Ο Μητσοτάκης καταγγέλλει συναλλαγή και ανωμαλία - «Τυχοδιώκτες γυρολόγοι» οι 6 που μπαλώνουν την «κουρελού»

Ο Μητσοτάκης καταγγέλλει συναλλαγή και ανωμαλία - «Τυχοδιώκτες γυρολόγοι» οι 6 που μπαλώνουν την «κουρελού»

«Κομματικό υπάλληλο που εκτελεί εντολές» χαρακτήρισε τον Βούτση - Βαρείς υπαινιγμοί για Ζουράρι-Παπαχριστόπουλο  - Εκλογές το συντομότερο για να ανασάνει τη χώρα - Φοβάμαι ότι ο τυπικός όρος Βόρεια Μακεδονία θα εκπέσει...

mitsotakis_main
Για θεσμική ανωμαλία και θεσμική δυσοσμία έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στους τομεάρχες της ΝΔ στη σκιά των όσων συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στη Βουλή εξαπολύοντας και σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο της Βουλής για τον οποίο είπε ότι «είναι κομματικός υπάλληλος».

Ο πρόεδρος της ΝΔ μιλώντας για τη θεσμική δυσοσμία είπε ότι «δυστυχώς τυλίγει τη Βουλή για να παίξει την τελευταία πράξη της αυτή η κυβέρνηση μειοψηφίας νοικιάζει πρόθυμους κομπάρσους. Άλλοι της έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης, άλλοι κύρωσαν τη Συμφωνία των Πρεσπών άλλοι στηρίζουν τα νομοσχέδια».

«Χοντροί» υπαινιγμοί για Ζουράρι-Παπαχριστόπουλο

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο για «βουλευτές-πιόνια» που αλλάζουν κόμματα αφήνοντας βαρείς υπαινιγμούς για τον Κώστα Ζουράρι και τον Θανάση Παπαχριστόπουλο - χωρίς να τους κατονομάζει - ότι «δύο συγκεκριμένα παραμένουν σε άλλη κοινοβουλευτική ομάδα και στηρίζουν άλλο κόμμα. Πλειοψηφίες ευκαιρίας όλα αυτά όπως φαίνεται σε τιμές ευκαιρίας».



Μιλώντας για τις σχέσεις Τσίπρα-Καμμένου μετά το «διαζύγιο» είπε για τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας ότι «πότε απειλεί το συνέταιρό του και πότε του επιτρέπει να ελίσσεται. Μια ολόκληρη εβδομάδα χρειάστηκε ο Τσίπρας για να διαχειριστεί τους εκβιασμούς του». 

Κομματικός υπάλληλος ο Βούτσης

Σχολιάζοντας τις μεθοδεύσεις με τον Κανονισμό της Βουλής είπε ότι «γίνεται λάστιχο» προσθέτοντας ότι «δυστυχώς ο πρόεδρος της Βουλής αποδείχθηκε κομματικός υπάλληλος που εκτελεί εντολές. Ένας κανονικός πρόεδρος θα έπρεπε να έχει επιστρέψει την επιστολή του πρωθυπουργού ως απαράδεκτη, το ίδιο θα έκανε και με τις επιστολές που έστειλαν οι 6 βουλευτές μαριονέτες».

«Πρέπει να πάρει τέλος ο θεσμικός κατήφορος μαζί με τα ένοχα μυστικά που ενώνουν τους δύο συμπρωταγωνιστές. Οι συσχετισμοί δεν μπορεί να διαμορφώνονται από πολιτικούς γυρολόγους που μπαλώνουν μια πλειοψηφία κουρελού» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ για να συμπληρώσει σε υψηλούς τόνους ότι «η πολιτική δεν έχει ανάγκη από το ύφος των έξι τυχοδιωκτών που θέλουν να κρατήσουν τον Τσίπρα στην εξουσία».

Ο Τσίπρας θα κληθεί να απολογηθεί

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για «κατάντια» προσθέτοντας ότι «ο κ. Τσίπρας σύντομα θα κληθεί να απολογηθεί και γι' αυτό το νέφος συναλλαγής και θεσμικής ανωμαλίας που έχει τυλίξει τι χώρα για το ηθικό του ναυάγιο. Το μόνο που του μένει είναι να ορίσει το συντομότερο δυνατόν χρόνο εκλογών για να ανασάνει η χώρα».

Κλείσιμο
«Ο λαός θα απαντήσει στη θεσμική εκτροπή σε 108 ημέρες» με τις ευρωεκλογές αν οι εθνικές εκλογές δεν έχουν γίνει νωρίτερα, σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνοντας ότι οι πολίτες «θα στείλουν μήνυμα σε όσους τους ταπείνωσαν και τους φόρτωσαν με φόρους».

Φοβάμαι ότι θα εκπέσει ο τυπικός όρος «Βόρεια Μακεδονία»

Ο Αλέξης Τσίπρας πρόδωσε τις ελπίδες των Ελλήνων «που δεν περιμένουν τίποτα πια από αυτόν» και τώρα προσθέτει μιαν εθνική περιπέτεια με τη Συμφωνία των Πρεσπών συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποιώντας ότι η Συμφωνία των Πρεσπών «αναγνωρίζει μακεδονική γλώσσα και δημιουργεί προβλήματα που θα βρούμε μπροστά μας είτε αφορά τα σχολικά βιβλία είτε τα εμπορικά σήματα».

«Φοβάμαι ότι θα εκπέσει ο τυπικός όρος Βόρεια Μακεδονία γιατί δεν υπάρχει αναφορά σε βορειομακεδονικό λαό και βορειομακεδονική γλώσσα. Εάν θέλαμε να είχαμε αυτή τη συμφωνία να την είχαμε το 2008 στο Βουκουρέστι θα την είχαμε αλλά η τότε κυβέρνηση είπε όχι» πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «δεν άκουσε τις φωνές των συλλαλητηρίων αντίθετα επιμένει να προσβάλει τους Έλληνες και να τους αποκαλεί ακροδεξικούς και άμυαλους».

Επισήμανε για το Σκοπιανό ότι «όπου χρειάστηκε διαφώνησα με ισχυρούς παράγοντες όπως η Μέρκελ γιατί έχω τη βαθιά πεποίθηση ότι έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Αυτό δεν μας έκανε συμπαθείς σε κέντρα εξουσίας και έχω ήσυχη τη συνείδησή μου ότι έκανα το σωστό και αυτό θα συνεχίσω να κάνω».

Προανήγγειλε ότι «θα καταψηφίσουμε το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ την Παρασκευή» αλλά και ότι «θα αξιοποιήσω κάθε νομικό και διπλωματικό μέσο για να αμβλυνθούν οι αρνητικές συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Δεν απεμπολώ το δικαίωμα του βέτο

Επανέλαβε, δε, ότι «δεν απεμπολώ το δικαίωμα του βέτο σε κάθε κεφάλαιο για την ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ. Υπάρχουν 35 κεφάλαια, δεν θα ανοίξουν ούτε θα κλείσουν αν δεν ικανοποιηθούν οι ελληνικές θέσεις».

Εξέφρασε, ακόμα την ανησυχία του για το ταξίδι Τσίπρα στην Τουρκία υπενθυμίζοντας ότι η Τουρκία επικηρύσσει τους 8 στρατιωτικούς αγνοώντας προκλητικά τις αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης. «17 ώρες που διαπραγματευόταν για το Μνημόνιο, τα όσα έκανε στο Σκοπιανό δεν μαρτυρούν μεγάλες ικανότητες διαπραγμάτευσης. Ας αφήσει τα σοβαρά ζητήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων να τα χειριστεί η επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης