Συνάντηση υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας-Κύπρου στη Μόσχα

Συνάντηση υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας-Κύπρου στη Μόσχα

Το Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου - Ρωσίας, οι σχέσεις ΕΕ - Ρωσίας αλλά και οι εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο είναι ανάμεσα στα θέματα που συζητούν αυτή την ώρα ο Νίκος Χριστουδουλίδης με τον Σεργκέι Λαβρόφ

lavrov
Το Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου - Ρωσίας, οι σχέσεις ΕΕ - Ρωσίας αλλά και οι εξελίξεις σε Ανατολική Μεσόγειο είναι ανάμεσα στα θέματα που συζητούν αυτή την ώρα ο Κύπριος υπουργός εξωτερικών Νίκος Χριστουδουλίδης με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ κατά τη διάρκεια συνάντησή τους, στη Μόσχα.

Ο κ. Χριστοδουλίδης πραγματοποιεί μονοήμερη επίσκεψη εργασίας στη Ρωσία, ανταποκρινόμενος σε σχετική πρόσκληση που του είχε απευθύνει ο κ. Λαβρόφ, τον περασμένο Δεκέμβριο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών στη Λευκωσία, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων, που θα γίνουν στο πλαίσιο της επίσκεψης, θα γίνει ανασκόπηση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών, ενώ αναμένεται να συζητηθούν και να ανταλλαγούν απόψεις για την παρούσα κατάσταση στις σχέσεις ΕΕ - Ρωσίας, ως επίσης για τις προοπτικές και τις προκλήσεις που υπάρχουν. Περαιτέρω, αναμένεται να γίνει συζήτηση για τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο καθώς και για άλλα διεθνή θέματα.


Στο πλαίσιο των επαφών του, ο κ. Χριστοδουλίδης θα ενημερώσει επίσης τον κ. Λαβρόφ για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και την προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών που βρίσκεται σε εξέλιξη μέσω της Απεσταλμένης του Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ, ενώ αναμένεται να συζητηθεί και το θέμα της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο.

Οι δύο υπουργοί θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση στο ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες και γεύμα εργασίας μεταξύ αντιπροσωπειών των δύο υπουργείων εξωτερικών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης