Τσίπρας: Έβαλα και θρησκευόμενους στο κυβερνητικό σχήμα

tsipras_anas

Ο πρωθυπουργός σχολίασε την είσοδο των κ.κ. Μωραΐτη και Τόλκα στο κυβερνητικό σχήμα – Οι δύο υφυπουργοί που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ έδωσαν θρησκευτικό όρκο, έναντι των προερχόμενων από τον ΣΥΡΙΖΑ που έδωσαν πολιτικό όρκο

«Έβαλα και θρησκευόμενους στο σχήμα» ήταν το σχόλιο του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης φωτογραφίας με τους νέους υπουργούς του κυβερνητικού σχήματος.

Με το σχόλιό του, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις «μεταγραφές» από το ΠΑΣΟΚ Θάνο Μωραΐτη και Άγγελο Τόλκα, που αν και στο παρελθόν άσκησαν κριτική τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στον πρωθυπουργό, αποδέχθηκαν την πρόταση για ένταξη στο νέο κυβερνητικό σχήμα.

Ορκωμοσία των νέων Υπουργών ALPHA

Οι δύο νέοι υφυπουργοί έδωσαν θρησκευτικό όρκο, ενώπιον του Επισκόπου Μεθώνης κ. Κλήμη.

Στη συνέχεια, πολιτικό όρκο έδωσαν οι Γιώργος Κατρούγκαλος, που αναλαμβάνει υπουργός Εξωτερικών, η Σία Αναγνωστοπούλου, που αναλαμβάνει αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών, η νέα υφυπουργός Μακεδονίας - Θράκης, Ελευθερία Χατζηγεωργίου και ο νέος υφυπουργός Εργασίας, Κώστας Μπαρκας.

Ο μίνι ανασχηματισμός έγινε για την πλήρωση των κενών θέσεων που προέκυψαν από την αποχώρηση των ΑΝΕΛ, την πλήρωση της θέσης του υπουργού Εξωτερικών, που μετά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά και μέχρι την έναρξη ισχύος της Συμφωνίας των Πρεσπών κατείχε ο πρωθυπουργός, αλλά και την αντικατάσταση των δύο υφυπουργών (Κατερίνα Νοτοπούλου και Νάσου Ηλιόπουλου), που θα διεκδικήσουν τους δήμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Μωραΐτης: Θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις κατά της ακροδεξιάς

«Αποδέχθηκα την πρόσκληση του πρωθυπουργού, γιατί πιστεύω βαθιά ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας» ανέφερε ο εκ του ΠΑΣΟΚ προερχόμενος Θάνος Μωραΐτης, που τέλεσε υφυπουργός στις κυβερνήσεις του Γιώργου Παπανδρέου και άσκησε μέχρι πρόσφατα δριμεία κριτική κατά του ΣΥΡΙΖΑ.

«Γι αυτούς τους λόγους είμαι εδώ και θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις. Στρατηγικός αντίπαλος είναι η ακροδεξιά και ο βαλκανικός νεοφιλελευθερισμός της Νέας Δημοκρατίας. Να διαμορφώσουμε όρους μιας προοδευτικής διακυβέρνησης μακράς πνοής που έχει ανάγκη η κοινωνία» συνέχισε ο κ. Μωραϊτης.

Μάλιστα, όταν οι δημοσιογράφοι του είπαν πως οι ψηφοφόροι στην εκλογική του περιφέρεια τον επέλεξαν με άλλο κόμμα, τόνισε πως δεν επέλεξαν με άλλο κόμμα και προανήγγειλε ότι θα μιλήσει γι' αυτό εκτενώς τις επόμενες μέρες.

«Το 2012 ήμουν υποψήφιος, το 2015 έκανα την πολιτική μου επιλογή και θα είμαι υποψήφιος στην επόμενη εκλογική μάχη» σημείωσε.


Τόλκας: Κρίσιμο το πόστο που αναλαμβάνω

Μετά την ορκωμοσίο, ο κ. Τόλκας ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι το πόστο που αναλαμβάνει, αυτό του υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής είναι κρίσιμο για τη χώρα και χρειάζεται τη μέγιστη εθνική συναίνεση, ομοψυχία και ανθρωπιά.

«Χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να ενδυναμώσουμε τη χώρα μας στη διεθνή προοπτική της και να στηρίξουμε τους ανθρώπους που υποφέρουν» τόνισε ο κ. Τόλκας, προσθέτοντας ότι χρειάζεται προοδευτικό και θετικό πρόσημο στη διακυβέρνηση της χώρας.

Ο πρώην υφυπουργός της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου χαρακτήρισε τιμητική την πρόταση του πρωθυπουργού, ενώ ερωτηθείς από τους δημοσιογράφους για την αποδοχή της σημείωσε ότι θα έχουν καιρό να τα πουν, καθώς σήμερα, είναι άλλες οι προτεραιότητες.
ork1
ork2
ork3
ork4_2
ork3_2
ork2_2
ork1_2
ork8
ork7
ork6
ork5
ork12
ork11
ork10
ork9
ork16
ork15
ork14
ork13
ork18
ork17

ΣΧΟΛΙΑ (79)

Δημητριος.-

Με 95% ορθόδοξους στην Ελλάδα, οι κυρατσες που πάνε εκκλησία έβγαλαν τον Άθρησκο Τσίπρα για Πρωθυπουργό. Αυτόν που δεν κάνει Σταύρο, που κρατάει την λαμπάδα στην εκκλησία για μόστρα. Που φιλάει τις εικόνες για το image του. Αυτοί είμαστε. Δεν κοιτάμε πέρα από την μύτη μας.

Νάγια Οικονόμου

Και πρέπει να το πει αυτό ο Τσίπρας; Επίδειξη; Με γεια τους με χαρά τους και οι θρησκευόμενοι κ οι άθεοι. Η θρησκεία είναι προσωπικό θέμα και η υποκρισία περισσεύει πολλές φορές-ακόμα και για τους "θρησκευόμενους" -με ή χωρίς εισαγωγικά

3

Όχι κα. Οικονόμου, η Αλήθεια δεν είναι προσωπικό θέμα, διότι εάν ήταν τότε ποιος ο λόγος να κηρυχθεί το Ευαγγέλιο στα πέρατα του κόσμου; Για τους χριστιανούς είναι μεγάλο κρίμα να χαθεί ο αδελφός τους λόγω του ότι δεν έμαθε την Αλήθεια. Άπαξ και μάθει και δεν πιστεύει δικαίωμα του/της. Αλλά είναι υποχρέωση και μαρτυρία η διάδοσή της Αλήθειας. Και όλα αυτά γίνονται με πράξεις πρώτα και έπειτα με λόγια. Έτσι κάνουν ιεραποστολή η ορθόδοξοι χριστιανοί στην ιστορία του κόσμου τούτου...

Ββνηψκκ

Κανονική αντεθνική δικτατορία ο δικός σου. Ρε τι σύστημα εθνικής παιδείας τους βγάζει όλους αυτούς;

ΝΤΙ ΕΝ ΕΙ (DNA)

Παλιάνθρωποι σαν αυτούς τους επαγγελματίες παλιοπασοκους στυλ μωραιτάκου και Τόλκα μεγαλώνουν πολύ την ακροδεξιά. Ξέρει τι φτάχνει ο τσίπρας όμως. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ αγραμματους και τυχοδιώκτες για τον έχουν σουλτάνο και να τον υπηρετούν και παράλληλα του φτιάχνουν και το ρόλο που θέλει. Ο Τσίπρας πρώτος θέλει δυνατή την ακροδεξιά για να μπορεί να επιβιώνει ως μέτωπο. Καλό Κόλπο. Και το άλλο που θέλα να πω αλλα ντρέπομαι ακόμη κι εδώ που είμαι να το εκστομίσω..... φτου σου ξεφτίλα Μωραίτη. Να σαι χαίρεται η οικογένεια σου για τα μαθήματα που δίνεις στα παιδια και στους μέλλοντες πολίτες. Καλά κάνουν και δεν ασχολούνται με την πολιτική Ντροπιάζεις τους πάντες και τα πάντα ρε ξεφτίλα γιέ.

Συντροφος

Κλασσικα αριστερα σουργελα με τον τυποποιημενο τους λογο που βλεπουν παντου ακροδεξια μονο και μονο για να δικαιολογουν την παρουσια και τη μασα τους.

νεραντζούλα

Άπλωνε απλωνε Και με τα αγια παίζει Άπλωνε άπλωνε κοντοί Είναι και θρησκευτικοί.

Α.Σ.Δ.

Οι τελευταίες ημέρες της Πομπηίας

Greg7

Ψηφίστε με Χριστιανοί...πήγα κ στηνστε Αγιά Σοφιά...ασπάστηκα κ τον Πατριάρχη.....θα πάω τοΠάσχα στην Ανάσταση.....θα κάνω και τον σταυρό μου στον επιτάφιο 3 συνεχόμενες φορές για πρώτη φορά στη ζωή μου.....Ψηφίστε με πιστοί μου άνθρωποι.

ΓΛΕΝΤΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΕ

εσυ θασαι πρωτος και στις επομενες εκλογες με μεγαλη διαφορα απο τον δευτερο γιατι εισαι πολυ μεγαλος πολιτικα και πας την χωρα μπροστα...

xasan

τελο να παντρεφτο ελλινα να παρο χαρτια !!!!!!!

Τα μπουλούκια

Περιοδεύων θίασος

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

petsas

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας έκανε τον απολογισμό του έργου της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για τις 100 μέρες που πέρασαν και παρουσίασε τα σχέδια και τις δράσεις για 100 επόμενες

metanastes_ar

«Όλοι όσοι δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας να επιστρέφονται. Κανονικά στα νησιά δεν θα έπρεπε να υπάρχει ούτε ένας μετανάστης», λέει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος - Θα αλλάξει η νομική βάση χορήγησης ασύλου, λέει ο Κουμουτσάκος

7