«Βράζει» η ΕΥΠ για την ουγγρική Υπηρεσία Πληροφοριών: Έπρεπε να μας ρωτήσουν για τους ισχυρισμούς του Χασάν Φαρούντ

2607836

«Η ΕΥΠ ήταν η πρώτη υπηρεσία που εντόπισε και ενημέρωσε τους εταίρους της, για τον Σύρο υπήκοο» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών και εκφράζει τη λύπη της για το γεγονός ότι οι Ούγγροι ανέλαβαν την αναπαραγωγή των ισχυρισμών του ότι ήταν συνεργάτης της ελληνικής υπηρεσίας 

«Η ΕΥΠ είναι η πρώτη Υπηρεσία, η οποία εντόπισε και ταυτοποίησε τον Farhoud Hassan, τον Αύγουστο 2018, προχωρώντας στην άμεση ενημέρωση των εταίρων της, σε διεθνές επίπεδο. Έκτοτε ουδεμία εμπλοκή του διαπιστώθηκε σε θέματα τρομοκρατίας, παρά τις ενδελεχείς και συνεχείς έρευνες, ενώ παράλληλα η Υπηρεσία μας ουδέποτε έγινε αποδέκτης πληροφορίας που να στοιχειοθετεί την εμπλοκή του Farhoud Hassan σε τρομοκρατικά δίκτυα» διευκρινίζει η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, αναφορικά με την υπόθεση του Σύρου υπηκόου ο οποίος συνελήφθη από τις ουγγρικές αρχές ασφαλείας το Δεκέμβριο του 2018.

Συγκεκριμένα, η ΕΥΠ διευκρινίζει για το θέμα τα εξής:

«1.O FARHOUD HASSAN αποτέλεσε αντικείμενο ερευνών του συνόλου των ευρωπαϊκών Υπηρεσιών Πληροφοριών από τον Ιούλιο του 2018, όταν η Βελγική Υπηρεσία Πληροφοριών διαβίβασε ανεπιβεβαίωτες και ασαφείς πληροφορίες για άτομο με ελλιπή στοιχεία ταυτότητας.

2. Η ΕΥΠ είναι η πρώτη Υπηρεσία, η οποία εντόπισε και ταυτοποίησε τον FARHOUD HASSAN, τον Αύγουστο 2018, προχωρώντας στην άμεση ενημέρωση των εταίρων της, σε διεθνές επίπεδο. Έκτοτε ουδεμία εμπλοκή του διαπιστώθηκε σε θέματα τρομοκρατίας, παρά τις ενδελεχείς και συνεχείς έρευνες, ενώ παράλληλα η Υπηρεσία μας ουδέποτε έγινε αποδέκτης πληροφορίας που να στοιχειοθετεί την εμπλοκή του FARHOUD HASSAN σε τρομοκρατικά δίκτυα.

3. Ο υπήκοος Συρίας με στοιχεία FARHOUD HASSAN εισήλθε λάθρα στη Λέρο στις 27 Φεβρουαρίου 2016, περίοδο κατά την οποία η εισροή παράνομων μεταναστών ήταν ιδιαίτερα αυξημένη. Κατά την είσοδο και καταγραφή του ως παράτυπος μετανάστης, αφενημερώθηκε από τις ελληνικές και διεθνείς Αρχές (FRONTEX, EUROPOL) οι οποίες είναι εγκατεστημένες στους χώρους υποδοχής, χωρίς να διαπιστωθεί εμπλοκή του σε έκνομες ενέργειες. Σημειώνεται ότι από την ημερομηνία εισόδου έως τον Ιούλιο 2018 ουδεμία ευρωπαϊκή ή άλλη Υπηρεσία διαβίβασε πληροφορίες ή στοιχεία που να αποδεικνύουν την εμπλοκή του σε εξτρεμιστική δράση.

4. Στον εν λόγω χορηγήθηκε καθεστώς ασύλου στις 27/10/2017 από την αρμόδια Υπηρεσία, σύμφωνα με το ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο για τη χορήγηση ασύλου, το οποίο έχει ενσωματωθεί στην Ελληνική Νομοθεσία.

5. Υπογραμμίζεται ότι η χορήγηση ασύλου σε άτομα καταγόμενα από τις ζώνες πολέμου της Μ. Ανατολής ορίζεται από τις Διεθνείς Συνθήκες οι οποίες γίνονται σεβαστές από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι προϋποθέσεις χορήγησης ασύλου διέπονται από τη Διεθνή Σύμβαση της Γενεύης (1951) και το σχετικό ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο για το καθεστώς των προσφύγων. Επιπλέον, η χορήγηση ασύλου δεν αποτελεί απόφαση αυθαίρετης ερμηνείας και αυτόβουλων ενεργειών. Η ελληνική νομοθεσία υιοθετεί τη Σύμβαση της Γενεύης για το Καθεστώς των Προσφύγων, όπως ορίζουν και οι συναφείς Κανονισμοί και οι Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που επίσης αποτελούν νόμο για την Ελλάδα.

6. Οι αναφορές στα διεθνή και ελληνικά μέσα ότι ο FARHOUD HASSAN ήταν συνεργάτης της Υπηρεσίας μας προκύπτουν από ουγγρικά δημοσιεύματα. Η ουγγρική Υπηρεσία Πληροφοριών ανέλαβε να αναπαράγει τον ισχυρισμό του FARHOUD HASSAN χωρίς να ενημερώσει πρώτα την ελληνική Υπηρεσία Πληροφοριών, ώστε να γνωρίζει και την άποψή της. Παραγνώρισε, επίσης, και τη γνωστή σε όλους τακτική των κρατουμένων, οι οποίοι, προκειμένου να τύχουν ευνοϊκότερης μεταχείρισης, ισχυρίζονται ότι συνεργάζονται με διάφορες Υπηρεσίες Πληροφοριών και Ασφαλείας.

7. Είναι απόλυτα σαφές ότι ο FARHOUD HASSAN ήταν στόχος της ΕΥΠ και είναι σε εξέλιξη η έρευνα των δραστηριοτήτων του ως μέλος εγκληματικού δικτύου διακίνησης ανθρώπων.

8. Είναι λυπηρό ότι κάποιοι στο εξωτερικό χρησιμοποιούν τα θέματα της τρομοκρατίας για τις εσωτερικές πολιτικές τους ανάγκες. Τέτοιες τακτικές δυναμιτίζουν τη συνεργασία και το έργο που από κοινού επιτελούν οι ευρωπαϊκές Υπηρεσίες Πληροφοριών και Ασφάλειας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (24)

-

Γιατί σας το χρωστούσαν οι Ούγγροι;Επειδή έχετε κάνει τη χώρα Καμπούλ και παίρνετε στο λαιμό σας και του υπόλοιπους ευρωπαίους; Επειδή οι ιδεοληπτικοί της αριστεράς ξέχασαν 400 χρόνια οθωμανικής σκλαβιάς κι ανάμεσα στα χαβιάρια αερολογούν για πολυπολιτισμούς; Επειδή βρίζουν απο κοινού κυβέρνηση κι αντιπολίτευση τον Ορμπάν που το εκτιμούν σ όλες τις Ευρωπαικές χώρες οι λαοί;Επειδή κρύβετε απ το λαό οτι έχει έρθει όλο το isis στην Ελλάδα;Μπράβο στον Ορμπάν και μπράβο στον Ουγγρικό λαό.

sg

Εδώ είναι απασχολημένοι με το κυνήγι της διαφθοράς

υποδιευθυντής Γ. Βασιλάκης

υποδιευθυντής Γ. Βασιλάκης – δολοφονήθηκε ευρισκόμενος μέσα στην ΕΥΠ!! Ουουουουου!!!!

ZZ

Βράζετε γιατί κύριοι της ΕΥΠ ?Δεν είναι υποχρεωμένη να μας ενημερώσουν ούτε και εσείς έχετε την υποχρέωση να τους ενημερώσετε , εκτός και αν θέλατε να το κουκουλώσετε , δεν φταίνε οι Ούγγροι ο ερασιτεχνισμός σας φταίει .

Los Bomboneros

Η Ουγγαρία σου φταίει; ΚΑΛΑ κάνει στο κάτω κάτω, ελέγχει τα σύνορά της, όχι σαν εδώ που τα κατήγργησε ο άλλος και κουβάλησε 2εκ ταλιμπάν και τους παρέχει επιδόματα, σπίτια, ιθαγένεια και ΨΗΦΟ, όταν οι Έλληνες ψοφάνε καθημερινά και ξεσκίζονται από τη φορολογία. Έχουμε γεμίσει ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ που ασελγούν προς τους πάντες, πλην των πολιτικών που προστατεύονται από 50 ένστολους έκαστος και κατά τ'άλλα, μας φταίνε ακόμα οι ξένοι, όταν οι δικοί μας εδώ κάθονται ευνουχισμένοι και κοιτάνε, επειδή έχουν τέτοιες εντολές άνωθεν.

ΓΙΩΡΓΗΣ

Δεν ξερει ουτε δανεικα να να ζητησει, παρα φοβεριζει προκαταβολικα το μοναδικο σιγουρο δανειστη του πως θα του διαλυσει το μαγαζι, το ευρω, εαν δεν του δωσει δανεικα και με τους ορους που θα του υπαγορευσει, και εαν δεν του χαρισει τα μισα απο τα προηγουμενα χρεη του! Δεν ξερει να διαπραγματευθει σοβαρα θεματα, παρα νομιζει πως θα συγκινησει με το πουκαμισο εξω και χωρις γραβατες και με τους τεχνητους ερπητες λες και παει να συγκινησει ''γκομενακια'' της μαθητικης του εποχης και των μαθητικων καταληψεων Δεν ξερει τα ορια δικαιοδοσιας της κυβερνησης του και νομιζει πωςεχει το δικαιωμα και να κυβερνησει και να πουλησει την Ελλαδα.(περιπτωση Μακεδονιας) Δεν ξερει τη λειτουργια του ευρωπαικου νομισματος, και νομιζει πως μπορει να το διαφθειρει απο μια γωνια της ΕΕ, τη Ελλαδα, ενω ολοι οι αλλοι Ευρωπαιοι να αγωνιζονται να το διατηρησουν υγιες,Δεν ξερει τα ευρωπαικα κεκτημενα και τη διακριση των Εξουσιων, και μαλλον υποσχεται στους γειτονες, χωρις να περιμενει τις αποφασεις της Δικαιοσυνης, Δεν ξερει...τωρα, και για το ο,τι δεν μπορει μια Χωρα της ΕΕ, να την αλωνιζουν πρακτορες επικινδυνοι για την ευρωπαικη Ασφαλεια! Γενικα, δ ε ν μ π ο ρ ε ι τ ω ρ α κ α ι 5 χρονια και δεν ξερει!, Καποιος ας του το πει, να μας ξεφορτωθει!

Προς ΕΥΠ, στρατό , ''βάτραχο'' Αποστολάκη

Δεν θέλω να σας ανησυχήσω , αλλά εδώ και 5 ολόκληρα χρόνια η ''χώρα'' δεν έχει σύνορα , επισήμως . Έχουν μπουκάρει 2.000.000 παράνομοι οι οποίοι τώρα θα ψηφίσουν κι όλας . Δεν ξέρω αν έχει υποπέσει τίποτα σχετικό στην αντίληψή σας . ΟΚ ; Αλλάξτε πλευρό τώρα . Πράκτορες ΘΒ , που θα μιλήσετε και την Ουγγαρία , σοράκια .

Ποιος το είπε ;

Η ΕΥΠ του αυριανιστή Ρουμπάτη ; Η ΕΥΠ των Πρασινοφρουρών ; Ε, τότε εντάξει , οι Ούγγροι λένε την αλήθεια , οι ΠΑΣΟΚάρες της ΕΥΠ μόνο για Ρέμο κάνουν .

enigmatic

Η ΕΥΠ έχει εκτροχιαστεί,εχει δημιουργηθεί μία τηλεκατευθυνόμενη απο σκοτεινά κέντρα κλικα διευθαρμενων χαφιεδων η οποία κανει κουμάντο στην υπηρεσία και συνομοτει εναντια στον ελληνικό λαό που υποτίθεται οτι πρέπει να προστατεύει, ενώ πουλάει υπηρεσίες μυστικά κ χατίρια σε όποιον έχει λεφτά να τούς πληρωσει,πχ διευθαρμενοι επιχειρηματίες, ποινικοί εγκληματιες, τρομοκράτες κτλπ.Εχει καταντήσει πολιτική αστυνομία του ΣΥΡΙΖΑ που παρακολουθεί ελληνες πατριώτες όταν μιλάνε υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας ή όταν ασκούν κριτική στην ακροαριστερη διακυβέρνηση.Εχει υπόγεια πάρε δώσε με τρομοκράτες τού ισλάμ,με εγχώριους παρακρατικούς ρουβίκωνες με ποινικούς εγκληματίες,με τούρκους της ΜΙΤ με σκοπιανούς και αλβανούς πρακτορες.Με λιγα λόγια λειτουργεί ενάντια στην Ελλάδα κ στον ελληνισμό

ΕΥΠ Μεταπολίτευσης

''Μυστική'' υπηρεσία με . . . συνδικαλιστικές παρατάξεις που κάνουν κι εκλογές . ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΖΟΝΤΑΙ στα κόμματα οι ''εθνικοί'' ! ''Μυστική'' υπηρεσία με χοροεσπερίδες και λαχειοφόρο αγορά . ''Μυστική'' υπηρεσία που κάνει απεργία και έχει κάνει μέχρι και πορεία με πανώ . Γελάει ο κόσμος . Άλλη μια χρυσοπληρωμένη ΔΕΚΟ , ακόμα πιο διεφθαρμένη λόγω μυστικών κονδυλίων . Κλείστε την να τελειώνουμε .

θεα

η ευπ κοιμαται τον υπνο του δικαιου,μην την ξυπνατε γιατι θα θυμωσουν οι ξεπεσμενοι λεβεντες

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

katalipsi_eksarxeia

Έντονη αντίδραση από το τμήμα Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ για την επιχείρηση εκκένωσης κτηρίου στα Εξάρχεια – «Οι βάναυσες πρακτικές της θαυμαστών του Όρμπαν και του Σαλβίνι, θα βρουν απάντηση από την κοινωνία της αλληλεγγύης»

6
rak

«Τα αμφιλεγόμενα κριτήρια με τα οποία αποφασίστηκαν οι μεταθέσεις καθιστούν πολλαπλά εκτεθειμένη την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη»  τονίζει ο τομέραχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ

2
4905217

Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στις 19.00 στο γραφείο του Χρήστου Σταϊκούρα – Στόχος είναι να υπάρξει συντονισμός δράσεων για τους εγκλωβισμένους τουρίστες και τους επιχειρηματίες και εργαζόμενους στον τουριστικό τομέα

papagelopoulos_ar

Σαν να μην έφταναν οι καταθέσεις σε διαμέρισμα-«γιάφκα», η Αστυνομία, για να διαφυλάξει την ασφάλεια της επικοινωνίας των μαρτύρων με αστυνομικούς και εισαγγελείς, τους έδωσε τηλέφωνα που είχαν δηλωθεί από Πακιστανούς - Κατέθεσε ο Στουρνάρας - Σύμφωνα με πληροφορίες κατονόμασε πολιτικά πρόσωπα

38
akinci

O Τουρκοκύπριος ηγέτης υποστήριξε ότι ο Νίκος Αναστασιάδης εξακολουθεί να μην είναι ξεκάθαρος στα θέματα της πολιτικής ισότητας και της αποτελεσματικής συμμετοχής, που είναι – όπως είπε – παράμετροι του ΟΗΕ

4
eleni_raikou

Kαταθέτει στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρο Σοφουλάκη η τέως εισαγγελέας Διαφθοράς - Η Ελένη Ράικου τον Οκτώβριο του περασμένου έτους, έκανε για πρώτη φορά αναφορά για παρεμβάσεις που δέχθηκε από πολιτικό πρόσωπο για «διεκπεραίωση κρίσιμων υπποθέσεων»

3