Στο κενό η παροχολογία και τα «μέτωπα» - Ανοίγει η ψαλίδα ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Στο κενό η παροχολογία και τα «μέτωπα» - Ανοίγει η ψαλίδα ανάμεσα σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Η… «απεύθυνση πλατιού καλέσματος» από τον Τσίπρα δεν συγκινεί τους πολίτες - Η ΝΔ και ο Μητσοτάκης προηγούνται με 11 μονάδες στην πρόθεση ψήφου και την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία - Πάμε σε λάθος κατεύθυνση, λέει η πλειονότητα των Ελλήνων και θέλει «κάλπες εδώ και τώρα»

ekloges_main01
Άνευ αντικρίσματος στο κοινωνικό σώμα αποδεικνύονται η άκρατη παροχολογία της κυβέρνησης και τα υποτιθέμενα μέτωπα της προόδου απέναντι στην… ακροδεξιά που επιχειρεί ματαίως να κατασκευάσει ο Αλέξης Τσίπρας με την… «απεύθυνση πλατιού καλέσματος».

Η ψαλίδα της διαφοράς ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και στο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνον δεν μειώνεται, όπως ευελπιστούσαν στο Μαξίμου και στην Κουμουνδούρου, αλλά τείνει μάλλον προς τη διεύρυνση, όπως κατέδειξε μια νέα δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse που το διάστημα 24-26 Φεβρουαρίου 2019 σε πανελλαδικό δείγμα 1.323 ενηλίκων και είδε το φως της δημοσιότητας από τον Σκάι, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Πέμπτης.

Το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας αυξήθηκε κατά μισή μονάδα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και παραμένει σταθερά σε διψήφιο ποσοστό, δείγμα ότι και η νέα κυβερνητική αντεπίθεση δεν έφερε τα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων η διαφορά καταγράφεται στις 11 μονάδες, αφού η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 32,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 21,5%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 8%, το Κίνημα Αλλαγής με 7% και το ΚΚΕ με 6%, που συμπληρώνουν την πεντάδα των κομμάτων που έχουν βάσιμες ελπίδες να είναι και στην επόμενη Βουλή.

Κλείσιμο
Χαμηλότερα ποσοστά από το 3% επί των εγκύρων που απαιτείται για την είσοδο ενός κόμματος στη Βουλή καταγράφουν οι υπόλοιποι κομματικοί σχηματισμοί. Η Ελληνική Λύση συγκεντρώνει 2,5% και ακολουθούν η Ένωση Κεντρώων με 2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 1,5%, ενώ το Ποτάμι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Δημιουργία Ξανά και η Λαϊκή Ενότητα συγκεντρώνουν από 1%.

dimoskopisi_prothesi_psifou_anagwgi
gallup1-pro


Η ΝΔ παρουσιάζει μεγάλο βαθμό συσπείρωσης που φτάνει το 81%, ενώ η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο 51%. Αμετάβλητα είναι τα ποσοστά που συγκεντρώνουν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας στην καταλληλόλητα για την πρωθυπουργία. Ο πρόεδρος της ΝΔ συγκεντρώνει, όπως και στην προηγούμενη έρευνα της Pulse ποσοστό της τάξης του 35% και αφήνει πολύ πίσω, στο 24%, τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

katallilotita1


Σε λάθος κατεύθυνση

Οι Έλληνες εμφανίζονται απαισιόδοξοι για την κατεύθυνση που πηγαίνουν τα πράγματα στην χώρα. Στην ερώτηση σε τι κατεύθυνση πηγαίνουν τα πράγματα στην Ελλάδα τους τελευταίους έξι μήνες το 63% απαντά σε λάθος κατεύθυνση και μόλις το 29% απαντά σε σωστή κατεύθυνση.

Υπό αυτές τις συνθήκες δεν προκαλεί εντύπωση ότι η πλειονότητα των ερωτηθέντων επιθυμεί πρόωρες εκλογές. Ειδικότερα, στο ερώτημα για τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών το 36% απαντά άμεσα, πριν από τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές του Μαΐου και το 21% τάσσεται υπέρ της διεξαγωγής ταυτόχρονα με τις εκλογικές αναμετρήσεις του μεθεπόμενου μήνα. Την εξάντληση της κυβερνητικής θητείας και το στήσιμο της κάλπης στη λήξη της κυβερνητικής τετραετίας τον Οκτώβριο προκρίνει το 32%.

xronos_eklogon2


Δείτε εδώ ολόκληρη την δημοσκόπηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης