Τσίπρας: Μοντέλο συνεργασίας η Συμφωνία των Πρεσπών

Τσίπρας: Μοντέλο συνεργασίας η Συμφωνία των Πρεσπών

«Στηρίζουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας και τις προσπάθειες της Αλβανίας για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων»

tsipras-ntane
«Μοντέλο συνεργασίας» χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας τη Συμφωνία των Πρεσπών στις δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με την πρωθυπουργό της Ρουμανίας στο Βουκουρέστι.

«Μέσα από την επίλυση διαφορών μπορούμε να δώσουμε μια προοπτική ειρήνης, σταθερότητας και οικονομικής ανάπτυξης σε όλα τα Βαλκάνια» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα τόνισε ότι «στηρίζουμε την ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας και τις προσπάθειες της Αλβανίας για έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων. Στηρίζουμε την προσπάθεια των χωρών αυτών να αντιμετωπισουν τις μεγάλες προκλήσεις μπροστά τους για να μπορούν να πληρούν τα κριτήρια για την ενταξιακή τους προοπτική».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός σημείωσε ότι «απαιτείται για τις ευρωεκλογές μεγαλύτερη ενότητα και αλληλεγγύη» ζητώντας «κοινή στάση στο θέμα της αναθεώρησης της συνθήκης του Δουβλίνου. Δεν μπορεί οι χώρες πρώτης υποδοχής να παίρονουν το βάρος όλης της ευθύνης».

«Τα Βαλκάνια δεν πρέπει να είναι μια περιοχή που θα έχουμε συγκρούσεις και επιβολή της θέλησης των μεγάλων δυνάμεων αλλά μπορούν να είναι μια περιοχή συνεργασίας» πρόσθεσε ο Αλέξης Τσίπρας και έκλεισε την τοποθέτησή του με τη φράση «οι προκλήσεις είναι μεγάλες αλλά θα τις αντιμετωπίσουμε με επιτυχία.

Δηλώσεις προς τους εκπροσώπους του Τύπου με την Πρωθυπουργό της Ρουμανίας
Κλείσιμο


Από την πλευρά της η πρωθυπουργός της Ρουμανίας, Βιόριτσα Ντάντσιλα, έδωσε τα συγχαρητήρια της στην Ελλάδα γιατί κατάφερε να βγει από τα Μνημόνια και βρίσκεται πλέον σε μια δυναμική τροχιά ανάπτυξης.

Η κυρία Ντάντσιλα είπε, επίσης, ότι είναι ευνοϊκές οι συνθήκες για την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Ρουμανίας σε όλους τους τομείς, αρχίζοντας από τις παραδοσιακές σχέσεις, όπως και για τη συνεργασία σε περιφερειακό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης