Η Λευκωσία περιμένει ενημέρωση για τη συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν

Σε επαφή με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί βρίσκεται ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, με στόχο να καθοριστεί η μεταξύ τους συνάντηση

Σε επαφή με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί βρίσκεται ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, με στόχο να καθοριστεί η μεταξύ τους συνάντηση.

Ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμο , ανέφερε επίσης ότι «είναι δημόσια γνωστό εδώ και πάρα πολλούς μήνες ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επιδιώκει να έχει συνάντηση με τον κ. Ακιντζί. Ακούσαμε τις τελευταίες μέρες και τον κ. Ακιντζί να εκδηλώνει την πρόθεση για μια συνάντηση», συμπλήρωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι «επιδιώκεται να γίνει αυτή η συνάντηση».

Σε ερώτηση αν έχουν μιλήσει τηλεφωνικώς ή μέσω της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, ο κ. Προδρόμου είπε ότι Πρόεδρος Αναστασιάδης και Μουσταφά Ακιντζί «βρίσκονται σε επικοινωνία σήμερα μεταξύ τους οι δύο». Ο κ. Προδρόμου, σχολιάζοντας τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Ταγίπ Ερντογάν, ανέφερε πως είναι σημαντικό να υπάρχει διάλογος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Παράλληλα σημείωσε ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει επικοινωνία με τον Πρωθυπουργό, προκειμένου να ενημερωθεί για τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση με τον Ερντογάν.

Όσον αφορά τις προσδοκίες για το Κυπριακό, ο κ. Προδρόμου είπε πως η απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ θα συνεχίσει τις προσπάθειές της, εκφράζοντας την ελπίδα πως όπως η Ελλάδα έκανε ξεκάθαρο ότι δεν αποδέχεται εγγυήσεις, το ίδιο θα πράξει και η Τουρκία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr