«Πλακώνουν» τους ΣΥΡΙΖΑιους όπου τους βρουν για τη Συμφωνία των Πρεσπών

«Πλακώνουν» τους ΣΥΡΙΖΑιους όπου τους βρουν για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Αποδοκιμασίες, κυνηγητό, συνθήματα και «Μακεδονία ξακουστή» σε Κατερίνη, Σέρρες, Γρεβενά, Κοζάνη για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Η οργή έφτασε μέχρι την μακρινή Αυστραλία όπου τα «άκουσε» ο Γιώργος Βαρεμένος

vouleutis_ar
Το κακό κλίμα για τον ΣΥΡΙΖΑ στη Βόρεια Ελλάδα μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών επιβεβαίωσαν οι αποδοκιμασίες και το κυνηγητό για βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου.

Με το 73% των πολιτών να δηλώνουν τη διαφωνία τους με τη Συμφωνία ων Πρεσπών (στην δημοσκόπηση της Metron Analysisια για το Βήμα) η αντίδραση αυτή ήταν αναμενόμενη από τους κατοίκους περιοχών της Βόρειας Ελλάδας που νιώθουν προδομένοι και μιλούν για «ξεπούλημα» της Μακεδονίας.

Οι εντονότερες αντιδράσεις στις επετειακές εκδηλώσεις καταγράφηκαν στην Κατερίνη, τις Σέρρες και τα Γρεβενά ενώ σχεδόν σε όλες τις πόλεις της Βόρειας Ελλάδας κυριάρχησε το εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή» με το οποίο οι πολίτες θέλησαν να στείλουν μήνυμα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Το κύμα οργής έχει ξεπεράσει και τα ελληνικά σύνορα όπως φάνηκε από το κυνηγητό στον Γιώργο Βαρεμένο στην Αυστραλία.

Οι αντιδράσεις των πολιτών έχουν κάνει «φύλλο και φτερό» την επικοινωνιακή αντεπίθεση που σχεδίασε το Μέγαρο Μαξίμου και η Κουμουνδούρου για την πολιτική της στο Σκοπιανό, όπως φάνηκε και από τις αποδοκιμασίες με τις οποίες ήρθαν αντιμέτωπα ακόμα και «βαριά χαρτιά» της κυβέρνησης όπως ο Νίκος Παππάς στο Κιλκίς, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στη Βέροια ή πριν από λίγες εβδομάδες η Έφη Αχτσιόγλου στη Θεσσαλονίκη που άκουσε να της λένε κατά πρόσωπο «ντροπή σας, είστε προδότες, η Μακεδονία είναι Ελληνική».

Άγριο κράξιμο στην Κατερίνη

Ενδεικτικές του κλίματος για τους ΣΥΡΙΖΑίους βουλευτές οι εικόνες που καταγράφηκαν στην Κατερίνη με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Πιερία, Χάρη Τζαμακλή.

Μετά το πέρας της παρέλασης για την 25η Μαρτίου πολίτες όλων των ηλικιών από την Κατερίνη «πήγαν καροτσάκι» τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το αυτοκίνητό του υπό τις ιαχές «προδότη» και «αλήτη».

Κλείσιμο
Όπως φαίνεται στο βίντεο από το lefteria.blogspot για αρκετά δευτερόλεπτα ο κ. Τζαμακλής δέχεται τις οργισμένες αποδοκιμασίες των κατοίκων της Κατερίνης με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να σχηματίσουν έναν κλοιό γύρω του για να αποφύγουν τα χειρότερα και εκείνον να προσπαθεί να φανεί ψύχραιμος.

Ήταν τέτοια η οργή των πολιτών ώστε αρκετοί να ακολουθήσου το αυτοκίνητο με τον κ. Τζαμακλή ακόμα και όταν αυτό έφυγε από την πλατεία Ηρώων όπου βρισκόταν η έξεδρα των επισήμων.

LEFTERIA.BLOGSPOT.GR ΚΑΤΕΡΙΝΗ 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019 - ΚΥΝΗΓΗΣΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


«Να πάτε να πληρωθείτε από τον Ζάεφ»

Παρόμοιο το κλίμα και στις Σέρρες με την βουλευτή Αφροδίτη Σταμπουλή να δέχεται «βροχή» τις αποδοκιμασίες όταν κλήθηκε να καταθέσει στεφάνι εκ μέρους της Βουλής για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Αρκετοί πολίτες που βρέθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας, τραγουδούσαν το "Μακεδονία Ξακουστή" και στο άκουσμα της κατάθεσης στεφανιού από την κ. Σταμπουλή, προχώρησαν σε γιουχαΐσματα και αποδοκιμασίες.

«Εδώ είναι πλατεία Ελευθερίας και όχι Βαυαρίας», «η Μακεδονία είναι Ελληνική», αλλά και «να πάτε να πληρωθείτε από τον Ζάεφ» φώναξαν οι πολίτες κατά την διάρκεια της κατάθεση στεφάνων και εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους για το Μακεδονικό.

Με αποδοκιμασίες και εντάσεις η κατάθεση στεφάνων στις Σέρρες


Με αποδοκιμασίες και εντάσεις η κατάθεση στεφάνων στις Σέρρες

Με αποδοκιμασίες και εντάσεις η κατάθεση στεφάνων στις Σέρρες(video)

Πηγή βίντεο: epiloges.tv

Τα άκουσε ο Βαρεμένος στην Αυστραλία

Η οργή των Ελλήνων για το ξεπούλημα της Μακεδονίας έφτασε μέχρι την Αυστραλιά με θύμα των αποδοκιμασιών τον Γιώργο Βαρεμένο.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
που έδωσε το «παρών» στην παρέλαση για την 25η Μαρτίου στη Μελβούρνη τα «άκουσε» από συγκεντρωμένους μετά την ομιλία του μετά τη δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Ευσταθίου.

Αρχικά του φώναξαν «Ελλάς, Ελλάς, Μακεδονία» και στη συνέχεια τραγούδησαν το «Μακεδονία ξακουστή» φωνάζοντας, επίσης, τη λέξη «φυλακή» ενώ δεν έλειψαν και οι ύβρεις.



Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «μια δράκα ανθρώπων που προσπάθησε σε έναν ιερό χώρο να τον λερώσει ».

Ο κ. Βαρεμένος μίλησε για «φασιστικό σύνθημα» που ακούστηκε σε βάρος του «σαν αυτό που φωνάζουν οι χρυσαυγίτες για τους πολιτικούς». «Υπερασπίστηκα τον πολιτικό κόσμο εκφράζοντας τα αισθήματα ομοψυχίας των ομογενών που μου μεταφέρθηκαν» συμπλήρωσε ο κ. Βαρεμενός.

Υποστήριξε, ακόμα, ότι «δεν διέκοψα την ομιλία μου, μίλησα και την ολοκλήρωσα και έφυγα στη συνέχεια».

Απευθυνόμενος, τέλος, σε όσους διαφωνούν με τη Συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι «η διαφωνία είναι σεβαστή και μπορώ να κάνω διάλογο όπου χρειάζεται».




Στα Γρεβενά υποχρέωσαν σε σιωπή τον βουλευτή Μπγιάλα

Συνθήματα ακούστηκαν και στα Γρεβενά με αποδέκτη τουν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Μπγιάλα.

Ήταν, μάλιστα, τέτοια η ένταση και το πάθος των πολιτών ώστε οι επίσημοι - ανάμεσά τους και ο κ. Μπγιάλας - να αποχωρήσουν χωρίς να κάνουν δηλώσεις με τους πολίτες να είναι οργισμένοι και γιατί δεν ακούστηκε στην παρέλαση το εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή».

greveniotis.gr ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ  για την 25 Μαρτίου στα Γρεβενά


Οι μαθητές «απάντησαν» στον Φάμελλο στη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη την έκφραση των οργισμένων πολιτών ανέλαβαν οι μαθητές που συμμετείχαν στην παρέλαση.

Αρκετά από τα σχολεία την ώρα που περνούσαν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων - με την κυβέρνηση να εκπροσωπείται από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος - τραγούδησαν το εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή» ενώ άλλοι συγκεντρώμενοι φώναζαν για αρκετή ώρα «η Μακεδονία είναι ελληνική».

Μακεδονια Ξακουστή τραγουδούν μαθητές


Συνθήματα Μακεδονια


Ματωμένη σημαία στην Κοζάνη

Μια διαφορετική διαμαρτυρία έκαναν κάτοικοι στην Πτολεμαΐδα καθώς πριν την έναρξη της παρέλασης εμφανίστηκαν κρατώντας στα χέρια τους τη ματωμένη σημαία από τα επεισόδια με την αστυνομία τον περασμένο μήνα, κατά την επίσκεψη της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη, ενώ είχαν κλείσει και τα στόματά τους με ταινία.

Όταν, όμως, ξεκίνησε η παρέλαση, έβγαλαν τις ταινίες κι άρχισαν να τραγουδούν το «Μακεδονία ξακουστή».

kozan.gr: Πτολεμαίδα (παρέλαση):  Έκλεισαν τα στόματα τους με ταινίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης