Καμμένος: Στο Μαξίμου υπάρχει «συμβούλιο γερόντων» αλά Σοβιετική Ενωση

Καμμένος: Στο Μαξίμου υπάρχει «συμβούλιο γερόντων» αλά Σοβιετική Ενωση

Ο Νίκος Κοτζιάς έχει ποινικές ευθύνες για το θέμα με τις βίζες, ο κύριος Τσίπρας γνώριζε και υπάρχει ένα θέμα διαχείρησης της κυβερνητικής ευθύνης, επισήμανε ο Πάνος Καμμένος

flampoyraris-kammenos-ena
Στους... «Γέροντες» του Μεγάρου Μαξίμου, όπως είπε χαρακτηριστικά, αποδίδει την κίνηση συλλογής επιστολών από τους έξι βουλευτές ο Πάνος Καμμένος.

Ο αρχηγός των Ανεξαρτήτων Ελλήνων διευκρίνισε πως αναφέρεται στους Αλέκο Φλαμπουράρη και Θανάση Κρατερό, οι οποίοι, όπως είπε, είναι συμπαθέστατοι άνθρωποι, αλλά λειτουργούν όπως οι κεντρικές επιτροπές του ΚΚΕ. Μόνο στην Σοβιετική Ένωση γίνονταν αυτά, τόνισε και πρόσθεσε πως «η λογική αυτή είναι πρωτόγνωρη και μου δείχνει μια ανησυχία και μια ανασφάλεια... Αυτά είναι έργα των γερόντων, του Φλαμπουράρη».

Μάλιστα, ο κύριος Καμμένος στην συνέντευξή του στο Open, είπε πως μίλησε τηλεφωνικά με τον κύριο Ζουράρι, μετά την δημοσιοποίηση της επιστολής: «Όταν του μίλησα μου είπε "με έχουν πάρει 50 φορές τηλέφωνο και μου ζητούν να τους γράψω μια επιστολή που να λέω πως θα ψηφίσω όσα είχαμε συμφωνήσει και με ρωτήσαν αν μπορώ να το κάνω γραπτώς για να μην υπάρχει ζήτημα με την κοινοβουλευτική πλειοψηφία"».





«Ο Παπαχριστόπουλος από μόνος του, ίσως για πρώτη φορά, είχε δηλώσει ότι διαφωνώ με το κόμμα μου, και θα παραδώσω την έδρα μου, αντιλαμβάνομαι τα προβλήματα με το αυτοκίνητό του που προέκυψαν, αλλά εάν τηρήσει όσα υποστήριξε δημόσια, θα πρέπει να παραδώσει την έδρα του», πρόσθεσε και τόνισε: «Εγώ τον πίεσα να παραμείνει γιατί έντιμα είχε πει ότι θέλει να παραδώσει την έδρα του, το θέμα είναι τώρα του κυρίου Τσίπρα και του κυρίου Κουίκ και ή θα παραμείνει υπουργός χωρίς έδρα ή θα του ζητήσουν να πάρει προίκα μαζί του και την έδρα. Ο κύριος Παπαχριστόπουλος περιμένω να παραιτηθεί και να πάρουμε την έδρα».

Κλείσιμο
«Αυτή η ομάδα του Μαξίμου που από καιρό απεργάζεται την διακοπή της συνεργασίας με τους ΑΝΕΛ και την συνεργασία με την Κεντροαριστερά», πρόσθεσε ο κύριος Καμμένος, τονίζοντας πως σε περίπτωση που του το ζητούσαν ευθέως «θα είχαμε βελούδινο διαζύγιο».

Όσον αφορά το κατά πόσον εκείνος ζήτησε αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής ώστε να διατηρηθεί η κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, αρνήθηκε κάθε τέτοια εμπλοκή: «Για εμάς δεν υπήρχε θέμα, εμείς δεν ζητήσαμε ποτέ αλλαγή του κανονισμού. Σαράντα οικογένειες ζουν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, πρέπει να έχεις ασφάλεια, είναι θέμα επιβίωσης για εμένα, εάν είμαι έρμαιο επιχειρηματιών με τους οποίους έχω συγκρουστεί δεν μπορώ να συνεχίσω στην πολιτική».


Ο Κοτζιάς έχει απόλυτα ποινικές ευθύνες - Ο Τσίπρας γνώριζε

Ο Νίκος Κοτζιάς «έχει απόλυτα ποινικές ευθύνες» δήλωσε σχετικά με την διαμάχη του με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, καταλογίζοντας μάλιστα ευθύνες και στον πρωθυπουργό, αφού όπως είπε: «Και εκεί έχει ευθύνη και ο πρωθυπουργός, στο ότι γνώριζε... Βέβαια τον απομάκρυνε», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων μάλιστα, εξήγησε αναλυτικά πως ο κύριος Τσίπρας: «Γνώριζε την εμπλοκή του υπουργείου Εσωτερικών με την εταιρεία του Σόρος για τις βίζες, γνώριζε ότι υπάρχει μια διαδρομή 29 off shore εταιρειών όπου από πίσω κατέληγαν χωρίς να φαίνεται ο αρχικός μέτοχος σε εταιρείες συμφερόντων του Σόρος, γνώριζε και από τους συνεργάτες του, από τους άμεσους συνεργάτες του ότι κάτι δεν πήγαινε καλά σε σχέση με υποθέσεις όπως της Λιβύης, γνώριζε ότι υπάρχουν διαφωνίες πολύ σοβαρές σε σχέση με το χειρισμό θεμάτων που έκανε ο κύριος Κοτζιάς σε σχέση με την Συμφωνία των Πρεσπών κατά παράβαση των συμφωνιών που είχε κάνει με τον ίδιο πρωθυπουργό και αν θέλετε από την πολιτική αντιπαράθεση που είχαμε με τον κύριο Κοτζιά γιατί πράγματι υπάρχει μια διαφωνία, στην οποία ο κύριος Τσίπρας ήταν πιο κοντά στον κύριο Κοτζιά, υπάρχει ένα θέμα διαχείρησης της κυβερνητικής ευθύνης».

«Ο Τσίπρας μου είπε "το έψαξα το θέμα, δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες όπως βλέπω εγώ" αλλά το θέμα υπάρχει σε σχέση με το ηθικό μέρος της υπόθεσης», επισήμανε ο Πάνος Καμμένος και κατέληξε: «Παρακαλώ να πάμε στα δικαστήρια με τον κύριο Κοτζιά, ο Κοτζιάς λέει κάθε εβδομάδα θα μου κάνει μήνυση».
Καμμένος: Ο Κοτζιάς είχε ποινικές ευθύνες - Ο Τσίπρας γνώριζε

Τέλος, ο κύριος Καμμένος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ένταξης του ανεξάρτητου βουλευτή, προερχόμενου από την Χρυσή Αυγή Δημήτρη Κουκούτση, στην κοινοβουλευτική ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων: «Υπάρχουν προβλήματα με την περίπτωσή του, αλλά υπάρχουν και κάποια θετικά και εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα».

Καμμένος: Στο Μαξίμου υπάρχει «συμβούλιο γερόντων» αλά Σοβιετική Ενωση

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης