Ο Καμμένος δίνει παράταση για τη διαγραφή Παπαχριστόπουλου

Ο Καμμένος δίνει παράταση για τη διαγραφή Παπαχριστόπουλου

«Θα το κάνω αφού μιλήσω στη Βουλή» έγραψε στο Twitter ο Πάνος Καμμένος - Η διάσκεψη των προέδρων υιοθέτησε τη γνωμοδότηση για τη διάλυση της ΚΟ των ΑΝΕΛ αν διαγραφεί ή παραιτηθεί ο Παπαχριστόπουλος

kammenos_main02
Παράταση για τη διαγραφή Παπαχριστόπουλου έδωσε με ανάρτησή του στο Twitter ο Πάνος Καμμένος λίγα λεπτά μετά την εκπνοή του τελεσιγράφου που είχε δώσει για τις 10 το πρωί στον βουλευτή των ΑΝΕΛ ότι θα τον διέγραφε αν δεν είχε παραιτηθεί μέχρι τότε

Στην ανάρτησή του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ γράφει ότι θα καταθέσει τη διαγραφή στην ολομέλεια «αφού μιλήσω στη Βουλή».

Εξηγώντας, δε, τον λόγο που δίνει την παράταση γράφει ότι «αν κατατεθεί τώρα, θα μου αφαιρέσουν τον λόγο πραξικοπηματικά από σήμερα».

Την ίδια ώρα τα μέλη της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής σε συνεδρίαση που ολοκληρώθηκε σήμερα στις 10:30 αποφάσισαν να υιοθετήσουν την γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου του κοινοβουλίου που συντάχθηκε μετά από παραγγελία του Νίκου Βούτση σύμφωνα με την οποία εάν ο Πάνος Καμμένος διαγράψει τον κ. Παπαχριστόπουλο και μείνει η Κοινοβουλευτική του Ομάδα με 5 βουλευτές  θα διαλυθεί.

Ο Βούτσης ανοίγει σενάρια διάσωσης των ΑΝΕΛ

Πάντως, ο Πρόεδρος της Βουλής επιχείρησε να δείξει ότι η ενδεχόμενη κατάρρευση των ΑΝΕΛ δεν προκαλείται από δική του μεθόδευση αλλά από το «γράμμα» του Κανονισμού.

Κλείσιμο
Με μια αινιγματική δήλωση εκτίμησε μάλιστα, πως μπορεί να υπάρξει «θεραπεία» πριν την «διάλυση». «Υπάρχει μια ολόκληρη μέρα αύριο (σ.σ. σήμερα) για την οποία θα κάνετε ρεπορτάζ. Γι’ αυτό τις προηγούμενες μέρες αφήσαμε αυτόν το χρόνο. Θα πω και κάτι ακόμα, υπάρχει μια ολόκληρη μέρα έτσι ώστε να μην δημιουργηθεί θέμα. Καταλάβετε το, το ξανά είπα. Αφήσαμε χρόνο για να μπορούν να θεραπευτούν πράγματα πριν έρθει η διάλυση. Οι ΑΝΕΛ αυτή τη στιγμή έχουν 6 βουλευτές. Μπορεί μέχρι αύριο(σ.σ. σήμερα) ή την Δευτέρα να έχουν πάει πίσω όλοι όσοι έχουν φύγει από τους ΑΝΕΛ και να έχουν μία μεγάλη κοινοβουλευτική ομάδα. Εντελώς θεωρητικά το λέω βεβαίως» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είναι προφανές ότι ο κ. Βούτσης αναφέρεται στους Νίκο Νικολόπουλο, Δημήτρη Καμμένο, Γιώργο Λαζαρίδη, Ελενα Κουντουρά και Βασίλη Κόκκαλη που είχαν εκλεγεί με τους ΑΝΕΛ αλλά έχουν ανεξαρτητοποιηθεί ή διαγραφεί. Οι τρείς πρώτοι έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να επιστρέψουν στο κόμμα του Πάνου Καμμένου ενώ οι δύο τελευταίοι βρίσκονται σε άγρια κόντρα με τον πρώην αρχηγό τους.

Απόσυρση της διαγραφής Παπαχριστόπουλου;

Τέλος υπάρχει και το σενάριο της παραίτησης του Θανάση Παπαχριστόπουλου και του Τέρνες Κουίκ που είναι πρώτος αναπληρωματικός για να λάβει την έδρα η Ελένη Σκλαβενίτη που παραμένει στο κόμμα. Σε αυτή την περίπτωση όμως η κυβέρνηση χάνει την εύθραυστη πλειοψηφία των 151. Επίσης, για να εξαντλήσει και αυτό το σενάριο ο Πάνος Καμμένος θα πρέπει να αποσύρει την δέσμευση για διαγραφή του βουλευτή του και να αναμείνει εως το βράδυ την παραίτησή του. XZ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης