Ύποπτος τζιχαντιστής στην Ουγγαρία ισχυρίζεται ότι είναι πράκτορας των ελληνικών μυστικών υπηρεσιών

hungary_jihadist

Ο 27χρονος Σύρος δηλώνει ότι έχει στην Ελλάδα τη σύζυγο και τα πέντε παιδιά του, ενώ το επίδομα των 500 ευρώ τον μήνα, είναι πολύ μικρό για να τους ζήσει - Δεν αποδεικνύεται σχέση με τις ελληνικές αρχές ή άλλες υπηρεσίες της ΕΕ, λένε οι Ούγγροι

Συνεργασία με τις ελληνικές αρχές ισχυρίζεται ότι έχει ο τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Ουγγαρία, αφού είχε περάσει από την Ελλάδα. Ο 27χρονος Σύρος Χασάν Φ. εντοπίστηκε για πρώτη φορά από τις βελγικές αρχές και δικάζεται την Κυριακή ως ηγετικό στέλεχος του ISIS και ένας εκ των βασικών εκτελεστών της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Ο Χασάν Φ. ισχυρίστηκε στις ουγγρικές αρχές, μετά τη σύλληψή του στη Βουδαπέστη, ότι είναι πράκτορας της ελληνικής μυστικής υπηρεσίας, αναλαμβάνοντας να εντοπίζει μέλη του Ισλαμικού Κράτους που καταφτάνουν στην Ευρώπη. Ο János Hajdu, Γενικός Διευθυντής του Αντιτρομοκρατικού Κέντρου δήλωσε ότι ο κατηγορούμενος είπε πολλά κατά τη διάρκεια της πρώτης δίκης που διεξήχθη, προκειμένου να αποφύγει την καταδίκη και να στρέψει την προσοχή αλλού.

Ο 27χρονος από τη Συρία εμφανίζεται να περιμένει τη σύζυγο και τα πέντε του παιδιά, κάνοντας χρήση, στην Ελλάδα, της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τους πρόσφυγες.

Ο στρατηγός József Horváth, εμπειρογνώμονας της πολιτικής ασφαλείας, δήλωσε ότι δεν προκύπτει από πουθενά συνεργασία ενός ηγέτη του ISIS με τη μυστική υπηρεσία οποιασδήποτε χώρας, είτε της Ελλάδας ή είτε άλλης χώρας της ΕΕ. «Εάν τα βελγικά δεδομένα πληροφοριών είναι σωστά για τον Hassan F., δεν μπορείτε να περιμένετε να συνεργαστείτε με την ευρωπαϊκή μυστική υπηρεσία», δήλωσε ο ίδιος.

Την υπόθεση του Χασάν Φ. θα ερευνήσει και η αμερικανική μυστική υπηρεσία, καθώς και το εάν ο επικεφαλής του ισλαμικού κράτους, ο Abu Bakr al-Bagdadi, πρότεινε την αντικατάστασή του.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία, ο Χασάν Δ. κατέφτασε στην Ευρώπη μέση της Ελλάδας και παρουσιάστηκε ως πρόσφυγας, εμφανίζοντας μια ανώνυμη κάρτα VISA, η οποία παρέχεται μέσω του προγράμματος βοήθειας της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Όπως δήλωσε ο ίδιος κατά την υπεράσπισή του, στην Ελλάδα τον περιμένουν η γυναίκα και τα πέντε παιδιά του, λέγοντας μάλιστα πως το ελληνικό κράτος του έδινε μηνιαίο επίδομα 500 ευρώ, τα οποία όμως δεν του έφταναν για να ζήσει την οικογένειά του.

Ο Χασάν Φ. ταξίδευε με διαβατήριο πρόσφυγα που εξασφάλισε στην Ελλάδα και το οποίο χρησιμοποίησε σε αρκετές χώρες και προορισμούς στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τις βελγικές αρχές, ο 27χρονος Σύρος επισκέφθηκε τουλάχιστον τρεις φορές το Βέλγιο.

Μία βασική υποψία των αρχών είναι η διακίνηση ανθρώπων, γεγονός που δικαιολογεί τα έξοδα του υπόπτου.

