Γιώργος Παπανδρέου: Συμπαθής και χαρισματικός ο Τσίπρας!

Γιώργος Παπανδρέου: Συμπαθής και χαρισματικός ο Τσίπρας!

Περαιτέρω διαβούλευση για συνεργασία μετά τις εκλογές είπε ο πρώην πρωθυπουργός - Κατά τον Γιώργο Παπανδρέου ο Αλέξης Τσίπρας έπρεπε να είχε απευθύνει στην Κεντροαριστερά την πρόσκληση για συνεργασία για προοδευτικές αλλαγές το 2015

gap-ert-ena
«Συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων μπορεί να υπάρξει μόνο πάνω σε βαθιές αλλαγές για να αντιμετωπιστούν οι αιτίες που προκάλεσαν την κρίση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν δείχνει τέτοια διάθεση», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στην ΕΤ-1 για όλα τα θέματα που αφορούν τη πολιτική ζωή και τη πορεία της χώρας. Ο πρώην πρωθυπουργός είπε ακόμα ότι ο Αλέξης Τσίπρας έπρεπε να είχε απευθυνθεί στην Κεντροαριστερά την πρόσκληση για συνεργασία για προοδευτικές αλλαγές το 2015. «Να πει ότι εσάς θέλω να κυβερνήσω για να κάνουμε αλλαγές προοδευτικές... Αντ' αυτού επέλεξε συνειδητά να συμμαχήσει με την ακρα δεξιά» είπε χαρακτηριστικά και έκανε λόγο για υπόγειες σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τον Καραμανλισμό.

Ο κ. Παπανδρέου πρόσθεσε πως θα είναι επιφανειακή η πρόταση συνεργασίας που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας αν δεν υπάρξει συμφωνία ποια είναι τα αίτια που οδήγησαν την Ελλάδα βαθιά στη κρίση και στις πολιτικές που θα πρέπει να εφαρμοστούν από δω και πέρα. «Ο διάλογος πρέπει να έχει στόχο την ανασυγκρότηση της χώρας, να γίνει ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος κι όχι μόνο για την αντιμετώπιση τη ακροδεξιάς», είπε ο κ. Παπανδρέου παραπέμποντας για τη περαιτέρω διαβούλευση μετά τις εκλογές.

Επεσήμανε ότι «πρώτη φορά Αριστερά στη κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ του 81» και ασκώντας αυστηρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα τόνισε πως αντί να φτιάξει το κράτος υπέρ του πολίτη έδειξε τη δίψα για την εξουσία . Χαρακτήρισε συμπαθή και χαρισματικό μεν τον πρωθυπουργό αλλά ανέφερε ότι έχει διαφορές με την πολιτική του. «Μακάρι να μετεξελιχθεί», είπε ο Γιώργος Παπανδρέου υποστηρίζοντας ότι η Κεντροαριστερά δεν θα πρέπει να έχει στόχο την εξουσία αλλά την Αλλαγή στην χώρα.

Ο Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα αμφισβήτησης της ηγεσίας της Φώφης Γεννηματά, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την ενίσχυση της ενότητας του ΚΙΝΑΛ στο επικείμενο συνέδριο ενώ υποστήριξε ότι το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να γίνει η δύναμη αναφοράς για τη προοδευτική παράταξη και επιδίωξή του είναι διαμορφώσει μια καθαρή ηγεμονική πολιτική πρόταση για τη χώρα λέγοντας ότι η Δεξιά παραμένει στρατηγικός αντίπαλος του.

Όταν ρωτήθηκε για το δίλλημα «ΠΑΣΟΚ ή ΚΙΝΑΛ», ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε πως το ΚΙΝΑΛ είναι δείγμα υγείας για την προοδευτική παράταξη και δεν θα πρέπει να μένουμε στα σύμβολα γιατί μπορεί να αποπροσανατολιστεί η συζήτηση. «Οι αξίες του ΠΑΣΟΚ παραμένουν και αναδεικνύονται στις νέες συνθήκες και στα νέα προβλήματα που έχουν προκύψει», σημείωσε.

Υπερασπίστηκε τη κυβερνητική του θητεία λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το Καστελόριζο ήταν νομοτέλεια μετά την εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων Καραμανλή. Δεν έχω τίποτα προσωπικό με τον κ. Καραμανλή. Συμπαθής είναι. Την πολιτική του κατακρίνω όπως επίσης και αυτούς που επιχειρούν ακόμα και σήμερα να συγκαλύψουν αυτήν την πολιτική. Σηκώσαμε βάρος που δεν μας αναλογούσε στη κρίση. Βάλαμε τη χώρα πάνω από το κόμμα. Τώρα είναι η ώρα να συνεχίσουμε τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις. Έχουμε εμπειρία, λύσεις και βούληση να συγκρουστούμε με ο,τι προκάλεσε τη κρίση», ανέφερε ο επικεφαλής του Κινήματος Δημοκρατών και Σοσιαλιστών.



Κλείσιμο
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης