων θα αποβεί πιθανότατα η επιρροή του ΚΚΕ που έχει ερείσματα στην περιοχή και κατέρχεται με τον βουλευτή Λέσβου Σταύρο Τάσσο.

11 .Στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη αντιμετωπίζει «αντάρτικο» ο νυν περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος, ο οποίος ανέλαβε το αξίωμα διαδεχόμενος τον Γιώργο Παυλίδη που απεβίωσε το 2016. Απέναντί του βρίσκει τον προερχόμενο από τη Ν.Δ. πρόεδρο του Επιμελητηρίου Εβρου Χριστόδουλο Τοψίδη, όπως και τον υποψήφιο του ΚΙΝ.ΑΛ. πρώην δήμαρχο Καβάλας Κώστα Σιμιτζή που διατηρεί ισχυρή επιρροή. Από το κυβερνητικό στρατόπεδο, χρίσμα έλαβε ο Κώστας Κατσιμίγας, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από την εκλογική συμπεριφορά της μουσουλμανικής μειονότητας που αποτελεί το σημαντικότερο βαρόμετρο για τον νικητή. Γι’ αυτό και ο αρχηγός της Ν.Δ. περιόδευσε τις προηγούμενες ημέρες στην περιοχή.

12 .Στο Νότιο Αιγαίο, ο «γαλάζιος» νυν περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος διεκδικεί με αξιώσεις την επανεκλογή του απέναντι στον Ροδίτη οδοντίατρο Μανώλη Γλυνό που προέρχεται από το ΚΙΝ.ΑΛ. και στοιχήθηκε πίσω του ο ΣΥΡΙΖΑ, ελλείψει δικού του υποψηφίου με ερείσματα. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πάντως ότι ο στόχος της σύμπραξης δεν θα ευοδωθεί.

13 .Η Κρήτη, τέλος, είναι η τέταρτη περιφέρεια, στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ «κρύφτηκε» πίσω από το ΠΑΣΟΚ. Και ίσως είναι η μόνη στην οποία μπορεί να ελπίζει ότι θα πανηγυρίσει, καθώς ως επικρατέστερη εκδοχή προβάλλει η τρίτη κατά σειρά νίκη του «πράσινου» νυν περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη. Ο «γαλάζιος» υποψήφιος Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης μπορεί να ελπίζει σε μια καλή εμφάνιση, αλλά θεωρείται πολύ δύσκολο να καταφέρει να κάνει την ανατροπή.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (32)

Κωστάκης ρεπόρτερ!

Ο ανηψιός θα φάει φούμο που θα πάει σύννεφο! Δεν πειράζει. Θα τον βολέψει η κερά στον Σκάϊ!

Aμπεμπελελέκoυα

Δεν έχει ανάγκη τ'αδερφαvίψι του Koύλη ο Kωστάκης. Η αγία οικoγέvεια είναι πάμπλoυτη! 100 χρόνια τους θρέφει ο Ελληνικός λαός!!

!!!

Δηλαδή , κατά τη ΝΔ , ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κερδίσει καμιά περιφέρεια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ε, ρε γλέντια...

...

Ειναι εντελως αφυσικο εως παραξενο, να μην εχει δημοσιοποιηθει ΟΥΤΕ ΜΙΑ δημοσκοπηση για το δημο Αθηναιων, τη στιγμη που για τη Θεσσαλονικη εχουν βγει καμια δεκαρια εως τωρα. Τι θελουν να κρυψουν;

Toν

νόμιμο και ηθικό

...

Ο Αγοραστος βγαινει για πλακα. 1,15 τον εχουνε στο στοιχημα...

Θάνος

Τι να σχολιάσει κάποιος για τους λεβεντομαλ@κες...

Ευτυχία

Νότιο Αιγαίο ψηφίζει Γλυνό Μανώλη!!!!

Στέλιος

Nα μας πει ο ΝΔουλος ο ΓΙΩΡΓΗΣ ... τελικά ο μπoυμπoύκoς που ήταν κατά του τεμέvoυς στον Boταvικό, μετά την μεγαλειώδη καλoτoύμπα του, συμφωvεί και για δεύτερο τέμεvoς στην Aττική με μιvαρέ αυτή την φoρά όπως απαίτnσε του τεμπελxαvά Kαραμάv-αλή το κoυμπαράκι ο Eρvτoγάv; Avαμένουμε απάvτηση ρε τρixα.

Φάπα

Θα φάτε πολύ φάπα οι χρυσαυγίτες στις εκλογές!! και μετά φυλάκια.....//// εδώ είναι Ελλάδα μάγκα, οι χούντες δεν μπορούν να σταθούν!!!/////

ΓΙΩΡΓΗΣ

Η Πατριδα μας πρεπει να επανελθει στην κανονικοτητα απο τη λεωφορο που μας δειχνει ο Μητσοτακης, και που εχουν ακολουθησει επιτυχως ολοι συγχρονοι και πολιτισμενοι Λαοι, και οχι απο τα κακοτροχαλα πονηρα μονοπατια που μας υποδεικνυετε εσεις,ακροδεξιοι και ακροαριστεροι, που οδηγουν στην κατηφορα τη μεγαλη των καστρομαδουρικων καθεστωτων και ''των κομουνιστικων παραδεισσων'' Δε θελουμε τα αποφορια του κομουνισμου και τα χρυσαυγουλα που'' μυριζουν'' ηδη χειροτερα και απο τα κλουβια αυγα! Το καταλαβες; Πες το και στους αλλους!

Εiτε με Aλέξn εiτε με Koύλn στα 4 ούλοι

Όταν σαν κόμμα έχεις πουλήσει από το 1991 την Μακεδονία με το FΥRΟΜ όπου Μ=Μακεδονία, και μετά κατηγορείς τους αριστερούς που ήθελαν να την πουλήσουν εδώ και 70 χρόνια. Άλλωστε μετά από 10 χρόνια δεν θα το θυμάται κανείς έλεγε ο επίτιμος!

Κούλης

Δεν βαρέθηκες ρε μάπα, να λές το ίδιο τέσσερα χρόνια τώρα... Μας κούρασες, πες κάνα καινούργιο!!! Πές ότι γουστάρεις χρυσή αυγή να τελειώνουμε. Μας έχεις πρήξει συνέχεια το ίδιο βιολί....ούστ...

ΓΙΩΡΓΗΣ

Οταν ειναι επαρχια ομορου κρατους, η ζημια που μπορει να σου κανει εσενα του κυριαρχου κρατους,της Ελλαδας, ειναι περιορισμενη, εστω και να λεγεται Μακεδονια ή οπως αλλιως. Οταν ομως αυτη την επαρχια την αναγνωριζεις σαν κυριαρχο κρατος Μακεδονια, τοτε αυτοματως καθιστας τη δικη σου Μακεδονια, ανεξαρτητως μεγεθους, διεκδικησιμη επαρχια αυτου του νεοσυστατου κρατους των γυφτοσκοπιανων και γι αυτο νομιζω πως οσοι το ψηφισαν εχουν διαπραξει ''εσχατη προδοσια''! Ως κρατος ομως κυριαρχο με το ονομα Μακεδονια ιδρυθηκε μονο εφετος απο τον Τσιπρα και τους 153 δοτες, αναξιους του ελληνικου βουλευτικου αξιωματος! Τι στο καλο, με τον Τσιπρα καθοσουνα στο θρανιο και δεν τα καταλαβαινετε;!

ΓΙΩΡΓΗΣ

Μα δεν εχουμε αυτοδιοικητικες εκλογες, αλλα δη μο ψή φι σμα, να φυγει ΝΑΙ ή ΟΧΙ ο Συριζα; Διοτι απο την κεντρικη εξουσια και τη χρηματοδοτηση της, εξαρταται το πλειστον η αποτελεσματικοτητα ολων των αυτοδιοικητικων και οχι απο τα προσοντα τους!.

Πειραιώτης μαουνιέρης

Ωωπππ νάτος... που'σαι ρε ανεπρόκοπε ΓΙΩΡΓΗΣ; Σου έδωσε τίποτα ψιλά ο μπουμπούκος να πληρώσεις τα νοίκια που χρωστάς;

Δεν θα αλλάξει τίποτα! Απλά θα τρώνε οι γαλάζιο μιζαδόροι κι όχι οι πρασινορόζ

Ιδιαίτερα απoκαλυπτικός ήταν ο Aλέξης Tσίπρας από τα Σκόπια στη συνάντηση που είχε με τον Zαέφ αναφορικά με τον ρόλο του Mητσοτάκη στην προδοσία των Πρεσπών. Στις κοινές του δηλώσεις με τον σκοπιανό πρωθυπουργό ο Tσίπρας ξεκαθάρισε πως ο Koύλης Mητσοτάκης έχει δεσμευτεί προς όλους ως μελλοντικός πρωθυπουργός να εφαρμόσει κατά γράμμα την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών. Συγκεκριμένα, δήλωσε: "Δύο κυρίαρχα κοινοβούλια επικύρωσαν αυτήν την συμφωνία, ήδη και ο ίδιος ο Αρχηγός της αντιπολίτευσης (Κ. Μητσoτάκης) παρά τη διαφορετική του θέση και στάση έχει διαβεβαιώσει σε όλους τους τόνους ότι δεν πρόκειται να την αμφισβητήσει στο μέλλov αυτήν την συμφωνία, από όποια θέση και αν βρεθεί και αυτό νομίζω ότι μας αρκεί όλους".

ΓΙΩΡΓΗΣ

Ε,αφου σε διαβεβαιωσε ο Τσιπρας για το τι θα κανει ο πολιτικος του αντιπαλος, ο Μητσοτακης για το σκοπιανο, μην το συζητας καθολου,αυτο το ατομο δε λεει ποτε ψεματα και πεφτει παντα μεσα στις προβλεψεις του! Προσεξε ομως μια λεπτομερεια. Ο Τσιπρας ξερει οτι εκαμε βρωμοδουλεια, οτι εκαμε εθνικη προδοσια, και γι αυτο προσπαθει να βρει συνενοχους και να μουτζουρωσει και αλλους. Το ιδιο με τον Τσιπρα, κανεις και εσυ, να σπιλωσεις ακομη και τις προθεσεις του Μητσοτακη, παρολο οτι με τις δηλωσεις και την κοινοβουλευτικη του συμπεριφορα για το Σκοπιανο, εχει γινει ξεκαθαρος ''τζαμι'', για καθε καλοπροαιρετο!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης