«Κοσμοπλημμύρα» στην εκδήλωση με αφορμή το βιβλίο του Κωστή Χατζηδάκη

xatz3

Ήταν μια παρουσίαση βιβλίου, αλλά όχι μόνο - Ήταν ουσιαστικά και η πρώτη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του Κωστή Χατζηδάκη στον Βόρειο Τομέα της Β´ Αθηνών

Στην αναγκαιότητα των μεταρρυθμίσεων και στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της ΝΔ, από το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησής της, αναφέρθηκε στην ομιλία του κατά την παρουσίαση του βιβλίου του, «Μεταρρυθμίσεων ανάβασις. Ευρωπαίοι εξ ανάγκης ή εκ πεποιθήσεως», ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κ. Χατζηδάκης μίλησε σε μια κάταμεστη αίθουσα. Το Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών, που επιλέχθηκε για την παρουσίαση, είναι η μεγαλύτερη κλειστή αίθουσα στον Βόρειο Τομέα της Β’ Αθήνας. Ωστόσο, τελικά δημιουργήθηκε μεγάλο μποτιλιάρισμα γύρω από το Κολλέγιο, που δυσκόλεψε την πρόσβαση του κόσμου και η εκδήλωση καθυστέρησε 50 λεπτά.

Το μεγάλο Θέατρο του Κολλεγίου Αθηνών γέμισε ασφυκτικά και ήταν πάρα πολύς ο κόσμος που έμεινε έξω από την αίθουσα. Ευτυχώς, οι διοργανωτές είχαν προβλέψει να υπάρχουν στο αρκετά μεγάλο φουαγιε δύο μεγάλες οθόνες, για να παρακολουθεί ο κόσμος την παρουσίαση.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν προσωπικότητες από την πολιτική, την οικονομία, την ακαδημαϊκή κοινότητα, την τέχνη και τον αθλητισμό. Βουλευτές αυτή τη φορά δεν είχαν προσκληθεί, αλλά το «παρών» έδωσαν, μεταξύ άλλωψν, ο Μάκης Βορίδης, η Μαρία Σπυράκη, ο Νότης Μηταράκης, ο Χρήστος Δήμας, η Νίκη Κεραμέως, η Κατερίνα Μάρκου και ο Χάρης Θεοχάρης.

Ακόμη, στην εκδήλωση ήταν παρόντες ο πρώην πρωθυπουργός κ. Π. Πικραμμένος, οι πρώην Επίτροποι Σταύρος Δήμας και Γιάννης Παλαιοκρασσάς, οι Μαριέττα Γιαννάκου, Τίμος Χριστοδούλου, Θόδωρος Ρουσσόπουλος, Γιάννης Παπαθανασίου, Θανάσης Σκορδάς, Φάνη Πάλη-Πετραλιά, Πέτρος Δούκας, Λ. Ζαγορίτης, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Στέλιος Κιμπουρόπουλος, δήμαρχοι από τον Βόρειο Τομέα, καθηγητές Πανεπιστημίου, πρυτάνεις, καθώς και οι Γιώργος Χατζηνάσιος, Γιάννης Σμαραγδής, Πέγκυ Σταθακοπούλου, Αντώνης Αντωνιάδης, Νίκος Καρούλιας, Μιχάλης Γεροθόδωρος

Ήταν μια παρουσίαση βιβλίου, αλλά όχι μόνο. Ήταν ουσιαστικά και η πρώτη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του Κ. Χατζηδάκη στον Βόρειο Τομέα της Β´ Αθηνών. Ένα δυναμικό ξεκίνημα για τον ίδιο, που συνδυάστηκε όμως με το γνωστό προφίλ της μετριοπάθειας και της σοβαρότητας, παρά την σταθερή όξυνση του πολιτικού κλίματος. 

Από τη σύνθεση του ακροατηρίου μπορούσε κανείς να διακρίνει την παρουσία «της όλης ΝΔ», ενώ ήταν προφανές ότι παρέστησαν προσωπικότητες που συμβολίζουν τα ανοίγματα που θέλει να κάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι μεταρρυθμίσεις στο επίκεντρο της ομιλίας Χατζηδάκη

«Η Ελλάδα μπορεί να γράψει ιστορία το 2019. Ήταν η πρώτη χώρα που ενέδωσε στον λαϊκισμό και είναι η πρώτη που θα απαλλαγεί. Μπορούμε να κάνουμε την επανάσταση της αλήθειας της σοβαρότητας και της κοινής λογικής, ώστε να γίνουμε μία κανονική χώρα και να προχωρήσουμε» ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.

Μιλώντας για τις μεταρρυθμίσεις, είπε: «Οι μεταρρυθμίσεις είναι εκδικητικές, είναι εδώ για να θυμίζουν στους αρνητές τους ότι δεν υπηρετούν με την άρνησή τους τα πραγματικά συμφέροντα των πολιτών και της εθνικής οικονομίας».

Μεταξύ των μεταρρυθμίσεων που θα προωθήσει η ΝΔ από το πρώτο εξάμηνο εφόσον γίνει κυβέρνηση, ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης «θα είναι η δραστική απλούστευση της αδειοδότησης των επιχειρήσεων... Επίσης είναι ανάγκη να συνδέσουμε τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων με τα αποτελέσματα της δουλειάς τους, θα υπάρχει στην άκρη ένα μπόνους που θα το πάρουν τα καλύτερα πανεπιστήμια... Είναι ανάγκη να καταργήσουμε το πανεπιστημιακό άσυλο, γιατί είναι άσυλο παρανομίας...Και είναι ανάγκη να δημιουργήσουμε πρότυπα σχολεία σε κάθε περιοχή γιατί δίνουν ευκαιρίες στα παιδιά των χαμηλότερων κοινωνικών κατηγοριών. Αυτά θα τα κάνουμε πράξη και θα τα κάνουμε πράξη τον πρώτο χρόνο αν όχι το πρώτο εξάμηνο».

Επιχειρηματολογώντας για την ανάγκη των μεταρρυθμίσεων, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε αντιστικτικά στον ΟΤΕ και στη ΔΕΗ: «Ξεκινάω από τον ΟΤΕ και τη ΔΕΗ, με τον Παναγιώτη Βουρλούμη -που ήταν ανάμεσα στο ακροατήριο-, εξυγιάνθηκε ο ΟΤΕ και στη συνέχεια αποκρατικοποιήθηκε, προχώρησε μπροστά, εξαγοράστηκε από μία μεγάλη εταιρεία και άλλαξε κατηγορία. Η ΔΕΗ για διάφορους λόγους, και παλαιότερα και τώρα, παρέμεινε υπό τον έλεγχο του κράτους, πήγε τα τελευταία χρόνια από το κακό στο χειρότερο. Το τελευταίο διάστημα επιχειρήθηκε να πουληθούν αυτό που αποκαλούν τα "πετράδια της", οι λιγνιτικές μονάδες και δεν βρέθηκε αγοραστής. Η ΔΕΗ πάει να γίνει νέα Ολυμπιακή. Έχουμε δύο διαφορετικές περιπτώσεις με τον ΟΤΕ και την ΔΕΗ, ας βγάλουμε τα συμπεράσματά μας... Για την Ολυμπιακή πληρώναμε 400 εκατ. τον χρόνο. Εγώ ο ανάλγητος προχώρησα και, εκεί που πληρώναμε 400 εκατ. τον χρόνο τώρα εισπράττουμε 250 εκατ. τον χρόνο. Αυτή είναι η αλλαγή. Για να γίνουν αυτά με κυνηγούσαν στο σπίτι μου, έγινα ο αντιπαθέστερος υπουργός, αλλά επέμεινα και τώρα αντί να πληρώνουμε εισπράττουμε αυτή είναι η πραγματική αξία των μεταρρυθμίσεων».

Μίλησε και για τα περιφερειακά αεροδρόμια, τα οποία είχε ξεκινήσει από την κυβέρνηση Καραμανλή: «Έθεσα τότε την ιδέα στην κυβερνητική επιτροπή. Αμέσως άρχισαν οι αντιδράσεις. Δεν έκανα πίσω, συνέχισα την επιχείρηση και προχώρησε με την κυβέρνηση Σαμαρά. Τι έγινε; Πρώτα το κράτος εισέπραξε 1,2 δισ. Επίσης τα αεροδρόμια από διάδρομοι προσγείωσης και απογείωσης θα γίνουν σύντομα πόλοι ανάπτυξης».

Μίλησε ακόμη και για το γάλα και την επέκταση του χρόνου ανάλωσης, λέγοντας ότι «παρότι "κουτσουρεμένη" η μεταρρύθμιση είχε θετικά αποτελέσματα για τις ελληνικές επιχειρήσεις που -μεταξύ άλλων στέλνουν το γάλα τους στα ελληνικά νησιά - με ημερομηνία πέντε ημερών».

Κλείνοντας είπε ότι «ο κόσμος προχωρά με τεράστιες γιγαντιαίες ασύλληπτες ταχύτητες, αξίζει να βάλουμε τα δυνατά μας, μην έχουμε στόχο να απομονωθούμε από τις αλλαγές, δεν γίνεται να σταματήσουμε τη γη και να κατέβουμε, αν δεν προσαρμοστούμε στην πραγματικότητα θα μας προσπεράσει και θα μας περιθωριοποιήσει».ΣΧΟΛΙΑ (13)

Nion

Αποκρατικοποίηση της Ολυμπιακής. Καμμία ντροπή για το τεράστιο κόστος.Και ποιός ο λόγος για την αποκρατικοποίηση; Η ΟΑ ήταν ανώνυμη Εταιρεία. Αν ήταν μάγκας και υπεύθυνος διαχειριστής των χρημάτων του Έλληνα φορολογούμενου δεν θα έκανε αποκρατικοποίηση,θα έκανε αυτό που δεν έκανε η Ελβετία. Σταμάτησε (ή δεν έσπευσε για) τη χρηματοδότηση της Suissair και ένα πρωί του 2002 τα αεροπλάνα της Εθνικής εταιρείας της Ελβετίας καθηλώθηκαν στα αεροδρόμια.Δεν είχαν καύσιμα και τέλος.Εκποιήθησαν τα περιουσιακά της στοιχεία (αεροπλάνα,slots,κτλ) αποζημιώθηκαν κατά πως λέει ο ελβετικός νόμος,εργαζόμενοι,προμηθευτές,δημόσιο κτλ και όλα καλά. Στην Ελλάδα εκδόσαμε ομόλογα για να βρούνε τα εφάπαξ και τις αποζημιώσεις. 500.000 € αποζημίωση, 7.000 Το μήνα για τους πιλότους για χρόνια.Οι οποίοι πήγαν με 10.000 στην Tourkishairlines. Κύριε Χατζηδάκη συμβάλλατε στην πτώχευση της Πατρίδας.Δεν αξίζετε να είστε στην επόμενη Βουλή.

κα

Ένα επαγγελματικό τίποτα με μηδέν ένσημα, κατευθείαν από το εκκολαπτήριο της ΟΝΝΕΔ στη υπηρεσία της διαπλοκής μέσω του κόμματος που βούλιαξε την Ελλάδα στην μεγαλύτερη κρίση από ιδρύσεως του Ελληνικού Κράτους!

freeman

Έστειλε τα κοπρόσκυλα της Ο.Α με δώρο ΑΠΟ ΕΜΑΣ τα ένσημα 10ετιών ,με συνταξάρες ΑΠΌ ΕΜΑΣ 2.500-4.000 από 35-40 χρονών στο ΙΚΑ , ΜΕ ΕΦΑΠΑΞΑΡΕΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ 150.000-300.000 και όλο το αεροπορικό έργο στην Aegean που την έκανε ιδιωτικό μονοπώλιο . . . ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ , συντονιστής οικονομικής πολιτικής 2007-2009 επί Καραμανλή μαζί με Παπαθανασίου και Σουφλιά . Ένα μιντιακά υπερτιμημένο ΤΙΠΟΤΑ ,ένας Καραμανλολάγνος νεκροθάφτης, τάχα μεταρρυθμιστής .

ΙΑΣΩΝ

Ιδιος και απαράλλαχτος με ζαίους και Ιούδες κανένας τους με την Ελλάδα. Ούτε στο νυχάκι του Όρμπαν δεν φτάνουν.

μπραβο

κι δω κρυψΙμο κουλά?

Tάλε κoυάλε συμμoριτομαδoύρoι και γαλάzιοι μιzαδόρoι

Ο Mητσoτάκης λέει ότι θα εφαρμόσει την Συμφωvία των Πρεσπών και ζητά την αποβoλή του Oύγγρου πρωθυπoυργού Oρμπάν από το ΕΛΚ. Mπορεί κάπoιος να μου πει σε τι διαφέρει η ΝΔ από τον ΣYPIΖΑ;

ΓΙΩΡΓΗΣ

Οι συμφωνιες ειναι για να τηρουνται, εαν δεν ειχαν αυτη την καθολικη ισχυ και οποιος ηθελε την παραβιαζε ατιμωρητι, δεν θα γινοταν τοσο παντιρντι για τη συμφωνια των Πρεσπων και δε θα εκαναν τοσες ''χαρες'' οι ανθελληνες και δε θα βραβευαν τους προδοτες! Οσο για τον Ορμπαν, ο Μητσοτακης ειναι παλι με την πλειοψηφια, ενω οι αποψεις του Ορμπαν ειναι απελπιστικα ιδιαζουσες!

Να εισαι καλα αδωνη που σε ακούσαμε και φύγαμε

Πως ειπε ο Χατζηδάκης "Η Ελλάδα μπορει να γραψη ιστορία το 2019. Ηταν η πρωτη χωρα που ενέδωσε στον λαϊκισμό και ειναι η πρωτη που θα απαλαγη." Τη ωραια ομιλία!!!! Αλλα για καποιον που έρχεται για να μπει για πρωτη φορα στην πολιτική. Οχι ομως για τον χατζηδακη Ξέχασε επι των ημερών του που οδήγησαν την χωρα το 2009? Ξέχασε το ποσο διωγκωσαν το χρέος (κυβερν. Καραμανλή) κατα 120 δις!!!!!!!σε πεντεμιση χρονια. Τον χατζηδακη τον θυμάμαι σε εκπομπή το 2009 οταν είχε κλείσει η βουλή. Για να πηγαίναμε σε εκλογες. Στην εκπομπή αυτην ηταν και ο αδωνης Και εκανε κριτική για την οικονομια της χωρας. Μιλούσε για ευθύνη και για την κατάντια της εθνικης οικονομίας. Οσο για τον χατζηδακη. Ηθελε να του κανει μια ερωτηση. Ποια? Να του πει για τα ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ. Και ποια ηταν η ερωτηση? " Ο φιλελεύθερος Χατζηδάκης επικροτει οτι η τελευταια πραξη της βουλης ηταν ο διορισμός 20.000 ΡΟΥΣΦΕΤΙΩΝ σας" και αλλα πολλά. Και η απαντηση του χατζηδακη τοτε στον Αδωνη?. Οτι "απλα Λαϊκιζεται & απλός λαικιζετεεεεεεε". Σημερα το 2019 για τη μιλαει πάλι ο Χατζηδάκης? Για Λαϊκιστές. Άλλαξε κατι?

!!!

o πολιτικος που δεν εχει ουτε ενα ενσημο!! μια χαρα ζει ΣΑΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ! τρεχατε χωριανοι να τον χειροκροτατε

!!!!!!!!!!

Γιατί οι άλλοι τί δουλειά κάνουν ρε; Για πες μας, και ειδικά αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ, όλοι άνεργοι ήταν στην πλατεία!!! Άνεργοι και αγράμματοι συγχρόνως.......

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4901547

Οι εμπλεκόμενοι στην οικονομία πρέπει να αντιληφθούν τα προβλήματα που έρχονται και πως μπορούν να αντιμετωπιστούν, είπε ο πρώην υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας από το βήμα εκδήλωσης της εϕημερίδας "Μακεδονία" 

4928703

Έξι εμβληματικά έργα αλλάζουν την εικόνα της Θεσσαλονίκης επεσήμανε απόψε ο υπουργός Ανάπτυξης - Την πόλη επισκέπτεται αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να εποπτεύσει την πορεία υλοποίησης όσων εξήγγειλε στη ΔΕΘ 

papaggelopoulos-0

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει πρόσωπο-«κλειδί», του οποίου η κατάθεση θα προκαλέσει αίσθηση, ωστόσο δεν έχει ακόμα αποφασιστεί εάν θα κληθεί να καταθέσει άμεσα ή θα προσκληθεί σε επόμενες συνεδριάσεις - Τα ονόματα που θα προτείνουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ

4
mits0

Η ταινία είναι προγραμματισμένη να βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 31 Οκτωβρίου και πραγματεύεται άγνωστες στιγμές από τη ζωή και την πολιτική πορεία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη

6