Όπως αναφέρουν οι Ούγγροι, τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι ο Χασάν Φ. δεν είναι πράκτορας των ελληνικών αρχών, αλλά ένας από τους διευθυντές του ISIS, μεσαίου διαμετρήματος.

Έρευνα σε όλα τα μέτωπα για τον 27χρονο Σύρο

Από «ψιλό κόσκινο» και συγκεκριμένα από όλους τους ελέγχους της ελληνικής βάσης δεδομένων, της FRONTEX, της Ιντερπόλ, της EUROPOL και άλλων υπηρεσιών, είχε περάσει ο 27χρονος Σύρος που συνελήφθη ως στέλεχος του ISIS στην Ουγγαρία, αφού είχε διέλθει ως πρόσφυγας από την Ελλάδα, αλλά για δύο ολόκληρα χρόνια δεν είχε προκύψει τίποτα σε βάρος του, που να δημιουργεί έστω και υπόνοιες για το παρελθόν του.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΑΠΕ- ΜΠΕ, στην περίπτωση του 27χρονου έγιναν από τις ελληνικές αρχές όλα τα προβλεπόμενα στον απόλυτο βαθμό και πάντα σε στενή συνεργασία με τις ευρωπαϊκές υπηρεσίες, ενώ οι ημερομηνίες και οι ενέργειες που έχουν γίνει, δίνουν ξεκάθαρες απαντήσεις για το θέμα και στις αιχμές που έχουν αφεθεί αυτές τις μέρες για δήθεν πλημμελή έλεγχο των προσφύγων που φτάνουν στην Ελλάδα.

Όπως ανέφερε αρμόδιος παράγοντας στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, προκειμένου να φωτιστεί κάθε λεπτομέρεια της υπόθεσης, η διαδικασία που ακολουθείται για κάθε αλλοδαπό που εισέρχεται παράνομα στη χώρα μας είναι η εξής:

Αμέσως μετά τη σύλληψη του, εκτός από την ποινική δικογραφία που σχηματίζεται από τις αρμόδιες αρχές, το πρώτο που γίνεται είναι να οδηγηθεί σε κάποιο δομημένο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, όπου από την Ελληνική Αστυνομία, μαζί με τους υπαλλήλους της FRONTEX καταγράφεται και ταυτοποιείται (στοιχεία, υπηκοότητα κ.λ.π). Αμέσως μετά πληκτρολογείται στις βάσεις δεδομένων της Ιντερπόλ, του Σένγκεν και την εθνική βάση, με τα δακτυλικά αποτυπώματα και ό,τι άλλο υπάρχει, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν στοιχεία για οποιαδήποτε δράση του.

Επειδή η Ελλάδα, ως χώρα υποδοχής, έχει υπογράψει επιχειρησιακό σχέδιο δράσης με την EUROPOL, πραγματοποιείται και δευτερογενής έλεγχος ασφαλείας, δηλαδή μέσω των αστυνομικών συνδέσμων που έχει η EUROPOL στα Hot Spot, περνάει και από δεύτερο έλεγχο μέσω της κεντρικής ευρωπαϊκής βάσης δεδομένων, για τους υπόπτους τρομοκρατίας ή άλλων εγκληματικών δράσεων.

Βήμα-βήμα το ιστορικό της περίεργης αυτής υπόθεσης

Εδώ αρχίζει η ιστορία του 27χρονου Σύρου.

Στις 14-7-2016, ο Φ. Χασάν, όπως λέγεται, εισήλθε παράνομα στη Λέρο, μαζί με τη σύζυγό του και τα τέσσερα ανήλικα παιδιά του, όπου καταγράφηκε, ταυτοποιήθηκε και ελέγχθηκε από την ΕΛ.ΑΣ και την FRONTEX σε πρώτη φάση και δευτερογενώς από την EUROPOL. Δεν προέκυψε το παραμικρό, καθώς δεν υπήρχε τίποτα σε όλες τις βάσεις δεδομένων.

Σημειώνεται ότι δεν υπήρχε κάποιο στοιχείο ούτε και σε άλλες αστυνομικές υπηρεσίες, με τις οποίες συνεργάζονται οι ελληνικές αρχές, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Την ίδια μέρα ο Χασάν υπέβαλε αίτημα για άσυλο το οποίο μπήκε στη διαδικασία εξέτασης.

Στις 27/10/2017, δηλαδή 15 μήνες αργότερα, και αφού έγιναν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες από την Υπηρεσία Ασύλου, του αναγνωρίστηκε η ιδιότητα του πολιτικού πρόσφυγα και μαζί με την οικογένειά του εγκαταστάθηκε σε διαμέρισμα στην Αττική και συγκεκριμένα στην Κυψέλη.

Στις 12/6/2018, δηλαδή περίπου οκτώ μήνες αργότερα, ο 27χρονος παρέλαβε έγγραφο (TDV) που δίνεται στους αναγνωρισμένους πρόσφυγες για να μπορούν να ταξιδέψουν. Σημειώνεται ότι για τη χορήγηση του εγγράφου, ο πρόσφυγας περνάει και πάλι από όλους τους ελέγχους ασφαλείας και τις βάσεις δεδομένων, όπως έγινε και για τον 27χρονο.

Σχεδόν ένα μήνα μετά, στις 6/7/2018, έρχεται η πρώτη είδηση από το Βέλγιο, το οποίο ζητάει πληροφορίες από τις ελληνικές αρχές για τον συγκεκριμένο αλλοδαπό, γιατί σε ένα βίντεο που έχει περιέλθει στα χέρια των βελγικών αρχών με τζιχαντιστές, υπάρχει ένα πρόσωπο που του μοιάζει, γι' αυτό και καταγράφεται ως ύποπτος τρομοκράτης, αλλά και ως ύποπτος διακίνησης ανθρώπων.

Συγκεκριμένα, οι Βέλγοι έχουν πληροφορίες ότι το άτομο αυτό πιθανόν να εμπλέκεται σε διευκόλυνση αλλοδαπών να ταξιδέψουν σε χώρες μέλη της Ε.Ε., όχι με πλαστά έγγραφα, αλλά με πραγματικά, που ανήκουν όμως σε άλλα πρόσωπα.

Αμέσως τίθεται σε εφαρμογή το σύστημα συλλογής πληροφοριών, όμως ο 27χρονος είναι ήδη σε καθεστώς πολιτικού πρόσφυγα, στις 16/7/2018 -δηλαδή δέκα μέρες μετά- επιβάλλεται από τη χώρα μας το μέτρο της διακριτικής παρακολούθησης, που σημαίνει ότι παρακολουθούνται οι κινήσεις του 27χρονου, με την έννοια του αν θα αναχωρήσει από την Ελλάδα για τρίτη χώρα, ή αν επιστρέψει από τρίτη χώρα.

Ταυτόχρονα υπάρχει συνεχής αλληλογραφία με τις βελγικές αρχές.

Κι ενώ οι ενέργειες είναι σε εξέλιξη, στις 30/12/2018 ο Χασάν συλλαμβάνεται στη Βουδαπέστη με την κατηγορία της παράνομης διακίνησης ανθρώπων. Όπως διαπιστώθηκε είχε ταξιδέψει και ο ίδιος με έγγραφο άλλου προσώπου και όχι με τα δικά του. Μαζί του είχε το ένα από τα ανήλικα παιδιά του για να μην κινεί υποψίες, ενώ η υπόλοιπη οικογένεια παραμένει στην Ελλάδα.

Από την ώρα εκείνη υπάρχει συνεχής επικοινωνία της Ελληνικής Αστυνομίας με τις ουγγρικές αρχές, ενώ ενημερώθηκε αμέσως η Ελληνική Υπηρεσία Ασύλου και κινήθηκε η διαδικασία άρσης της ιδιότητας του πρόσφυγα.

Όπως ανέφερε ο ίδιος αξιωματούχος, η ποινική διαδικασία είναι σε εξέλιξη στην Ουγγαρία, ενώ οι ελληνικές αρχές συνεργάζονται σε οτιδήποτε τους ζητηθεί.
ΣΧΟΛΙΑ (70)

Χαχαχαχαχ τυφλά να χει ο θουβου

Σαν να λέμε δηλαδή «από τη Συρία με αγάπη»

Στην Ουγγαρια....

ανακαλυψαν οτι ειναι τζιχαντιστης και στην Ελλαδα του δινουν....ασυλια και επιδομα. Σε ποσους τζιχαντιστες εχει δωσει ο τσιπρας ασυλια????? Ποσα λεφτα εχει παρει απο Σορος - ΕΕ - ΟΗΕ για να τους δινει ασυλο......Ο ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ????? .....και μετα εχουν μουτρα να λενε για τον Ορμπαν επειδη προστατευει τη χωρα του απο τους τζιχαντιστες και απο τη διαφθορα του διεθνιστη ΣΟΡΟΣ.

Ώπα, ώπα μπαμπάκο !

... εεεεεεεε, ρε γλέντιααααα ...

Oλυκος

Ηοτ σοτ ? Κέντρα λαθρομεταναστών λέγονται

Φιλάκια από το Μόναχο

Στην πιάτσα ψυθιριζεται ότι πολλοί Ρομά παίρνουν το 500αρικο του ασύλου δηλώνοντας ότι είναι πρόσφυγες από το Μπαγκλαντές συν τα επιδόματα από το ελληνικό κράτος.....Για ψάξτε το εσείς στο πθ

Όσοι λέτε για τα 500

Αυτό είναι ψέματα.. 400 κάτι παίρνει ο κάθε ενήλικος πρόσφυγας, 200 και κάθε παιδί, επίδομα ενοικίου, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη...2000 παίρνει κοντά αν έχει γυναίκα και παιδιά όπως ισχυρίζεται.

βας βας

Πρακτορας του Συριζα.

Πανος

Για καθίστε καλά. 500 ευρώ επί 20.000 οικογένειες τουλάχιστον είναι 10 εκατομμύρια το μήνα, δηλαδή 120 εκατομμύρια το χρόνο. Από ένα κράτος που οι πολίτες του πεινάνε? Που ματώνουμε για να πληρώσουμε την εφορία? Τα όπλα θα πάρουμε

ΒΑΓ

και σπιτι τζαμπα ! ενδεχομενως και αλλες παροχες! 500 ευρω μονο για τα εξοδα χωρις να δουλευει!

Jerry

Μην ξεχνάτε, τα 500 ευρώ δεν γεννούνται από παρθενογένεση, είναι οι φόροι που πληρώνει ο Έλληνας για να κάνουν ζωή οι λαθρομετανάστες.

john

Ω.....Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ....ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ....ΤΣΑΜΠΑ ΦΡΑΓΚΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΑ....ΓΟΥΣΤΑΡΩ..

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

syr02

Αμερικανός αξιωματούχος, που μίλησε στο Reuters υπό τον όρο της ανωνυμίας, τόνισε πως αμερικανικό πολεμικό αεροσκάφος πραγματοποίησε πτήση πάνω από την βορειοανατολική Συρία, όταν μαχητές υποστηριζόμενοι από την Άγκυρα προσέγγισαν αμερικανικά στρατεύματα - Οι μαχητές σκορπίστηκαν έπειτα από την επίδειξη δύναμης, είπε - Ο Ερντογάν τόνισε στον Τραμπ ότι δεν θα κηρύξει ποτέ εκεχειρία 

1
000_1LG2Q2

Περίπου 12.000 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, ανάμεσά τους 2.500 έως 3.000 ξένοι, κρατούνται στις φυλακές που ελέγχονται από τους Κούρδους - Ο Αμερικανός αξιωματούχος, που ζήτησε να μην κατονομαστεί ΗΠΑ, κάλεσε εκ νέου τους Ευρωπαίους να επαναπατρίσουν τους υπηκόους τους που κρατούνται στη βορειοανατολική Συρία

may_main01

 Η πρώην υπουργός Εργασίας και Συντάξεων της κυβέρνησης Μέι, Άμπερ Ραντ, ανέφερε πως ο «σεξισμός φαίνεται πως διαδραμάτισε έναν ρόλο στην απόρριψη του σχεδίου Brexit της πρώην πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι»

-trump-pence

Η Ουάσιγκτον εντείνει την πίεση - «Προκάλεσαν χάος στο πιο σταθερό σημείο της Συρίας» ανέφερε για τους Τούρκους υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου - Εντός των επόμενων 24 ωρών αναχωρεί ο Πένς - Ο Πομπέο συνομίλησε με τον πρόεδρο του Ιράκ

2