Μιχελογιαννάκης στο ΘΕΜΑ 104,6: Περίεργη η δήλωση του Τσιρώνη για το Καστελόριζο

Μιχελογιαννάκης στο ΘΕΜΑ 104,6: Περίεργη η δήλωση του Τσιρώνη για το Καστελόριζο

«Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να απωλέσουμε τα οφέλη για την Ελλάδα, από τον ορισμό της ΑΟΖ», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

mixelogiannakis01
Τη λέξη «περίεργη» χρησιμοποίησε ο βουλευτής τουτ ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, σχολιάζοντας στο ΘΕΜΑ 104,6 τη δήλωση του Γιάννη Τσιρώνη για το Καστελόριζ0 και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. Μιχελογιαννάκης αναφέρθηκε στον ρόλο που διαδραματίζει το Καστελόριζο στα γεωπολιτικά συμφέροντα της Ελλάδας και τόνισε ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση η χώρα να απωλέσει τα οφέλη που θα προκύψουν από τον ορισμό της ΑΟΖ.

Πιο αναλυτικά:

«Το πρώτο δεδομένο είναι το εξής: Τη δήλωση του κ. Τσιρώνη δεν θα την κρίνω γεωγραφικά. Θα την κρίνω σε ότι αφορά την πρακτική της κυβέρνησης σε αυτά τα θέματα. Γνωρίζετε πάρα πολύ καλά ότι όσον αφορά το θέμα της ΑΟΖ, δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί και οριστεί.

Το δεύτερο. Όσον αφορά το θέμα της υφαλοκρηπίδας περιμένουμε τα 6... 12 να πάνε από το δικαστήριο της Χάγης. Και όσο αφορά από την αιγιαλίτιδα γνωρίζετε πολύ καλά ότι η Τουρκία θέλει να έχει το Καστελόριζο στην Ανατολική Μεσόγειο, οπότε εκεί να παίζονται δύο παιχνίδια: Το πρώτο παιχνίδι της μέσης γραμμής και το δεύτερο παιχνίδι της αιγιαλίτιδας ζώνης.

Αν τυχόν γίνουν έτσι, κερδίζει παντού η Τουρκία, ενώ αν το Καστελόριζο υπάρχει, που υπάρχει, στο Αιγαίο, καταλαβαίνετε ότι όταν οριστεί η ΑΟΖ, θα έχει μεγάλο και τεράστιο πλεονέκτημα η Ελλάδα. Ήταν, λοιπόν, μία επικίνδυνη δήλωση, η οποία χάνει τα πλεονεκτήματα της Ελλάδας τόσο σε ότι αφορά την οικονομική ανάπτυξη και όσον αφορά τα θέματα τα ενεργειακά, είναι πάρα, πάρα πολύ σπουδαία.

Κλείσιμο
Είναι μία περίεργη δήλωση. Για να συμβαδίζουμε με τα συμφέροντα της Ελλάδας, εμείς πρέπει να επιμείνουμε στο θέμα της υφαλοκρηπίδας και να συμφωνήσουμε ότι η συστάδα νήσων, το Καστελόριζο, ανήκει στο Αιγαίο. Δεν ισχύει ούτε γεωγραφικά. Το Καστελόριζο πρέπει να το δει κανείς με τη γεωπολιτική προσέγγιση. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να απωλέσουμε τα οφέλη για την Ελλάδα, από τον ορισμό της ΑΟΖ».

Ακούστε ολόκληρες τις δηλώσεις του Γιάννη Μιχελογιαννάκη στο ΘΕΜΑ 104,6:



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης