Για τον Απρίλιο σχεδιάζουν το ταξίδι του Τσίπρα στα Σκόπια

Για τον Απρίλιο σχεδιάζουν το ταξίδι του Τσίπρα στα Σκόπια

Στο τέλος του ίδιου μήνα αναμένεται και η ανταπόδοση της επίσκεψης από τον Ζάεφ στην Αθήνα

zaef-tsi
Επίσκεψη στα Σκοπια τον Απρίλιο εξετάζουν στην κυβέρνηση, παρά τη δυσαρέσκεια μεγάλου μέρους της κοινωνίας, από τα απόνερα της Συμφωνίας των Πρεσπών, τα οποια «βυθίζουν» τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ σε αρκετές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Στο Μαξίμου σχεδιάζουν το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα στα Σκόπια τον Απρίλιο, ενώ προετοιμάζεται και επιχειρηματική αποστολή που θα τον ακολουθήσει, με εμφαση σε κλάδους όπως ο τουρισμός - εστίαση, οι κατασκευές και η ενέργεια, ενώ προς τα τέλη του ίδιου μήνα αναμένεται να πραγματοποιηθεί επίσκεψη του Ζόραν Ζάεφ στην Αθήνα. Στα σκαριά βρίσκεται, επισης, η σύσταση ειδικής ομάδας εμπειρογνωμόνων για τα εμπορικά σήματα.

Την επίσκεψη είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός, πριν λίγες ημέρες, στο Διεθνές Φόρουμ των Δελφων, τονίζοντας οτι θα δημιουργηθεί Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών: «Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να χτίζει πάνω σε όσα πετύχαμε με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Για το λόγο αυτό, μέσα στους επόμενους μήνες, θα είμαι ο πρώτος Έλληνας Πρωθυπουργός που θα επισκεφτώ επισήμως τα Σκόπια, συνοδευόμενος μάλιστα από επιχειρηματική αποστολή. Και επιπλέον θα προχωρήσουμε στην ιδρυτική σύγκλιση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας, με σκοπό να εξετάσουμε τρόπους εμβάθυνσης της συνεργασίας μας σε μια σειρά από τομείς κοινού ενδιαφέροντος. Από το εμπόριο, τις οικονομικές ανταλλαγές, τον τουρισμό, την ενέργεια, τον πολιτισμό, μέχρι τη στρατιωτική και αστυνομική συνεργασία».

Αρχές Μαρτίου, ο διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου του πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας ανεφερε οτι η « Βόρεια Μακεδονία» επιθυμεί έντονα την ενίσχυση των εμπορικών συναλλαγών και της οικονομικής συνεργασίας με την Ελλάδα ιδιαίτερα στους τομείς της ενέργειας, της διαχείρισης των απορριμμάτων, και της διαμετακόμισης και πρόσθεσε ότι «πολύ σύντομα θα έχουμε νέα και ανακοινώσεις».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης