Χαμός στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Καββαδία κατά Μεγαλοοικονόμου για το «lifestyle»

Χαμός στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ: Καββαδία κατά Μεγαλοοικονόμου για το «lifestyle»

Τσίπρας σε ρόλο... ειρηνοποιού: Να μην δώσουμε «πάτημα» να μιλήσουν κάποιοι πρόθυμοι για ήττα - Τα αίματα «άναψαν», όταν η Αννέτα Καββαδία είπε ότι «πρέπει να τηρούμε το εμπάργκο» και «να μην κάνουμε παρεμβάσεις lifestyle», με την Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου να «απειλεί» με παραίτηση - Κασιμάτη κατά Καραγιαννίδη για την διαρροή του ψηφοδελτίου της - Κόντρα Κοντονή με Καλογήρου για τον Ποινικό Κώδικα, αλλά και με την Μυρσίνη Ζορμπά για τον «Δρομέα» 

megalo-kavadia01-mesa
«Μαλλιά-κουβάρια» στον ΣΥΡΙΖΑ με καυγάδες και πολλαπλές εστίες γκρίνιας για την Συνταγματική Αναθεώρηση, τον ποινικό κώδικα και την… Μεγαλοοικονόμου.

Τα αίματα «άναψαν», όταν ασκήθηκε κριτική από την Αννέτα Καββαδία ότι «πρέπει να τηρούμε το εμπάργκο» (σ.σ. στον ΣΚΑΪ) και «να μην κάνουμε παρεμβάσεις lifestyle», με την Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου να το... παίρνει προσωπικά, καθώς αισθάνθηκε ότι την «φωτογραφίζει» και, ούσα θιγμένη, υπενθύμισε ότι στήριξε τον ΣΥΡΙΖΑ σε αρκετές ψηφοφορίες και, αν είναι, παραιτείται. «Γιατί με φωτογραφίζεις;» φέρεται να είπε η κυρία Μεγαλοοικονόμου στη συντρόφισσα κυρία Καββαδία. συμπληρώνοντας ότι δεν θα ψηφίσει και αύριο αν είναι (σ.σ. για τη Συνταγματική Αναθεώρηση) και λέγοντας: «Με αναγκάζετε να πάω σπίτι μου και να πάρει την έδρα ο Καλλιάνος».

Στην... παρεξήγηση παρενέβη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, ο οποίος υπερασπίστηκε την κυρία Μεγαλοοικονόμου, για την οποία είπε πως «και με μένα διαφωνείτε, ο καθένας κουβαλάει φορτίο». Η κυρία Καββαδία φέρεται να είπε: «Όπως εσύ, και πολλοί άλλοι έχουμε ψηφίσει πράγματα που δεν θέλαμε. Αν νιώθουμε ότι δεν πρέπει να μιλάμε ανοιχτά, τότε πού; Δεν δέχομαι να με εγκαλείτε, γιατί ασκώ κριτική, γιατί αν δεν μιλήσω εδώ, πού θα τα πω;».

Η ταραχή της κυρίας Μεγαλοοικονου έπειτα απ' όλα αυτά ήταν μεγάλη, με πολλούς να προσπαθούν να την «ηρεμήσουν», στο... πηγαδάκι που στήθηκε μετά την συνεδρίαση.

Σε παρέμβασή του, ο κ.  Αλέξης Τσίπρας, προς το τέλος της συνεδρίασης, φέρεται να είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως ο κάθε βουλευτής έχει την συνείδησή του, «όμως έχουμε την πιο σκληροτράχηλη ΚΟ και στο  τέλος να μην δώσουμε πάτημα  να μιλήσουν ορισμένοι πρόθυμοι για ήττα, με αφορμή και την Συνταγματική Αναθεώρηση».  

Κόντρα Κοντονή - Καλογήρου

Στο ζήτημα των αλλαγών στον Ποινικό Κώδικά αναφέρθηκε ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, τονίζοντας ότι είχε επιχειρήσει και εκείνος να κάνει αλλαγές, αλλά δεν το δέχθηκε η νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, με τον διάδοχό του στο υπουργείο Δικαιοσύνης, Μιχάλη Καλογήρου, να απαντά ότι θα έχει συνάντηση με τους τομεάρχες των υπολοίπων κομμάτων. «Αν δεν γίνουν οι αλλαγές, απλά δεν θα κατατεθεί ο νόμος» συμπλήρωσε.

Κασιμάτη κατά Καραγιαννίδη

Κλείσιμο
Για αντισυναδελφική συμπεριφορά και προβοκατόρικη πρακτική κατήγγειλε η κυρία Νίνα Κασιμάτη τον «σύντροφό» της στον ΣΥΡΙΖΑ Χρήστο Καραγιαννίδη.

Κατα την επεισοδιακή συνεδρίαση της ΚΟ, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε οτι ο κ. Καραγιαννίδης, σε πλήρη συνεργασία με τον βουλευτή της ΝΔ Ιάσωνα Φωτήλα, ως μέλη της εφορευτικής επιτροπής για την ψηφοφορια της συνταγματικής αναθεώρησης, φωτογράφισαν το ψηφοδέλτιο της και το διέρρευσαν σε φιλικά ΜΜΕ, προκειμένου να την εκθέσουν.

Υπενθυμίζεται οτι η κυρία Κασιμάτη δεν ψήφισε τις προτάσεις του κόμματος της για την θρησκευτική ουδετερότητα και τον τροπο εκλογής του Προεδρου της Δημοκρατίας.

Το ψηφοδέλτιό της όντως διέρρευσε πριν ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των υπολοίπων ψηφοδελτίων, ενώ, όταν έγινε αντιληπτό ότι η διαρροή έγινε από τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, καθώς έφερε την υπογραφή τους, «κατέβηκε» απο το site που αρχικά ειχε αναρτηθεί.

Σε καθε περίπτωση, οι καταγγελίες της κυρίας Κασιμάτη προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Νίκου Βούτση, που αρχικά υποστήριξε οτι η διαρροή έγινε απο την αντιπολίτευση και στη συνέχεια την επέκρινε για την απόφασή της να καταψηφίσει το άρθρο για την θρησκευτική ουδετερότητα.

Ωστόσο, σύμφωνα με το βίντεο της ψηφοφορίας που βρίσκεται στον ιστότοπο της Βουλης, ο κ. Φωτήλας εμφανίζεται να δίνει το επίμαχο ψηφοδέλτιο στον κ. Καραγιαννίδη και αυτός με την σειρα του να το φωτογραφίζει με το κινητό του τηλέφωνο.

Τις βολές του Σταύρου Κοντονή δέχθηκε, ακόμη, η υπουργός Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, με αφορμή το  θέμα της ανταλλαγής αγαλμάτων με τα Σκόπια και τη διάψευσή της ότι πρότεινε στον γλύπτη Κώστα Βαρώτσο να μεταφερθεί ο «Δρομέας» στη Βόρεια Μακεδονία. Ο κ. Κοντονής ακούστηκε να λέει: «Δεν γίνεται η κυρία Ζορμπά να βγάζει ψεύτη τον Βαρώτσο».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης