Μόναχο: Συνάντηση Τσίπρα με τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν

Μόναχο: Συνάντηση Τσίπρα με τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια

Dzink0LX0AEtigu
Συνάντηση με τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν είχε το απόγευμα στο Μόναχο ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια που πρραγματοποιείται στη γερμανική πόλη.

Ο πρωθυπουργός ανάρτησε στην σελίδα του στο twitter το σχετικό φωτογραφικό στιγμιότυπο από τη συνάντηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΑΠΕ ΜΠΕ, στη συνάντηση που διήρκησε μια ώρα συζητήθηκαν οι περιφερειακές εξελίξεις, με έμφαση σε Τουρκία και ενεργειακά, καθώς επίσης και οι εξελίξεις στις ΗΠΑ, και οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Κατά τις ίδιες πληροφορίες του ΑΠΕ ΜΠΕ, υπήρξε ευρεία σύμπτωση απόψεων.

Δείτε την ανάρτησή του πρωθυπουργού

Κλείσιμο

Στις 20:00 αναμένεται να πραγματοποιηθεί το επίσημο δείπνο, κατά το οποίο ο Έλληνας πρωθυπουργός θα τιμηθεί, από κοινού με τον Ζόραν Ζάεφ, με το βραβείο Ewald von Kleist.

Νωρίτερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με ομάδα αμερικανών γερουσιαστών. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, συζητήθηκαν οι προοπτικές της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας σε συνέχεια της έναρξης του στρατηγικού διαλόγου που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2018. Τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα ελληνοαμερικανικής συνεργασίας, ενεργειακής πολιτικής, περιφερειακής ασφάλειας στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο (με έμφαση στον ρόλο της Τουρκίας) και η αντιμετώπιση της κρίσης στη Βενεζουέλα.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Ελλάδα για την αντιμετώπιση της οικονομικής και προσφυγικής κρίσης, αλλά και σε περιφερειακά ζητήματα.

Οι γερουσιαστές τόνισαν τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή και την αναβάθμιση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων, ενω εξήραν τις προσπάθειες της κυβέρνησης τόσο ως προς την οικονομική ανάπτυξη, όσο και ως προς την επίλυση του ζητήματος της Βόρειας Μακεδονίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης