«Εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ με Μιχελογιαννάκη κατά Τσιρώνη: Επικίνδυνη η δήλωσή του για το Καστελόριζο

mihelogiannakis

Φίλια πυρά κατά του πρώην υπουργού Περιβάλλοντος για την τοποθέτηση που προκάλεσε σάλο

Αιχμές κατά του πρώην υπουργού Γιάννη Τσιρώνη αφήνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, με αφορμή τη δήλωση ότι «το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο».

Ο κ. Μιχελογιαννάκης, παραθέτει πέντε λόγος για τους οποίους κατά τη γνώμη του, η δήλωση του κ. Τσιρώνη είναι λάθος στρατηγικής, όπως λέει:

«Η Τουρκία από το 2011 προσπαθεί να διαχωρίσει την ανατολική Μεσόγειο από το Αιγαίο. Στόχος αυτής της κίνησης είναι η απομόνωση του Καστελόριζου.

Στις 27 Απριλίου 2012 η Τουρκία δημοσίευσε χάρτες συμφώνα με τους οποίους διεκδίκησε όλο το βόρειο τμήμα της ανατολικής Μεσογείου. Διεκδίκησε τις περιοχές δυτικά της Κύπρου και νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου. Από ελληνικής πλευράς δεν υπήρξαν αντιδράσεις και το θέμα έχει βαλτώσει υπέρ της Τουρκίας.

Υπάρχει πρόβλημα διότι η Ελλάδα δεν έχει δηλώσει ποια είναι ακριβώς τα όρια της υφαλοκρηπίδας της στην ανατολική Μεσόγειο.

Αν το Καστελόριζο απομονωθεί από τα νησιά του Αιγαίου, θα εμφανίζεται σαν μικρή συστάδα νησιών, αντιμέτωπων με την τεράστια τουρκική ακτογραμμή. Η Τουρκία θα ζητήσει να μην του αποδοθούν θαλάσσιες εκτάσεις, με βάση τη μέση γραμμή, αλλά μόνο αιγιαλίτιδα ζώνη. Όχι υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ. Η αιγιαλίτιδα ζώνη θα είναι 12 μίλια, διότι τόση έχει η Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο, επειδή εκεί ανήκει το Καστελόριζο. Αυτό όμως θα καταστρέψει την προσπάθεια της Ελλάδας για όμορη ΑΟΖ με την Κύπρο. Θα μειώσει την ελληνική ΑΟΖ.

Γι' αυτόν το λόγο η Ελλάδα πρέπει να περιλαμβάνει το Καστελόριζο σε ενιαία ρύθμιση για την ΑΟΖ».

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Μιχελογιαννάκη:

“Οι λόγοι για τους οποίους είναι λάθος κι επικίνδυνη η δήλωση του κ. Τσιρώνη, σχετικά με το ότι το Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο”.
Η Τουρκία από το 2011 προσπαθεί να διαχωρίσει την ανατολική Μεσόγειο από το Αιγαίο. Στόχος αυτής της κίνησης είναι η απομόνωση του Καστελόριζου.
Στις 27 Απριλίου 2012 η Τουρκία δημοσίευσε χάρτες, σύμφωνα με τους οποίους διεκδίκησε όλο το βόρειο τμήμα της ανατολικής Μεσογείου.
Διεκδίκησε τις περιοχές δυτικά της Κύπρου και νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου. Από ελληνικής πλευράς δεν υπήρξαν αντιδράσεις και το θέμα έχει βαλτώσει υπέρ της Τουρκίας.
Υπάρχει πρόβλημα διότι η Ελλάδα δεν έχει δηλώσει ποια είναι ακριβώς τα όρια της υφαλοκρηπίδας της στην ανατολική Μεσόγειο.
Αν το Καστελόριζο απομονωθεί από τα νησιά του Αιγαίου, θα εμφανίζεται σαν μικρή συστάδα νησιών, αντιμέτωπων με την τεράστια τουρκική ακτογραμμή.
Η Τουρκία θα ζητήσει να μην του αποδοθούν θαλάσσιες εκτάσεις, με βάση τη μέση γραμμή, αλλά μόνο αιγιαλίτιδα ζώνη.
Όχι υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ.

Η αιγιαλίτιδα ζώνη θα είναι 12 μίλια, διότι τόση έχει η Τουρκία στην ανατολική Μεσόγειο, επειδή εκεί ανήκει το Καστελόριζο.
Αυτό όμως θα καταστρέψει την προσπάθεια της Ελλάδας για όμορη ΑΟΖ με την Κύπρο. Θα μειώσει την ελληνική ΑΟΖ.

Γι’ αυτόν το λόγο η Ελλάδα πρέπει να περιλαμβάνει το Καστελόριζο σε ενιαία ρύθμιση για την ΑΟΖ.
Γι’ αυτούς τους λόγους είναι λάθος η δήλωση του κ. Τσιρώνη. Όχι επί της γεωγραφίας, αλλά επί της στρατηγικής”.

Ιωάννης Δ. Μιχελογιαννάκης

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου

ΣΧΟΛΙΑ (39)

γιωργος

Τσιρωνη αγεωγραφιτε. 0τι οι οικολογιες σου οτι κι οι γεωγραφιες σου Μην ελθεις ποτε στα νησια μας

George

Αυτόν δεν τον ψάχνανε με silver alert από τότε που ψήφισε και με τα δύο χέρια τα μνημόνια (τα οποία έσκιζε τα ρούχα του ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει); Τι έγινε; Μυρίστηκε εκλογές και λέει "θα με έχουν ξεχάσει τώρα πια τα βόδια...";

Άγγελος

ΤΥΧΑΙΟ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;. Στην εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ» (αριθ. φύλλου 11187/20-8-2011 σελ.19) δημοσιεύεται άρθρο του δικηγόρου Νάσου Θεοδωρίδη με τίτλο "Η συνεκμετάλλευση του Αιγαίου ως η μόνη θετική προοπτική για την Ειρήνη". Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Με μια ματιά στον χάρτη μπορεί κανείς να καταλάβει ότι μια μονόπλευρη και ολοκληρωτική ηγεμονία δηλαδή της ελληνικής άρχουσας τάξης στο Αιγαίο δεν στηρίζεται σε κανένα δίκαιο. Αυτή η κατάσταση πρέπει να αλλάξει. Αυτό είναι δεδομένο, λογικό και αναπόφευκτο. Το Αιγαίο δεν είναι ελληνική λίμνη, αλλά μια διεθνής θάλασσα που απλώς τυχαίνει να περιλαμβάνει έναν μεγάλο αριθμό ελληνικών νησιών, χωρίς αυτό να δίνει κάποιο ιδιαίτερο προνόμιο στην ελληνική πλευρά να κυριαρχεί εξ ορισμού».

153+ προδότες

Υπάρχουν περσσότεροι από 153 προδότες!

Καστελόριζο

Ούτε αμέλαια είναι, ούτε ατηαμέλεια, παρά απραγμωσύμη και καταφρόνησις των Εθνικών μας δικαιωμάτων σε βαθμό προδοσίας εκ μέρους του αρχηγού του ΖΥΡΙΖΑ, των βουλευτών του και των εξαγορασμένων προθύμων.

Ηλίας

Τελικά μετά το ξεπούλημα της Μακεδονίας το τσίρκο έχει βάλει στόχο να μοιράσει μερικά κομμάτια Ελλάδας και στους Τουρκαλβανούς, στους Τούρκους, έτσι για να πάρουν άλλο ένα ΝΌΜΠΕΛ!!! Το κακό είναι ότι δεν μπορούν ούτε και μεταξύ τους να συμφωνήσουν, περιμένουν εντολές από τα αφεντικά τους!!! Τι περιμένεις από ένα συνονθύλευμα με κάθε λογής ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΛΙΔΕΣ !!!

Κυριε Μιχελο-τυροπιτο-γιαννακη

μη μας πεις οτι μεσα στη συμμορια που ετρεξες να ενταχθεις μετα βαιων και κλαδων πιστεψες οτι θα υπαρχουν Ελληνες η τουλαχιστον νοήμονα οντα. Αμα μου πεις εναν, εναν για δειγμα που να ειναι αξιος επαινου εκει μεσα στην ορδη σας θα εισαι ηρωας.

Ελλην

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΣΚΟΠΙΜΑ ΕΓΙΝΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ ΓΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΕ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΑΝ.ΜΕΣΟΓΕΙΟ. ΟΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ. ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ.

...

Τη μία ο Κατρούγκαλος με τα κυριαρχικά δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο, την επόμενη ο Τσιρώνης με το Καστελόριζο. Πολλές και διαβολικές οι συμπτώσεις Σύντροφοι. Όχι δεν πουλάμε εμείς ξεπουλάμε, να παραφράσω το επαναστατικό σας άσμα.

Αργά για δάκρυα

Ούτε 1 δευτερόλεπτο αναπληρωτής υφυπουργός του Πολάκη δεν έγινες μισελοζάν. Γελοίε, είσαι απλά ο "χρήσιμος ηλίθιος" του Ψεύτη.

Ξανακάνε...

Απεργία πείνας σύντροφε! Μόνο έτσι καταλαβαίνουν οι δικοί σου.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4932330

Τουλάχιστον 15 χώρες, έπρεπε να εμφανίσουν στέρεο μέτωπο μέσα στο Συμβούλιο για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας στην ΕΕ είπε ο πρώην υπουργός μιλώντας απόψε σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ

3
7dfc754bcc0ce3d544bab7f919801d8c

Οι ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο άλλαξαν με τα γεωτρύπανα της Τουρκίας αναφέρει στο πρακτορείο Ανατολού - Αδειάζει ξανά τον Ακιντζί ο Τούρκος ΥΠΕΞ - Συγκρίνει την εισβολή στη Συρία με τον Αττίλα στην Κύπρο! -Ξεκαθαρίζει ότι μόνο αν ικανοποιηθούν οι όροι που έχει θέσει η Άγκυρα θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό 

7
pm0

H ρύθμιση αφορά σε όλες τις άδειες που εκδόθηκαν από 1-1-2006   - Στόχος η αναθέρμανση της αγοράς ακινήτων - Ανακοίνωσε ότι εντός του 2020 θα τεθεί υπό συζήτηση με τους εταίρους το 3,5% του πρωτογενούς πλεονάσματος - Έστειλε μήνυμα στους τραπεζίτες ενόψει της αυριανής του συνάντησης: «Είναι άδικες οι χρεώσεις» - H ομιλία του πρωθυπουργού στο δείπνο του Economist

68
komision_main

Λόγω της επιθετικότητας απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο - Η Επιτροπή Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εγκρίνει ή απορρίπτει κάθε χρηματοδοτική δράση της Ένωσης, υιοθέτησε μία επιθετική διατύπωση εναντίον της Άγκυρας

5